Ga naar inhoud


ircom

Lid
  • Items

    98
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ircom

  1. Bedankt allemaal voor de duidelijke antwoorden! smile

    Ik vroeg me inderdaad ook af of het misschien compacter kon met bijvoorbeeld multiswitches, maar begrijp nu dat dit niet zo is. Ben met mijn eigen oplossing ook alvast voorbereid om in de toekomst eventueel nog 2 LNBS bij te schakelen (max. 8).

    Iemand nog een idee welke diseqc switches goed werken met de Big Bisat icm met een DM800HD? Zat zelf aan de EMC Centauri 8/1 te denken..

  2. Lang over nagedacht maar toch besloten om binnenkort een Visiosat Big Bisat schotel aan te schaffen smile

     

    Wil hierop minimaal 6 sat posities ontvangen en aansluiten op 4 sat receivers. Alleen weet ik niet goed wat hiervoor de beste oplossing is mbt de switches. Ik denk dat ik hiervoor 6x Quad LNB's naar 4 x 8/1 diseqc switches moet hebben naar de ontvangers toe. Is dit correct, of is er een compacter oplossing mogelijk, zodat ik bijv. met minder switches af kan.

  3. Ok, bedankt voor de uitvoerige info emree. Zit momenteel in TR en een turks adres is geen probleem. Ik denk dat ik de standaard pakket (9,95TL)+ sporsever (4TL)+ belgesel (4TL)+ film pakket (13TL)+ HD (7,90TL) neem, dan weet ik zeker dat ik 7E heb. Dit alles omgerekend voor ongeveer 15 euro per maand.

     

    Neem dan de receiver + kaart mee naar NL. Ga dan de orig. receiver tijdelijk gebruiken naast mijn DM800 totdat het mogelijk wordt de DT kaart te gebruiken in mijn DM800.

  4. Is het verstandig om een digiturk kaart uit TR mee te nemen of een DT-euro abo te nemen? In TR zijn de prijzen vanaf 9,95TL. DT-Euro prijzen kan ik zo niet op hun site vinden.

     

    Wat zijn de voor en nadelen. Heb een DM800HD en een DM7000.

    Ik neig om de goedkoopste abo te nemen in TR. Ik neem aan dat je daarbij een ontvanger erbij krijgt. Desnoods neem ik die mee en zet het naast mijn dreambox, totdat de DT kaart werkend te krijgen is op de dreambox zelf. Kan dan later nog overstappen naar een duurdere abo met ligtv. Wat vinden jullie ervan? is dit een goede keuze, of zie ik iets over het hoofd ivm de type kaarten die nu uitgegeven worden etc? Werkt bijv. de kaart die je in TR krijgt op de kanalen op 7E of 42E?

  5. Thanks voor de lopende topic! :-)

     

    Zo te lezen ben ik niet de enige met de vraag of een nieuwe DT kaart in een DM800 gaat werken of niet.. Maar ik zal de thread blijven volgen, ben benieuwd.

     

    Misschien kun je nog even een ander vraag van me beantwoorden wink

     

    Ik kan hierzo ook D-Smart krijgen voor 190,- TL (ongeveer 75 euro). Hierbij krijg je een NDS module met D-Smart kaart en 1 jaar abo op "Eglence+HD Paket". Op zich een leuke deal. Maar ik zou graag willen weten of deze kaart ook werkend te krijgen is in een DM800HD, daar in de DM800HD geen CI-module past.

     

     

  6. Origineel bericht van: emree
    voor zover ik weet, is dit geen probleem aangezien d-smart niet gebruik maakt van CI+ zoals Digiturk.


    Beetje off-topic, maar wel in dezelfde context:
    - Wil een nieuwe Digiturk abo in Turkije afsluiten. Kan ik die in mijn DM800HD gebruiken (local)?
    - Heb ook nog een DM7000 met een cryptoworks module. Kan ik de kaart eventueel daarin gebruiken? Wat bedoel je met CI+?

  7. Origineel bericht van: Erik Slagter
    Origineel bericht van: Doman
    Origineel bericht van: Littlesat
    En met HD zenders - doet je TV nu niet inzomen?? dus in feite upscalen??


    Inderdaad zoom je op deze manier het beeld in.
    Op die manier verlies je dus de 1:1 pixelmapping functie wat wel weer een verlies van beeldkwaliteit tot gevolg heeft.


    Precies wat ik bedoel :-)



    Als ik het beeld niet 'inzoom' (via de service menu of hoe dan ook) blijf ik bij bepaalde kanalen/uitzendigen die rare blokjes/vertekeningen zien. Maar als dit aan de uitzending ligt dan zou iedereen die niet inzoomt het toch ook moeten zien, of is mij nu iets ontgaan?
  8. Origineel bericht van: ircom
    Rolin thanks! ik zal er eens mee spelen.


