Ga naar inhoud


Tomd

Lid
  • Items

    583
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tomd

  1. Op 4-6-2021 om 18:06, edbe zei:

    mijn moeder verhuisd binnenkort naar een appartement van Woonpunt,

    ze heeft nu een kleine schotel voor haar FTA Engelse tv zenders.

    mag je nu wel of geen schotel plaatsen op een balkon.

    of met ik het maar vragen een woonstichting Woonpunt.

     

    ze kunnen je nooit eisen dat je GEEN schotel mag plaatsen, er is jurisprudentie dat een ieder recht heeft op vrije nieuwsgaring.

    Iets anders is als je de/een schotel aan het gebouw, balustrade of iets aan het huis vast maakt, dan kan men wel eisen dat je dat verwijderd.

    Mijn ervaring zegt gewoon op een voet neerzetten, indien mogelijk uit het zicht en niet boven de balustrade uit, knap iemand die dan kan eisen dat je hem weghaald.

  2. Wie heeft er ervaring met een Mediasat Megabox, ik heb nu een DM7000S met een Technisat schotel(tje) op balkon. Vroeger een Wavefrontier T90 maar zit nu in appartement dus vandaar.

    Deze zeer kleine Megabox, is dat wat....of toch maar liever een DM ?. Ben eerdaags toe aan een HD set (TV & receiver) dus eerst even rondkijken en vragen.......

     

    Wie heeft ervaring en het internet gedeelte is dat wat enz enz....

     

    http://www.megasat.tv/en/home-tv/receiver/mediabox/

     

    Vast bedankt

  3. Wat ik nu niet begrijpt is het fijt dat er nu dus een heleboel belasting betalende Nederlanders zijn die bij calamiteiten verstoken blijven van belangrijke informatie, te denken hierbij valt aan o.a. Binnenschippers, zowel Nederlandse als buitenlandse, mensen die in de polder wonen, buitenlanders die alleen schotelontvangst hebben, Nederlanders die alleen schotel hebben zoals ik....en ik woon gewoon in de stad, maargoed die paar duizend mensen zal dus een gecalculeerd iets zijn, als men dat dan ook eens deed met de belasting aangifte van deze mensen. Maar als burger heb je toch recht op informatie of zie ik dat verkeerd..?

     

    Grtz Tom

  4. heb zojuist aangeschaft een Samsung plasma screen type PS42C450B, deze is voorzien van DVB-T slot/tuner.

    Nu lees ik op zowel de Samsung als Digitenne site niet dat dit type geschikt is voor ontvangst met een CAM module.....ik weet van anderen dat zij ook problemen hadden met een module & Digitenne, onvangst via een tuner met smartcard is no problem.....mijn vraag is nu heeft iemand ervaring met dit type scherm en toepassing van een CAM module voor Digitenne, of zijn er andere oplossingen..?...ik heb nogwel een Jokercam liggen maar hier kan ik waarschijnlijk niets mee......vast bedankt voor jullie hulp.

  5. Wij zijn een klein appartementen complex met 18 woningen.

    Nu zijn er mensen die (waaronder ik) die de voordelen van een gemeenschappelijke schotel installatie zien.

    De meeste mensen zijn hebben een abo van UPC, ikzelf oa. heb een kleine schotel van Technisat met een DM7000 waarmee ik prima uit de voeten komt.

    Vraag is nu gerezen wat het zou moeten kosten om 1 schotel op dak te installeren met de mogelijkheid tot HD ontvangst met een verdeling naar de 18 woningen.

     

    Als infrastructuur ligt er al een kabel in het gebouw vanuit een kast in de hal beneden waar UPC naar binnen kom, en waar een ieder op is aangesloten al dan niet met een abo.

     

    Is het mogelijk om met 1 schotel en dan waarschijnlijk iedereen een aparte ontvanger dit te realiseren voor 18 woningen.

     

    kan iemand mij indien mogelijk ook een opzet in tekening sturen teneinde dit in de VvE vergadering te verdedigen.

     

    Wij horen graag van iemand

    Vast bedankt

     

     

  6. Heb in mijn kanalenlijst ook de Theme-X kanalen staan, nu zijn die jongens van frequentie veranderd, nu wil ik deze nieuwe freq. erin zetten, echter krijg het nie voor elkaar.

