Ga naar inhoud


mivaho

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mivaho

  1. Hallo Paardengek,

     

    Thnx, had dit al ook al een tijd maar iriteerde mij er niet zo aan dus nooit naar een oplossing gezocht. Maar nu had ik last van zwart op alle kanalen en zocht even naar het uitlezen van de datum van de laatste update en kwam dit bericht tegen. Update bij CD laten doen en nadat ik beeld had heb ik meteen de kaart uit de pcmcia lezer gehaald en op zijn kop in de bovenste sleuf gestopt. Nu dus ook veronica er weer bij. Perfect <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Daarna kwam steeds de melding dat er geen kaart in de common interface zat, maar ja, dan moet je die er ook maar uithalen als er geen kaart in zit. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Nadat ik dat gedaan had kwam die melding ook niet meer <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Nogmaals bedankt voor de tip. Ik laat hem daar nu lekker inzitten,

     

    Groet,

    Michel

  2. LAAT MAAR.......schaam schaaam schaaam schaaam schaaaam.....

    sluiten die hap, niet meer naar kijken, nogmaals schaam schaam schaam. En dat noemt zich in het dagelijks leven dan ook nog netwerk/systeembeheerder. Maandag maar opbiechten en onstlag aanvragen denk ik..... <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Bleek dat ik met een blind oog mijn instellingen heb bekeken.

     

    Al mijn DB proggies hebben al het IP adres van mijn boxje dus die willen automatisch connecten. En normaal doet FlashwizardPro zijn werk en neemt de instellingen over van het draaiende image, maar niet met neutrino.

     

    Dus die heb ik met de hand een IP adres gegeven.

     

    Als laatste test eens DCC geinstalleerd en die geef ik het IP adres en voila ik kan een connect maken. Hé schreeuw ik hier door het huis, hoe kan dat nou..... Ooooh oen denk ik meteen, kijk naar het IP adres in FlashWizard en in DCC en zie mijn ongeloofelijke stomme fout.

     

    Mijn IP adres is standaard x.x.x.21 en ik had in neutrino x.x.x.121 ingevuld.

     

    Ach ter lering ende vermaak deze melding dus.

     

    Gegroet, hij die zich diep gaat schamen groet u.....

     

    Michel

  3. Hoi,

     

    Heb, om eens te testen (blijft een hobby), het laatste neutrino image (die ik kon vinden) in de USB gezet.

     

    Ten eerste, wat ziet dat er strak uit zeg. Heb er nog niets mee kunnen doen maar de menu's alleen al. Je moet er van houden misschien maar toch...

     

    De versie die ik er op heb is dm7000_nplus_v2_20060623OK.

     

    Nu wilde ik via "Dreamset" mijn settings er in laden maar die krijgt geen contact. Daarna nog eens met een ftp programma geprobeerd en ook nog een telnet sessie opgezet, maar geen resultaat.

    Dan ga je denken dat de netwerk instellingen verkeerd staan maar dat is niet zo. Alles staat goed ingevuld en vanuit de OSD menu's gaat de netwerk test ook goed en hij heeft ook netjes de nederlandse vertaling adon gedownload. Ook de webinterface werkt want die zie ik in mijn browser. Trouwens, even terzijde, die browser interface is ook strak en snel. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Maar goed, behalve via de browser en de OSD kan ik niet van de netwerk interface gebruik maken. Een telnet sessie met Putty eindigt ermee dat hij geen contact kan krijgen op het IP adres.

     

    Moet ik (via die browser misschien) een FTP server installeren? Of heb ik een instelling in het menu gemist? Heeft iemand al ervaring met dm7000_nplus_v2_20060623OK? Kon er met een simpele "neutrino" zoek opdracht niets over vinden hier in het forum.

     

    Wil hem graag aan de praat krijgen. Of is er ergens op het internet (niet echt zelf kunnen vinden) een engelse uitleg van Neutrino op de Dreambox?

