Ga naar inhoud


polarbear

Lid
  • Items

    238
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door polarbear

  1. @Golfman,

     

    Voor een 2 GB microsd heb je helemaal gelijk.

    Mijn ervaring is dat het idd. prima draait van het emmc of micro-sd van 2GB. Ik wil zelf echter optimaal gebruik maken van mijn voorgestelde 8 GB kaartje ivm bijvoorbeeld logging.

    Ik heb vandaag even jou methode getest en ben tot de conclusie gekomen dat dat werkt met het Robert Nelson image van 17 december 2013. Dus micro-sd beschrijven met dit image, en vervolgens booten met micro-sd, terwijl je het boot/user knopje ingedrukt houdt. Dan wordt automatisch het emmc geheugen geflashed.

    Echter werkt dit NIET met het Robert Nelson image van 17 januari 2014. Ik heb me werkelijk suf zitten drukken op dat te kleine knopje en eindeloos geboot maar er wordt niet automatisch geflashed vanuit dit image!!!!!

     

    Conclusie: Houdt voorlopig toch maar even mijn methode aan met de genoemde images, daarvan weet ik zeker dat het werkt.

  2. @Golfman,

     

    Dat van dat automatisch flashen van het emmc geheugen begrijp ik en ga ik vanavond zelf even uitproberen. Het vergroten van de partitie op het emmc geheugen is normaal ook niet nodig. Het image wordt standaard voor 2GB geheugen aangemaakt. en meer emmc is er nou eenmaal niet!

    Dat het vergroten van de partite op de micro sd-card niet meer nodig zou zijn, snap ik nog even niet. Je hebt natuurlijk niet direkt meer dan 2GB nodig op de micro sd-card als je daar niet ook nog eens een gedownload image bij op zet! Maar het laten liggen van ongepartitioneerde ruimte op een schijfje is altijd jammer. Kijk maar, volgens mij wordt er op de sd card een 2 GB linux partitie aangemaakt en is er in jou geval (16GB card)  16GB - 2GB = 14 GB aan ongepartitioneerde  ruimte over.

    Overigens kun je dat vergroten van de linux partitie ook doen met GPARTED of een andere partition manager.

    Ik haal vanavond even een nieuw kaartje en dan loop ik deze stappen wel even door.

    In ieder geval alvast bedankt voor de tip .

  3. Hallo mensen,

     

    Ik heb nu ruim een half jaar mijn BeagleBone Black met Oscam draaien en omdat ik hier tot dusver zeer tevreden over ben, heb ik een handleiding gemaakt om de BBB te voorzien van Ubuntu Saucy (13.10) in combinatie met de laatste OSCAM. Die kun je zelf op je BBB compileren en maken met behulp van de omschreven commando's. Het is wel even een klusje, maar volgens mij moet je met deze stap-voor-stap handleiding een heel eind kunnen komen!.

    Het resultaat is zeer zeker de moeite waard; te weten een 48 euro, serieuze OSCAM server met een stroomverbruik van < 2 watt.

     

    Succes en als je commentaar hebt hoor ik het wel.

    Oscam-op-beaglebone-black-sat4all-rel00.pdf

    • Like 1
  4. Golfman, Toppers,

     

    Ik ben inderdaad heel druk bezig met een handleiding. Ben al een heel eind op weg. Verwacht hem begin deze week helemaal gereed.

    Of Peppermint al gepoort is naar ARMhf?  denk ik niet op dit moment.! Om direct te kunnen monitoren heb je alleen je BBB nodig met daarop UBUNTU , een toetsenbord een muis ,een lxde grafische schil) De UBUNTU desktop zelf draait wel, maar maakt het geheel wel wat traag.

    Even nog wachten op de howto dus!!

  5. Ik vind het allemaal wel sterk hoor al die prijzen... Ik zie nog aankomen dat de grenscontroles weer terugkomen; niet om te voorkomen dat er oostblok-criminelen naar binnen gaan, want die mogen mogen er rustig in van Den Haag. Nee, veel meer om te voorkomen dat wij eruit gaan. Was jaren geleden in Frankrijk ook niet zoiets uitgevaardigd? Staat me iets van bij dat fransen maar in Fr op vakantie moesten en geen geld meer in het buitenland mochten besteden.

    Overigens vergeten jullie nog dat een ochtendje winkelen hier in Nederland al gauw zo'n 8 euro aan parkeergeld kost. In Dld ben je ongeveer 2 euro kwijt.

  6. ...

    Het vasthangen van de VU+ na een settingslijst erin te hebben gezet, kan met die settingslijst zelf te maken hebben.

    Nu dreamboxedit meer mogelijk maakt, wordt een en ander ook iets complexer van aard.

