Ga naar inhoud


Ant

Lid
  • Items

    65
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ant

  1. Ik heb een NAS aangesloten op mijn netwerkje thuis (WD My Book Live) en daar kan ik gedownloade zaken van mijn pc zo naartoe pompen. De dreambox kan die afspelen en gebruikt de NAS ook als opslagmedium om uitzendingen op te nemen. Voor mij is dit een erg handige oplossing. De NAS staat altijd aan en zal dus wat extra stroom verbruiken maar het is zo erg comfortabel. Ik hoef nooit dingen los te koppelen of te verplaatsen.

  2. Ondervinden jullie momenteel freezes op jullie lokale kaarten?

    Hier freezes om de enkele minuten.

    Eerst bleef het zwart, de dreambox gaf wel aan dat de zender gedecodeerd was, maar het bleeft zwart.

    Na een heractivatie van het signaal, kreeg ik terug beeld.

    Maar nu regelmatig freezes voor enkele seconden... Heb nu sid limit eens op 3 gezet, of er beterschap is.

     

    Ik heb de rest van deze thread niet gelezen dus misschien herhaal ik dingen maar bij de Nederlandse CanalDigitaal-kaarten is het nodig de kaarten te laten updaten om 4 SIDs aan te kunnen, zonder die update zijn ze beperkt tot 2 SIDs.

  3. Ohja, dat is elke keer hetzelfde verhaal met die Engelse club (Turbosat geloof ik). ThemeX, Sexview en nu weer Dolly Buster. Ze huren een transponder voor een paar maanden, verkopen een berg kaartjes en zodra ze weer wat moeten afrekenen voor hun transponder melden ze doodleuk dat de toko stuk is. En een paar weken daarna verkopen ze weer een ander kaartje. Kennelijk blijft die truuk werken.

  4. Ik heb afgelopen week een nieuwe dreambox ontvangen van Dream. Ik had er een voor reparatie opgestuurd die niet meer wilde opstarten en die is gewoon omgeruild door Dream. Het serienummer begint met a513. Normaal Oozoon geflashed, cccam en een zenderlijstje geprogrammeerd. En het werkt allemaal weer heel mooi tot... ik langs Astra3 zap. Vreemd genoeg blijft de ontvanger dan vasthangen op Astra3 en kan ik niet meer zappen naar de andere satellieten (ik heb hotbird en astra1-2-3 via diseqc-switch op een vaste schotel). Als ik zap naar een kanaal op een andere satelliet krijg ik de melding "tunen mislukt". Als ik naar een ander kanaal op Astra3 zap werkt dat wel. Een reboot lost dit weer op maar dat is niet erg praktisch natuurlijk... herkent iemand dit probleem? Anders moet ik hem weer opsturen :-)

  5. Lol, die 500hd's zijn er toch nog niet in namaak? Er zit trouwens ook een of ander tooltje in die dreamboxen tegenwoordig om te controleren of ze origineel zijn.

     

    Nouja, in ieder geval is de ontvanger waar ik wat krasjes op had gemaakt en die de winkel liever niet wou omruilen intussen bij Dream aangekomen en in reparatie. Die was alvast geen namaak kennelijk smile

     

    Veel plezier met je 500hd trouwens. Het zijn erg fijne toestellen als ze het doen!!

  6. Jep, dat was bij mij net zo. Als hij was gecrasht dan kon ik hem ook gewoon met de schakelaar op de achterkant uit- en weer aanzetten. Hij liep daarna weer een hele tijd probleemloos.

     

    Ik vond het daarom ook niet zo rampzalig maar hij hoort dit niet te doen en dus kon ik hem beter omruilen. Bovendien is het ook niet handig als je iets hebt geprogrammeerd voor opname en hij zou intussen crashen.

  7. Origineel bericht van: Bertran
    "De tweede draait prima maar crasht af en toe waarbij het beeld blijft vasthangen en gigantisch flikkert (stroboscopisch effect)."

    Ik heb hier ook zo nu en dan last van.
    Is dit een hardware probleem of gewoon softwarematig?



    Ik had het bij verschillende images (OpenPLI en Oozoon) dus ik ga ervan uit dat het hardwarematig is. Het hoort in ieder geval niet en hij is daarom gewoon omgeruild.
  8. Bij mijn vriendin:

    1ste box dood na 10 minuten --> zat weekend tussen, toen omgeruild

    2de box dood na 1 dag --> geen voorraad meer, 3 weken moeten wachten

    3de box draait nu 2,5 maanden en wordt elke keer netjes uitgezet via menu, daarna met de knop op de achterkant. Het is met de 2 andere boxen foutgelopen door stroomproblemen.

