Ga naar inhoud


jernst

Lid
  • Items

    432
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jernst

  1. Ik probeer gebruik te maken van de opname/timeshift mogelijkheid. Hij ziet de USB stick (8gb) wel bij systeem, maar ik krijg bij "timerplanning" alleen de keuze: herinnering en geen opname knop. Ook bij directe opname (rode opnameknop) krijg ik het bekende rondje met schuine streep (niet beschikbaar).

    heeft iemand een idee? Humax is voorzien van laatste firmware update.

  2. Tot mijn verbazing zie ik dat mijn draadloze verbinding G ipv N weergeeft. Toen bij instellingen van ruiter(Sitecom) gekeken en protocol op N gezet. Hij geeft aan: geen N mogelijk bij TKIP?! TKIP is begreep ik het beste qua beveiliging. Moet ik toch iets anders gebruiken? Ik heb niet voor niets een 300N gekocht.

  3. ik heb inmiddels alles geprobeerd ook onder Linux & apple zelf, maar de apple partitie blijft bestaan. Zelfs de ultra low format onder DOS loste het probleem niet op. Ik heb het opgegeven en hem geretourneerd. Nu een "gewone" 2e hands gescoord. Die was ook blanco: partitietabel erop, partitie & format en gaan met die banaan.

  4. de laptop is circa 2 jaar oud, een Celeron processor. Ik heb alle programma's geprobeerd van Gparted tot MSDos.Alleen twijfel ik nog wel eens over de volgorde: Eerst oude partities verwijderen - nieuwe aanmaken en vervolgens formateren, toch? Het laatste heb ik alle partities verwijderd en er een aangemaakt met de installatie CD van MS XP Home: oude verwijderd en nieuwe aangemaakt. Resultaat: nihil. Zou het werken om een extern docking station aan te sluiten op mijn eigen PC en vervolgens de oude schijf te clonen naar de nieuwe?

  5. Ik heb voor mijn oude laptop een andere interne schijf overgenomen. Hij komt uit een apple laptop. Ik heb de apple partitie eraf laten halen en een windows partitie erop gezet. Ik krijg echter geen OS geinstalleerd. Ik heb partities opnieuw verwijderd, zelf onder een DOS bootdisk, maar niets helpt. De schijf is 750 gig, de oude was 80 gig.Hij ziet de partitie wel (primair, actief, grootte o.k., schijf op fouten gecontroleerd=oké) Kan het zijn dat de apple schijf niet te gebruiken is (beveiligd)? Of zie ik iets over het hoofd?

  6. Dan kunnen we elkaar een hand geven. Ik kan jouw technische uitleg absoluut niet volgen als leek :D

    Neemt niet weg, dat je mij wel inspireert zelf oplossingen te zoeken.

    Het is mij zelfs al gelukt mijn nieuwe settingslijst erin te prakken.

    Wie weet heb ik op termijn nog iets toe te voegen aan dit forum. Het kan verkeren wink

  7. Ik heb het nog simpeler gedaan: Onder instellingen-systeem-netwerk-netwerkbrowser: de Synology geactiveerd. Vervanging harde schijf op ja.Opgeslagen.

    Een map "movie" op de Synology gemaakt en NSF rechten gemaakt.

    Nu lijkt het allemaal te werken.

    Ik zie nu alleen op mijn NAS de opname staan onder: Movie/HDD/movie. Dus heb ik het pad niet goed ingevuld? Had ik: volume1/movie in moeten vullen bij netwerkbrowser & bij opslaglocatie dit ook aan moeten passen?

    Maar hoe zit dat met timeshift? Onder opslaglocatie staat daar: media/hdd.

    Moet ik nu ook een extra map "media" aanmaken op mijn Synology, om dit te kunnen gebruiken via de Synology?

  8. Ik heb op de NAS in de gedeelde mappen een NFS regel gemaakt voor de gedeelde map: video (ip adres ET5000 - lezen/schrijven - adm.

    Dat is volgens mij de eerste stap, toch?

    Dan moet ik op de box bij settings als Server share: volume1/video invullen. Bij locale gedeelde map: DISKSTATION2 invullen. Bij IP: 192.168.*.* (ip NAS) invullen.

    Klopt dit of is het andersom bij locale map & server share?

    Moet er nog meer gebeuren od is dit het?

  9. Beschouw het maar als een tijdelijke oplossing, een leermoment. De image die ik gebruik is PLI, 2.1 bij mijn weten. Rondgesnuffeld en geprobeerd heb ik wel. Dit resulteerde in een box, die bij de herstart alle instellingen kwijt was. Mijn fantasie is nu, dat hij op de HD naar een nieuw image zocht, omdat ik hem niet juist had aangekoppeld?

  10. Origineel bericht van: jernst
    Ik heb het geprobeerd met een USB 2.0 externe HP schijf. Hij zag hem wel, maar formatteren lukt niet, geen reactie na indrukken rode knop. Toen bij opslaglocatie. Hier geen schijf te zien, alleen HDD en diverse keuzemappen. Toen box maar eens herstart. Resultaat: alle instellingen weg van de hele box incl settings.
    Nu zei mijn leverancier, dat ik niet via USB, maar alleen een e-sata schijf aan kan sluiten, vandaar alle ellende?
    Nu heb ik even gegoogled: Begrijp ik nu dat ik die HP USB wel kan gebruiken, maar hem via een e-sata kabel aan moet sluiten?


