Ga naar inhoud


Adriaan

Lid
  • Items

    79
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Adriaan

  1. Heb je op de Dreambox "Gebruik zapstream" uitgeschakeld?

    Menu, Instellingen, Systeem instellingen, Webinterface, en dan gebruik zapstream NIET aanvinken.

     

    Dit loste bij mij het probleem op om op de pc met vlc(gewoon nieuwste versie 1.1.3) te kijken en ook met partnerbox te kijken op ander DM.

    Succes!

  2. Hallo,

     

    Er wordt hier gesproken over geprogrammeerde opnames maar ik heb ook problemen met timeshifts.

    Als ik naar een zender kijk en wil de uitzending pauzeren voor bijv. 10 minuten, dan heb ik heel vaak wanneer ik verder ga kijken ik nog 30 sec. ofzo kan kijken en dan springt hij over naar live-uitzending. Heel soms heb ik het geluk dat het wel goed gaat en ik kan dan ook doorspoelen tijdens reclame en zo.

    Lijkt me dat dit met hetzelfde probleem te maken heeft?

    Betreft hier een DM800.

    Oplossing zou zeer welkom zijn:P

  3. Knap!

     

    Mag je mij vertellen welke bouwmarkt, want ook ik ben ze nog niet tegengekomen.

     

    Ook ik ben hier naar op zoek, mijn oplossing zou zijn:

    Koop een WCD waar een rj-45 op zit. Boor daar een gaatje in waar je een koppelplugje voor F-connector monteert. Hier kun je dan aan de achterkant de coax met f-connector opdraaien.

    Zo heb je in 1 WCD een rj-45 en F-connector aansluiting.

     

    Gr,

    Adriaan

  4. Hoi,

     

    Ook ik ben nu 1 week aan het spelen met de PCH en heb het streamen ook nog steeds niet voor elkaar.

    Ik probeer te streamen van een DM7000S met pli helenite erop.

    Als ik de DM7000S benader via mijn browser en klik op webtv dan heb ik op de pc wel beeld. Ik zie geen knop met VLC, hoe kan ik er nu achter komen welke poort het is?

    Als ik GEMINI opstart dan heb ik wel een VLC knop en is het poort 31339, maarja dat zegt niks natuurlijk en ook dan blijft PCH bufferen en springt terug naar het zenderoverzichtje. Iemand nog tips?

    Oja, uiteraard gebruik ik de zenders.html zoals hier gepost is en pas de poort en het IP aan.

     

     

  5. Hoi Jan006,

     

    Ikzelf heb ook de DM7000S en een Philips ( 37PF9731 Full HD). Het mooie is dat ik met deze tv 2 bronnen tegelijk kan laten weergeven. Het beeld wordt dan in tweeen gesplits. Ik heb de DM7000S via scart aangesloten en via eem YPbPR-kabel. Zelfs mijn vrouw zag het verschil in kwaliteit en het beeld via de YPbPR-kabel was beduidend beter. Deze kabel koste mij 30 EURO ( ik ben toch niet gek?).

    Daarnaast is zoals hierboven al aangegeven de kijkafstand van groot belang. Je kan best met je neus op het scherm gaan zitten maar dan moet de bron wel FULL HD zijn. Zolang jij 'normale' (SD) uitzendingen kijkt moet je dus wel die afstand nemen. Voor mijn 37" inch (94 cm) is dit 3 meter, ik denk voor jouw 47" inch al gauw 5 meter. Het maakt niet uit of je de DM nu met scart, YPbPR-kabel of een andere ontvanger via HDMI aansluit.

  6. Citaat:
    Voor het werken met uncommittedswitches heb je diseqc 1.1 nodig.Ze zijn er in 2x1 en 4x1 uitvoering. Aan de ingangen van de uncom.switch hang je dan bijvoorbeeld weer gewone diseqc switches. De tuner geeft eerst een uncommitted signaal, de uncom.switch schakeld dan en daarna een diseqc signaal van 1 t/m 4. Een uncom 4x1 plus 4 stuks 4x1 diseqc levert zo 16 lnb's op. Aan een uncom.switch kan je ook direct een lnb hangen.


    Jani 1 bedankt voor je reactie. Uit jouw verhaal begrijp ik dat ik dus eigenlijk van mijn ontvanger (dm7000s) naar een uncom.switch moet gaan (bijv dus de Spaun SUR 211) en van daaruit naar mijn multiswitch en diseqc-switch?
  7. Citaat:
    Er wordt hier een leuke denkfout gemaakt: Je hebt in deze situatie 2 diseqc switches achter elkaar, je moet de multiswitch ook als diseqc zien. Hoe moet de tweede switch ( multiswitch) het diseqc signaal zien cq hoe stuur je die aan vanuit je tuner? Je kunt in deze setup nooit de de multiswitch laten schakelen tussen de twee lnb's, dit gebeurt dmv een diseqc commando, maar die wordt door de eerste diseqc switch afgevangen!

