Ga naar inhoud


Ivanhoe

Lid
  • Items

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ivanhoe

  1. 14 uren geleden, cookie monster zei:

    Maar een vraagje:

    De selfsat of een ovale schotel , vreemd dat je geen ovale zou mogen zetten !!

    Waar we naartoe gaan, wegens de gezondheidstoestand van mijn vrouw, is een "assistentiewoning" bin "Dorp in de Stad" te Gent. Wij komen van een groot huis en gaan nu naar een appartementje van 63 m². Dat maakt deel uit van een gans "dorp" waar er momenteel nog geen enkele schotel te zien is en ik vrees dat de directie dit zo wil houden. Wie weet hebben ze tegen een vlakantenne minder bezwaren. Ik heb de foto van de antenne van Pjotter6 doorgestuurd naar mijn gsm en zal bij een eerstvolgende gelegenheid aan de verantwoordelijke van het complex vragen of dàt mag.

  2. Op 20-12-2021 om 20:48, Pjotter6 zei:

    Ik heb al drie jaar een SELFSAT H50D2 VLAKANTENNE op mijn balkon staan, en ben er zeer tevreden over.

    Heb hem op een Stab HH 90 gemonteerd heb prima ontvangst op 13, 19.2, 23.5 en 28.

    misschien ook eens overwegen voor op het balkon, neemt echt weinig plaats in.

    Kun je natuurlijk ook vast op 23.5 monteren

    Mag ik er dan van uit gaan dat hij met een Amico DiseqC usals ook goed zal werken? Nu heb ik een 120 cm met Moteck en actuator en die geeft mij goede ontvangst van Turksat 42E tot Hispasat 30W. Maar... binnen 14 dagen verhuizen wij naar een "assistentiewoning" en daar zal een echte schotel niet toegelaten zijn; misschien wel een vlakantenne (hoop ik)

  3. Bepaalde toestellen kunnen via een (te betalen) firmware upgrade van DAB naar DAB+ gaan (ontvangt dan zowel DAB als DAB+) Dat was toch het geval met mijn Pure Siesta wekkerradio. Voor mijn Blaupunkt Woodstock DAB 53 in de wagen bestond dergelijke firmware upgrade niet, en die kan aldus enkel het VRT en het RTBF boeket ontvangen. De DAB+ boeketten toont hij wel maar hij kan het signaal niet decoderen (Nederlands boeket bv.)

  4. Hallo,

    Ik heb een DM800HD (niet SE) waarvan de tuner defect is.

    Liever dan een andere tuner te (doen) plaatsen heb ik mij een nieuw toestel gekocht.

    Evenwel, volgens mijn broer zou het toestel wel nog bruikbaar zijn om opgenomen .ts bestanden of andere video files (avi, divx, mp4 en dergelijke) weer te geven via HDMI.

    Kan dit ? Een test gaf als boodschap dat de nodige codec's ontbraken. Ik heb wel via de plugin store een aantal video plugins gedownloaded o.a. voor VLC en de avi + andere player maar dat gaf geen oplossing. Wellicht zitten de nodige codecs via hardware in de tuner ingebouwd zodat men zonder tuner dergelijke files niet kan bekijken. Het rare is dat het toestel doet alsof het de videobestanden afspeelt en ook vooruit en achteruit spoelen met de cijfertoetsen is mogelijk, maar geen beeld. Dus ontbreken de codec's denk ik. Kunnen die ergens gevonden en geïnstalleerd worden ?

    Dank op voorhand voor welke hulp dan ook.

  5. Hallo,

    Ik heb een AZbox Premium HD en vorige week heb ik daar E2 versie 1.6.? op geïnstalleerd doch die bijft wel regelmatig eens haperen zodat ik dan moet rebooten.

    Reden waarom ik RTi core v1.7.0 zou willen installeren maar wanneer ik dat doe met een USB stick en daarop de patch file dan reageert hij niet.

    Kennelijk is de procedure om van Core v1.6 naar core 1.7 te gaan anders dan die om van original naar E2 te gaan.

    Hoe kan ik E2 Core 1.6 upgraden naar Core 1.7 ?

    Dank bij voorbaat voor enig antwoord.

  6. Vrienden,

    Het was niet mijn bedoeling om een polemiek te ontketenen tussen voor- en tegenstanders van Enigma2.

    Wel onthoud ik dat de AZbox met Enigma2 de kaartlezer niet ondersteunt en om die reden zal ik Enigma2 niet installeren want ik gebruik mijn AZbox met een officiële TV-Vlaanderen kaart en dat zou dan blijkbaar niet meer mogelijk zijn.

     

  7. Hallo, hier volgt wellicht een beginnersvraag...

    Hoewel, wellicht heb ik het begin van een "draad" gemist.

