Ga naar inhoud


zomfranken

Lid
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door zomfranken

  1. Heb vandaag geprobeerd de Open Pli te vervangen door de meest recente Open ATV voor de Dreambox800. Echter hij start wel op tot aan het openingsplaatje (roeibootje) maar gaat niet verder cq blijft hangen. Wat doe ik verkeerd? 

  2. Bedankt wederom Philip voor je antwoord. Dat saven heb ik 2x gedaan maar dan staat mijn buroblad (waarop ik de settings wil bewaren)  helemaal vol in plaats van in 1 mapje dat je ook nog een specifieke naam kunt geven. Hoe save ik dus de settings naar een mapje dat ik naderhand weer kan gebruiken om kanalen weer in de box te zetten? 

  3. Fantastisch: er is verbinding en na read staat de kanalenlijst op de pc. Maar hoe nu die lijst opslaan en naderhand weer terugzetten op de PC? Ik heb 1x write gedrukt maat toen stond mijn bueraublad vol met apps/picons. Wat dus te doen om kanalenlijst op pc op te slaan en ook weer in box terug te zetten. Heel veel dank voor deze hopelijk laatste toelichting jouwerzijds.

  4. Weer hartelijk bedankt Philip. Ik ben een stapje verder maar heb ontdekt dat ik waarschijnlijk via setup de juiste instellingen moet invoeren om contact met de Dreambox 800 HD (enigma2) te krijgen. Het juiste ip adres ingevoerd en vervolgens enigma 2 ver 3 ingesteld. Toen OK maar ik krijg geen verbinding em het onjuiste ip adres komt terug. Ook na het instellen op enigma 2 ver 4! Wat doe ik fout? 

  5. Ook opstarten in windows xp of bv. windows 7 modus vanuit dezelfde laptop levert niet het gewenste resultaat. Een andere laptop van een kennis met nog windows 7 werkt wel.

    Inmiddels et microsoft contact gehad en die vermoeden dat dreamboxedit niet compatible is met windows 8.1. Dreamboxedit zou dus het e.e.a. moeten aanpassen. Ik weet echter net hoe dat door te geven?

    Tevens vraag ik me af of er een manier is op de zenderlijst van de dreambox (enigma2) via FTP toch op de PC/laptop te krijgem em vice versa??????

  6. Ik heb de dreamboxedit eerst helemaal verwijderd en toen opnieuw gedownload en geïnstalleerd zonder helaas het gewenste resultaat. Zou windows 8.1. wel opnieuw willen installeren maar via de store krijg de betreffende app/tegel niet meer te zien!

  7. Wanneer ik via Dreamboxedit een nieuwe kanalenlijst wil opslaan (via recieve settings) dan houdt het uploaden haverwege op en blijft er constant een radartje draaien. Vervolgens krijg ik meldingen als:

    - There were errors retrieving the files from the dreambox

    - FTP transfer reageert niet

    - Check the log

    Hoe kan ik dit probleem oplossen en heeft het wellicht iets te maken met Windows 8.1 dat ik sinds enkele dagen heb geïnstalleerd?

    Alvast dank voor jullie advies.

  8. Ik heb er nog steeds de kanalenlijst in die perfect werkte. Ik ben intussen wel wat verder door de meest recente open pli image te vervangen door die van VTi. Via deze image is er geen probleem (meer). Zou het wellicht aan de Open Pli versie liggen?

  9. Als ik een satelliet op mijn Vu Duo wil scannen dan ga ik altijd via het menu naar zenders zoeken en dan handmatig scannen; daar stel ik dan handmatig via de cursor de gewenste satelliet in (bv. Asta19E). Nu worden echter ineens slechts een beperkt aantal satellieten aangegeven en niet bv. de Hotbird, Astra 23,5 of Asra28. Die komen niet meer tevoorschijn. In de tunerconfiguratie worden die satellieten nog wel gewoon aangegeven. Ik vermoed dat er bij de instellingen per ongeluk iets verkeerd is gegaan. Wie kan mij een advies geven?

  10. Ik wil een nieuwe image in mijn DB800 HD plaatsen. Na het starten van de box en de rechterknop ingedrukt houden krijg ik wel het ip adres in de led te zien. Echter via http etc op mijn pc krijg ik niet de upload/downloadsite maar de site om afstand de box te grbuiken. Daarbij de vermelding in het rood:

    REQUEST FAILED STATUS 404 NOT FOUND.

    Wat is er verkeerd ingesteld?????

  11. Ik wilde op de gebruikelijke manier de meest actuele PLI in mijn dreambox 800HD installeren (tegelijk met lectro de voorknop voor IP adres indrukken etc) maar krijg telkens de mededeling INVALID/OLD VERSION.

    Moet ik iets anders doen of veranderen?

  12. Gelukkig bestaat er nog zoiets als archieven die met Google snel te ontsluiten zijn. Alleen al het intypen van de woorden Canal Digitaal en cardsharing leveren over dit onderwerp allerlei illustratieve berchten op.

    Duidelijk wordt de trend dat CD elk jaar door middel van persberichten de aanpak van cardsharing aankondigt, de nodige discussie en bangmakerij op gang brengt en er uiteindelijk weinig of niets van uitkomt. In 2010 was dat in juli en bijvoorbeeld in 2009 gedurende de maand november. etc.

    Dit getuigt m.i. van weinig ethiek en schijnbaar geldt ook voor CD dat het doel alle middelen heiligt!

  13. Ik kan plotsklaps de dreamup niet meer gebruiken. Telkerns wanneer ik erop klik om te gaan gebruiken geeft men aan: error can't find any comports. Ik krijg soms ook het bericht dat het stuurprogramma niet is geinstalleerd.

    Wat moet ik doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...