    GRG


    Hier was ik al bang voor. Maar hoe kan het dan dat hij wel schakelt als ik naar SAT1 kijk op de 23,5? Hierna kan ik ook de regionale zien en als ik daarna weer naar een zender op de 19,2 ga schakelt de multiswich keurig mee!

    Zoals ik probeerde uit te leggen in mijn eerste post schakelt de multiswitch WEL perfect wanneer ik van de diseqc-switch 4/1 LNB 1 en 2 samen aansluit op 1 uitgang van de multiswtch middels een koppelstuk. Alleen dit kost mij 10% ontvangstkwaliteit (SNR+AGC).

    Ik heb wel eens wat gelezen over een uncomitted-switch van spaun. Zou ik hier een 2/1 moeten plaatsen tussen mijn onvanger en de multiswitch / diseqc-switch en zoja is dan de diseqc switch ook daarna nog te vervangen door een 8/1 (EMP Vantage)?
  8. Hoi Tonskidutch,

     

    Volgens mij staat er in mijn eerste post op regel 2 dat ik 2 quattro LNB's heb voor de 19,2 en 23,5. Een quattro lnb KAN je alleen maar aansluiten op een multiswitch welke ook genoemd staat in de header. Waarschijnlijk was jij in de veronderstelling dat ik een Quad LNB had.

     

    Is dus dezelfde informatie:).

     

    Maar ik kan me voorstellen dat mijn verhaal niet erg duidelijk is en zal vanavond jouw tip opvolgen en proberen iets te schetsen op papier en hier als bijlage plaatsen.

     

    In het kort is het volgende de bedoeling:

     

    Op 8 plaatsen in huis sat-tv op 19,2 en 23,5. Dit is gerealiseerd door een multiswitch 9/8 van EMP Vantage. Op 1 van die 8 plaatsen ontvang ik dus nu ook 13 en 28,5 middels een diseqc switch 4/1. Dit wil ik dus in de nabije toekomst uit breiden naar een diseqc 8/1 eventueel ook van EMP Vantage.

     

    Op mijn diseqc switch is dus aangesloten:

     

    LNB 4 13o Gr

    LNB 3 28,5o Gr

    LNB 2 23,5 Gr gaat dus naar de multiswitch, bij mij op tuner uitgang 2

    LNB 1 19,2o Gr gaat dus naar de multiswitch, bij mij op tuner uitgang 1

     

    Probleem in deze situatie is dus dat er iets niet schakelt als ik met betreffende tuner naar de regionale zenders wil kijken op de 23,5. Pas wanneer ik naar SAT 1 ga op de 23,5 dan schakelt alles wel en kan ik daarna ook de regionale zenders kijken.

     

    Wanneer ik echter de diseqc als volgt aansluit:

     

    LNB 4 13o Gr

    LNB 3 28,5o Gr

    LNB 2 23,5o Gr deze gaat naar de multiswitch op tuneruitgang 1

    LNB 1 19o Gr deze gaat naar de multiswitch op tuneruitgang 1

     

    LNB 1 en 2 gaan dus SAMEN op 1 uitgang van de multiswutch via een koppelstukje.

     

    In deze situatie werkt alles dus perfekt alleen is mijn ontvangst SNR en AGC met 10% gedaald.

     

    Hopelijk is het zo wat begrijpelijker.:)

  9. Citaat:

    --------------------------------------------------------------------------------

     

     

    Ik heb een WF55 met 2 quatro LNB's (19,2 + 23,5). Op dit moment wordt dit aangevuld met 2 single Lnb's ( 13 + 28,5). Ik kan dus op max 8 tuners naar de NL zenders kijken wat ruim voldoende is.

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

     

    vergissing je kunt maar 4 onafhankelijk bedienen met een quattro.

    -----------------------------------------------------------

    Geen vergissing!

    Zoals ik in het verhaal vertelde heb ik een multiswitch 9/8 met 2 quattro lnb's 1 op 19 en 1 op 23,5. Ik kan dus WEL op 8 tuners de NL+regionale kijken.

    -------------------------------------------------------------

    Citaat:

    dus octo LNB's + 8in1 diseqc want daarmee voor alle kamers een optionele onafhankelijke aansluiting

    Octo LNB's zijn wel zware apparaten en lastig in de LNB klemmen te plaatsen van je T55, maar het moet lukken

    -------------------------------------------------------------

    Dan moet ik dus 2x een octo nemen en 7 Diseqc 2/1 switch. Zoveel kastjes in de schuur is niet de bedoeling. Vandaar mijn oplossing met multiswitch en 1 4/1 (later dus 8/1)diseqc-swich.

