Ga naar inhoud


bartbnl

Lid
  • Items

    278
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bartbnl

  1. Afgelopen weekend een update gedaan. Zoals ik al eerder melde heb ik een probleem met mounten via fstab. Helaas is dat nog niet verholpen (zal eerder bij dream zitten dan bij PLi vermoed ik): "mount -at cifs" geeft nog steeds een segmentation fault, terwijl expliciet mounten van de /media/net/xxx wel goed gaat. Is er iets wat ik kan checken (heeft iemand een strace binary misschien?)

  2. Origineel bericht van: Neptunus
    Is er een manier om de files van die site van assies (voorbeeld: tv-20090102.xmltv.gz) in de Dreambox te krijgen.
    Op m'n dm7000s gebruik ik een scriptje dat dagelijks via cron aangeroepen wordt en dat xml2epg van oudeis gebruikt om de data klaar te stomen voor mv. Voor enigma2 zal het een kwestie zijn van een .dat file maken voor deze bron (en een extra cron jobje starten om de data elke dag op te halen via een scriptje dat de wget doet, en dan gunzipt, en evt. de files van de verschillende dagen samenvoegt tot 1 xmltv bestand). Zie ook de later toegevoegde opmerking van Arnoldl 2 posts terug.
  3. Ik heb de DM8000 geupgrade naar de laatste versie (van 7 januari) en loop tegen het volgende aan: ik heb 2 lnbs (gericht op 19.2 en 28.2). Na de upgrade waren de zenders van 28.2 niet beschikbaar ("check tuner configuration!"), en ja: de tuner was geconfigureerd voor 19.2 en 13. Dus ik de 13 weer op 28.2 gezet (dat was in het verleden genoeg), maar nu nog steeds geen zenders van 28.2. Ik blijf dezelfde foutmelding "service unavailable! Check tuner configuration!" houden. Ook het opnieuw erin zetten van m'n boeketten (via dreamboxedit v3) mocht niet baten. De sat-finder vind prima signaal ook op 28.2. Enig idee wat er hier aan de hand is?

  4. Fantastisch! Bedankt Arnoldl!

     

    Meteen iets voor op de wish-list: ik vind het een beetje zonde dat al mijn dreamboxen ieder voor zich de data van het web halen. Dus ik heb het voor mijn DM7000s zo geregeld dat er centraal opgehaald wordt, en de xmltv bestanden op een share terecht komen waar alle dreamboxen bij kunnen. Die gebruiken het dan (in het geval van m'n DM7000s voor mv), en hoeven dan dus alleen de conversie van xmltv naar het interne formaar te doen (op een gezet tijdstip bv. een tijdje na het centraal ophalen).

     

    Zo snel even door de source kijkend denk ik dat ik daarvoor de cronjob voor het ophalen weg kan laten op alle andere dreamboxen, en als ik dan /hdd/xmltv gebruik als mount point naar de share waar de gegevens centraal staan zouden de /etc/epgimport/*.dat files zo bruikbaar moeten zijn.

     

    Ik hoop binnenkort eens tijd te hebben om daarmee te experimenteren...

  5. Gisteren m'n dm8k gewisseld van het originele image naar PLi (nou draait er tenminste weer PLi in al m'n dreamboxen, als is het nog Amber in m'n DM7Ks... *g*). Draait allemaal prima, behalve dat ik nog een mount probleempje heb.

     

    Ik heb een stuk of 6 cifs mounts in fstab toegevoegd. Die worden niet gemount (in het officiele image was er aan het eind van het /etc/init.d/bootup script een "mount -at cifs" (en nog wat andere typen dan cifs). Dat zelf toevoegen helpt niet, en dat is ook niet zo vreemd, want als ik na opstarten in telnet dat commando geef, dan worden de eerste 2 (in fstab) van de 6 gemount, en daarna krijg ik een segfault. Dat zelfde gedrag zie ik als ik dat aan het eind van bootup laat doen. Het lijkt niet uit te maken welke van de 6 ik als eerste doe: alleen de eerste 2 worden gemount.

     

    Als ik een scriptje maak dat expliciet elk van de 6 apart mount (dus zoiets als "mount /media/net/movie1" en dan voor alle 6, dus wel refererend naar de fstab entry) gaat het wel goed. Via telnet tenminste. Dat scriptje aanroepen vanuit bootup weer niet (dan weer alleen de eerste 2, en wel de eerste 2 uit fstab, ook als ik eerst in het scriptje bv de nummers 3 en 4 probeer te mounten en dan pas 1 en 2 uit fstab). Maar omdat het na booten vanuit telnet met dat scripje wel goed gaat is fstab wel in orde, denk ik. En in de mount manager plugin zie ik ook keurig alle 6 verschijnen.

