Ga naar inhoud


Dessie

Lid
  • Items

    147
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dessie

  1. Sinds vandaag zijn de regels van het besluit eindapparaten aangepast. In dit besluit staat kort-door-de-bocht geschreven dat men gebruik kan maken van een vrije router keuze en dat providers hier medewerking aan moeten geven.

     

    Wat hier echter ook in staat is dat dit ook geldt voor satellietgrondstation-apparaten. En daar wordt ook gewoon een ontvanger mee bedoelt.

     

    Zie https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2016-524.html

    • Like 2
  2. Nogmaals mijn advies , wacht nog even tot de E serie uit komt van Samsung, dat zijn namelijk OLED tv's En kijk dan verder.

     

    De nieuwe serie van Samsung (de E-serie) bevat Plasma en LCD tv's. En als het goed is brengt Samsung dit jaar ook nog een OLED tv uit. Even wachten op de E serie is dus niet helemaal waar :)

     

    Overigens brengt LG dit jaar (2e helft ) ook een OLED tv uit. Deze heeft op de CES een prijs gewonnen (zover je daar enige waarde aan hecht)

  3. Dan is je KPN ontvanger niet ge-unlockt, dwz hij heeft een/meerdere update(s) gemist. Mijn (Nozema) Digitenne kaartje werkte prima op zowel de (KPN) Samsungs als op de Toppy TF5800k. Aangezien de TF5300d (voldoende) identiek zou moeten zijn aan de TF5300k zou ik verwachten dat ook deze een/meerdere update(s) heeft gemist. Het kan echter zijn dat KPN in haar onmetelijke wijsheid heeft bedacht dat alle ex-Nozema Digitenne klanten over een kam (kaal) geschoren moesten worden.

     

    Ik heb nog nooit een update gehad voor mijn Digitenne ontvanger (5300d). Ik heb dan ook nooit problemen gehad met mijn ontvanger in tegenstelling tot de KPN klanten :)

     

    De firmware is dus inderdaad verschillend met de KPN firmware en deze accepteert dus geen KPN kaart. Maar ik heb er gelukkig ook geen last van.

  4. Dit is grappig, digitenne is van KPN toch?

    En een simlock op een digitenne decoder????? dat kan volgens mij niet, ja een pincode op een smartcard, dat kan.

     

    Wat ik wel weet is dat ze bij KPN geen oude serie kaarten konden heractiveren, maar dat is al meer dan twee jaar geleden.

     

    KPN heeft nog nooit zelf een ontvanger gemaakt of op de markt gezet, altijd andere merken zoals Topfield, Samsung en????

     

    Grts.

     

    Digitenne was een apart bedrijf, en dat is later overgenomen door KPN. Dat houdt niet automatisch in dat alles 'open' gaat. Ik heb dus een Digitenne ontvanger, en ja niet van digitenne maar geleverd door digitenne... Net zoals KPN ontvangers levert maar niet door KPN gemaakt zijn. Dus ik heb een Topfield TF5300d. LET OP dus een 5300d.

     

    Aangezien men hier begon met een simlock heb ik de term overgenomen. Zoals ik al schreef is het geen simlock, maar een lock op de ONTVANGER. Het heeft dus niets met de smartcard en zijn pincode te maken.

     

    En JA er kan een blokkering zitten op een ONTVANGER, vergelijkbaar met een simlock, waardoor een andere smartcard niet werkt.

  5. De Smartcards van KPN Digitenne kun je gewoon verwisselen door die van EDPnet. Is exact dezelfde techniek en hetzelfde netwerk en de zelfde ontvangers ,als er een sim lock op zat ,zou er geen tv meer werken met een ingebouwde Digitenne ontvanger met de EDPnet smartcard .

     

    Ik zou er niet zo zeker van zijn...

     

    De simlock zit namelijk op het apparaat en niet op de smartcard. De vraag was of de EDPnet smartcard werkt op KPN apparatuur. Ik heb een digitenne smartcard en die werkt dus niet op KPN ontvangers. En de KPN smartcard werkt niet op mijn digitenne ontvanger.

  6. Ik begrijp het probleem niet?

     

    Mijn management key stond tot vandaag op 2011-08-15 en mijn canaldigitaal op 2011-09-15.

     

    Ik heb gewoon beeld en geen enkel probleem. Vandaag zijn mijn keys gewijzigd zodat management key op 2011-09-18 staat en canaldigitaal op 2011-09-20.

     

    Maar goed, dit lost het probleem van de oorspronkelijke starter niet op :-)

     

  7. Ik gebruik PKT 9.9 in combinatie met mgcamd.

    De update komt hier gewoon binnen. Ik moest recent een heractivatie uitvoeren aangezien ik 6 maanden geen tv via sat heb gekeken. Deze update kwam binnen enkele minuten binnen.

     

    Overigens worden die expiry date's afzonderlijk ge-update dus die management kan op een later tijdstip ge-update worden. Het wordt volgens mij wel redelijk snel achter elkaar gewijzigd.