    Nou het lijkt gelukt te zijn! smile
    Ik heb via de service menu van mijn Panasonic de volgende waardes aangepast:

    H-POS=0 (default: 0)
    H-AMP=15 (default: 0)
    V-POS=0 (default: 0)
    V-AMP=15 (default: 0)

    De H-AMP en V-AMP waardes rekken het beeld vanuit het midden een beetje op, waardoor net dat nare zichtbare beeld wegvalt.
    Ik heb niet het gevoel dat het beeld nu vervormd is ondanks dat het beeld nu iets vanuit het midden uitgerekt is. Mij bevalt het zo prima.
  9. Origineel bericht van: earl sinclair
    Heb even zitten spelen in mijn Panasonic en inderdaad als ik overscan aanzet dan is het weg' date=' maar ik ben dan ook een heel stuk van mijn beeld kwijt (rondom). Het beeld wordt als het ware vergroot en de randen worden een paar cm buiten het beeld gedrukt, zonde..


    Welke beeldverhouding gebruik je in je dreambox?


    16:9 (aangesloten via dvi/hdmi)
  10. Heb even zitten spelen in mijn Panasonic en inderdaad als ik overscan aanzet dan is het weg, maar ik ben dan ook een heel stuk van mijn beeld kwijt (rondom). Het beeld wordt als het ware vergroot en de randen worden een paar cm buiten het beeld gedrukt, zonde..

     

    Daarom zou ik wel eens willen spelen met de instellingen van H-pos, H-amp, V-pos en V-amp in de servicemenu van mijn pana.

     

    Rolin, hoe kom ik in mijn service menu en waar moet ik precies wat veranderen? Zou je me daarmee kunnen helpen?

  11. Ik heb al een poosje last van zichtbare datalijnen in beeld op mijn Panasonic Viera plasma tv (46G10) icm met mijn DM800HD.

     

    2cia0km.jpg

     

    2d7ez3t.jpg

     

    Dit doet zich voornamelijk voor in SD uitzendingen. Meestal zie ik het in de de bovenste of onderste helft van het scherm. Maar soms is ook de linker of rechterkant van het beeld 'gekrompen'.

     

    Ik weet niet of dit aan mijn DM800HD of aan mijn Panasonic plasma ligt.

     

    Iemand een idee of een oplossing? Is het bijvoorbeeld mogelijk om het beeld uit te rekken in de DM800HD?

     

  12. Als de HD pakket alleen met Irdeto2 uitgeleverd wordt, zal het pakket niet aangezet kunnen worden op mijn cryptoworks kaart. Dit betekend dus automatisch een vervanging van mijn huidige kaart.

     

    Wat de CAMKEY betreft, is dit zoiets als bij het D-Smart pakket?

     

    Rare jongens daar bij Digiturk, hoe maak je het de klant zo moeilijk mogelijk, wil helemaal geen dure HD receiver van hun... Denk dat ze zo heel veel klanten mis lopen.

     

     

  13. Origineel bericht van: Restful
    Wat ik hierover weet is dit:

    Om HD kanalen te mogen kijken, moet je kijken of deze kanelen in je pakket zitten en of je receiver en tv uitgeruist zijn om hd kanalen te kunnen weergeven.
    In je bericht lees ik dat je een HD receiver hebt. Dan zou je een hd tv moeten hebben en deze hd kanalen in je pakket moeten hebben. Als je deze abbo in Turkije hebt afgesloten en je deze hd kanalen niet in je pakket hebt zitten, dan zou je je abbo moeten laten uitbreiden met deze kanalen.


    Ik heb een DM800 en een HD tv, dat is het probleem niet..

    Als ik het goed begrijp krijg je niet zomaar alle beschikbare HD kanalen van Digiturk als je een HD abo neemt, maar alleen die HD kanalen waar je ook een (SD) abonnement op hebt. Dus als je geen abo hebt op LigTV dan krijg je ook geen LigTV HD.

    Maar hoe zit het nu met het verplicht aanschaffen/huren van hun HD receiver, is dit verplicht en krijg je ook een ander smartcard?

    Niemand ervaring met het afsluiten van een HD abonnement?
  14. Ik heb een Digiturk abonnement uit Turkije en zou graag de HD pakket erbij willen, heb een Dreambox DM800. Wie weet hoe dit in zijn werk gaat. Ik kan de informatie niet van de digiturk plus site halen.

     

    Mijn vragen zijn:

    1) Krijg ik een andere smartkaart of kan ik mijn huidige kaart ook voor de HD zenders gebruiken?

    2) Ben ik verplicht om de door DT gepromote "Digiturk Plus Receiver" aan te schaffen, heb namelijk al een HD receiver (DM800) en zit niet te wachten op nog een receiver..