     

    Wat doe ik verkeerd?

  6. Origineel bericht van: Rytec
    Wat me wel al opvalt is dat het eerste boeket niet zichtbaar is indien ik een timer wil toevoegen.

    Niet alleen dat. Welk boeket ik ook selecteer: bij mij expandeert het dan niet tot de zenders in dat boeket (d.w.z.: ik krijg alleen het lijstje boeketten te zien, maar nooit zenders). Geen zender op kunnen geven maakt het direct aanmaken van een nieuwe timer va de webinterface onmogelijk.

    Via de EPG (waar trouwens nog wat restanten duits te zien zijn in de namen van de dagen linksboven in het "blokje" voor elke uitzending) in de webinterface gaat het wel goed. Maar als ik dan die timer ga editen en het "channel" pulldown menu naar beneden haal, krijg ik een lijstje te zien met daarin eerst alleen de zender waarop de timer geprogrammeerd staat, en dan weer alleen de namen van de boeketten (minus het eerste boeket). Dus dan wisselen naar een andere zender is er ook niet bij.

    Verder heb ik het gevoel dat de namen van de dagen voor repeated timers achterstevoren staan (zondag, zaterdag, vrijdag etc.)

    Allemaal mee te werken, maar het zou beter kunnen.

    Plus punt aan de nieuwe interface: mijn vriendin is erg blij met de grotere hoeveelheid text die ze in de messagebox voor "extras -> send a message" op kan geven (als zij achter haar computer/laptop zit en ik aan het kijken ben).

    Dit is allemaal op een net geupdate DM8K met Jade2.
  7. Mee eens. Die instellingen zijn vaak de "winkel" instellingen, waar alles moet schreeuwen dat het beter is dan de concurrent. Maar ik ben er wel blij mee dat de meeste fabrikanten me de keus geven en ik inderdaad zelf veel kan hoger/lager zetten.

     

    Bij de Onkyo versterker waar ik het over had is bv die behoorlijk slechte de-interlacer/scaler niet uit te zetten zodat de hdmi-doorvoer alleen bruikbaar is als je er ook video in de ingestelde tv resolutie (en die wil je toch meestal op 1080i zetten) naartoe stuurt (alleen dan doet 'ie niets). Dus m'n dreambox gaat direct naar de TV, niet via de versterker.

     

    Helaas is het bij mijn net gekochte Blu Ray speler niet anders: die moet ik ook op een vaste resolutie instellen (1080 dus), en dus worden reguliere DVDs opgeschaald door de speler tenzij ik diep in het menu settings met de hand ga omzetten. Maar vanaf Blu Ray wil je toch wel naar de versterker met de HDMI vanwege de (Dolby & DTS) HD audio formaten die er over de reguliere digitale uitgangen niet uit komen. Dus in zekere zin past dat wel weer (en ik wist het van tevoren, maar wilde toch eerst eens met een niet te dure ~200eur Blu Ray speler beginnen).

     

    Maar even terug naar het autores scriptje: door ook naar de xres te kijken en evt. ook /proc/stb/vmpeg/0/dst_top en /proc/stb/vmpeg/0/dst_height te zetten kan er denk ik nog wat fijner geregeld worden, ook voor wat minder standaard resoluties en aspect ratios (zoals bij afspelen van files die niet direct via de tuners binnengekomen zijn) goeie instellingen komen. Maar ik weet niet wanneer ik eraan toe ga komen daar eens mee te gaan spelen...

  8. Dat heb ik natuurlijk ook geprobeerd, maar het helpt wel degelijk. Door motion-compensated de lage video frame rate naar de panel rate te converteren in plaats van plaatjes domweg te herhalen blijven bewegingen vloeiender en scherper (en dat mis ik bij HD nu wel, maar daar krijg je dan weer veel voor terug, dat is wel iets waar ik bij een volgende tv op ga letten). Door het backlight minder hard aan te zetten voor donkere stukken is het black-level weldegelijk beter, maar het kost wel processing (het LCD moet verder "open" voor de minder donkere kleuren om die wel dezelfde hoeveel licht uit te laten sturen). Door de spatiele opschaling wat meer edge-adaptief te maken (en niet-linear zodat bv. ringing vermeden kan worden) zie je minder de originele pixel structuur (daar maakte zelfs mijn vriendin gisteren een opmerking over nadat ik het gisteren omgesteld had).