    Enkele gebruiken combo tuners in hun VU+ _> dvb-s2 / dvb-c/t tuners met de relevante satellite.xml de terrestrial.xml en de cables.xml

    Mocht dit het geval zijn bij jou Satkieker, dan adviseer ik niet die settingslijst te gebruiken als vervanging, maar je eigen scan te doen en evenwel enkel de Bouqetten uit de Settings van derden te importeren (dat werkt namelijk ook)

     

    ciao ciao

     

    Helemaal eens,

     

    Lijkt idd. weer op hetzelfde dreamboxedit versie probleem dat ik al vaker heb aangedragen. Advies: installeer even de allerlaatste dreamboxedit en scan even je zenders opnieuw en maak van daaruit een nieuwe eigen zenderlijst. Wedden dat je zenders dan niet meer vastlopen!

  7. Tonski,

     

    Ik heb de volgende ervaring opgedaan met mijn vu-duo2 en het laatste 6.05 image en wellicht in omschreven geval ook van belang;

    Na de vti update van 30 december kreeg ik bij het overschakelen  van tv naar radio telkens een crash. Ik luister niet zo vaak naar de radio, dus of dit probleem ook in eerdere vti-versies heeft bestaan weet ik niet en is niet meer te reproduceren. In ieder geval kaal 6.05 image opnieuw geladen, alle plugins handmatig er weer in, en mijn bestaande zenderlijsten dmv dreamboxedit weer opnieuw geladen. Resultaat: Heel opmerkelijk, weer exact hetzelfde. Na eindeloos uitproberen en opnieuw meerdere (ook oudere) images inlezen heb ik uiteindelijk dreamboxedit geupdate naar de allerlaatste versie. Ik heb alle zenders opnieuw ingelezen op de duo2  en heb mijn zenderlijst opnieuw samengesteld.  Ik heb nu geen probleem meer en alles werkt perfect!

    Mijn conclusie: Er lijkt iets mis met de versie 5.2.x van dreamboxedit, waardoor enkele zenders niet goed worden herkend en/of worden teruggeschreven naar de box. De box gaat hierdoor onderuit. Mijn advies: Update zo snel mogelijk dreamboxedit naar de laatste versie: 5.3.1.2

  8. De OpenPLi heeft alleen last van dat trage reageren tijdens het doorlopen van de wizzard, wat dat exact is, is nog niet bekend.

    De feeds zijn intussen online en alles is gewoon te installeren.

    Kan ik beamen. Op het moment dat de zenderlijst is geladen werkt alles plotseling heel normaal en zijn de draaiende radertjes helemaal verdwenen. Het automatisch configureren van de tuners-lnb-instellingen loopt bijna goed. Ik had voor 3 werkende tuners slechts 1 missertje. Heel knap gedaan!!!  Als je de wizzard  1x (met pijn en moeite) doorloopt en vervolgens even een backup maakt naar harde schijf, gaat het laden van een nieuw image de volgende keer veel sneller en hoef je de wizzard niet weer door.  Zitten nog wel wat probleempjes in hoor. zo kan ik  b.v in de mediaplayer plugin de remote niet helemaal goed gebruiken bij het afspelen van video's. En kan ik bij meerdere plugins (b.v. weatherplugin) alleen maar cijfers intoetsen bij diverse tekstvelden maar dat kan natuurlijk ook onkunde van mij zijn.

  9. Als je toevallig een niet echt originele box hebt, wat natuurlijk heel goed mogelijk is, denk ik dat de 4 grote, rechtopstaande condensatoren van 4700 uF/10 volt bol staan.En als die bol staan zijn ze gewoon onvoorwaardelijk kapot, hetgeen direkt te merken is aan o.a. een wegvallend netwerk.

    Dit bol staan kan je vrij snel zien wanneer je het dekseltje even van de box haalt. Bij een groot electronica verzendhuis uit het oosten van het land kun je de goede vervangers bestellen. (type vervanger is: Panasonic Elco NHG-R 4700µF 10V 105C --4 stuks . Prijs is zo'n 2 euro per stuk )

    . Even (laten) uit- en insolderen, eenmalig een nieuw image erop via je seriele lijn en de zaak draait weer als een tierelier.

     

     

    Ik zou het graag voor je willen doen, maar ik ben geen held in solderen.

     

     

    groetjes.....

  10. CDS snijd zichzelf in de vingers.

    Wie gaat er als DVB-S2 hobbyist (en dat zijn er veel) nog een abonnement bij signaalboer afnemen, met alle beperkingen van dien, als een pay server meer (zenders & vrijheden) bied voor zelfde geld (of minder).

     

    Zover ik merk, wordt het begrip pay-server alleen maar bekender.

     

    En toch vin ik het rennen naar een payserver zeker geen oplossing. Betaal je nog per box. En dus in principe te veel. Want of ik nu met 4 boxen en nog eens af en toe wat hobby met een dvb-s2 kaartje aan een legale instantie 45 euro betaal, of aan een illegale payserver 40,- euro scheelt maar 5 euro en dan weet ik het dus echt wel. Laten we wel wezen, alleen voor die film1-shit hoef ik mij niet in het illegale cirquit te gooien.

  11. En wat dacht je van een gezin wat inmiddels de kinderen groot heeft en ieder reeds op een eigen adres wonen?

    Die hadden tot 2e week januari 2012 gewoon een kaartshare met elkaar lopen. Wel zo goedkoop kijken dacht ik zo.