  10. Hoi satliefhebbers,

     

    In verband met afschaffing kabel ben ik alle kamers aan het voorzien van sat-tv.

    Ik heb een WF55 met 2 quatro LNB's (19,2 + 23,5). Op dit moment wordt dit aangevuld met 2 single Lnb's ( 13 + 28,5). Ik kan dus op max 8 tuners naar de NL zenders kijken wat ruim voldoende is. Ik wil echter op 1 plaats (mijn hobbykamer dus) meerder sat ontvangen tot max. 8 denk ik.

    Ik heb nu een diseqc-switch 4/1 tussen die tuner (DM7000S) en de multiswitch staan, de 2 losse lnb's staan uiteraard rechtstreeks op de 4/1, namelijk lnb ingang 3+4. LNB ingang 1+2 zijn verbonden met de multiswitch, beide apart aangesloten, ook toevallig op tuneruitgang 1+2. Dit werkt in principe perfekt, maar wil ik naar de regionale gaan kijken dan krijg ik geen beeld. Ga ik naar sat1 op 23,5 dan schakelt hij wel over en heb ik daarna ook beeld op de regionale.

    Wanneer ik van de diseqc LNB ingang 1+2 samen voeg en deze dus gezamelijk aansluit op 1 tuneruitgang van de multiswicht heb ik dit probleem niet en werkt alles zoals ik het graag zou willen, alleen zakt de SNR en AGC met 10% op de 19 en 23,5.

    Op dit moment heb ik ze dus apart aangesloten maar dan weer met schakelprobleem.

    In verband met uitbreiding van LNB's heb ik ook een andere diseqc-switch nodig, ik dacht aan de vantage 8/1. Maar voordat ik aan deze uitbreiding begin zou ik dus willen weten of ik misschien ergens een denkfout heb gemaakt met aansluiten of dat de huidige 4/1 van brakke kwaliteit is ( NEDIS DISEQC 2.0).

    Hopelijk heb ik mijn probleem een beetje duidelijk omschreven.

    Oja, de kabel tussen alle verbindingen is KOKA799.

  11. Gezien er in deze draad weer nieuwe leven is in geblazen, wil ik jullie nog meedelen dat ik eind februari na lang aandringen en zeuren eindelijk een nieuw moden heb gekregen van Tiscali. Ik heb de ZYXEL P2602 HW-D1A gekregen en probleem opgelost! Tot op heden geen uitval meer gehad! Ook geen extra rekening trouwens omdat ik eigenlijk alleen maar recht had op een nieuw modem zonder wifi, maar i kwas bereid de meerprijs te betalen als ik er 1 kreeg met wifi.

    Ik ben weer supertevreden over mijn verbindingen.

    Jammer dat Tiscali niet in november 2006 naar mij heeft geluisterd toen ik zei dat het aan de modem lag. Scheelt toch 4 maanden ellende, frustatie en hoop telefoonkosten!

  12. @Gekkenhuis: Dat jij nog nooit geen uitval heb gehad is denk ik ook logisch. Zoals je uit mijn verhaal hebt kunnen begrijpen heb ik ook nooit uitval gehad TOT ik de update heb gedaan van 6Mbit naar 12 Mbit.

    Jij heb een 4Mbit verbinding:)

     

    Ik heb nu vandaag weer uitval gehad en toch maar weer met tiscali gebeld. Deze meneer heb ik 4 telefoontjes terug ook al gesproken en hij was hoogst verbaast dat ik nog geen nieuwe modem heb gekregen, sterker nog ook hij was ervan overtuigd dat het aan de modem ligt. Heb nu van een vriend exact dezelfde modem geleend en deze aangesloten. Tiscali belt zaterdag terug en als ik nu geen uitval heb gehad zou ik eindelijk een andere modem krijgen. Ik ben benieuwd. Nu nog de telefoonkosten terugvorderen of z'n mooie nieuwe draadloze modem (2602 HW D1A). Wordt vervolgd...

  13. Helaas, na 9 dagen UP te zijn geweest, knalde mijn verbinding vanavond om 22:15 eruit. Ik heb er toen de vaste DNS nummers ingezet, opgeslagen ( nee geen RESET) en jahoor had weer verbinding!

    Helaas de pret duurde 30 min. en toen was het weer over. Heb toen maar weer de inmiddels oude vertrouwde RESET ADSL LINE en jahoor hij doet het weer (zonder de vaste DNS dus).

     

    Kom ik dus maar weer terug bij mijn eerste vraag in dit draadje, is het probleem over als je een andere modem koopt?

    Bijv. de ZYXEL P2602 HW-D1A?