     

    Alvast bedankt,

    Michel

     

    P.s. Als ik gewoon waardeloos in het zoeken ben, geef dan ff een linkje dan kijk ik zelf weer verder <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

  4. Hoi,

     

    Bij mij is het probleem inmiddels ook opgelost. Zo'n moment van, je kunt jezelf wel voor de kop slaan.

    Wilde net een maat langs laten komen om eens met mij mee te denken.

     

    Op een ander draadje in een ander forum topic (dacht schotelpark) stond een melding van iemand die het dak op ging om de schotel te vervangen en geen signaal met de nieuwe schotel kreeg op ned 1 2 en 3. Bleek aan de f connector te liggen.

     

    Dit speelde bij mij door mijn hoofd aangezien ik op de rotor bij de eerste installatie haakse connectoren er tussen had gezet en na een flinke wind vorig jaar had ik een ander ontvangst probleem. Met die maat gekeken en hij vroeg die haakse dingen eens los te draaien. Eén bleek een losse kern te hebben (wiebelde) en de andere niet. Ik heb toen dat haakse ding eraf gehaald en direct de f-connector op de rotor gezet (en die andere haakse er ook weer op) en alles was weer goed.

     

    Ik bedacht me ineens dat die andere haakse connector er dus nog op zat, en heeft een paar weken terug aardig gewaait. Dus ik de ladder pakken en een steek sleutel. Ik zet de steek sleutel op de connector en ik schrok er van hoe los die zat. Met de hand was het 2 keer draaien en hij lag in mijn hand. De kern wiebelde niet en zat goed vast, maar het feit dat hij zo los zat was natuurlijk het probleem dat de zwakke broeders van nederland 1 2 en 3 vaak niet te ontvangen waren.

     

    Ik heb nu ook die laatste haakse F connector eraf gehaald en en de normale direct op de rotor en meteen spatte de zenders weer van het scherm en heb continue 80+ procent op alle kanalen.

     

    Moraal van dit verhaal, problemen met zenders terwijl het daarvoor wel werkte?

    Alle connectoren na lopen, er echt even afhalen (hoe erg je er ook tegen op ziet <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> )en kijken of ze nog goed vast zitten en of er geen oxidatie is. En als je net als ik de boel altijd netjes wil afwerken en voor de strakke bochten een haakse connector er tussen wilt zetten? Doe het niet. Het is niet de kern van de coax maar een kern die het signaal doorgeeft van de kabel en dat is een zwakke schakel in de keten. Die dingen kunnen dus breken bij een sommige wind stoten die net uit de verkeerde hoek komen.

     

    Maar goed, probleem is weg en ik heb nu een reserve LNB <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Groet,

    Michel

  5. Hoi,

     

    Ik heb een tijd gezocht hoe ik dit het beste kon oplossen. Aangezien ik al coax naar de slaapkamer had lopen en ik niet nog een zender in huis wilde hebben (en niet goed met de soldeerbout ben <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> ) heb ik er wat geld tegen aan gegooid.

    Mijn keuze is gevallen op de MegaVideo 55 - A/V videozender + IR retourkanaal via coax. Kost ongeveer Euro 70,00 inc btw. Maar ben er erg tevreden over.

     

    Groet,

    Michel

  6. Hoi,

     

    Hebben jullie het probleem al getackeld?

     

    Hebben hier al een hele tijd dit probleem. Eerst was het een probleem dat de NET5 SBS6 eruit lagen. Dit hadden we al een tijd maar kwam niet te vaak voor, hoewel NET5 vorig jaar en begin dit jaar wel vaak eruit lag.

     

    Sinds een paar weken is het in principe zo dat elke dag NED 1,2 en 3 het grootste gedeelte van de dag eruit liggen. Heel af en toe komen ze even terug en dan zijn ze ineens weer weg. Zakt onder de 60% en krijgt een BER.

     

    Eerst natuurlijk de DECT eruit gehaald (uit gezet en baterijen uit de handset) en een Wireless zender uit gezet. Mocht niet baten. Nu zelfs een andere LNB (nieuw) erop gezet maar hetzelfde resultaat.

