Ga naar inhoud


TheDoctor

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TheDoctor

  1. Origineel bericht van: sattekop
    Ik ontvang alle CD kanalen OK via Aston 2.18, behalve Eurosport.




    Ik gebruik ook een Aston 2.18 maar dan met een Floppy DTV S2 satkaart voor de pc. Alle kanalen open waarvoor ik betaal behalve Eurosport. (Wel de duitse Eurosport gelukkig toch wat).

    Gaap, .....wakker worden CD of ligt het echt aan ons ?
  2. Hallo, even wat advies nodig. Ik heb het forum al doorzocht maar heb het antwoord nog niet gevonden.

     

    Op dit moment heb ik twee schotels hangen , één voor 19.2 en één voor 28.5.(voor de CBBees) Twee lnb's dus met een diseqc ertussen voor beide lnb's. Nu wil ik graag die duolnb kopen voor de astra 23.5. Maar gaat dat wel werken met die diseqc ertussen ? Gaat die switch nu om naar de 28.5 als ik een transponder op de 23.5 kies ? Heb ik een sitch met drie uitgangen nodig en een duolnb met per satteliet twee uitgangen om de boel naar m'n tuner te krijgen ?

     

     

    Hellup. Ohja ik kijk via een mediapc met mediaportal en floppydtv-s2 kaart, wat overigens super werkt.

  3. Dank je wel Raytech voor de degelijke software, heb jaren de Zibi software gebruikt en ben nu overgestapt op de h versie van jouw. Alles werkt, AU, D+ Premiere, geen vastlopers, snelle menu reactie vooral met de plustoets. Echt super.

     

    Ga zo door zou ik willen zeggen.

  4. Ik neem aan dat je de tuner laat zoeken op schotel 2 ? toch .....

     

    BBC is FTA dus moet je kunnen zien.

     

    Wat ook nog kan, omdat je een originele ontvanger gebruikt, is dat de kanalen lijst vol is. Ik weet niet hoeveel er in een org. ontvanger gaan. Probeer eens een aantal kanalen er uit te gooien (radio en een hoop duitsers en fransen) en laat dan nog eens zoeken. Succes !

  5. Allemaal bullshit. Ik heb twee schotels van 60 cm, voor astra 1 en 2. Afgelopen week natuurlijk vol in de sneeuw, maar gewoon perfect beeld en 86% signaal op astra 1 en 63% op astra 2.

    Zoals ik al zo vaak heb meegemaakt bij verschillende mensen, de schotels staan zelden zuiver uitgericht, over de lnb praat ik dan nog niet eens, laat staan over de bekabeling.

     

    Ik richt de schotels uit met een simpele satfinder met een metertje van 0 tot 10 en een pieper, hiermee kun je op gehoor superzuiver uitrichten. Daarna natuurlijk de kwaliteit van je signaal opkrikken door de lnb in de juiste stand te draaien.

     

    Echt waar ik heb nooit geen uitval, hoe hard het ook regent of sneeuwt, alleen bij zeer zwaar onweer met veel ijsvorming in bovenste luchtlagen wil het wel eens een seconde of drie vier wegvallen.

     

     

    En let wel even uitrichten is niet in vijf minuten gedaan, het gaat echt wel om halve graden en dat is gewoon moeilijk met de simpele montagespullen die bij de meeste schoteltjes worden bijgeleverd.

  6. Het aantal procenten is niet zo heel veel van belang. Kijk maar eens bij Ned 1,2 of 3 en vergelijk dat eens met bijvoorbeeld ARD, ZDF of een Premiere kanaal, deze zijn veel sterker. De balk geeft globaal de signaalsterkte aan van de transponder waarop de zender zit waar je naar kijkt. Veel belangrijker is de kleur. Wit is goed, oranje is matig en rood is diep triest. De kleuren geven de kwaliteit aan van het ontvangen signaal. Je kan dus bijvoorbeeld wel 85 procent signaalsterkte hebben met een matige (oranje) kwaliteit. Hoe slechter de kwaliteit des te meer moeite moet de foutcorrectie van de tuner zijn best doen om er nog een foutloos beeld van te maken. Stel je schotel dus op maximaal signaal af en draai vervolgens de lnb ongeveer 5 graden naar rechts (als je met snuit in de schotel kijkt). Als je te ver draait wordt de balk oranje en dan rood (bij maximaal signaal).

  7. Even snel getest, en inderdaad tot nu toe geen crash meer. De software staat dan op Seca2 ingesteld en in menu + d 5 optie 2 op kaart en optie 3 ingesteld op PBM. Op deze manier valt ook het geluid niet weg bij sommige zenders (canal rood/blauw). Alle kanalen die ik met de multicam setting kon zien kan ik nu nog steeds zien, dus als dit DE oplossing is, is mijn dochter van twee ook weer blij, zij kijkt vaak naar CBEEBEES en iedereen natuurlijk bedankt voor het meedenken.

  8. Wie kan mij nu eens in duidelijke taal uitleggen waarom een 6073 regelmatig crasht met whatever voor een softwareversie, behalve de originele, als je door de BBC zenders op de Astra 28.2 zapt ? Alle andere zenders totaal geen probleem mee. Misschien een leuke vraag voor de heren softwarebakkers ? Ik weet dat deze vraag al eens eerder op dit forum heeft gestaan, maar en duidelijk antwoord is nooit gegeven. Dus .........

  9. Hoi Shimai,

     

    Een zelfde soort probleem heb ik gehad. Op en Acer 1403LC laptop werkt geen enkele oslinkinterface ongeacht welke instelling van de lpt1. (XP Prof. oslink v4.00).

    Op een toshiba 6000 pro werken bij mij alle oslinkinterface's met oslink v4.00 onder windows XP en de printerpoort op bi-directioneel. Zo zie je maar dat de oslinkinterface dus duidelijk buiten de specificatie van een parallelpoort werkt. Dus als ik jou was zou ik niet te veel blijven proberen.

     

    Koekie.

     

  10. Als je geen abonnement hebt op discovery (dat in het basispakket zit en niet in het settop-pakket) dan kun je het niet zien omdat discovery alleen in seca2 wordt uitgezonden en niet zals bijvoorbeeld ned 1,2,3 in seca2 en irdeto. Irdeto kan de emu voor zijn rekening nemen, maar ja wat er niet is, is er niet. Wachten tot men de seca2 codering gekraakt heeft of discovery in duits of frans bekijken of het basispakket kiezen (6,25 /pm.)

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...