Ga naar inhoud


mukkus

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mukkus

  1. Is er iemand die weet waar ik de nieuwste firmware voor mijn Topfield 4000PVR kan downloaden om weer beeld te krijgen op mijn nieuwe smartcard? De firmware voor de TF4000plus is niet compatible en geeft de melding E-06. Wanneer ik de oude firmware overschrijf met dezelfde versie werkt het overzetten van de firmware zonder problemen. Dus volgens mij moet het dan in de software zitten. Ik kan echter geen andere firmware vinden voor de TF4000PVR dan de versie van maart 2007 TF-JPC 4.59.01 die er al inzit.

     

    Mvrgr. Mukkus

  2. Ik heb hetzelfde fenomeen met een Topfield 4000 en MNM module. Het is nog nooit goed gegaan en begon de eerste keer op nieuwjaarsdag, geen beeld, maar ook geen helpdesk. Zoiets begrijp ik niet, het moet bij Canal toch onderhand wel doorgedrongen zijn dat de updates niet vlekkeloos gaan (gezien de lange wachttijden), dus op het moment dat de codes vervangen worden ook de helpdesk bemannen. De codes een dag later updaten dan op een feestdag, zou ook een goede mogelijkheid zijn. Ik vind dit een voorbeeld van bar slechte service. Je betaald netjes je abonnement, maar buiten je schuld wordt je wel met extra kosten geconfronteerd die mijns inzien z.s.m. kosteloos verholpen moeten worden. Afgelopen maandag weer geen beeld, ik ben bang dat het symptomatisch begint te worden en dat ik me om de twee maanden in de dure wachtrij bij de helpdesk kan melden. De tv staat vrijwel elke dag geruime tijd aan op een kanaal waar de updates op verzonden worden, dus dat kan het probleem niet zijn dat de codes niet automatisch aangepast worden. Handmatig kan het wel, want na opbellen is er na zo'n 20 minuten wachten ineens weer beeld. Ik vraag me af wat het verschil is tussen hun handmatige update en de automatische, of zou het kunnen zijn dat mijn codes in het geheel niet meegezonden worden?

  3. Ik heb hem de tweede keer op SBS6 gemaximaliseerd qua signaalsterkte en kwaliteit. Doordat de kwaliteit al vrij gauw op 99% staat, heb ik daarna de LNB tijdens het fijnafstellen voor een gedeelte afgedekt, zodat de kwaliteit terugliep naar ca. 60%. Vervolgens heb ik toen alle variabelen azimuth, elevatie, brandpuntafstand, polarisatie weer geoptimaliseerd. Dit gaf nog een winst van ca. 4%.

     

    Oh ja, Ik heb het opgezocht Keule betekent letterlijk knuppel, knots.

  4. Bedankt, nu ben ik al weer wat wijzer geworden en kan ik weer iets uitsluiten. Dat van de LNB ga ik proberen, nadat ik eerst gechecked heb of de oscillator van de LNB buiten de tolerantie staat.

     

    Overigens mijn vraag over het al of niet goed gericht staan van de schotel, dat kan ik met deze waarden ook uitsluiten?

  5. Om een aantal zaken uit te sluiten.

    Hoe dicht moet iemand in de buurt staan met een DECT telefoon? Zelf heb ik er geen. In de kijkrichting van de schotel is alleen weiland over een afstand van ca 2 Km, de dichtstbijzijnde buren wonen op 75 mtr. aan de achterkant de schotel.

    Andere zenders zoals straalverbindingen of het leger, dat zou ik moeten uitzoeken, maar zouden die evengoed andere transponders ook niet storen?

    Wat ik vreemd vindt is, dat net de nederlandstalige zenders die ik wil zien en waar ik ook nog een Canal+ abbo voor heb het eerste wegvallen, maar dat op hetzelfde moment alle exotische zenders nog altijd probleemloos te ontvangen zijn. Kan het nog zijn dat de schotel toch niet goed is uitgericht, ondanks de waarden voor signaal en kwaliteit van 87 en 99 voor TR109?