     

    Als ik de dreambox laat schalen zit er ook processing tussen (ergens moet er ten slotte geschaald worden), dus echt uitzetten kan toch niet. En zover ik kan zien is de dreambox scaler alleen spatieel, en doet die temporeel niets anders dan frame repeat. De scaler in de dreambox is behoorlijk goed (een stuk beter dan die in m'n Onkyo versterker bv.), maar voor noch een dreambox noch zo'n a/v versterker zijn dit core features, en voor een tv wel (en die heeft ook echt kennis van de uiteindelijke resolutie en frame rate waar het naar toe moet, en kan daarmee tussenstappen vermijden).

     

    Dus een algemene opmerking dat alle processing maar uit moet vind ik wat kort door de bocht, omdat we niet meer in een tijdperk leven van een CRT waarbij dat ook echt kon, maar er nu echt verschillen zitten tussen de resolutie en frame rate van het inkomend signaal en van het panel dat het weer moet gaan geven. Dus er moet hoe dan ook iets aangepast worden, en dan is het gewoon een kwestie van kijken hoe elk apparaat dat doet (of dat nou tv versus dreambox versus progressive dvd speler versus a/v versterker is, of bv TVs van verschillende merken onderling) en van wat je er dan het mooist uit vind zien.

     

    Dus ja: vooral proberen hoe het eruit ziet met processing "uit", maar ook niet schromen die weer aan te zetten als je vind dat dat beter uitpakt.

  9. Bij mij maakt het wel uit. Mijn Philips TV is van een tijd dat 'ie net wel een 1920x1080 panel heeft, maar de processing nog niet zo lekker loopt op HD. Dus bij een SD signaal werkt bv het dynamische backlight, en features als natural motion en pixelplus. Bij HD wordt dat allemaal uitgeschakeld. En dat is jammer, dus ik ben er erg blij mee dat de dreambox nu netjes schakelt afhankelijk van de resolutie van de bron.

     

    Dank Pleenmeel!

  10. Heeft even geduurd voordat ik eraan toe gekomen ben, maar werkt hier ook prima in de meeste gevallen.

     

    Wat nog niet ideaal gaat is als ik een video-bestand afspeel dat niet een "standaard" resolutie heeft. Ik heb bv net een trailer gedownload voor een 2.35:1 film. Die heeft 1920x816 resolutie (geen zwarte balken). Als ik die (een mpeg2 versie ervan) afspeel zal het script proberen de videomode op 816p te zetten, en dat wordt natuurlijk mooi genegeerd want dat is geen bekende resolutie. Dus als toevallig de video-mode op 576i stond omdat ik ervoor naar een reguliere zender aan het kijken was heb ik m'n HD trailer ook in SD. In dat soort gevallen dus eerst even via een HD zender zappen (of bij het omcoderen naar mpeg2 zwarte balken toevoegen, maar omcoderen zal niet altijd gewensd zijn).

  11. Origineel bericht van: pleenmeel
    Het is echt nogals shocking om te zien hoe één van de meest transparante, eenvoudige en onderhoudsvriendelijke oplossing voor de meest gevraagde feature nl.automatische relolutie schakeling volledig genegeerd wordt op ongeveer alle fora. (zegge en schrijven 1 reaktie van iemand die het geprobeerd heeft en er meteen enthousiast over was.).
    Ik heb geen dm800, maar ik heb deze topic gebookmarked, zodat ik zodra ik een dm8000 heb, ik kan proberen of dit daar ook werkt. Dus bij voorbaat dank...
  12. Nou ja, volgens artikel 4.1 van het hier eerder geposte contract

    Citaat:
    The Purchaser shall undertake to disclose the fact that he has acquired the object of purchase ... exclusively on domain http://www.dm8000-vip.de provided by the Seller.
    mag je niet bekend maken dat je een box bemachtigd hebt. Dat is nog wat anders als te zeggen dat je een contract aangeboden gekregen hebt natuurlijk (want daar kun je ook nog niet op ingaan), maar misschien zijn er wel meer mensen die liever het zekere voor het onzekere nemen...

     

    Niet dat ik al een contract in handen heb, maar wat niet is kan nog komen...

