Ga naar inhoud


Sat-hack

Lid
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sat-hack

  1. Geen idee of het aan mij ligt, maar zodra ik met deze image teletekst kies, is het afgelopen met de pret. De ontvanger reageert dan nergens meer op en moet dan in zijn geheel worden ge-reset middels onderbreking van de netspanning.

     

    Hebben meerderen hier last van?

     

    Vriendelijke groet,

     

    Johnny

  2. Origineel bericht van: Beobuddy
    Origineel bericht van: Sat-hack

    Nadenkertje: wat is de impedantie als de volumeknop dichtstaat, dus eigenlijk DC? Wat "ziet" de eindversterker dan voor belasting?



    Johnny


    Impedantie is dan oneindig?

    Met de volumeknop op 0, is er geen ingangssignaal en is de eindtrap in rust.
    Er loopt dan alleen een (DC)ruststroom.

    Bij een ontwerp met een aanwezige positieve en negatieve voedingsspanning zou er op de uitgang 0 Volt moeten staan. De speaker (middels een extra weerstand hangt tussen deze aansluiting en aarde (0V). Er loopt dan ook geen stroom.

    Bij alleen een positieve voedingspanning staat er de halve voedingsspanning op de uitgang. Maar door een aanwezige condensator in de uitgang naar de speaker loopt er geen stroom omdat dan de condensator als DC "blocker" werkt.
    Bij een frequentie die naar 0 gaat, zal de reaktantie van de condensator naar oneindig gaan Xc=1/WC= 1/2*pi*f)


    Je geeft wel een heel strak en mooi antwoord, het lijkt mij dan ook correct. Er loopt inderdaad geen stroom bij de volumeknop op 0. In principe spreek je bij DC niet van impedantie omdat er geen sprake is van wisselstroom. Zodra er wél een wisselstroom gaat lopen, gaan er vooral in de lage frequenties enorme stromen lopen ( de meeste standaard versterkers halen DC niet eens, dus is er niet meteen paniek;-) ) Hier een verwijzing naar een niet commerciele site waar het begrip impedantie mooi is uitgelegd: http://nl.wikipedia.org/wiki/Impedantie ( als het niet toegestaan is, dan graag verwijderen ).

    Ik zou dus gewoon de aanbevelingen van de fabrikant aanhouden en geen luidsprekers parallel gaan aansluiten als de som van weerstand van de luidsprekers lager is dan de fabrikant aanbeveelt.

    Tja, het lost dus eigenlijk niets op voor threat-opener Peter. Hij geeft echter niet aan hoeveel luidsprekers hij wil aansluiten, of lees ik iets over het hoofd? Er wordt gesuggereerd van 3, maar ik begrijp eigenlijk dat hij er maar één heeft voor op de achtergrond. In dat geval zou je eigenlijk ook maar één uitgang hoeven te gebruiken, of probeer eenzelfde luidspreker er bij te bemachtigen.

    Goed goân!

    Johnny

  3. Origineel bericht van: Lex_luthor

    ==========
    0.82 LAUFEN NICHT IN KATHREIN E2
    ==========
    ich kann nur soviel sagen, die V0.82 geht definitiv auf der 910er mit E².
    bei akt. aaf gehts nicht, liegt aber nicht an der aaf leuten!!!
    ==========


    In het Nederlands vertaald:


    Ik kan dit in ieder geval vertellen, de versie 0.82 werkt definitief op de 910 met E2.
    Bij de huidihe AAF versie werkt het NIET, maar dat ligt niet aan dee AAF jongens!!



    Het lijkt inderdaad om een andere E2 image te gaan, maar welke is niet duidelijk. Dit biedt toch enig perspectief! Wel connect deze versie met mijn DM500, helaas is het beeld letterlijk "Black Pearl".

    Groet,

    Johnny
  4. Hallo allen,

     

    Goed werk van de bouwers, het gaat immers steeds leuker worden smile Helaas nog een paar min-puntjes, maar dit worden er ook steeds minder.