  6. Ik heb dezer vraag ook in een ander forum gesteld, maar de aangereikte oplossingen hebben geen van alle geholpen, dus stel ik hem hier nog maar een keer.

    Enkele transponders waaronder de voor mij de belangrijkste transponder 109 vallen zeker 1 a 2 maal per dag weg gedurende 10 tot 30 minuten. Op dat moment heb ik nog steeds een ontvangstniveau van 87, maar 0 kwaliteit, dus geen ontvangst op beide tuners. Andere transponders geven op dat moment niveau 87 en kwaliteit 99. Wanneer er weer ontvangst is, is het niveau nog steeds 87 en de kwaliteit 99. Bij het richten van de schotel heb ik zeer zorgvuldig het niveau en de kwaliteit door het afstellen van azimuth,elevatie, brandpuntafstand van de lnb en de polarisatie gemaximaliseerd. De schotel staat op 3 meter hoogte en heeft daarbij vrij zicht naar het zuiden over een boom op 23 meter afstand, waarvan de top op minstens 4 meter onder de signaalweg ligt. Is het desondanks toch mogelijk dat deze boom storingen in het signaal veroorzaakt, of staat de schotel ondanks de signaal en kwaliteitswaarden nog steeds niet goed uitgericht? Ik heb diverse topics gelezen over het uitrichten van de schotel, maar óf ik ben te kritisch aangaande de betrouwbaarheid van de ontvangst óf er is toch iets anders aan de hand.

     

    Er zijn 10 soorten mensen in de wereld: zij die binair kunnen tellen en zij die dat niet kunnen

     

    -----------------------------------------------------------

    Topfield 4000PVR, Magic Module, + Canaldigital card, dual LNB 0.3 dB, 60 cm Visiosat schotel vast

  7. Ik heb de optische sp/dif uitgang van de Topfield verbonden met de coaxiale sp/dif ingang van mijn home cinemaset middels een optisch naar coaxiaal omzetter. Gedurende 10 minuten een pracht geluid. Daarna valt het hele gebeuren in storing er komt dan alleen nog maar een sterke ruis uit de boxen. Dit gebeurt bij zowel bij radio als tv ontvangst, waarbij bovendien bij TV ontvangst nog opvalt dat het geluid steeds meer uit de synchronisatie gaat met het beeld. Overschakelen naar de aux ingang geeft op datzelfde moment een normaal geluid, zij het niet zo mooi als via sp/dif. Wanneer ik daarna direct weer terugschakel naar sp/dif is het geluid weer gedurende zo'n 10 minuten "normaal". Het lijkt mij dat het de omzetter niet kan zijn, omdat het geluid in eerste instantie goed wordt weergegeven en ook omdat de omzetter niet gereset wordt tijdens het overschakelen van sp/dif naar aux op de JBL en omgekeerd.

    Wat kan er hier aan de hand zijn? Wordt bv niet op alle apparaten dezelfde sp/dif standaard gehanteerd? Is er in de Topfield softwarematig nog wat aan te doen?

     

    Topfield 4000PVR, Magic Module, + Canaldigital card, dual LNB 0.3 dB, 60 cm Visiosat schotel vast.

  8. Ik heb de sp/dif uitgang van de Topfield verbonden met de sp/dif ingang van mijn home cinemaset middels een optisch naar coaxiaal omzetter omdat de ingang van de JBL500 coaxiaal is. Gedurende 10 minuten een pracht geluid. Daarna valt het hele gebeuren in storing er komt dan alleen nog maar een sterke ruis uit de boxen. Zowel bij radio als tv ontvangst, waarbij bovendien bij TV ontvangst nog opvalt dat het geluid steeds meer uit de synchronisatie gaat met het beeld. Overschakelen naar de aux ingang geeft op datzelfde moment een normaal geluid, zij het niet zo mooi als via sp/dif. Wanneer ik daarna direkt weer terugschakel naar sp/dif is het geluid weer gedurende zo'n 10 minuten "normaal". Het lijkt mij dat het de omzetter niet kan zijn, omdat het geluid in eerste instantie goed wordt weergegeven en omdat de omzetter ook niet gereset wordt tijdens het overschakelen van sp/dif naar aux en omgekeerd.

