Ga naar inhoud


satfly

Lid
  • Items

    272
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satfly

  1. Ik heb onlangs voor de zolderkamer de Samsung P2770HD LCD Montitor/TV gekocht. Ik heb ook een losse DVB-T ontvanger met smartcard maar zou liever gebruik maken van het ingebouwde CI-slot.

     

    Weet iemand een goedkoop alternatief voor de officiële KPN Digitenne Conax CAM die werkt in de Samsung P2770HD?

     

    Ik kwam op een_of_andere_veiling_site een Reality Satellite CAM Conax SECA Cryptoworks multicam tegen voor £15.00. Zou deze het kunnen doen (zonder programmeerwerk mijnerzijds)?

  2. Origineel bericht van: aart44
    Origineel bericht van: bakouter
    Misschien heb je hier wat aan


    Ben bang van niet het is een dienst die je direct in kunt laten gaan en daar zegt de wet dit over:

    Citaat:
    Sluit u een dienst af die u meteen wilt laten beginnen? Bijvoorbeeld een abonnement voor mobiel bellen? Dan hebt u geen bedenktijd.
    laugh

    Misschien toch wel. De dame van CD die mij belde voor het overstappen op het basispakket begon zelf over de wet 'kopen op afstand' te vertellen. Ze gaf aan dat de bedenktijd van 7 (geloof ik) dagen dagen in zou gaan vanaf het moment dat ik de bevestigingsbrief ontvang.

    (Die bevestigingsbrief is overigens nooit gekomen en de nieuwe zenders heb ik ook nog niet).
  3. Ik ben een week of 2-3 geleden gebeld met een aanbod om te upgraden van het STB-pakket naar het basispakket. Het aanbod was 5 maanden gratis basispakket bij het afsluiten van een 2-jarig contract.

     

    Ik heb het aanbod aangenomen, maar sindsdien niks meer van gehoord en ook nog geen nieuwe zenders geactiveerd zien worden. Ook de beloofde bevestigingsbrief nog niet gekregen.

     

    Op 'mijncanaldigitaal' zie ik nu wel een einddatum bij mijn stb-pakket staan van 30-9, dus misschien gaat het basispakket pas vanaf 1-10 in.

     

    Misschien geldt voor jou hetzelfde.

  4. Origineel bericht van: MiLo
    Origineel bericht van: satfly
    Of is de hoeveelheid flashgeheugen van de DM7025 tegenwoordig geen beperkende factor meer bij OpenPli?


    Een kale 7025 kun je - mits je OpenPLi gebruikt - 9 van de 10 keer gewoon online updaten (tenzij er bijvoorbeeld een nieuwe busybox is, dan past het niet).

    Om meer flash te krijgen kun je de "flashextender" uit de systemplugins installeren. Die voegt de CF kaart toe aan het flash geheugen. Je hoeft er niet eens voor te herstarten. En je kunt de CF kaart gewoon blijven gebruiken voor PIcons en backups enzo.

    Bedankt voor je antwoord, ik ben om. Sinds gisteravond draait op mijn box alleen nog OpenPLi met de flashextender plugin. smile
  5. Ik gebruik op mijn DM7025+ ook BA met Oozoon in de flash en OpenPli op de CF-kaart. Voor zover ik kan beoordelen draait het zonder noemenswaardige problemen.

     

    Het voordeel is m.i. dat je door het gebruik van de CF-kaart niet meer gehinderd wordt door de beperkte hoeveelheid intern flashgeheugen van de Dreambox. Voordat ik de multiboot gebruikte liep mijn box regelmatig vast tijdens online updates.

     

    Of is de hoeveelheid flashgeheugen van de DM7025 tegenwoordig geen beperkende factor meer bij OpenPli?

  6. Is het iemand gelukt om deze xmltv-importer plugin onder Gemini2 4.40 werkend te krijgen?

     

    Ik heb een DM7025 met harddisk en CF kaart en draai Barry Allen. In de flash staat het laatste Ozoon (lean) image.

     

    Met eerdere versies van Gemini2 kreeg ik met deze plugin meestal een mooie volle EPG, maar sinds ik Gemini2 4.40 gebruik blijft het aantal programma's per zender steken bij 2. Deze plugin lijkt van alles binnen te halen, maar het komt dus niet in de EPG terecht.

  7. Origineel bericht van: Rytec
    Origineel bericht van: satfly
    Arnold, een tijdje geleden had je toch het vermoeden dat er iets niet goed ging met het autodetecten van gemounte harddisks, CF-kaarten of USB-sticks? Je hebt toen gevraagd om de resultaten van het mount commando naar je te PM'en.

    Kan het daar niet aan liggen? Ik heb het idee dat de download van EPG-gegevens wel goed gaat, maar dat na het rebooten de aangemaakte epg.dat niet altijd gevonden wordt (misschien omdat op de verkeerde mount wordt gezocht).


    Goede opmerking maar bij Pli of Milo hoeft de box niet te booten?

    Daar heb jij weer gelijk in. Ik gebruik zelf Gemini 4.3 dus ik moet enigma2 wel herstarten.

    Wat bij mij trouwens ook wel eens gebeurt is dat direct na het herstarten van Enigma2 de multi-EPG leeg is (op 2 programma's per zender na). Maar enkele minuten later is ie ineens voor een paar dagen gevuld.
  8. Arnold, een tijdje geleden had je toch het vermoeden dat er iets niet goed ging met het autodetecten van gemounte harddisks, CF-kaarten of USB-sticks? Je hebt toen gevraagd om de resultaten van het mount commando naar je te PM'en.