     

    Verse zenderlijst erin gegooid. Toen het NET5 probleem begon zelfs de kabels van de rotor afgehaald en direct de dreambox op de lnb gezet, maar het probleem bleef.

     

    NET5 probleem is er dus ook nog steeds maar het wisselt dus. Of de een doet het (NET5 en sbs6) en de andere niet (NED 1,2 en 3) en andersom.

     

    Vreemde was dat de lijst die ik gebruikte in Gemini een vreemde frequentie voor de nederland 1,2 en 3 kanalen gaf. Volgens CanaalDigitaal moet dat 12515 zijn maar daar stond iets in de 11xxx range. De originele Dream image in de flash gaf wel 12515 aan. Nu met FalshPro het image erin gezet terwijl de Flash actief was en nu heeft Gemini ook 12515 als frequentie maar dat helpt ook niet. Het probleem is er trouwens ook als we het originele flash image gebruiken dus een image probleem is het ook niet.

     

    Okay dus frequentie is nu ook volgens CanaalDigitaal standaard maar nog steeds het probleem.

     

    Tussen vraagje is trouwens dat als ik een nieuwe lijst van Joske bekijk dat hij een frequentie van 12518 geeft voor de nederland 1,2 en 3 kanalen. Maar dit terzijde.

     

    Vorige LNB heb ik ook nog geprobeerd te draaien maar dat mocht ook niet helpen.

     

    We zijn ten einde raad.

     

    Groet,

    Michel

  7. Hoi,

     

    Zoals ik mijn eerste reply op de originele poster al aangeef moet je het ook niet in het origineel zetten zoals hij op dat moment draait, maar in het image op de Harddisk namelijk in /hdd/image/x/var/tuxbox/config/enigma waar x het nummer is van het image waar je mee werkt, dan reboot en het staat er in.

     

    Weet niet of het in 1.08.2 op een andere plek staat. Maar hij heeft in zijn sig staan dat hij een 1.08 in flash heeft en een 1.08.2 als image gebruikt, lijkt mij niet verstandig, maar goed wie ben ik. Ooh ja, michel, pieuw weet ik dat ook weer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

     

    grtz,

    Michel

  8. hoi,

     

    ik gebruik gewoon een teksteditor bijv. editpad light. Geen word gebruiken. Maar ik zie in je sig dat je een origieel 1.08 image in flash hebt en een 1.08.2 hydra als dualboot gebruikt. Zou dit niet het probleem zijn? Probeer het eerst eens met een 1.08 alternatief als dualboot, of zet de 1.08.2 van dreambox in flash.

    volgens mij verschillen de 2 nogal van elkaar. Heb zelf nog geen 1.08.2 getest dus kan het mis hebben.

     

    Groetjes,

    Michel

  9. Hoi Rog,

     

    Nog ff snel, je moet dus niet gewoon de hele config kopieeren want die is niet voor dat image bestemd. Het gaat, voor wat de rotor instellingen betreft, alleen om de informatie die achter "RotorTable=" staat in het originele config bestand.

     

    Dus terug naar het originele image in flash, verwijder het dualboot image en installeer hem opnieuw. volg dan de aanwijzingen zoals hierboven.

     

    Jij hebt gewoon de boel overgezet en dan worden ook image specifieke info voor het originele image mee gekopieerd en dan kan de boel inderdaad vast slaan.

     

    Hoop dat het helpt.

     

    Groetjes,

    Michel

  10. Hoi Rog,

     

    Een keer in het kort dan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Zorg eerst dat je de images die je via dualboot wilt gaan gebruiken op de usb of hdd staan. Ook moet je een eerste keer die images opgestart hebben en bijvoorbeeld instellen wat je rotor instelingen zijn,nog geen satelieten bewaren maar wel zeggen dat je een rotor zonder gotoXX gebruikt. Doe dit voor alle images waarvoor je dat nog niet gedaan hebt.

     

    Als je bovenstaande niet doet dan zal hieronder blijken dat het config bestand voor die images leeg zijn.

