Ga naar inhoud


Fransyvy

Lid
  • Items

    314
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Fransyvy

  1. Ik wil vanmiddag een dreambox 500HD flashen en heb gelezen dat als je dat wilt doen via een browser je eerst de nieuwe boolader 84 moet flashen. Als je via een browser een nieuw image flasht moet je aan het einde van de procedure de box uit en dan weer aanzetten alvorens het nieuwe image zichtbaar wordt.

     

    Moet je na het flashen van de nieuwe bootloader ook de box uit en weer aan zetten of moet je direct nadat de bootloader geflasht heb direct daarna de nieuwe image flashen? dus zonder de box uit en dan weer aan te zetten. Misschien zit ik weer gewoon te moeilijk te denken en wijst zich alles van zelf maar voor de zekerheid vraag ik het even.

     

    Alvast bedankt.

  2. Ik had in het verleden ook de EMP 8/1 switch en soms wilde hij wel werken maar meestal niet. Toen overgestapt naar een Spaun switch en, ja hoor, hij werkt vlekkeloos. Ik heb geklooit dat ik een ons wwog maar het lukte me gewoon niet om de EMP met mijn 8000 aan de praat te krijgen.

  3. Misschien een hele domme vraag maar is er een manier om met name de satconfig te bewaren als je een nieuw image installeert. Ik bedoel dus de (diseq) instellingen die je na het flashen moet instellen? Moet je dan een bestandje bewaren of zijn er elegantere methodes?

  4. Ik ben ook heel blij met Hooger!!

     

    Ik merkte wel ( maar dat zal wel mijn onwetendheid zijn) dat je eerste het bestandje cccam moet verwijderen via ftp en dan het Hooger bestandje erin moet zetten met de rechten op 755. Overschrijven lukte namelijk niet. En toen was er weer licht op Ned 1 HD.

  5. Hallo allemaal,

     

    Ik heb naast mijn 8000 ook nog een 7000 en heb het vermoeden dat de optische uitgang stuk is. Er brand wel rood licht in de uitgang van de receiver en als ik een toslink aansluit dan zie je aan het uiteinde wel rood licht. ik weet dat je niets extra's hoeft in te stellen om de spdif uitgang te activeren en dat als je altijd AC3 wilt je dit kunt aanvinken. Ik heb al meerder toslinks gebruikt en deze ook getest met andere apparatuur.

     

    Mijn vraag is: Heeft iemand eventueel een idee waarom mijn optische uitgang niet werkt? Of heeft iemand wel eens eerder meegemaakt dat deze kapot was. Ik kon hierover niets vinden op het forum namelijk.

  6. Hallo Tuurtje,

     

    Fijn dat het weer zo lekker zapt!

     

    FF off topic:

    Mag ik vragen wat de diameter is van je schotel. Ik heb zelf een wavefrontier van 55 cm en heb hem zelf afgesteld. Ik heb dat niet supernauwkeurig gedaan en ben al helemaal niet geoefend maar ik heb grofweg een halve tot hele dB meer per zender. Ik wil absoluut niet zeuren over jouw waardes maar ik dacht dat de mijne al vrij laag waren en dat ik een professional erbij moest gaan halen.

     

    on topic

     

    Andere vraag: Kan de Zapsnelheid postief beinvloed worden door een Diseq of valt dat wel mee?

     

  7. Origineel bericht van: Simean
    Origineel bericht van: Fransyvy
    Vanochtend weer getest en het werkt nog steeds. Ik werk uncommitted (Satconn 10/1) en het committed diseq signaal staat op AB...


    Ik heb ook de satconn 10/1, ik heb ze ook allemaal op AB gezet en ik snap er niks van maar het werkt inderdaad !!!

    Hij is nu alle sats nog eens aan het scannen, ik ben benieuwd !


    Grappig dat het bij jou ook werkt. Zou alleen willen eten waarom het nu wel werkt...of moet je niet alles willen weten?
  8. Uhh, het exacte antwoord weet ik zeker niet maar vroeger had ik een uncommited switch die twee committed switches aanstuurde. Dus uncommitted schakelde De ene DISEQ en de andere. Ht zijn eigenlijk verschillend lagen/niveaus's maar er zijn er vast hier een paar die dat veel beter kunnen uitleggen.

  9. Ik heb even een wat ouder topic genomen omdat ik niet steeds een nieuwe wil beginnen. Ik heb ook en DM8000 aangschaft n alles werkt naar behoren chter 1 dingtje wil nog niet helemaal.

    Ik heb op tuner A 6 lnb's aangesloten via een 10/1 diseq. 1 LNB is en twin en die staat op Astra 19,2. Tuner B is op deze LNB aangesloten. De DM8000 kiest netjes tuner B als ik 19,2 kies maar als ik bijvoorbeeld wil opnemen of Picture in Picture wil doen dan krijgt tuner A geen ontvangst. Weet iemand wat ik niet goed doe? Als ik tuner B niet aansluit werkt de LNB perfect....

  10. Dat gaat met een dreambox wat eenvoudiger dan met een topfield.

     

    Dreambox kopen

    Image erin (bijv. Pli, Gemini)

    Cam downloaden met de dreambox

    CD kaartje erin met de chip naar beneden

    Cam starten

    en kijken maar

     

    Laat je door de verkoper even instrueren hoe je dit allemaal moet doen. Het is allemaal vrij eenvoudig.

     

    Tip: Neem je CD kaartje mee en stop hem bij de verkoper erin en je weet zeker dat je direct beeld hebt.

  11. Niks meer aan doen!!

     

    Het ligt ook een beetje aande zender etc. Meestal op een 7000 krijg je bij de nederlandse zenders een signaal tussen de 80 en 90% afhankelijk van de diameter van je schotel. Ik heb zelf een Wavefrontier 55 cm en daar zit ik gemiddeld tussen de 80 tot 85%. Met een wat grotere schotel haal je de 90%. Latere Dreamboxen geven meer aan maar ontvangen evenveel.

  12. Vandaag nog gesproken met mijn (officiele) dealer en die vertelde dat hij niks meer zegt over mogelijke levertijden want er is geen pijl op te trekken. Ook de importeur schijnt niks te weten en daarmee is het dus zo dat alle delaers niks weten. M.a.w. hij komt een keertje maar niemand weet wanneer. Lekker als je daarop je bedrijfje moet runnen. Ik leef mee met de importeur en de dealers.

     

     

     

    En toch wil ik ´m!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...