    Heb al de nieuwe lijst van Henksat erin gezet, scan gedaan maar dat gaat niet lukken, zie via DB-edit dat de freq niet goed is...hoe kan ik deze nou aanpassen, ik ben het ff kwijt.

    Komt omdat ik met open Pli draaid dus nooit problemen....lol

    kortgezegd ik rommel te weinig.

     

    vast bedankt

  7. Pli en niet stabiel....die twee dingen mag en kan je nooit in 1 adem noemen....dus doe dat nooit meer.

    Open Pli in een DM7000s is perfect, ik draai al 3 jaar met Pli.....probleemloos.

     

    Er is 1 probleem met Pli, als gebruiker wordt je lui en ben je niet scherp meer, om aan te geven hoe en wat..

     

    SUC6, Tom

  8. Als je ff gaat "Googelen" en je zoekt dan op het trefwoord "Conformiteitsbeginsel" dan zal je zien dat zodra een klant....wij/jij een overeenkomst heeft gesloten met een leverancier C+ dus......zij een dienst moeten leveren, conform datgene wat is overeengekomen....m.a.w. conform (is tie weer) de overeenkomst. Wel nu...als zij vinden dat er een kaart gewisseld moet worden om "Conform" de gesloten overeenkomst te kunnen leveren dan moeten zij dat doen.....immers.....anders voldoet hun levering niet aan jou verwachting, en hebben ze bij een juridische strijd toch het e.e.a. uit te leggen.......moraal van dit verhaal......als C+ vind dat de kaart gewisseld moet worden teneinde die dienst te kunnen leveren cq te kunnen garanderen welke zij aan iedereen verkocht hebben dan zijn ze gehouden dat te doen willen ze conform de overkomst kunnen leveren.

    En de gemaakte kosten om aan deze overkomst te kunnen voldoen noemt men "Bedrijfskosten" m.a.w. ondernemers risico.

     

    Dusss........ik heb niet betaald...wel antwoord gekregen op mijn bezwaar...lees maar...

     

    Geachte............

     

    Naar aanleiding van uw e-mail kunnen wij u het volgende vertellen.

     

    In uw e-mail geeft u aan dat u graag opheldering zou willen hebben over de vergoeding van de nieuwe smartcard.

     

    Wij begrijpen dat het vragen van een bijdrage in de verwerkingskosten voor uw nieuwe smartcard vervelend is. Om uw satellietsignaal beter te beveiligen en de kwaliteit van uw zenderaanbod te kunnen blijven garanderen zijn we echter genoodzaakt tot het wisselen van uw smartcard. Zoals u zult begrijpen, zijn er kosten verbonden aan het verbeteren en vervangen van u oude smartcard

     

     

     

    Voor meer informatie over CanalDigitaal en onze producten verwijzen wij u graag naar onze internetsite

     

     

  9. Hoi, als ik Pli Jade opstart dan krijg ik beeld wat als het ware op "Panscan" staat, m.a.w. de tekst welcome by Pli Jade valt bovenin beeld half weg, zo ook als ik ga zappen dan is met Pingu skin de bovenste regel weg.....ga ik in menu even van letterbox naar panscan en/of 16:9 dan is het beeld weer goed....m.a.w. dan staat alles zo als het in letterbox moet staan. Heb hier nooit last gehad maar sinds kort zie ik dat......is dat een bug in Pli..(wat ik me niet kan voorstellen)...wie weet wat hieraan te doen......vast bedankt..

     

    Tom

     

    (zeer tevreden Pli gebruiker !!)

  10. Heb Pli Jade als immage, loopt perfect, alleen sinds gisteren na het FTPen van foto's naar de HD duurd het minstens 4 minuten voordat er iets gebeurd bij het opvragen van bestand modus, in die tijd staat de box helemaal vast...Daarna komt de HD in beeld en kan ik gewoon alles weer doen, de geuploade fotos weer weggehaald maar dit had geen resultaat...