     

  8. En Voila, de codering wijziging is een feit !!

     

    In de nieuwste nieuwsbrief van CanalDigitaal staat:

     

    Citaat:

    Smartcard update

     

    Een update voor je Smartcard is beschikbaar. Deze update wordt in de meeste gevallen automatisch geïnstalleerd en is noodzakelijk om de zenderpakketten van CanalDigitaal te blijven ontvangen.

     

  9. Ik ben van plan een nieuwe set te installeren aangezien ik verhuist ben. Volgens mij kan ik nu een schotel plaatsen aan de muur van de schuur.

     

    Ik wil een Triax 78cm schotel met 4 lnb's zoals beschreven staat in een zeer populair onderwerp...

     

    Nu moet ik dus ook een muurbeugel hebben. Maar welke maat heb ik daar voor nodig? Moet ik een beugel met 40cm afstand hebben? Ik neem aan dat de grootte van de schotel hier invloed op heeft.

     

     

  10. Release Zaterdag 11-9-2010, 10:10

    PKT mod 9.9 rev Tideglo 0.9.9

     

    Wijzigingen Tideglo:

     

    release 0.9.9

    *********************

    - Toegevoegde ondersteuning cuberevo-100hd

    - Bijgewerkt cvs Enigma2

    - Eerste poging om de stabiliteit van het systeem te verbeteren

     

    Wijzigingen PKT :

    - Kleine aanpassingen skins

    - Satellietnaam toegevoegd aan infobalk

    - Update voor Lang SkinSetup

    - Toegevoegd plugins DMnapi en DreamExplorer (download ondertitels voor films)

    - Toegevoegd plugin StartupToStandby

    - Update Picon

    - Update van de lijst met kanalen

    - Fixes voor de totale functionaliteit en stabiliteit

     

    Download:

    http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE%20IPBOX/Enigma2/9.9_usb_sata/

  11. Origineel bericht van: inctrl



    Plasma's anno 2010 hebben geen speciale break-in periode meer nodig. Zo zegt Samsung dit ook officieel. Break-in voor plasma's is achterhaald.


    Alhoewel een fabrikant dit zegt, zou ik het toch maar doen. Een test uit 2009 gaf nog aan dat dit echt nodig is. En geloof me een fabrikant wil TV's verkopen...
  12. Ook ik kan bevestigen dat het beeld via Digitenne vergelijkbaar is met CD. Dit geldt overigens vooral voor de zenders NED1/2/3. Deze kanalen zijn gewoon een stuk beter.

     

    Aangezien ik een HD ontvanger heb (maar een SD tv) kan ik ook een vergelijk maken met NED1-HD en NED1-SD via CD. Het beeld dat ik krijg via NED1-SD is veel slechter dan NED1-HD. Dit is vooral te zien bij de wedstrijden waar de belijning gaat flikkeren als ik NED1-SD kijk, maar er goed uit ziet via NED1-HD.

    Let op: Ik kijk op een SD tv !!

    Mijn conclusie is dus dat mijn sat ontvanger beter downscaled dan de NOS smile

     

  13. release 0.9.5

    *********************

    - back to STLinux 2.2 because of some audio bugs on STLinux 2.3: when i will fix it, we will go again on stlinux 2.3

    - added wmv file player

    - added multi descrambling feature: i tested it only with incubusCamd 0.99 wich fully supports multidescrambling

    for e2 (previous version don't work, and i don't know if other softcams works or not, just test them)

    - fixed some memory crash on h264 channels

    - fixed remote controller buttons with teletext activated

    - fixed DVDPlayer crash

    - DVDPlayer buttons are now better showed than before

    - supported DTS audio on mkv files

    - other MediaPlayer fixes

    - updated greek language

    - updated bulgarian language

    - added samba (not started by default, you have to add it on the rcS_user.sh if you need it)

    - added cp2101 external card reader drivers (load it in rcS_user.sh if you need it: /lib/modules/cp2101.ko)

    - added ralink rt2870 wireless chipset drivers (load them in rcS_user.sh if you need it: /lib/modules/rt2870sta.ko)

    - added F reesat EPG support

    - by default the sci-ng driver (pacco's 1.4 version) is loaded at enigma2's boot: this is a temporary option, i built a

    sc driver but still getting many memory errors, i don't know when it will be full ready

    - update Enigma2 CVS to 02/05/2010

    - enabled again PIP function, watching 2 channels on PIP will make slow live channels playing, so it does not work at 100%

     

    Enjoy it! Tideglo

    http://enigma2.sifteam.eu/index.php?dir=Enigma2%20NightlyBuild/Enigma2%20NightlyBuild%200.9.5/

     

     

  14. Origineel bericht van: Joe Bar
    Ben ook deze week bezig geweest met OSCAM. Ik heb het werkend, maar niet op alle CD kanalen (vreemd). NET5, RTL5, RTL7, RTL8 en nog een handvol openen niet, alle HD kanalen en de nodige SD kanalen van Canal Digitaal wel (SECA3 oranje smartcard). Ben ook even aan het proberen geweest met oscam.pids, maar loop daar tegen het vreemde probleem aan dat als ik de SECA3 PID voor NET5 (070e) invul oscam helemaal de file oscam.pids niet oppakt. Zet ik daar de SECA2 PID (0646) in dan wordt oscam.pids wel gelezen, maar ja, dat werkt niet want dat is niet de goede PID. Voorgaande PID trouwens even uit mijn hoofd, pin mij daar niet op vast.