     

    Boot dan naar het image wat in flash staat. Kopieer dan alles wat direct na het = teken staat bij RotorTable in het config bestand in /var/tuxbox/config/enigma naar dezelfde plek in het config bestand wat je vindt in (vervang /hdd met /var/mnt/usb als je vanaf usbstick werkt) /hdd/image/X/var/tuxbox/config/enigma, de X staat voor het nummer van het image wat je gaat aanpassen. Dit nummer is hetzelfde nummer wat je bij dreamflash in de setup ziet staan voor de imagenaam (blauweknop in originele image in flash).

     

    Dat is hoe ik het doe, gisteravond nog van HDD de boel naar usbstick gezet, omdat de boel anders te warm wordt als hij in stanby modus staat.

     

    Hoop dat het helpt.

     

    Groetjes,

    Michel

  11. Hoi dMITRY

     

    Citaat:
    Daarnaast zie ik in het windowtje waarin je de harde schijf kunt formatteren niet wel filesystem er wordt gebruikt. Hoe heb jij dat wel kunnen zien?

     

    Groeten,

     

    dMITRY

     

    FF uit mijn hoofd. Als je in de setup van de harde schijf kijkt heb je aan de rechter kant een optie om extended informatie te krijgen, als je op dat pijltje staat en op ok drukt krijg je extra info eronder. Dat laat in ons geval niet zien hoe de harde schijf is geformateerd maar in welke formaten hij geformateerd kan worden. Zo ben ik er dus achter gekomen.

     

    Groet,

    Michel

  12. Hoi,

     

    Citaat:
    Ik zou graag van jullie willen weten hoe je die gegevens uit kunt lezen uit je dreambox?

     

    Dat kun je dus in deze draad lezen.

     

    Citaat:
    Het lijkt mij inderdaad makkelijk als je de satelietsettings kan kopiëren naar een nieuwe image en dat je hem dus niet eerst op 0 moet zetten (sirius) en dan weer alle satelieten moeten gaan afzoeken die je vast wild leggen.Ps waar plak je de setting van je rotor dan in dat bestand gaarne uitleg daarover?

     

    Hoe je het voor een image op HD moet doen (misschien werkt het ook voor USB) kun je hier lezen.

     

    Groetjes,

    Michel

  13. Hoi Doppie,

     

    Het is altijd beter om de machine (lees PC) netjes down te laten gaan omdat dan (niet alleen het config bestand) alles netjes wordt afgesloten en je minder kans op schijf problemen hebt.

     

    Ik raad het iedereen af om, als het niet noodzakelijk is, zomaar de stekker uit een PC/Server te trekken en in principe is de DreamBox een Linux PC.

     

    Mijn 2 centen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Zoals ik het doe kun je in een keer alle images die op de HDD staan voorzien van de juiste rotor tabel en hoef je maar 2 keer te rebooten (1 keer naar flash image en 1 keer naar het image wat je daarna wilt gebruiken)

     

    Groetjes,

    Michel

  14. Hoi,

     

    Goed, ik heb dus lopen stoeien om mijn rotor tabel van mijn image in flash (DM 1.08) naar een image, die via dualboot (van HDD) wordt opgestart, te kopieeren.

     

    Er wordt op het forum een oplossing gegeven en die heb ik ook opgevolgd, maar was de frustratie nabij (nee, ik gooi hem niet het raam uit hoor, maar wilde een apparte treath beginnen) toen ik nog een mogelijkheid wilde uitsluiten voor ik er een apparte vraag aan ging spenderen.

     

    Hier kun je lezen wat ik allemaal al had geprobeerd.

     

    Wat is nu de in het forum genoemde oplossing? Je moet in /var/tuxbox/config/enigma het config bestand aanpassen op de positie waar 'RotorTable=' staat. In het nieuwe image is die leeg en in het originele image (waar je dus alle sats al een keertje hebt ingevoerd) staan daar een aantal posities achter het = teken (bijv. -0080015+0050001 enz. enz.) ingevuld.

