Ga naar inhoud


voyager

Lid
  • Items

    225
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door voyager

  1. Ik kan melden dat ik met de verkoper ondertussen een goed gesprek heb gehad en we het prive verder normaal oplossen.

     

    Toch wil ik nog even kwijt dat de rede dat ik niet op elke vraag in ga is dat het simpelweg al geprobeerd is. Welke firmware versie, hoeveel kanalen ik scan etc. Soms zit er input tussen die ik over het hoofd zie en daar ben ik dankbaar voor. Uiteindelijk is het oorzaak gevolg uitsluiten en daar ben ik dankzij mijn werk redelijk bedreven in ;-)

     

    Over de beschuldiging dat ik mensen expres in een kwaad daglicht zou stellen neem ik afstand van. De rede is simpel, ik heb er niets mee te winnen en dus vind ik het zinloos. Hoe arogant ik ook mag lijken, ik zal nooit en te nimmer mensen bewust kwetsen, dat is tegen mijn overtuiging.

     

    Iedereen bedankt voor zijn geduld

  2. Ik heb idd gekeken of ik tegen mijn maximum aanloop, maar ik scan buiten Astra 1 eigenlijk alleen FTA. Eutel satjes en atlantic bird zijn niet echt druk(in ieder geval met een 78CM dishje. Dit probleem heeft zich ook al eens voorgedaan met maar 2000 kanalen in de ontvanger.

     

    Vind het heel fijn dat iedereen probeert te helpen echt, maar ik kan met 99% zekerheid zeggen dat dit geen user error is. Mijn vermoeden is dat de ontvanger tegen een defect geheugen adres aanloopt en daarom onderuit gaat.

     

    Misschien dat er iemand hier is met een 7710HDPVR die eens wat kanaaltjes kan inlezen en kijken hoe de topfield reageerd als hij zijn maximum bereikt. Geeft hij dat gewoon aan? Of gaat hij onderuit.

     

    Ik wil een ding hier bij even duidelijk stellen. Het is nooit en te nimmer mijn bedoeling mensen te beledigen, zwart te maken of wat dan ook. Ik vind dat soort dingen zonden van mijn tijd en energie. Dus mocht ik je beledigt hebben, sorry dat is niet mijn intentie geweest.

  3. Ik denk dat je doelt op het "Topfield zelf reageerd niet" zinnetje. Dat klopt topfield korea heb ik gevraagt of het probleem bekent was en of het een bug was. Deze reageerde niet.

     

    Hadrian kwam met het idee om hem naar rebox te sturen dus die heb ik gisteravond een mail gestuurd en idd die hebben ze vandaag gelezen en gereageerd. Niets verdachts of vreemds aan.

     

    Rebox antwoorde met de vraag of ik het serie nummer kon doorgeven zodat zij wisten of hij ook werkelijk bij hun vandaan komt.

     

    achter.JPG

     

    Ik neem aan dat het serie nummer rechts boven had moeten staan? Zo niet waar kan ik die dan vinden? Buiten een mac adres sticker is er verder niets.

     

    Het begint een beetje de omgekeerde wereld te worden. Oke er is iets met de PM afhandeling fout gegaan mijn excuses daarvoor. Verder blijft het zo dat de ontvanger die jij verkocht hebt niet werkt zoals hij hoort te werken. Dan kan je hoog of laag springen het is niet anders.

     

    Of we lossen dit op als twee volwassen mensen en als we er niet uit komen dan rust alleen de weg naar de rechtbank nog. want garantie kan ik zonder serial niet claimen. Er is verder geen uitweg.

     

     

     

  4. Hij is gewoon in orginele boos mee gekomen, en dan nog zit alles in een metale behuizing de kans op echt een ontlading is best wel heel klein. Maar het probleem is wel op te roepen en heeft vermoedelijk met een defecte ram chip te maken. Zit het geheugen over de zoveel% vol is het klaar en over.