     

    De DM500HD is kwetsbaar maar inderdaad, als ie werkt is het een fijn ding.

     

    Vorige week 3 nieuwe boxen gehaald (eentje voor mezelf en 2 voor vrienden). Ik hoopte dat de kinderziektes er na 3 maanden wel een beetje uit zouden zijn. 1 van de boxen startte na enkele uren helemaal niet meer op. De tweede draait prima maar crasht af en toe waarbij het beeld blijft vasthangen en gigantisch flikkert (stroboscopisch effect). Er was er dus maar eentje die gewoon goed werkte. Van de 2 kapotte apparaten is er eentje intussen omgeruild voor een nieuwe die goed werkt. De andere moet terug naar Dream voor reparatie omdat ik er wat krassen op had gemaakt tijdens pogingen om hem te reanimeren met Dreamup. De winkelier zei dat ie die niet meer als nieuw zou kunnen verkopen na de reparatie door Dream. Je moet wat over hebben voor een werkende 500HD frown

  9. Sommige mensen vinden het onethisch dat Chinezen Dreamboxen namaken en geld verdienen aan het werk van Dream. Dream verkoopt echter zoveel boxen omdat hun klanten die boxen vaak gebruiken voor CS. Dream verdient daarom ook geld aan het werk van anderen maar dat is dan kennelijk minder onethisch. Ik maak me persoonlijk niet druk om CS en ook niet om clones.

  10. Bij mij zijn er zo 2 stukgegaan. Blijkbaar is het elektrische gedeelte erg gevoelig. De derde die ik nu heb zet ik daarom elke keer helemaal uit via het menu en daarna de schakelaar aan de achterkant van de ontvanger. Als er een stroomonderbreking is dan gaat de ontvanger helaas stuk. Ik hoop dat dit opgelost wordt bij een volgende revisie.

     

    Het enige wat je nu kan doen is het apparaat terugbrengen naar de winkel en laten omruilen.

  11. Ik gebruik ook Oozoon en heb hier ook wat mee moeten prutsen. Test eerst even of cccam wel draait door vanaf de pc in te loggen op het ip van je dreambox met poort 16001 erachter. Bvb: 192.168.1.100:16001

     

    Denk er ook aan om via het user script op de dm500hd cccam even op automatisch opstarten te zetten.

    Nadat ik cccam.cfg in var/etc heb geplaatst werd hij in eerste instantie niet ingeladen door cccam. Ik heb hem uiteindelijk ook in usr/camd gezet omdat daar cccam zelf stond. En na een aantal keer rebooten werkte hij ineens. Ik denk dat hij gewoon gebruik maakt van de configfile die ik in var/etc heb gezet en dat een aantal keer rebooten het heeft gedaan. Maar je kan voor de zekerheid de configfile ook even in usr/camd zetten als alleen rebooten niet helpt.

  12. Ik gebruik ook Oozoon en heb hier ook wat mee moeten prutsen. Test eerst even of cccam wel draait door vanaf de pc in te loggen op het ip van je dreambox met poort 16001 erachter. Bvb: 192.168.1.100:16001

     

    Denk er ook aan om via het user script op de dm500hd cccam even op automatisch opstarten te zetten.

    Nadat ik cccam.cfg in var/etc heb geplaatst werd hij in eerste instantie niet ingeladen door cccam. Ik heb hem uiteindelijk ook in usr/camd gezet omdat daar cccam zelf stond. En na een aantal keer rebooten werkte hij ineens. Ik denk dat hij gewoon gebruik maakt van de configfile die ik in var/etc heb gezet en dat een aantal keer rebooten het heeft gedaan. Maar je kan voor de zekerheid de configfile ook even in usr/camd zetten als alleen rebooten niet helpt.

  13. Eigenlijk is het een vrij eenvoudige operatie :-)

    Zet de ontvanger helemaal uit met het knopje op de achterkant. Hou de standbyknop aan de voorkant ingedrukt en schakel de ontvanger aan met de knopje op de achterkant. Log daarna met de browser op je pc in het ip van de dreambox. Via het scherm dat je dan te zien krijgt kan je vanaf de pc de image gewoon uploaden.

     

    Hoe lang je precies het standbyknopje ingedrukt moet houden tijdens het aanzetten van het toestel weet ik niet. Een seconde of 5 is bij mij in ieder geval genoeg.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...