     

    In de genoemde url hierboven laat ik zien wat ik allemaal geprobeerd heb. Alleen hij werd dus iedere keer weer overschreven met een config bestand waar die regel weer leeg was.

     

    Ik was net een nieuwe treath aan het maken toen mij te binnenschoot dat er nog een ding uitgesloten moest worden en dat bleek de oplossing.

     

    Je moet. volgens de beschrijving op het forum een reset doen , die ik niet anders uit kan leggen als een reboot van de droomdoos. Alleen wordt er dan van de lopende processen een nieuw config bestand aangemaakt en naar /var/tuxbox/config/enigma geschreven en die is natuurlijk leeg want dat is de bestaande setup. Om nu de juiste rotor tabel in het image te krijgen wat je wilt gaan gebruiken doe je het volgende. Reboot de droomdoos in een image dat je niet wilt aanpassen, of degene die je in de flash hebt zitten. Wanneer je die hebt draaien ga je via FTP of Telnet naar de droomdoos en ga dan NIET naar /var/tuxbox/config/enigma, MAAAR ga naar /hdd/image/x/var/tuxbox/config/enigma en pas daar het config bestand aan, waar x het nummer is van het image dat je wilt aanpassen. Reboot nu de droomdoos en start op in het image dat je hebt aangepast. En zie daar de rotor opstelling is zoals hij in het originele image was waarin je ze met het handje hebt opgezocht.

     

    Wederom excuses voor de lange uitleg maar ik ben nu eenmaal graag duidelijk. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Ik hoop dat ik een paar mensen (in de toekomst) heb geholpen.

     

    Groetjes,

    Michel

  15. Hoi,

     

    Het moet niet gekker worden. Zit net met FTP nog eens de folders langs te gaan en in zowel /var/tuxbo/config/enigma/ als in /hdd/image/0/var/tuxbo/config/enigma/ staat het originele config bestand er weer in. Dit weet ik omdat die als datum begint met 1970, gek jaar maar goed. Maar waar heeft hij die in hemelsnaam vandaag gehaald?

     

    Ik snap er niet meer van.

     

    Hellup <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Groetjes,

    Michel

  16. Hoi,

     

    Bij mij gebeurd er iets vreemds.

     

    Ik heb dus ook een rotor en die heb ik ingesteld op het DM 1.08 image dat in de flash zit. Nu wil ik de Hydra die ik met dualboot van de hardeschijf afhaal voorzien van de rotortable die dus in de DM 1.08 image staat.

     

    Ik probeerde dat eerst door hem in /hdd/image/0/var/tuxbo/config/enigma/config aan te passen

     

    Na een reboot was er geen rotor tabel in de setup en in de hdd config was hij verdwenen.

     

    Toen heb ik het niet op de HDD aangepast maar direct in /var/tuxbo/config/enigma/config Reboot gedaan en weer was hij leeg.

     

    Toen maar op beide plekken tegelijk gedaan maar ook nu na een reboot is hij leeg. Heb weinig zin om weer de hele oost west kant af te scannen. Is niet mijn favoriete hobby. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> Want dat is namelijk de droomdoos <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Iemand dit al eerder tegengekomen?

     

    Het is net alsof hij bij de reboot de instellingen die dan aanwezig zijn (in /tmp?) nog even snel wegschrijft naar de config.

     

    Of moet ik niet rebooten? Maar op een andere manier kenbaar maken dat het config bestand opnieuw wordt ingelezen.

     

    Groetjes,

    Michel

  17. Hoi,

     

    Als jouw droomdoos op dezelfde router staat aangesloten als de laatste PC die je weer geeft in het laatste mailtje. Dan zou theoretisch alles goed moeten gaan.

     

    De vraag is of je met de PC's waarvan je alle IP instellingen laat zien ook een naam kunnen 'resolven' naar een IP adres. Oftewel kun je met die machines wel op het WWW rondkomen door URL's in te vullen.