     

    Maar goed het was niet mijn bedoeling martijn boos te maken, ergens is er gewoon iets mis gegaan in de PM afhandeling dus ik hoop dat we dit gewoon kunnen oplossen.

     

    Ik weet niet hoe schappelijk rebox is, het liefst zie ik hem ook gerepareerd worden want ik vind het echt een geweldige ontvanger.

  5. verzonden : 21/01/09 22:48 Re: pvr

     

    Het is vandaag de 2e keer dat ik merkwaardige dingen tegen kom met de topfield. De eerste keer kon ik astra op tuner 1 niet verder inlezen dan 50% en stopte hij er mee, op tuner 2 alles normaal. Pas na een firmware update, nou ja update het er opnieuw opzetten van de firmware was het probleem opgelost.

     

    Vandaag de meeste satelieten ingelezen en 3 uur later de ontvanger weer aangezet krijg ik een config schem voor me neus en is er van mijn middag werk niets meer terug te vinden.

     

    Er is iets serieus mis met deze ontvanger, ik heb het nog nooit mee gemaakt dat een ontvanger zijn hele kanalen lijst opeens kwijt is. Ik wil graag weten hoe we dit gaan oplossen.

     

    vriendelijke groeten

     

    Sebastiaan

     

    Dit is wat er verzonden is.

  6. De problemen worden eigenlijk alleen maar groter en groter. Vandaag mijn nieuwe motor neer gezet, de stab kon na de vries kou niet meer overweg met de goto x functie.

     

    De topfield kanalen laten scannen en om paar sats de setting opgeslagen met de store functie. Tijdens het scannen van eutelsat ging het mis, de ontvanger resetten groene strepen kwamen in beeld en daarna was ik weer al mijn settings kwijt. Restore gebruik en me settings weer terug. Eurobird scannen, weer ontvanger onderuit, restore geprobeerd maar dit werkt nu niet meer. Settings komen vervormt terug en uiteindelijk crasht de ontvanger opnieuw.

     

    Topfield zelf reageerd niet, de persoon van wie ik hem kocht op sat4all nergeerd mijn prive mail.

     

    Zucht wat moet ik nu met dit ding, want als ontvanger is hij niet echt bruikbaar.

  7. met gekloot bedoel ik dat de meeste laptops geen serieel meer hebben USB naar serieel niet altijd werkt. De 2 pcs die nog wel een poort hebben staat eentje 6 meter of zo weg wat er voor zorgt dat je een kabel door je huis moet trekken. Voor een x niet erg maar als je regelmatig backups wil maken van je settings vind ik dat idd gekloot.

  8. Klopt het dat via topset 2.0 de FTP manier niet werkt ?

     

    Cannot read settings form reciever 500 site get unknown?

     

    En hoe zit het met usb nu? Ik had een kabel liggen tussen mijn htpc naar mijn topfield 10 meter verder maar de 7710 heeft een usb A aansluiting en geen B meer, moet er nu een A to A kabel tussen of is die functie helemaal vervallen dus settings via usb?

     

    Serieel ben ik mee bezig maar ik vertrouw mijn kabel op dit moment niet dus die moet ik vanmiddag even doormeten en kijken wat er aan de hand is. Nu is het wel dat pc met serieel hier zeldzaam beginnen te worden. voor het flashen oke maar settings bij houden is geen optie om elke keer 5 meter kabel te spannen door huis elke week.

  9. Ik heb geprobeerd de topfield via serieel te flashen met mijn oude vertrouwde 0-modem kabel en windows xp maar kreeg een foutmelding. Ik weet niet meer exact wat het was er stond uploading en daarna ging het fout. Daarna vond ik de LAN oplossing en hij begon met een met updaten. Mijn doel was eigenlijk een firmware terug te gaan om uit te vinden of het om een bug ging.

     

    Maar wat je zegt is dat het normaal is dat een tf7710 opeens AL zijn settings kwijt is? en dat ik me verder niet druk hoef te maken of het ding defect is?