    Eigenlijk ben ik er op tegen om het op deze manier op te lossen want ik ben er van overtuigd dat het probleem bij TISCALI ligt, maar ik wil graag nog wat langer leven en weer TISCALI bellen levert mij zekers een hartkwaal op.

  14. Citaat:
    Mijn buurman heeft wekenlang ook uitval problemen met het Zyxel modem en Tiscali gehad (hij heeft daar vaak met de helpdesk over gebeld zonder dat het tot een oplossing kwam). Hoewel alles aangaf dat er een verbinding met het internet was, kon hij dan niet meer browsen of email ophalen (bedraad en wireless). Een (1) ding bleef wel steeds functioneren, een IP naar IP verbinding tussen hem en mij, kortom de adsl verbinding op zich functioneerde inderdaad wel. Dat bracht mij ertoe de naam resolutie te verdenken. En inderdaad, zodra het probleem zich bij hem voordeed stond in het status scherm van de Zyxel de door Tiscali toegewezen DNS server op 0.0.0.0, een reset van het modem leverde weer een DNS server op tot het volgende uitval moment. Sinds het plaatsen van een ander modem heeft de uitval op deze manier zich niet meer voorgedaan.


    Dit zou best eens kunnen want ook ik had al het idee dat je nog wel een verbinding had, maar geen nieuwe site's kunt openen.

    Je zou dan in je modem onder ADVANGE SETUP, LAN, LAN SETUP en dan bij DHCP een primaire DNS in kunnen vullen ipv 0.0.0.0. wat er nu staat? Zoja, welk DNS nummer dan???

    Krijgen dan alle aangesloten apperaten het ingevulde DNS waardoor hopelijk die irritante uitval webblijft?
  15. @pacman: Toen ik de T6 had heb ik nooit geen last gehad, het is begonnen met de T12.

     

    @crazymans: Mijn internet doet het niet meer, mijn netwerk wel en ik kan ook gewoon in de modem komen. Mijn modem is trouwens NIET de draadloze uitvoering, ik heb de Prestige 2602H-61.

    RESET ADSL LINE: inloggen in je modem, ga naar Diagnostic, daarna naar DSL Line.

     

    Ik wil wel graag de ZYXEL P-2602 HW-D1A maarja ben ik dan van dit probleem af?

  16. ook ik heb problemen met het regelmatig uitvallen van de modem, soms 3x op 1 avond en dan weer 3 dagen probleemloos.

    Ik doe dan meestal een RESET ADSL LINE en dan doet men moodem het weer.

     

    Ik heb al 8x met tiscali gebeld ( in totaal 115 min. a 0,30 p/m) maar die zeggen dat het aan mijn pc ligt en niet aan "hun" modem. Nu heb ik 2 pc, 2 x een DM en 3 draadloze laptops in huis en geen van alleen heeft dan internet.

     

    Nu kom ik hier een soort van medelotgenoten tegen en was dan ook benieuwd naar wat mijn cijfertjes zeggen. Oja de storingen zijn gekomen sinds een upgrade van 6Mbit naar 12 Mbit.

    Mochten de cijfertjes niet zo gunstig zijn helpt het dan om een andere modem te kopen of een firmware toe te passen??

     

    Hier de mijne:

     

    UPSTREAM NOISE MARGIN:

    noise margin upstream: 8 db

    output power downstream: 23 db

    attenuation upstream: 7 db

    tone 0- 31: 00 00 00 0b bc dd ed ee ff ee ff ff ee dc ca 85

    tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 64- 95: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 96-127: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 160-191: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 256-287: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 288-319: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

     

    DOWNSTREAM NOISE MARGIN:

    noise margin downstream: 13 db

    output power upstream: 12 db

    attenuation downstream: 18 db

    tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

    tone 32- 63: 00 22 56 77 88 99 9a a9 ab bb bb bb bb bb bb bb

    tone 64- 95: bb bb bb bb bb ba aa aa 99 99 99 99 99 99 a9 99

    tone 96-127: 99 99 99 99 99 aa a9 aa 99 aa a9 aa 99 99 99 aa

    tone 128-159: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99

    tone 160-191: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99

    tone 192-223: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99

    tone 224-255: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 92 99 99 99 99 99 99

    tone 256-287: 79 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99

    tone 288-319: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99

    tone 320-351: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 89 98 99 99 98 88

    tone 352-383: 88 88 78 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77

    tone 384-415: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77

    tone 416-447: 77 77 77 77 77 76 66 65 66 65 55 55 55 55 55 55

    tone 448-479: 55 55 55 55 55 55 55 55 54 55 55 54 44 44 44 44

    tone 480-511: 44 44 44 44 44 44 44 34 33 33 43 33 22 22 22 22

     

    ALvast heel erg dank voor de eventuele reactie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...