     

    Als test kun je de droomdoos op dezelfde router zetten als de laatst genoemde in het mailtje, die PC uitzetten en de gegevens direct overnemen op het DHCP: aan verhaal na (zet die dus even uit). Als je dan wel op het internet en adressen 'geresolved' kunnen worden, dan is dat in ieder geval de juiste router.

     

    Probeer het dan nog eens maar dan met het vinkje achter DHCP en reset de droomdoos als er niet meteen een nieuw IP adres gegeven wordt. Als dit niet werkt, zet hem dan terug als hierboven zonder DHCP en geef hem een ander IP nummer dan je PC, neem hem lekker hoog boven de 100 want meestal lopen de standaard DHCP ranges op voor geconfigureerde router niet zo hoog. Geef hem dan bijvoorbeeld 192.168.1.200 En probeer het dan nog eens.

     

    Groetjes,

    Michel

     

     

    P.s. Vreemd dat een router de DNS doet maar als het voor de PC werkt waarom niet.

  18. Hoi

     

    Citaat:
    Ik zou er eerst maar eens een nieuwe firmware (1.08)opzetten.....,

     

    Dat zou ik nu net niet doen, het moet lukken met het 1.05 image wat er origineel opzit. Als er iets nog niet goed blijkt te zijn bij het configureren of afstellen hoef je met een nieuw image er op geladen niet bij de leverancier teug te komen. Ik had een probleem met mijn box en de leverancier bleef maar doorzagen dat of er toch echt niet een nieuw image op had gezet, Na meerder keren zeggen dat ik dat niet had gedaan kreeg ik een nieuw (en in de winkel getest) exemplaar mee terug.

     

    Citaat:
    dan de hele handel om de paal draaien(rotor en schotel)en met je satfinder proberen sirius te vinden.

     

    Ik heb in eerste instantie ook geprobeerd om de Sjerom rotor uitleg te volgen zoals de poster zegt, maar het zat me niet lekker dat alle andere uitleggen de hele rotor (inclusief schotel) om de paal naar de sirius draaien en in zijn uitleg moet je alleenn de schotel draaien. Uiteindelijk heb ik voor de meerderheid gekozen en de hele bups gedraaid. Maar wie heeft er nu gelijk, Sjerom of al die andere sites die het uitleggen en wat is nu het verschil? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    Het werkt allemaal bij mij nu, maar vraag me het toch af <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Groetjes,

    Michel

  19. Hoi,

     

    Ten eerste hallo allemaal, sinds 2 weken de trotse eigenaar van een DreamBox 7000s. In het beginnersvragen forum heb ik begin dit jaar al aangekondigd dat ik met de ontvangst van satelieten ging beginnen en de setup die ik daar had neergezet is het in grote maten ook geworden.

     

    Maar nu naar mijn oplossing. (korte versie onderop)

     

    Ik had na 2 weken de hele opstelling redelijk voor elkaar en wilde wel eens naar andere dan de originele image gaan kijken. Er zit een HD in dus dat moet dualboot worden dacht ik.

     

    Op mijn Dreambox stond de 1.05 versie geinstalleerd en heb daarmee alles eerst geconfigureerd om zeker te zijn dat alles werkte en ik zonder iets zelf te laden nog naar de leverancier terug kon.

     

    Toen alles goed draaide heb ik de laatste versie van DM erop gezet, versie 1.08

     

    Maar goed, ik wilde beginnen met het image van Hydra dus ik heb hier en bij Sjerom gekeken hoe het moest. Eerst op de makkelijke manier met de Dreamflash (1.4) en Flashwizard (3.0) combinatie. De DB opnieuw booten en voor Hydra kiezen, maar er gebeurde niets. Leeg display en leeg scherm op de tv. Dan maar de 3 finger salute doen (moet ik 2 keer doen vreemd, maar kom ik nog wel achter) en gelukkig kon ik weer terug naar het 1.08 image in flash.

     

    Toen ben ik hier gaan zoeken en las dat mensen, ondanks het feit dat de combo dreamflash en flashwizard (de genoemde versie nummers) wel moest werken ook een leeg scherm kregen.