    3) Wat zijn de kosten? Ik zie dat ze nu adverteren met 14,99TL (omgerekend ongeveer 7 euro). Dit komt neem ik aan bovenop de abo kosten die ik nu al betaal. Is dit all-in of zijn er nog verborgen kosten die erbij komen (zoals receiver huur ofzo..).

     

     

  15. Ik heb nu Gemini 4.10 op mijn DM800 zitten. Verder zit er een 500GB WD HD in. Herkenning en formateren enz. van de hdd ging prima.

     

    Als ik nu een HD uitzending opneem dan kan ik het niet weer afspelen (soms ook wel handig..).

     

    De opnames zijn wel zichtbaar, maar zodra ik er een afspeel dan blijft alles zwart. De teller blijft ook op 0. Ik heb eens de opgenomen bestanden (.ts enz.) uit /media/hdd/movie naar mijn PC gecopieerd. Daar speelt het wel af.

     

    Dus de opname is goed, maar afspelen op de DM800 zelf wil maar niet lukken?!?

     

    Iemand een goede tip, of een ander image?

  16. Origineel bericht van: emree
    ...

    Zo'n blokker is best prijzig, zo rond de 250 euro.

    gr. Emree


    Staat er ook 'D-Smart' op de blokker :D
    Dan verdient D-Smart links-om en rechts-om er dik aan.

    Mensen ik raad iedereen aan om gewoon een originele box+kaart te kopen. In Turkije zijn die dingen voor ongeveer 300YTL te koop (omgerekend ongeveer 160 Euro) dit is een eenmalige investering (geen abo), vele malen goedkoper dan een blokker en geen kop pijn wink

  17. Ik heb nu SSH ook aan het draaien.

    Maar wat nog belangrijker is en dat geldt voor allen die hierboven net SSH hebben enabled, dat je telnet disabled!

    Het heeft geen zin om SSH te enablen als het nog steeds mogelijk is om ook met telnet in te loggen (insecure!).

     

    Dus weet iemand misschien hoe je telnet kunt uitzetten (gebruik Gemini4.1)

  18. Kan iemand bevestigen of de 'laatste' leveringen van de DM800 nog steeds met een gesoldeerde tuner uitgeleverd worden?

    Zo ja dan wacht ik nog even.. want dit ziet er niet fris uit. Kan me niet voorstellen dat dit lang goed blijft draaien.

     

    Misschien handig als iemand met een niet gesoldeerde DM800 een kenmerk hier kan posten zoals een deel van zijn serie nr?

  19. Origineel bericht van: gallia
    Weet je wat ik soms niet snap.....
    en niet alleen in deze posting
    soms wordt er een vermogen uitgegeven aan lnb's en alles wat er verder achter komt. er worden weet ik wat voor kunstgrepen uitgehaald om iets te ontvangen ......astra 1 . 2 , 3 de hotbird .
    verder niets bijzonders
    het goedkoopste en toch eigenlijk het meest essentiele mag nooit wat kosten

    als je nou het een en ander orientaals wilt ...... oke

    maar voor dit soort opstellingen ,

    dat plaatje blik kost vaak niet meer dan ,pak'm beet 4 tientjes

    vraag je eens af of je al dat geklooi wel wilt voor de stabdaard meuk.

    dit is mijn gedachten gang , doe wat je wilt



    Schijnbaar hebben veel mensen niets te doen dan hier off-topic reacties te schrijven. Ik zou zeggen ga lekker op een terras zitten met dit weer en pak een biertje.

    Ik vraag hier aan mede hobbyisten netjes naar een oplossing voor mijn situatie en krijg daar weer een berg off-topic antwoorden op.

    Waarom maken mensen zich druk over het opnieuw africhten van de schotel. Dit is niets nieuws voor mij, heb ik ook nooit beweerd.

    Mijn enige simpele vraag was of de Triax MB op deze schotel zou passen. Als ik mijn huidige offset schotel vervang door bijv. een Triax dan moet ik het ook opnieuw africhten, dus niks nieuws.

    Alle andere 'universele' multiblocks zijn in mijn ogen niet stevig genoeg, vandaar dat ik benieuwd was of deze Triax MB erop zou passen.
  20. Origineel bericht van: Henksat

    Niet ideaal dus, dit is zo`n vierkante feedarm.


    Mijn huidige feedarm is niet vierkant maar een rechthoek (3x2cm) en zo te zien is de Triax MB feedarm ook een rechthoek. Alleen weet ik zo de maten niet. Op het eerste gezicht lijkt de Triax MB feedarm aansluiting breder, daarom zou ik dit precies willen weten, pas dan kan ik een conclusie trekken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...