    Ik beschik over een AZBox HD Premium met bèta software (niet de 5209 maar 4911 omdat de nieuwste mijn .ts opnamen niet meer kon afspelen).

    Ik zie nu heel wat berichten over Enigma2 en vraag mij af of het zin heeft om deze op de AZbox te installeren. Wellicht wel want anders zou niemand dit doen. Maar wat precies heeft men dan "extra"?

     

  8. Hallo,

    In de AZbox ziet men na het indrukken van de info toets een aanduiding "HD" in een blauwe box wanneer men afstemt op een HD kanaal. Dit kan zo ingelezen zijn en men kan het ook zelf zo instellen.

    Bestaat er geen mogelijkheid om een indicatie te geven of het om 1080i gaat of om 720p ?

     

  9. Origineel bericht van: Ivanhoe
    Heeft het zin om meer dan één CAM te doen draaien ?


    Is mijn vraag zoooo onnozel dat niemand het de moeite waard vindt om er op te reageren ?
    Ik zie op het forum commentaar bij tal van cam's. Bij mij is er maar één die iets doet en dat is Multicas. Voegt CCcam en/of mgcamd daar nog iets aan toe ? Of doen ze iets wanneer men Multicas op non-actief zet ? Bij mij niet, althans.
  10. Hallo,

    Sinds korte tijd heb ik een AZbox en uiteraard is het de bedoeling dat ik daarmee ook de TV Vlaanderen HD kanalen kan ontvangen op 23,5 Oost, net zoals de gewone op 19 Oost.

    Met de TV Vlaanderen CI gaat het niet maar een Matrix reloaded met Ucas 3.0 doet het wel, uiteraard met de TV Vlaanderen kaart er in.

    Op de HD kanalen op 23,5 Oost zoals Eén HD ontvang ik evenwel enkel de klank en geen beeld.

    Iemand enig idee waaraan dat kan liggen ?

     

  11. Origineel bericht van: johndegr
    Hoi,
    Deze feed plug-in werkt dus alleen maar, als je een draaibaar systeem hebt, aangezien normaliter 13,19 en 23 astra deze niet verwerken toch?

    John


    Juist. De meeste feeds vind je op 7, 10 en 16 Oost.
    Ik heb reeds sinds lang een gemotoriseerd systeem en maak dankbaar gebruik van de berichten over feeds op het bekende forum.
    De AZbos is inmiddels besteld en ik zie er met spanning naar uit.

  12. Dit lijkt mij echt wel super !

    De sat-benelux komt zomaar binnen op je box.

    Wanneer ik dit zie dan lijkt mij de AZbox wel dé opvolger voor mijn Nokia 9600 (met een tussenstop via Humax HDCI2000).

    Moet je "goed" linux kennen om die box naar behoren te kunnen gebruiken ?

     

  13. Ik hoop dat dit het goede forum is voor mijn vraag, en eigenlijk is het wel een beginnersvraag al ben ik wel reeds een tijdje bezig met satellietontvangst.

    Graag zou ik mij een high definition satelliet ontvanger kopen met ingebouwde hard disk recorder. Een search op HD PVR leverde niets op, dus hier mijn vraag.

    Wat is er tegenwoordig op de markt en wat zou u mij aanraden ?

    Er is een AZBox, Darkbox 2008, Technomate HD en vele andere.

    Er is er een van Philips die gegarandeerd TV Vlaanderen compatibel is maar die heeft geen common interface doch enkel een kaartsleuf waarin wellicht enkel de TV-Vlaanderen kaart gaat...

     

  14. Ik heb hetzelfde probleem als Satman.

    Om de 20 minuten bevroren beeld met de melding "geen signaal of gecodeerde uitzending" en dit gedurende ongeveer 10 seconden.

    De ontvanger is een Humax HD2000 en de CAM is een T-Rex.

    Wat wel nog goed werkt met de nieuwe kaart is een Nokia 9800 met Orion CAM.

    De Diablo CAM doet het nu wel helemaal niet meer met de nieuwe TV Vlaanderen kaart...

     

  15. Dag BertE,

    Ik had hetzelfde fenomeen en ik denk dat de oorzaak is dat je boven de 4000 kanalen gaat.

    De settingslijst van josje01 die je wellicht als basis gebruikt maximaliseert immers de mogelijkheden van de ontvanger en ééntje meer is wellicht eentje te veel.

    De oplossing is dat je bijvoorbeeld voor Premiere sport 1, 2 en 3 een aantal kanalen waar je toch niet naar kijkt (hoop ik toch) zoals liebevoll en dergelijke vervangt met de gewenste naam, pid, sid en dergelijke en dan gaat het. Zo niet moet je een aantal kanalen gewoon verwijderen zodat er "plaats" is. Bij mij is dit in elk geval gelukt.

    Beste groeten,

×
×
  • Nieuwe aanmaken...