  13. Origineel bericht van: onedutch
    2: Zijn er al mensen die een afwijzing hebben gehad, dit zou ik wel op prijs stellen van Dream(aan duigen). Denk dat een groot aantal mensen een behoorlijke brief hebben geschreven.
    Ik heb wel gereageerd op de initiele oproep, maar (nog) geen reactie gehad (of die is niet door m'n spam filter gekomen, zou ook nog kunnen). Maar aangezien vorige week op relatief korte tijd hier een hoop mensen hebben laten weten dat ze geselecteerd zijn, verwacht ik ook eigenlijk niet zo veel meer (zou nog kunnen dat ze op een gegeven moment een 2de ronde maken als er veel van de geselecteerden toch ervan afzien).

    Me lijkt een berichtje op hun website (daar waar nu de oproep staat) als alle beta-boxen vergeven zijn een veel makkelijkere manier om de rest van de inzenders te laten weten dat ze zich niet meer in hoeven te houden zodra hij in de winkel verschijnt. Dus ik verwacht geen afwijzings-mailtje. Dream kan z'n tijd wel beter besteden, denk ik.

    Nu hoefde van mij die dvd-brander en wifi toch al niet zo (wacht wel op Blu Ray combi, en hij gaat toch bedraad aan het netwerk gehangen worden), dus ik wacht nog wel even. Zo ver is het niet meer naar de IFA, en hopelijk horen we dan meer over wanneer de normale verkoop start (en hoeveel 'ie dan gaat kosten). Ondertussen dromen we nog maar even verder, en doen we het met de bestaande boxen. Onze kat vind de oudere box in ieder geval wel nog steeds een prima droom-doos:

    dreambox_rusty2.jpg

    dreambox_rusty1.jpg

    (ik weet dat dat niet fantastisch is voor de koeling, maar de doos staat verder behoorlijk vrij, en er zit geen hdd of andere extras in).

    En verder wat de DM8000 betreft: ik hoop dat er onder de beta-testers wat PLi leden zitten, zodat er een mooi image klaar (of in voorbereiding) is zodra de box in de normale verkoop komt: het default image gaat waarschijnlijk behoorlijk kaal aanvoelen nu we verwend zijn aan allerlei mooie toevoegingen...
  14. Ik zie inderdaad niets over garantie staan in dat contract. Wel de melding dat Dream toch wel de planning heeft om de box dit jaar uit te brengen (ook wel leuk om dat eens van Dream zelf te horen).

     

    Met zo'n wifi-kaartje erin, als je dan ook de ethernet-kabel gebruikt, heb je dan 154Mbit/s voor je netwerk (100 van je vaste lijn + 54 draadloos)? Dan hebje misschien wat meer overhead mocht je bv 2 HD zenders tegelijkertijd willen opnemen op je NAS, en een derde ervan kijken... Weet iemand hoe dat in z'n algemeen zit (bv op laptops, of op andere dreamboxen)?

  15. Ter informatie: voordat iemand anders zich ook te blubber zoek: volgens wat gegoogle is die local security policy tool (secpol.msc) niet beschikbaar in de home editie van XP. De optie dat iedereen zich als "guest" aanmeld is schijnbaar ook bekend als "simple file sharing". In de Home versie van XP schijn je die alleen te kunnen veranderen als je in safe mode opgestart bent (heb ik nog niet geprobeerd: lijkt me ook wel handig als ik van alle logins in de event viewer kan zien wie er nou eigenlijk aan het inloggen was).

  16. 1. is vreemd: opnemen over het netwerk zou toch eigenlijk gewoon goed moeten gaan (bij mij geen probleem, beide dreamboxen nemen op op de hdd van m'n pc, en beide dreamboxen hebben die beide movie directories gemount zodat ik alle opnamen waar dan ook kan kijken. Bij HD opnamen wordt het bij mij wel krapjes (maar daar zijn m'n db7000s ook niet echt op gemaakt, en ik heb meestal ook nog wel ander verkeer op m'n netwerk).

     

    Wat automatisch moven van de opgenomen bestanden betreft: ik weet niet of er "post-recording" opties zijn waar je bv een scriptje kunt triggeren op het moment dat een opname klaar is. Dat lijkt mij waarschijnlijk ook nog wel image-afhankelijk. Welk image gebruikt je? Misschien kan iemand met hetzelfde image er iets meer over zeggen.

     

    Via een cron jobje dat elke keer kijkt of er opnamen zijn die verplaatst moeten worden lijkt het me wat lastiger, omdat je van de file af moet blijven op het moment dat de opname nog loopt, dus daar moet dan iets speciaals voor gedaan worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...