    Wat kan er hier aan de hand zijn? Wordt bv niet op alle apparaten dezelfde sp/dif standaard gehanteerd? Is er in de Topfield softwarematig nog wat aan te doen?

  9. De LNB die ik had blijkt toch stuk te zijn, maar de afgelopen tijd was ik wat meer thuis en heb ik het fenomeen nog eens goed bestudeerd. Het blijkt dat als de receiver wordt aangezet deze eerst 20 minuten normaal alle zenders doorgeeft. Na 20 minuten valt transponder 117 helemaal uit om 10 minuten later weer terug te komen. De rest van de transponders is gedurende die tijd normaal te ontvangen. Al die tijd is er niemand die aan de receiver zit. (Behalve die ene keer om te checken of de rest van de zenders nog te ontvangen waren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Dit fenomeen treedt op beide tuners op, dus ook op alle twee gedeeltes van de LNB. Wat kan hier aan de hand zijn?

  10. Dect telefoons lijken me onwaarschijnlijk in mijn geval,aangezien ik er zelf geen heb en de naaste buren hemelsbreed op meer dan 100 meter van ons af wonen.

    Omdat de storing dagelijks optreedt, bij elk weertype en de hele set van schotel, lnb, coax en receiver nog geen 2 maanden oud en in gebruik is, lijken me regenbuien als oorzaak ook af te vallen, evenals water in de coax. Als dit de oorzaak is, zou je het ook moeten merken op de andere transponders. Het hele gebeuren is in een satelliet speciaalzaak gekocht, dus neem ik aan dat het met de kwaliteit van de coax wel goed zit. De buitenmantel is in elk geval afgeschermd met een soort van zilverfolie en de lengte is met 2 keer 16 meter tussen receiver en lnb volgens mij ook niet overdreven veel. De lnb testen door deze te verwisselen voor een andere lijkt me nog de beste optie. Overigens die boom waar de set over heen kijkt, daarover heb ik [color:"blue"] [/color] hier een topic gevonden. Is er iemand die daar meer over weet?

  11. Ik weet niet in welk forum ik deze vraag moet stellen, dus begin ik maar hier.

    Enkele transponders waaronder de voor mij de belangrijkste transponder 117 vallen zeker 1 a 2 maal per dag weg gedurende 10 tot 30 minuten. Op dat moment heb ik nog steeds een ontvangstniveau van 87, maar 0 kwaliteit, dus geen ontvangst op beide tuners. Andere transponders geven op dat moment niveau 87 en kwaliteit 99. Wanneer er weer ontvangst is, is het niveau nog steeds 87 en de kwaliteit 99. Bij het richten van de schotel heb ik zeer zorgvuldig het niveau en de kwaliteit door het afstellen van azimuth,elevatie, brandpuntafstand van de lnb en de polarisatie gemaximaliseerd. De schotel staat op 3 meter hoogte en heeft daarbij vrij zicht naar het zuiden over een boom op 23 meter afstand, waarvan de top op minstens 4 meter onder de signaalweg ligt. Is het desondanks toch mogelijk dat deze boom storingen in het signaal veroorzaakt, of ligt het probleem ergens anders?

     

    Mvr gr.

    Mukkus

    -----------------------------------------------------------

    Topfield 4000PVR, Magic Module, + Canaldigital card, dual LNB 0.3 dB, 60 cm Visiosat schotel vast.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...