Ga naar inhoud


kdboer

Lid
  • Items

    164
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kdboer

  1. Origineel bericht van: 1664
    En nu, ineens, komt er tijdelijk Nederlandse rookworst in deze Franse "discount" , afkomstig uit een fabriek in Helmond.

    Mijn vraag is nu : is deze rookworst lekker, of kan ik toch beter "het merk" bestellen?
    Geen idee of het een lekkere rookworst is is, maar wel kan je in veel gevallen middels het erkenningsmerkje op de verpakking achterhalen welk bedrijf de daadwerkelijke producent is. De naam van de producent die op de verpakking van de Duitse discounters staat is meestal een naam die gebruikt wordt door een ander bedrijf als "merk" voor generieke/"white label" producten.

    In het geval van vlees en zuivel zijn producenten verplicht (o.a. voor het terugroepen, ketenregistratie etc.) zo'n merkje op de verpakking te drukken. Zo'n erkenningsmerkje is een ovaaltje met daarin de tekst "NL / getal / EG", waarbij dat getal staat voor het bedrijf waarvoor de erkenning afgegeven is.

    Op website van de Voedsel- en Waren Autoriteit kan je die erkenningen terugvinden, specifiek in dit geval in deze PDF met vleesverwerkingsbedrijven.

    Zo ben ik er bijvoorbeeld achtergekomen dat de frituurhapjes van de andere Duitser gewoon uit de Mora-fabiek komt. Let wel: uit dezelfde fabriek betekent niet noodzakelijkerwijs dezelfde kwaliteit of receptuur.
  2. Origineel bericht van: ArChie
    Een gewone Irdeto CAM gaat niet werken vanwege het niet ondersteunen van de CAM key die de Nederlandse kabelbedrijven toepassen bij Irdeto. Dat mag ondertussen toch wel bekend zijn.
    Niet bij mij, dat blijkt laugh. Ondanks zoekpogingen met de zoekfunctie op het board heb ik daar niet zo snel wat over kunnen vinden.

    Volgende keer dus beter zoeken, en mijn kabel-abonnement maar weer terugbrengen naar een pakket zonder gecodeerde zenders. Bedankt! smile
  3. Origineel bericht van: Rigolo
    en je weet zeker dat je TV op de lijst van ondersteunde CI+ toestellen staat?

    Ik weet zeker dat mijn TV er niet op staat, daar de TV geen CI+-slot heeft (Panasonic TX-L32G10E). Voor de zekerheid heb ik net het lijstje van Caiway bekeken, en daar staat 'ie niet bij (alleen nieuwe Samsungs, Sony's en een paar LG's).

    Voor zover ik weet is de bewuste CAM ook geen CI+-CAM; op de CAM en in het CAM-menu wordt nergens CI+ genoemd. Als ik het hele CI+-verhaal goed begrijp, dan geldt:

    Code:
    non-CI+-TV + non-CI+-CAM = beeld

    of heb ik dat verkeerd? Althans, ik kan zowel met mijn oude Humax als een inmiddels geprobeerde en niet geüpdatete Samsung DCB-9401R (beiden interne (soft?)CAM, SoftCell 2.xx) kijken. De kabelexploitant c.q. zender bepaalt of andere combinaties (bijv. CI+-TV + non-CI+-CAM) beeld hebben.
  4. Hoewel ik geen plasma heb, heb ik wel een Panasonic Viera LCD. In mijn handleiding staat een analoge tuner specifiek benoemd onder het kopje "Technische informatie" / Ingang RF. Daar staan de ondersteunde standaarden, bij mij DVB-T, DVB-C, PAL en SECAM.

     

    Als je het modelnummer van de TV weet, dan kan je de handleiding vinden op de support-website van Panasonic vinden door het modelnummer in te voeren.

  5. Origineel bericht van: Catastrofus
    Smartcard verkeerd om?
    In de handleiding van de cam staat/stond het verkeerd beschreven.

    Gert.


    Uiteraard had ik dat al effe geprobeerd, maar dat is het probleem niet. Voor de grap uitproberen geeft ook een andere foutmelding (E06, als ik me niet vergis) smile. Ik kan in het menu van de CAM wel mijn kaartnummer uitlezen, gegevens over EMM's en ECM's zien etc., maar gecodeerde TV of radio doet het niet.

