Ga naar inhoud


mikjemo

Lid
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mikjemo

  1. Ik neem aan dat beide televisies wel aan de (coax) kabel hangen?

     

    Om storingsvrij te kijken zou ik dan de dreambox via een modulator het signaal naar een coax signaal om laten zetten en dit terug je kabel in sturen. Op die manier kijk je gewoon via een vrij kabel kanaal naar je dreambox.

     

    Bedenk ook dat je m waarschijnlijk op 2 plekken wilt kunnen bedienen. Daarvoor heb je ook draadloze systemen in de handel, die het IR signaal naar RF converteren en omgekeerd.

     

    Dit is in ieder geval hoe ik het heb opgelost.

     

    Heb alleen 1 coax door het huis lopen van antennedoos naar antennedoos (voor zowel radio als tv)

  2. De afstandsbediening zend codes 1 t/m als je aan de ab niets wijzigt. Met behulp van de beschreven unlock methode kun je hem op 1 van de 4 codes laten zenden. Ik zelf heb hiervoor een JP1.x kabel gebruikt. Als je in de dreambox -OF- met genoemde plugin -OF- in zoals in de andere threads het juiste getal echo'd naar mask0 in de dreambox.

     

    Ik heb 3 dreamboxen die ik met 1 en dezelfde (grijze) dreambox remote bedien.

     

    1 dreambox reageert op code 1, geprogrammeerd onder de dreambutton, de 2e reageert op code 2 , geprogrammeerd onder de tv button en de 3e reageert op code 3 , geprogrammeerd onder de aux (shift-dream) button.

     

     

    Ik heb met de JP1.x kabel-methode echter ook al een remote vernaggelt, dus ECHT 100% saf is deze methode niet.

     

     

  3. Ik heb nu 3 dreamboxen (7000, 7025 en 8000) bij elkaar in een kamer staan.

    Ik gebruik 1 grijze afstandsbediening (van de 7000 of 7025) om alle 3 de boxen te bedienen.

     

    De afstandsbedieningen heb ik mbv een JP kabel geprogrammeerd, dreambutton bedient de 7025, tv button de 7000 en de aux mode (via een macro van shift-dream geprogrammeerd) de 8000

    Respectievelijk de codes 0031, 0032 en 0033 geprogrammeerd.

     

    Op de dreamboxen heb ik respectievelijk mode 1 2 en 3 geprogrammeerd.

     

     

  4. dat haal ik niet uit de tekening die satencom op pagina 2 van deze thread heeft geplaatst.

    Daar gaat de dreambox naar de ingang van de spaun en op 1 uitgang zit de motor, op de andere uitgang de LNB. Terwijl ik met jouw verhaal dus 1 uitgang van de uncommited switch onbezet laat (en ik dus ook niet t nut van deze er tussen plaatsen meer begrijp)

  5. Ik gebruik nu de 2.0, met default instellingen.

     

    CCcam erbij geinstalleerd en werkend.

     

    Het valt me op dat ongecodeerde zenders goed opnemen (RTL Austria), maar gecodeerde zenders hebben nog regelmatig last van hikken (Goldstar TV)

     

     

  6. heb er nu een 2.0 versie in. Verder de cccam aan de praat en de opnames lijken goed te gaan. Tot zover dank voor alle hulp. Blijft t wel vreemd dat met de 2.1 versies de dreambox niet op wil starten. En ik maak mij wat zorgen over het beta karakter van 2.0 en 2.1....

  7. ok openpli 1.0 geinstalleerd, settings erin (die ik tevoren veilig gesteld had) cccam geinstalleerd, ccam.cfg (die ik tevoren veilig gesteld had terug geplaatst) cccam herstart, geen beeld. dreambox herstart geen beeld.

     

    het betrof een opname van de zwitserse SF1, waarvoor ik de cccam wel werkend moet hebben.

     

    Dus nu is t even verschoven naar het aan de praat krijgen van die cccam....

  8. ik heb inmiddels na een wereldreis een SPAUN SUR 211F

    Uit de tekening begrijp ik dat ik hieraan de receiver koppel en dan een coax naar de motor ingang (Motor uitgang laat ik leeg)

    en een coax tussen de spaun en een van de ingangen van het monoblock

     

    Moet er dan nog een afsluitweerstand op de uitgang van de motor?

     

    Hoe stel ik de dream 7025 in zodat dit goed gaat werken? waarschijnlijk moet ik ergens aangeven dat ik een uncommited switch gebruik.

     

    Sorry voor de vele vragen, maar qua uncommited switches ben ik een leek (had er voor deze thread ook nog nooit van gehoord)

    Wordt er bij een uncommited switch naar beide uitgangen tegelijk signaal gestuurd? (moet haast wel anders kun je nooit over 1 coax vanaf de receiver zowel de motor bedienen als beeld hebben lijkt me.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...