    Enige hulp cq. ideeën zouden welkom zijn, want PGI 0.6 (zowiezo de beste firmware voor de IPBOX) en OSCAM in DVB-API mode is wel de meest stabiele en snelle combi op de IPBOX, die ik tot nu toe heb gezien. Testen met dual decoding, opnemen en zappen etc. leveren hartstikke stabiele resultaten op. Zou hem graag in productie willen nemen, maar ja, dan moeten wel alle kanalen openen.


    Wellicht de nieuwere versie PGI 0.6.1 gebruiken?

    Citaat:

    Alle Änderungen in 0.6.1
    ===============================================================
    - Fix: panic beim öffnen der media/mp3/photo player wenn keine Festplatte/USB Stick angeschlossen war
    - Fix: Abstürze von oscam behoben, unterstützung der oscam.pids Datei verbessert
    - Fix: oscam wurde nicht gestartet wenn es nur als CARDSERV gesetzt war
    - Neu: Umfangreiche Statusinformationen von der Festplatte während der Initialisierung im Hauptmenü sichtbar (siehe auch die neue Readme HDD_de.txt)
    - Update: Neues Menü "HDD Setup" unter Installation. Enthält die beiden Optionen Formatieren und Festplattenüberprüfung.
    - Update: usb_modeswitch verbessert
    - Update: logging und debug funktionen verbessert
    - Update: Web Inteface 1.5.03_beta mit Seite für WLan-Konfiguration
    - Update: Umfangreiche und aktuelle Transponderlisten (Quelle: kingofsat.net und lyngsat.com)
    - Entfernt: FAN_9000_ON Option aus der pgi.conf. Die Funktion ist jetzt im Menü für die Ein-/Ausschaltmethode erreichbar, auch ohne Festplatte.
    - Entfernt: HDD_TMD option aus der pgi.conf
  15. Menu 2+3 zijn boot opties voor usb.

    Menu 4+5+6 zijn boot opties voor hdd

     

    Beide sets hebben dezelfde parameters buiten wat locatie verschillen.

     

    Om te kijken wat er gemount is kan je het commando 'df' ingeven.

     

    Om te unmounten moet je wel het commando 'umount' geven dus zonder 'n' ! Even ter controle...

     

    Wat geeft ie voor foutmelding dan? Of zegt ie juist dat ie niet gemount is?

  16. Ik moet zeggen dat het mij ook niet gelukt is om via een linux doos een bootable usb-stick te krijgen.

     

    Heb je geprobeerd om pgi te booten zonder usb-stick en nadat de ipbox opgestart is (je hebt beeld) de usb-stick erin te steken?

     

    Is dan de usb-stick dan wel gemount danwel te unmounten?

     

    commando om te unmounten: umount /dev/sdb1

     

    Ik heb overigens niet geprobeerd om op een linux machine het commando te geven dat in de handleiding van pgi staat. Het heeft te maken met het aantal inodes en in de pgi-versie moet je dat opgeven anders krijg je een niet bootende usb-stick.

     

  17. Laten we met het booten beginnen. Wanneer je de 3 indrukt tijdens het booten wat komt er op het display te staan?

     

    Wanneer daar geen 'enigma-sdb1' staat, boot hij niet van usb. Het is zover ik weet onmogelijk om wanneer je booten van usb gekozen hebt dat hij toch terugvalt naar de flash versie.

     

    Wat betreft de usb-stick. Boot pgi, zonder usb-stick in de machine. Stop daarna de usb-stick erin. Nu zou je de usb-stick moeten kunnen mounten.

  18. Origineel bericht van: naze1975
    Ik heb de pgi.conf aangepast en opnieuw opgestart en het werkt weer als vanouds, waarvoor mijn dan.E
    n wat betreft de handleiding, als deze opent in een kladblok, dan is het met mijn kennis van engels, zeer moeilijk te lezen.


    Het was niet bedoeld als verwijt hoor, alleen als tip smile

    En je moet die handleiding openen met wordpad, dan is deze goed te lezen vanuit gaande dat je Engels natuurlijk toereikend is.
    Maar hoe goed is je Duits of Russisch wink
  19. Origineel bericht van: naze1975
    Ik heb net de nieuwe pgi image op bijde ipboxen gezet, maar als ik de box wil uitzetten moet ik een keuze maken hoe ik de box wil uitzetten, is dit te omzeilen en zo ja hoe?

    Groet Robert


    En voor verdere tips:

    Lees eerst de handleiding die erbij zat !

    (Niet dat ik dat nu altijd doe... maar in dit geval is er één bijgeleverd)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...