    De smartcard in het oude Humax-kastje stoppen werkt meteen, in de Irdeto-CAM in de TV stoppen resulteert in bittere duisternis (error E33).
  6. Sinds kort heb ik een nieuwe TV met een DVB-C tuner en CI-slot, dus dacht ik voortaan digitale TV te kijken met de tuner in de TV in plaats van het losse Humax-kastje.

     

    Dus, ik heb een webshop een Irdeto-CAM gekocht (merk SMiT). Na het plaatsen van de CAM, het aanzetten van de TV op een gecodeerde zender en vervolgens het plaatsen van de smartcard geeft de CAM de error:

     

    Code:
    E33 Invalid Smartcard.

     

    Ik heb de TV nog een tijdje laten staan (misschien een update gemist ofzo), maar de foutmelding blijft. Bij het terugplaatsen van de smartcard in het Humax-kastje heb ik meteen beeld.

     

    Ook heb ik gegoogled naar deze foutmelding, met en zonder termen als "smit" en "irdeto". Dan blijkt dat er op een paar fora nog een paar mensen zijn die een dergelijk probleem hebben, maar hebben ze blijkbaar geen oplossing gevonden.

     

    Heeft iemand een idee hoe ik de CAM aan de gang kan krijgen?

  7. Een andere aardige optie is het gebruiken van een hosts-file, zodat de servers van reclame-aanbieders niet meer bereikbaar zijn. Het principe is eenvoudig: alle (reclame-)hosts in de hosts-file wijzen naar 127.0.0.1.

     

    Een voorbeeld van een hosts-file is die van MVPs.org.

     

    Bruikbaar voor elk OS met een normale TCP/IP-stack <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />. Let wel: sites die middels NedStat's SiteStat worden getracked kunnen niet/verminderd functioneren.

  8. Citaat:
    deze belachelijke wet is er een paar maanden geleden in Brussel al doorheen gedrukt.


    Voor zover ik weet is dat nog niet het geval, wat inhoudt dat we er nog *iets* aan kunnen proberen te doen.

    Wel is zeer recentelijk het vernieuwde Schengen-verdrag, Schengen-III, getekend door de Schengen-lidstaten. Da's ook iets waar je niet bij voorbaat blij van wordt, en waar je vreemd genoeg ook helemaal *niets* over hoort in de media. Kijk op Statewatch.org voor meer informatie.
  9. Citaat:

    Okay, mensen moeten een decodertje aanschaffen voor 40 euro o.i.d., maar een abonnement hoeft daar niet bij dan.


    Ik ben voor DVB-T STB's van EUR 40!!! Als jij ze kan vinden zonder KPN-abonnement, hoor ik het graag! 'k Denk dat je er alleen een harde dobber aan hebt om ze te vinden, want ze zijn er gewoon niet... <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
  10. "ESA TV" is niet echt een zender zoals een Nederland 1 of een RTL, maar een stel feeds die zo nu en dan te ontvangen zijn. Ze noemen het vaak dan ook "ESA TV Exchanges", hun manier om aan te geven dat ze zo nu en dan wat uitzenden, net hoe het gemakkelijkst en/of het goedkoopst het uitwisselen van nieuwsfeiten kan via satellieten.

     

    De uizendingen die ze maken komen ook op verschillende satellieten en frequenties (doch slechts bij hoge mate van uitzondering tegelijkertijd op verschillende satellieten). Zo was er voor vanavond geen uizending aangekondigd op de Astra 1, maar op de Eutelsat W2. Vaak hebben ze ook geen kanaalnaam "ESA" of "ESA TV", maar een typische feednaam als "Service 2" of iets dergelijks.

     

    Ook zendt men wel eens uit via bestaande kanalen die op dat moment niets spannends te vertellen hebben. Een voorbeeld daarvan was inderdaad de uitzending op de Astra 1 (hoogst uitzonderlijk, trouwens) op het kanaal "Astravision 2". Op "EbS" (Europe by Satellite, een zender op de Hotbird) wordt met vrij grote regelmaat (vrijwel wekelijks) een korte uitzending gedaan over de doorgaans al wat oudere nieuwsfeiten.

     

    ESA heeft een site over de TV-uitzendingen die ze maken, zijnde http://television.esa.int/. Hier is te zien wanneer ze wat, en niet geheel onbelangrijk *WAAR*, uitzenden. Vaak kondigen ze hun uitzendingen een week van tevoren aan, dus een wekelijks bezoekje aan http://television.esa.int/. moet je een heel eind verder helpen. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...