  10. Ik heb afgelopen weekend een 2e hands Topfield 7710HDPVR gekocht van Martijntje hier op het forum en ik kom vreemde dingen tegen.

     

    Toen ik de ontvanger aansloot meteen een reset gedaan naar de fabrieks instellingen om schoon te beginnen en geprobeerd Astra 1 in de scannen dit werkt maar tot 50% en daarna gaat hij door de transponder lijst als of er geen LNB aangesloten is. Terug naar de fabrieks instellingen opnieuw scannen helemaal geen kanalen op astra. Topfield aan en uit zelfde verhaal scannen tot 50%. Op tuner 2 had ik dit probleem overigens niet.

     

    Er stond het laatste firmware in deze heb ik de topfield zelf via lan er opnieuw in laten zetten en daarna was het scan probleem opgelost.

     

    Vandaag lekker bezig geweest sats in te lezen geen enkel probleem in de middag nog zitten kijken ontvanger uitgezet. 3 uur later kom ik thuis ik dacht ach even de rest zoeken en er instoppen blijft de topfield opmerkelijk lang op RUN staan en komt terecht in het config menu.

     

    Alle kanalen etc weg alsof ze er nooit geweest zijn.

     

    Is dit nu een software bug of heb ik een ontvanger gekocht waar gewoon serieus iets mee mis is. Ik begin me nu gewoon vreselijk zorgen te maken omdat dit voor mij gewoon een hele uitgave was die ik niet snel kan doen..

     

     

  11. Ik was wat met linksys routers aan het spelen en ik dacht voor de zekerheid even een JTAG interfaceje bestellen voor het geval dat. Toen bedacht ik me dat ik volgens mij zo'n ding nog had liggen in de vorm van een CAS1 interface, kan iemand zich die nog herinneren?

     

    Een 2 delig PCB met een LPT poort en een los kaartje wat je in je cam stak.

     

    Nu ben ik dus opzoek naar de pinout van dat ding. Er zijn wel diagrammen van JTAG naar bv een exteme ontvanger maar die vermelden niet wat waar overheen gaat.

     

    Iemand toevallig de gegevens van die interface, in de handleiding word het niet vermeld namelijk

     

    Regards ;-)

  12. Uhm.. ik kan mijn motor niet op 52 zetten helaas, het gaat hier niet om een stab motor, maar om een polarmount met 36v motor.

     

    Antenna alignment helpt mij niet echt verder, deze verteld welliswaar op welke hoek mijn schotel moet staan maar niet mijn mount.

     

    Gorb track komt een stuk verder :

     

    Observed data :

     

    Declination -7.442 graden duidelijk

    Pol axis corr. 0.657 geen idee

    Polar axis 36.710 dit is vermoedelijk wil weten

    Dec H plane 29925 al sla je me dood

    Dish offset, 26.0 graden, geen channelmaster in de voorkeurs lijst, gekozen voor een 1,1 triax.

    Dish angle 3925

    Rotor angel None duidelijk

    Disk elevation -6.883 ??

     

    Ik kan nergens de specs van de channelmaster 1.2 terug vinden in googel, ding is gewoon te oud.

     

    2 vragen

     

    Is de polar axis, werkelijk het aantal graden waarin mijn polermount moet staan? Met een declination van -7 graden?

     

    Wat is de Offset van mijn channelmaster? Het wisselen van die waarde heeft geen invloed op de polar axis. waarom niet?

     

     

     

     

     

  13. Oke schaam, (ik ben een aantal jaar niet met mijn hobby bezig geweest)(en ik heb het spul nog wel een jaar verkocht ;-) )

     

    Ik ben bezig met mijn channelmaster schotel en dit is eigenlijk mijn eerste (echte) polermount. Bij een stab motor zet je de motor op de Breedtegraad wat voor mij 52.6689 is. En rommelt wat aan met de declination (schaal verdeling klopt meestal toch niet)

     

    Voor wat ik er van begreep doe je dat bij een normale polermount dus ook, echter, de schotel zou dan recht omhoog kijken en krijgt dan de stand van een prime focus schotel. Dus hoe zit het nu eigenlijk? Het is trouwens een 1.2 Offset schotel.