    Nu wordt het wat lastiger en dus hebben ze massaal extra kaarten ingeslagen.

    Ik snap CDS weldegelijk maar feit dat ze extra kaart pakket al inperken houdt wel in dat de 4-lock efficient is gebleken.

     

    Ik verwacht dat over een jaar ofzo cache-exchange spider netwerken opgezet zijn en standaard in de populaire softcams geintegreerd zijn.

    Illegaal: ik dacht het niet, op de controlword zit geen copyright en als je aantoonbaar een abonnement hebt voor bepaalde kanalen kan de M7 groep je totaal niets maken.

     

    Ik denk dat er echt wel een provider-beschermende maatregel komt van bovenaf op Europees niveau.

    Wat me veel meer zorgen baart op dit moment is dat CDS met al deze maatregelen bezig is om de linux-ontvanger-markt te laten inslapen. Om vervolgens allemaal hun eigen produkten te kunnen verplichten en te koppelen aan de kaarten. En volgens mij loopt dat aardig volgens plan....

  12. Je hoeft me niet een slag voor te zijn ;)

     

    Maar je bedoelde dus een brakke netwerk bekabeling. Als het niet een te lange kabel is. Is misschien STP een oplossing. Is storings gevoelig als je de plugs maar goed er opknipt.

     

    Er ziiten inmiddels wel 3 switches tussen, terwijl het maar een afstand is van de meterkast naar de slaapkamer van mijn zoon.. Ach is allemaal zo gegroeid vanaf laten we zeggen 1995 tot nu.....

    Wellicht tijd voor een totale reorganisatie.

  13. Gisterenavond omstreeks 22:20?

     

    Kan ook iets heel anders zijn: slechte ontvangst op je schotel of een brakke internetverbinding kan ook resulteren in extra sid-aanvragen op je kaart. Regelmatig zie ik hier in oscam telkens een en dezelfde user compleet wegvallen en wederom connecten, hier snap ik echt niets van, maar ik vermoed dat er ergens een rotte ethernetstekker in m'n netwerk zit.

    Slecht weer in Luxemburg bij de upload van het signaal kan b.v. ook de oorzaak zijn voor een slechtere ontvangst hierzo.

  14. Mij treft dit niet Mijn 2e kaart is nog irdeto en dat is al lang uitgekleed.

    Maar het begint er nu toch wel erg naar uit te zien of dat er nog ff flink geld gemolken moet worden en straks de bende uitgekleed en wel de verkoop in gaat.

    Het is hier al eerder gemeld en heb er tot nu toe wat gematigd tegen aan gekeken maar nu slaan ze toch echt door.

     

    Het is natuurlijk in en in triest, maar ik moet er eigenlijk wel een beetje om lachen... Ik heb echt nog nooit zo'n idioot gebeuren meegemaakt. Ik heb nu zo'n jaar of 12 schotel en heb toch echt nog nooit veel positieve geluiden over CanalDigitaal gehoord.

    Alleen al de wijze waarop je met hen communiceert is lachwekkend. Je moet voor opzeggen eerst langs een helpdesk, urenlang aan een veel te dure telefoon en vervolgens krijg je van een medewerker facultatief wel of geen medewerking om een opzegformulier te kunnen vergaren. Ben blij dat het opzegformulier hier gewoon op het forum te vinden is.

    Ik kan voor potentiele satellietklanten alleen maar zeggen: Overweeg eerst al het andere, voordat je aan CanalDigitaal gaat denken. Je weet niet waar je aan begint......

  15. heeft @home upc zigo enz niet het zelfde gedaan analoge zenders er af

    gooien en toen kon je ook het abbo niet opzeggen

     

    Dat werd gegooid op technische beperkingen; hierdoor was het absoluut nodig het zenderaanbod te verlagen om al die arme coax kabeltjes te ontlasten. Is hier niet aan de orde. Pure domme onwil, daar gaat het hier bij CD om. "Ich binn hier der grosse Boss" dat is hier wat er speelt. En daar vecht je niet tegen.......

  16. Wat ze in de brief aan geven is dat je tot na 4 weken van de dagtekening je extra kaart kunt opzeggen.

    Volgens mij betreft het een abonnements wijziging en kun je de hele bende opzeggen.

    En dat hebben ze niet aangegeven in de brief.

     

    Daar zijn ze volgens mij al eens voor op de vingers getikt.

    Hebben ze er blijkbaar nog niets van geleerd.

     

    Wel slim van ze om de brief pas de dag na radar te versturen

     

    Ik heb hem gisteren al gekregen hoor.... Als ze eventueel met een nieuw aanbod komen, voor wat dan ook, kun je eventueel ook je eigen wensen laten vastleggen in een contract met hun. Zo zou je bijvoorbeeld best kunnen eisen dat je kaarten niet langer aan sid-limitering onderhevig zijn. 't Is maar een voorbeeld, maar zou toch kunnen? En als ze niet willen, is het gewoon einde oefening.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...