     

    Dus de image weer verwijderd en het op de FTP manier gedaan, maar ook hier weer alles leeg. Toen de manier geprobeerd om een FTA als eerste in het bouquet te zetten, ook een leeg resultaat.

     

    Dan ga je denken wat doe ik fout, maar er is tenminste een persoon hier die hetzelfde had dus ik was niet alleen. Toen ben ik eens de HDD gaan controleren op de Dreambox. Ineens zag ik het. Bij de setup van de HDD stond dat ik hem kon formateren op EXT3 formaat. Maar ik wist toch zeker dat ik hem in het 1.05 image op ReiserFS moest formateren, was de enige optie en het viel me gewoon op dat ze daar voor gekozen hadden. Nu kreeg ik ineens als enige optie EXT3.

     

    Maar waarom kan ik dan wel de HDD benaderen als hij alleen maar EXT3 aankan terwijl de HDD op ReiserFS is geformatteerd?

     

    Gelukkig heb ik nog een beetje kennis van Linux dus het schoot mij al snel te binnen dat in het 1.05 image ReiserFS in de kernel is mee gecompilleerd en in 1.08 EXT3. Dus als de kernel geladen is en hij komt bij Dreamflash voor de dualboot optie weet hij alleen nog maar van het bestaan van EXT3 in het geval van het 1.08 image. Dus dan kan er nog helemaal niet gelezen worden van een HDD die op een ander formaat geformateerd is. Dat de originele image in flash hem wel kan lezen is omdat het boot proces dan verder is en er gewoon een ReiserFS module in het geheuge geladen wordt.

     

    Er zijn dus nu 2 oplossingen mogelijk, ReiserFS ook in het originele Image mee compileren of de HDD op EXT3 formateren. De laatste is het makkelijkst en ik had er toch nog niets op staan. Dus de boel naar EXT3 geformatteerd. En voila nu werkte het allemaal en kan ik het Hydra image benaderen.

     

    Sorry dat het zo'n lang verhaal is maar ik wil het graag goed vertellen.

     

    Hier is de korte oplossing:

     

    Wanneer je een dreambox met HDD koopt met een 1.05 image erop (is volgens mij default) en je formateerd hem. dan is dat op ReiserFS formaat. Wil je met een 1.08 image in de flash werken en dualboot van de HDD doen, zorg er dan voor dat je de HDD op EXT3 formatteerd (eerst eventuele bestanden (films) veilig stellen). Daarna moet je rebooten en Dreamflash opnieuw instellen op de HDD. Daarna met FTP het nieuwe image erop (heb het nog niet getest met Flashwizard) en met Dreamflash installeren (blauwe knop). Daarna reboot en je kunt aan de slag.

     

    Ik hoop dat een paar mensen hier iets aan hebben.

     

    Leuk detail is dat ik na deze oplossing ook ineens een extra bestand in de root van de HDD had, "enigma-sig-11.core-73" , dit was al meteen een indicatie dat er nu meer gebeurde dan voorheen. Dus als je zo'n bestand niet ziet verschijnen op de HDD nadat je met dualboot bent begonnen en een leeg scherm krijgt, moet je dus maar eens naar het fS van de HDD gaan kijken.

     

    Groetjes,

    Michel

  20. Hoi,

     

    Het ligt er ook maar net aan hoever je de cardsharing laat gaan. Als je het lokaal op je eigen LAN laat dan zal het in de praktijk moeilijk te achterhalen zijn. Als je met cardsharing tenminste bedoelt het delen van kaarten via 1 receiver naar meerdere via het IP netwerk.

     

    Je kunt er zelfs voor zorgen dat je firewall, die heb je toch wel(?), dit verkeer niet eens naar buiten laat gaan waardoor de kans op lekken erg klein wordt.

     

    Zolang je het thuis doet zodat je op meerdere televisies een receiver kunt zetten vind ik ook dat het moet mogen maar anderen denken daar weer anders over.

     

    groetjes,

    michel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...