     

    Ik heb nu het bekende baantje er wel in zitten 30-45 maar de BER is om te janken.

  14. Mmzz nee, want ik moet naar achteren met me LNB niet naar voren.

    Gisteren 3 hele mooie verstelbare beugeltjes gemaakt maar je krijgt echt te veel variabele, daar komt bij dat ook een 23mm LNB gewoon niet lekker in de houder past. Kortom ik was het zat.

     

    4.jpg

     

    Ik wilde dus mijn channelmaster schotel gebruiken op mijn echostar mount. De channelmaster heeft alleen de 4 ophang punten dichter bij het midden dus moest ik een adapter plaat maken.

     

    5.jpg

     

    Uit een stuk 2MM plaatstaal een 4 kant geslepen, een kruis gezet, exact de gaten van de echostar over genomen en daarna de maten van de channelmaster overgenomen. Hij zou nu weer exact op het goede punt moeten zitten.

     

    Vreemd genoeg moest ik mijn elevatie behoorlijk bijstellen. In iedergeval een behoorlijke sloot met signaal nu.

     

    Het is zonden van de echostar want als je hem in je handen hebt voelt hij echt een stuk degelijker dan de channelmaster. Toch maar eens opzoek gaan naar de oorsponkelijke feedmount.

  15. Een jaar of wat heb ik van Zeeman (jawel de enige echte moderator) hier 2 schotels gekocht.

     

    het ging hier om een 1,2 channelmaster en een 1,2 echostar.

    De echostar had een polarmount, aangezien ik hem draaibaar wilde was dit de eerste schotel die het dak op ging. Na heel wat uren opknap werk (hij stond in de groene thuin beits ;-) is hij nu uiteindelijk weer knap.

     

    Er bij zat deze feedhorn, welke oorsponkelijk in een channelmaster lnb beschermer zat, eigenlijk gewoon een pastic doos. Ik ging er van uit dat deze feedhorn ook probleemloos zou moeten werken met mijn echostar schotel.

     

    01.jpg

     

    Vanmiddag kwam mijn invacom twin flens lnb binnen uit duitsland dus meteen even geprobeerd. Met de digisat pro het dak op geweest en even gekeken wat het signaal was met mijn alps lnb die er in zat met tie-rips hals is namelijk te dik.

     

    Daarna de invacom er in en van de 80% bleef er nog maar 60% over. Na wat spelen met de feedhorn kwam ik er achter dat als ik deze helemaal naar achter verplaatste het signaal opeens naar de 96% schoot. Helaas voor mij zit ik dan op de 3e ribbel van de feedhorn. Wat ik er dus uit begrijp is dat het brandpunt van deze offset schotel samen met de lnb iets wat naar achteren moet.

     

    Is iedereen het tot zo ver met mij eens?

     

    Wat mij dus verbaast is waarom dit niet meteen werkt? De echostar en de channelmaster zijn evengroot en beide offset.

     

    Weet iemand wat de oorsponkelijke feedhorn van deze schotel geweest is? De huidige feedhorn duikt altijd samen met de channel master op maar welke bij de echostar gezeten heeft is mij een raadsel.

     

    Nu had ik het idee om de 3 feed armen door te zagen, deze in 3 buisjes te schuiven met een iets grotere diameter en dan maar te schuiven tot ik de goede afstand weer heb..

     

    Maar goed, ik wilde dit eerst even checken, misschien zie ik iets over het hoofd.

     

    02.jpg

     

    Welke feedhorn hoord hier in, en waar vind ik die??

     

    03.jpg

     

    Regards Sebastiaan,-

×
×
  • Nieuwe aanmaken...