Ga naar inhoud


elektron

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door elektron

  1. Ik ben het wel mee eens met de licenties probleem. Wat wij hier eerst moeten doen is, is de basis vraag antwoorden. Wat voor ontvanger willen wij eigenlijk?? Kijk maar naar Dreambox als voorbeel. Maak het open en je zal duidelijk 2 verschillende werelden zien, de RF-gedeelte en de Logica gedeelt. Wat wij moeten doen is eerst de ontvanger in basis groepen verdelen en daaruit de hardware en software gedeelte uitelkaar scheiden. natuurlijk hangen beide zeer nauw aan elkaar vast, maar als we strenge en duidelijk interface vaststellen, dan is het geen probleem meer.

     

    Ik had in mijn mening een heel ander idee eigenlijk. Wat denkt u van een ontvanger die eigenlijk alleen de RF signaal goed ontvangt and dan vervolgens met behulp van de PC het decodeert. Dit lijkt me het makelijkste en meest basis startpunt. Hoewel het een terechte vraag zal zijn als u zegt, waarom dan niet gewoon een Skystar of een dergelijke DVB kaart gebruiken? Met de zelf gemaakt hardware, heb je eideloos mogelijkheden tegen heel goedkoop tarief. Dus simpleweg ontvangen, en vervolgens op de PC, of dergelijk iets, decoderen. In dit geval loop je tegen geen licentie problemen aan. Wat hardware betreft, ze mogen ons niet voorschrijven wat we zelf bouwen willen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  2. hai

    Ik mijzelf ben een kenner van electronics en hoe het ontworpen moet worden. Ikheb wel zitten zoeken naar fabrikanten van Tuners, en eentje sprong wel zowel boven uit. Maxim-IC is een fabrikant die eigenlijk een geheel single chip receiver voor satelliet toepassingen heeft ontworpen. Zie website voor meer details. Wat de mooie van deze chip is dat we heel weinig externe componenten nodig hebben voor het bouwen van deze ontvanger.

  3. Haha, je kan alles kopen, maar de uitdaging is juist in het zelf bouwen. Te diepgaande integratie snap ik niet wat je daarmee bedoeld, commerciele receivers worden ook uit discrete componenten opgebouwd. En diepgaande integratie van een CHIP is juist heel goed, dit verlaagd de invloed van "parasitics" wat juist veel beter resultaat oplevert. Sorry, gezien de redenering, twijfel ik aan je kennis wat analoge/Rf circuit betreft. Daarnaast hoef je niet 500 stuks van hetzelfde chip te kopen, dus dat is ook niet juist.

    Wat kennis betreft, jah, je moet er gewoon zin in hebben en uitdaging aandurven om aan zoiets te beginnen, gezien jouw reden en redenering zie ik al dat je liever eentje koopt.

    regards

    <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  4. Hallo allemaal,

    Ik wist niet zeker onder welke onderwerp ik dit plaatsen moest, dus dan maar hier. laatste tijd ben ik veel gaan verdiepen in het wereld van satelliet ontvangst en wat mij wel een beetje heeft verbaasd is dat er geen enkele groep, althas bekende, nu bezig is om non-commercial satelliet ontvanger te ontwerpen. Mensen uit de software wereld zijn al vrije tijd geleden begonnen met het ontwerpen van "Open Source" operating system genaamd linux, dan is mij vraag dan, waarom is dan niemand bezig om in groepsverband een soort "Open Source" achtig satelliet ontvanger te ontwerpen. Waarvan alle informatie gratis beschikbaar gemaakt kan worden op internet. beste voorbeeld van zoiets is Dreambox DM500, maar hier hangt dan een aardig prijskaartje eraan en het is niet zelf ontworpen.

    Dus mij vraag is dan, zijn er dan mensen die dit aandurven, kennis en begrip van het vakgebied is wel essentieel

     

    Greets

    <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  5. Hai,

    Defecte netwerk interface is een vrij bekend probleem bij dreambox. Ik heb het zelf ook gehad en heb het met een modifictaion op kunnen lossen. Als ik het goed begrijp, is de jouwne helemaal defect. Maar het is dan alsnog waard om het modicification toe te passen. Zoek op dit forum onder dreambox naar netwerk probleem op en je zal het document wel ergens vinden.

    Nu je meting. Ik kan zo en zo nu niet zomaar zeggen of de gemeten spanning tot 2.2 wel goed is. Dit is totaal van de circuit afhankelijk, wat je wel kan doen is evve chekken waarvoor de condensatoren gebruikt worden. Grote kan is dat ze voor ontkoppeling van je voedingslijnen zijn, dus dan moet je evve chekken bij welke IC ze horen en wat de minimale voedings spanning van dat IC is, dat kan je opzoeken in het datasheet van de IC, die zijn gratis op internet te vinden.

    mocht je nog vragen hebben, laat het dan evve weten.

    groetjes

    faisal <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  6. Hallo allemaal,

    Ik heb een DM500 thuis liggen en ik maak gebruik van cardsharing. Hij heeft afgelopen 2.5 jaar gewoon perfect gewerkt, maar sinds afgelopen maand begint hij nu opeens heel raar te doen.

    Het is namelijk zo, dat mijn DB elke 5 sec de key ophaalt van mijn pc om de kanaal te decoderen, maar nu heeft die opeens last van internet verbinding die via LAN met mijn pc gemaakt wordt. Om de 20/30 seconden stopt hij even, de beeld staat stil, en dan doet hij het weer. Dit kan en is behoorlijk hinderend.

    Weet iemand meer over deze probleem? Is het software of hardware probleem. Internet verbinding is helemaal goed en de rest van de hardware ook. Dus zit nu wel een beetje vast.

     

    greets

  7. hoi allemaal,

    Gezien het mooie weer ben ik vandaag wat gaan knutsellen met mijn schotel. wat ik gedaan heb is, dat ik met mijn triax van 80cm, Astra2 en Hotbird wil ontvangen. Zo heb ik eerst elke lnb juist uitgericht op elke satelliet, die ik direct doorverbond aan mijn DreamBox 500S.

    Het probleem is, dat mijn switch, die diseqc1.0 wel ondersteunt, 1 lnb laat zien. Ik kan ook niet in de SATFIND functie van mijn receiver de signaal niet zien van het andere LNB, lijkt op ene of andere manier niet te switchen. Hoewel als ik beide LNB's van poort wissel dat het dan wel andere LNB op dat poort ook schijnt te werken.

    Hieruit concludeer ik dat de ene LNB niet schijnt te werken met de switch en zonder wel. Dus mijn vraag is, is het mogelijk dat de LNB de switch zondanig belast dat het niet juist kan functioneren? Alvast bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...