     

    Gisteravond heb deze image geplaatst, maar helaas raakte het apparaat de kluts kwijt zodra ik de originele CD module erin had gedaan, vandaag nog maar eens proberen. Vannacht op een FTA zender laten staan, helaas was toen het geluid vanochtend heel brokkelig, bij het heen en weer zappen was het geluid weer ok.

     

    Voor de rest heb ik nog geen gekke dingen kunnen ontdekken! Nu maar de CI ondersteuning voor CD afwachten whistle

     

    Groet,

     

    Johnny

     

  5. Inmiddels de 2.0C2 Beta versie aan het draaien. Zapt wel lekker, de rest later maar eens proberen. Wel een beetje verwarrend dat bij de C3 versie de netwerkinstelling op 2 manieren zijn te wijzigen; in het hoofmenu van de Kathrein zelf, en in het submenu via de oude bekende manier. Die in het hoofdmenu geeft bij mij problemen. In de C2 vesie zit dit dus niet in.

    Maar,..nu eerst een tukkie doen, niet iedereen heeft vakantie, dus vroeg weer op wink

     

    Groet en veel plezier!

     

    Johnny

  6. Vreemd,.....de Ned. kanalen op 23,5E decodeert hij niet met MgCamd, connected met NewCamd server. Met de Dreambox heb ik dit probleem dus niet. FTA kanalen op 23,5E uiteraard wel zichtbaar, dus het ligt niet aan mijn antenneconfiguratie van de Kat.

     

    Nog meer hier last van? Voor de rest vind ik deze image al een mooie sprong voorwaarts.

     

    Groeten,

     

    Johnny

  7. Citaat:


    Bij de nieuwe Kathy's < 1W versie moet er in de osdsh.cfg newBox=true staan.
    Bij de oudere > 1W (14W) versie moet er in de osdsh.cfg newBox=false staan.

    Euh, ik heb iedere map doorzocht, maar heb helaas bovenstaande niet kunnen vinden <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />. Kan iemand mij vertellen waar dit is te vinden? Mijn dank is groot!

    Groeten,

    Janneman
  8. Hallo medegebruikers,

     

    Helaas blijft bij mij de externe usb-harddisk steeds doorlopen en komt niet in een "slaapstand" terecht na bijv. 15 niet gebruikt te worden. Bij de Dream kun je de tijd ingeven wanneer het in een dergelijke slaapstand terecht moet komen. Dit is erg irritant. Mijn USB HD wordt wel extern gevoed.

    Zijn er medegebruikers die dit ook hebben of ligt het aan mijn HD?

     

    Ik hoor graag of dit op te lossen valt <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Groet,

     

    Janneman

  9. Haha, een leuke en leerzame discussie voor iedereen!

     

    Ik ben niet zo'n schrijver, maar onderstaande moet ik toch even kwijt.

     

    Voor Cremas: Het liefst zou ik de 30m coax vervangen door een betere soort. Maar,....als moeders het niet wil, is een versterkertje ook een ( wel mindere ) goede oplossing. Moeders wil is immers wet, toch? Om je situatie echt goed te krijgen: meten is weten! Ach, het blijft een hobby, dus gewoon wat proberen!

     

    Nog even een nadenkertje op het relaas van WPW ( denkfout 2 ): Hij wekt bij mij de indruk dat er digitale signalen de LNB bereiken en dus niet te vergelijken zijn met analoge signalen. Mwoh, ben ik niet met je eens: Het is nog steeds QPSK, een variant van FM modulatie die 4 verschillende fasestaten kent en dus geen digitaal signaal is ( de analoge transponders draaien ook nog steeds op FM-modulatie). De vier fasestaten worden in de ontvanger zelf pas omgezet naar vier binaire getallen. Het gaat hier om 45, 135, 225 en 315 graden, oftewel de binaire getallen 00,01,11 en 10. Een versterker moet wel van goede kwaliteit zijn én goed zijn afgeregeld om deze fases niet aan te snijden. Met een meetinstrument waarin een constellation diagram valt af te lezen, kun je de 4 fasestaten cq vervormingen goed zichtbaar maken. Digitale versteking is toch héél wat anders.