    En hoe moet ik dit verhaal zien? Ik moet toch simpel ook een USB HD aan kunnen sluiten,los van het NAS verhaal, zonder dat mijn box op tilt gaat. Iedereen weet dit blijkbaar zonder problemen in 2 tellen te kunnen realiseren, alleen als je vraagt welke stappen je moet volgen, is het exacte antwoord er niet. Althans ik kom niet verder als leek(op dit gebied). Ik voel mij ondertussen een grote onbenul (misschien terecht)
  11. Ik denk niet, dat het model iets had toegevoegd, maar het is de DS108J, workgroup is "dream".

    In het verleden heb ik al eens een mount zonder succes geprobeerd te maken op mijn Dreambox 600 naar mijn NAS en het na een aantal weken modderen opgegeven.

    Het tussendoortje met de USB was enkel om te proberen of het lukte zonder netwerkbeheer, that's all! Dan had ik wellicht het principe van de procedure begrepen, helaas.

  12. Origineel bericht van: Stephan296
    Hallo,

    Ik heb een Qnap nas maar het zal ongeveer hetzelfde zijn.

    Maak op je NAS een map aan die je nfs kunt mounten op de ET5000.

    Rechten van de map instellen, dus zowel lees als schrijfrechten.
    Eventueel koppelen aan een gebruiker, was bij mij niet nodig maar het zou kunnen dat het bij jou NAS wel moet.
    Dan zet je je ET5000 aan.
    - Je gaat naar instellingen.
    - Dan naar systeem.
    - Dan naar Netwerk.
    - Dan naar verbindigsbeheer
    - Dan naar voeg een nieuwe netwerkverbinding toe.
    - Stel actief op activeren in
    - Lokale gedeelde map:Voeg hier de naam in zoals je de map wil noemen op de ET5000.
    - Type verbinding kun je laten staan.
    - Server IP: het ipadres van je NAS.
    - Server Share: Hier de directory neerzetten welke je wil mounten.
    - Gebruik als harde schijf vervanging kan wel hoeft niet.
    - verbindingdopties: kun je zo laten staan.

    Dan op OK drukken.

    Dan ga je terug naar het systeemmenu van de ET5000 en druk je op opnamelocaties en deze stel je in.
    Doormiddel van een filebrowser kun je je directory die je gemound hebt selecteren.


    Het blijft voor mij abacadabra: Ik wil hem sharen naar 192.168.*.* DISKSTATION2 - map DREAMBOX.
    Wat vul ik nu bij locale gedeelde map in & wat vul ik bij server share in?

    Bij opname locaties vind ik select locatie: standaard opnamelocatie: /hdd/movie/ - markeerpunt: /hdd/movie

    Ditzelfde verhaal staat bij timeshift instellingen, alleen dan /media/hdd.
    Wat valt hier in te stellen?

    "Door middel van een filebrowser kun je je directory(?) die je gemount(?) hebt selecteren" Waar vind ik een filebrowser in mijn box?
  13. Ik heb het geprobeerd met een USB 2.0 externe HP schijf. Hij zag hem wel, maar formatteren lukt niet, geen reactie na indrukken rode knop. Toen bij opslaglocatie. Hier geen schijf te zien, alleen HDD en diverse keuzemappen. Toen box maar eens herstart. Resultaat: alle instellingen weg van de hele box incl settings.

    Nu zei mijn leverancier, dat ik niet via USB, maar alleen een e-sata schijf aan kan sluiten, vandaar alle ellende?

    Nu heb ik even gegoogled: Begrijp ik nu dat ik die HP USB wel kan gebruiken, maar hem via een e-sata kabel aan moet sluiten?

  14. Laat ik maar eens beginnen met een externe schijf. Daar gaat het al mis. Bij systeem ziet hij de schijf. Bij initialiseren zeg ik formatteren, gebeurt zichtbaar niets. Locaties: hdd/media? Moet ik op de externe schijf zelf eerst mappen aanmaken of doet de box dat zelf? Een handleiding zegt hier niets over, dus daar heb ik geen hulp aan. Kan iemand mij stap voor stap uitleggen, hoe ik dit werkend krijg?

  15. Ik heb alle instellingen gecheckt. Mast staat paar millimeter uit het lood. Schotel elevatie is 24, moet zijn 22. Motorhoek is onleesbaar,moet 52.5, dus later op de tast stellen. Exacte zuiden staat goed. Dus een klusje voor als het ooit een paar dagen droog wordt.

  16. Ik had problemen op Amos-Sirius en Express AM 22. Mijn signaal was erg slecht op deze satellieten.Astra & Hotbird zijn prima Nu stond mijn moteck ingesteld op usals. Op advies van een kennis heb ik deze nu gezet op diseq 1.2 en de betreffende satellieten handmatig bij geregeld. Nu is mijn signaal veel beter.Het is nog niet optimaal, maar dat zal een verlopen afstelling zijn. Ik dacht echter, dat usals een beter systeem was als diseq 1.2. Kan iemand mij uitleggen waarom het met usals niet goed gaat? Ik gebruik een Invacom LNB. Is er een beter alternatief?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...