     

    Kan het daar niet aan liggen? Ik heb het idee dat de download van EPG-gegevens wel goed gaat, maar dat na het rebooten de aangemaakte epg.dat niet altijd gevonden wordt (misschien omdat op de verkeerde mount wordt gezocht).

  9. @arnoldl:

    Bij mij wordt de multi-EPG (xmltv) de laatste tijd niet altijd meer gevuld. Misschien komt dit door het automatisch detecteren van de EPG-locatie (/media/hdd of /media/cf).

     

    Hoe kan ik ervoor zorgen (door het aanpassen van de configuratiebestanden) dat de EPG voortaan altijd op /media/cf wordt weggeschreven en ook hiervandaan weer wordt gelezen bij het herstarten van Enigma2?

     

    BTW, ik gebruik xmltvimport_v06 op Barry Allen met Ozoon in de flash en Gemini 4.1 op CF.

  10. Ik had het probleem ook op mijn DM7025+ met 4 LNB's op een oude Archsat 4/1 switch. Bij mij is het volledig opgelost door voor 8 Euro een nieuwe Diseqc switch te kopen (EMP Centauri 4/1 DiSEqC Schalter).

     

    Ik moet er bij zeggen dat ik tegelijk met het installeren van de nieuwe switch 3 nieuwe single LNB's (Alps) heb geïnstalleerd, maar ik denk dat het probleem niet in de LNB's zat.

     

    Wel vreemd dat het bij jou ook verkeerd gaat als je de switch er tussenuit hebt gehaald. Of gebruik je misschien een monoblock met ingebouwde switch?

     

     

  11. Hey Milo, zit in jouw image (direct of via downloadbare plugin) toevallig ook de mogelijkheid van de autotimer?

     

    Voor de duidelijkheid: met een autotimer (zoals in Gemini) kan je d.m.v. trefwoorden opgeven welke programma's je wil opnemen, waarna automatisch dagelijks de EPG wordt doorzocht en er eenmalige timers worden aangemaakt.

  12. Heb je wel de juiste procedure gevolgd bij het invoeren van de code? Wij hebben op de slaapkamer een kleine LCD van LG. Om deze met mijn DM7000-remote te kunnen bedienen kon ik gewoon één van de LG-codes uit de Dreambox remote codebook voor gebruiken:

     

    0208 0067 1208 0400 0407 0039 0586 0744 0247 0246

    0320 0193 0636 0139 0728 0745 0277 0391

     

    Sorry, ik weet niet meer welke.

  13. Origineel bericht van: MiLo
    Origineel bericht van: satfly
    ... een 'Quickbutton' (zo heet het in Gemini) waarmee je met 1 druk op de knop bijvoorbeeld Dreamnetcast kan starten?


    Om mij de tijd uit te sparen om Gemini te installeren en te zoeken naar de optie, zou je me precies kunnen uitleggen hoe dit in zijn werk gaat? Dus welke button dat is en hoe je instelt wat die doet?
    En ook heel belangrijk: Is dit ook op de 7025 van toepassing? (want die heeft een andere afstandsbediening)


    Maar natuurlijk wink Allereerst: het gaat om een 7025.
    Het komt er op neer dat je in Gemini mag kiezen welke actie (uit een lijstje met functies en plugins) er aan de GROENE knop wordt gekoppeld.

    Ik weet er het fijne niet van, maar ik zie bijvoorbeeld dit in de keymap.xml staan:
    Code:
    	<map context="InfobarSubserviceSelectionActions">		<key id="KEY_GREEN" mapto="subserviceSelection" flags="b" />		<key id="KEY_GREEN" mapto="openQuickbutton" flags="l" />	</map>


    En dit staat in de enigma.py:
    Code:
        QUICKBUTTON = _enigma.Cbptools_QUICKBUTTON


    Ik hoop dat je er wijzer van bent geworden wink
  14. Origineel bericht van: DeBeek
    Er zit nog geen Quickbutton in MiLo, kan nog komen. ?

    Jammer, maar bedankt voor je antwoord.
    @milo: is dit misschien als plugin toe te voegen? Ik gebruik een quickbutton altijd om internet-radio te luisteren zonder mijn TV eerst aan te hoeven zetten of blind in het menu te hoeven navigeren.
  15. Dan zou je eens via telnet kunnen kijken of er iets fout gaat tijdens de update. Dit doe je zo:

    1. Pas de xmltv.dat aan: zet er <start>25:00</start> in zodat hij meteen opstart als enigma2 start.

    2. Log in op je DB met telnet

    3. Geef commando 'init 4' om enigma2 te sluiten.

    4. Geef commando 'enigma2' om enigma2 te starten. Nu kan je in telnet precies volgen wat er gebeurt. Let op waarschuwingen etc.

    5. Als hij klaar is gaat enigma2 weer opnieuw starten. Vergeet niet je xmltv.dat daarna weer aan te passen.

     

    Succes.

  16. Die epg.dat zie je normaalgesproken ook niet. Hij wordt bij het booten ingelezen en meteen verwijderd. Je zou hem kunnen vinden (gewoon in de root van de HD of CF) op het moment dat de plugin klaar is met draaien en aftelt om Enigma2 opnieuw op te starten.

     

    Maar als het goed is, zie je na het booten toch wel dat je Multi-EPG vol staat met programma's voor de komende dagen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...