     

    De opmerkingen van CeesV en Satede vind ik dan toch het meest realistisch, wat niet inhoudt dat alle anderen ongelijk hebben. Zelf ben ik al ruim 25 jaar professioneel en hobbymatig met satelliet en/of hoogfrequent bezig. Hier wil ik zeker niet suggereren dat ik alwetend ben op dit gebied, want ik kan ook niet alles meer bijsloffen...

     

    Ga vooral door met de discussie en vooral niet boos op elkaar worden, want het is alleen maar leerzaam!

     

    Groeten,

     

    Johnny

  10. Bjorn,

     

    Probeer het nou eens op deze manier zoals ik al geschreven, goed lezen dus! Je kiest dus zelf een ip adres en daarna moet je hem via utp kunnen bereiken.

     

    Dus nogmaals: met het tooltje "ufs910config" het ip adres van de ontvanger veranderen. Dit kan dus óók met aleen een seriële verbinding.

    Vul bij "IP adresse UFS910" je gewenste IP adres in en ga daarna naar "funktionen" en dan zie je vanzelf "IP adresse setzen/ändern"

     

    Hierna zal je ip adres zijn veranderd. Zo niet, lijkt het erop dat je firmware beschadigd is en houdt het hier voor mij ook op,...

     

    Groeten,

     

    Johnny

  11. Hallo Bjorn,

     

    Zelf heb ik er een router tussenen en heb via het tooltje "ufs910config" het ip adres van de ontvanger veranderd. Dit kan ook alleen met een seriële verbinding.

     

    Vul bij "IP adresse UFS910" je gewenste IP adres in en ga daarna naar "funktionen" en dan zie je vanzelf "IP adresse setzen/ändern" Indien je geen router er tussen hebt, zul je de IP's van je PC en ontvanger moeten hebben en een crosscable, anders kun je het vergeten. Indien de usb stick niet gezien wordt, kun je dit tooltje ook je stick laten formateren en voorbereiden met je gewenste image. Werkt perfect! Indien ik de USB sticks met mijn laptop op FAT32 formatteer, gaat het vaak mis of ziet de ontvanger de data op de stick domweg niet, ondanks dat de mapstructuur gelijk is. Als je er nu nog niet uitkomt, heb je echt even hulp nodig.

     

    Groeten en hoop dat het je lukt! Veel succes! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Johnny

  12. @Mamutskywalker,

     

    Inderdaad erg jammer, dat was nu net de reden dat ik heb gewacht op de DM600. De 7025 heeft het wel, dus was te verwachten dat de nieuwe 600 het ook zou hebben. Zelf vind ik het ook een hinderlijke tekortkoming van de Dream. Deze zogenaamde "VBI insertion" moet door de slimme mannen van Dream op te lossen zijn? Het moet naar mijn inziens software-matig op te lossen zijn. De eerste commerciële digitale seca ontvangers hadden in het begin ook dit probleem en na een softpatch was het in orde. Voor mij wordt dus geen 600je erbij......

     

    Nogmaals, erg jammer....

     

    Johnny

  13. @ all,

     

    Het zou inderdaad enorme (negatieve) stunt zijn als KPN niet alle centrales zou ombouwen naar ADSL2+. Op dit moment heb ik nog steeds 7999/1021, 992,3 ( was eerst 8000/1024, 992,1. Twee weken geleden heb ik een nieuw modem in gebruik genomen die wel ADSL2+ geschikt is, notabene door KPN zelf geleverd. Morgen ga ik zeker eens kijken of de heren van ISP "Planeet" hier antwoord op kunnen geven. Het is toch een behoorlijke investering die je moet doen om mee te gaan in de tijd. Eerlijkheidshalve vind ik dat ik ze toch eerst de mond moet gunnen. Mogelijk doe ik zelf iets fout. Mocht hier iets spannends uitkomen, laat ik het jullie zeker weten. Heb nu een Speedtouch 716G versie 5. <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

     

    Groeten,

     

    Johnny

×
×
  • Nieuwe aanmaken...