    Wat kan ik hieraandoen....? is opnieuw Jade in flash zetten de enige optie..? wie o wie

     

    Vast bedankt

     

    Tom

  11. Origineel bericht van: Satdorus
    In VLC zelf hoef je niet meer te zijn na install. (tenminste als je hem goed geinstald hebt).

    Dan in browser het ip adres ingeven van je dreambox en dan webxtv aanklikken en dan zou je beeld moeten hebben.



    He bedankt...het werkt dus perfecto....weetje ik zit veel in Rusland, nu kan ik via mijn laptop en www.logmein.com in Rusland via mijn Dreambox naar sat TV kijken......toppie

    Grtz Tom
  12. Hoi...ik heb een DM7000 met PLi Iolite, nu heb ik ooit eens een progje gehad op mijn oude PC dat ik via mijn PC scherm het beeld van de Dreambox kon weergeven.

    Laat ik nou niet meer weten welk progje dat was.....tis dom ik weet het maarja als je met PLi werkt dan loopt alles gewoon goed dus hoef ik niet zoveel te klooien.

     

    Ik laat me verrassen...

     

    Grtz Tom

     

    Paardengek idd...zo ist beter..

  13. Origineel bericht van: borsjea

    Steeds meer corporaties ondernemen stappen om de schotels van hun gevels te weren. Naast Waterweg Wonen kwam onlangs ook de Zwijndrechtse corporatie Forta in het nieuws. Bewoners die hun schotel niet verwijderen, hangt een boete van 50 euro per dag boven het hoofd.


    Inderdaad, mijn schoonmoeder woont in Zwijndrecht in complex "Duivenvoorde" en ja zij heeft ook een schotel staan. Deze had ik gehangen aan aan de balustrade, buiten het gezeur van de medebewoners welke allemaal op leeftijd zijn en dus niets anders te doen hebben kreeg zij ook een brief van Forta. Deze stelde dus dat er geen schotels aan het gebouw en/of balustrade gehangen mochten worden. Wat heb ik nu gedaan, betonnen voet, RVS pijp erin en de schotel daarop gezet zodanig dat deze net over de balustrade steekt, maar nergens verder aan vast gemaakt. Opzichter van Forta uitgenodigd en laten zien dat de schotel op zichzelf staat. Dit was voor Forta genoeg om geen verder stappen te ondernemen, moet er wel bij vertellen dat ik de man verteld heb dat er enige Jurisprudentie is aangaande dit item.
    Echter, ikzelf woon in een appartement complex (koop) ook in Zwijndrecht, en wat wil het geval, Forta is daar de VvE beheerder.
    Ik heb zelf mijn Wavefrontier T90 weggedaan en een 45cm Technisat gekocht en opgehangen, geen gaten in het gebouw alleen aan een glazen tussenwandje vastgemaakt. Kreeg ik afgelopen week een sdchrijven van Forta VvE beheer dat de schotel binnen 14 weg moet, ik heb dus een afspraak gemaakt met de beheerder en gevraagd wie of wat er een klacht had ingediend. Tot mijn verbazing vertelde hij...niemand uit de flat. Bleek dat de gemeente Zwijndrecht hiet iets van gezegd had, en hem gevraagd had een briefje te sturen. Dit daar de gemeente van bewoners uit de wijk klachten had gehad. Heb vervolgens een briefje naar de VvE gestuurd met alsnog een verzoek om dit mini schoteltje voor de VvE te mogen plaatsen. Zoals het ernu naar uitziet zal dat geen probleem worden. Blijft de vraag wat gaat de gemeente Zwijndrecht doen. Want zover ik deze gemeente ken is hier totaal geen hetze tegen schotels, immers er wonen hier in Zwijndrecht talloze medelanders met een schotel..........maar goed we wachten wel af. Wordt vervolgd.

    Grtz Tom

  14. Ik ben al ff opzoek naar Jurisprudentie over het plaatsen van een schotel in een wooncomplex, en waar en hoe deze dan te plaatsen.

    Nu weet ik dat er op dit forum e.e.a. is geschreven omtrent dit gebeuren, echter ik kan niets vinden in de zoek functie, weet iemand waar het evt wel te vinden is.

     

    Vast bedankt

     

    Tom

×
×
  • Nieuwe aanmaken...