Ga naar inhoud


sigmo

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sigmo

  1. Ik kon het niet in het onderwerp terugvinden, maar misschien is de vraag al gesteld.

     

    Ik maak heel vaak gebruik van het openen van een pagina in een nieuw tabblad als ik op een pagina zit. Wanneer ik op de voorpagina van het forum echter appeltje klik (of ctrl klik in windows) doe, dan wordt de link zowel in een nieuw tabblad als ook in het huidige tabblad geladen. (bijvoorbeeld dus als ik appeltje klik op nieuwsberichten doe). Op subpagina's werkt dit wel goed (bijv. http://www.sat4all.com/forums/forum/2-nieuwsberichten/ hier dus). Kan dit op de voorpagina misschien ook opgelost worden?

  2. Origineel bericht van: Old Satterhand
    Mijn conclusie:
    Deze uitspraak zal betekenen dat er eindelijk gezonde concurentie komt op satelliet payTV en dat de abonnementen op deze zenders veel goedkoper zullen worden.

    De rechthebbenden zullen moeten uitkijken naar andere manier om de Zilvervloot binnen te halen en dit zal uiteindelijk tot gevolg hebben dat de exorbitant hoge salarissen van de topspelers aan banden zullen worden gelegd.


    Zeer goed mogelijk. Denk echter ook dat er in de toekomst nog meer gekeken zal worden naar afscherming van ontvangstgebieden om zodoende alsnog enige bescherming te creeren.
  3. In korte samenvatting: Het EU gerechtshof heeft geoordeeld dat de ontvangst van buitenlandse betaaltv-uitzendingen niet mag worden verboden. Volgens het gerechtshof gaan exclusiviteitsrechten tegen het EU-recht in: Ze delen de europese binnenmarkt illegaal op in nationale markten.

     

    Citaat:

    Der Europäische Gerichtshof (EuGH) hat entschieden, dass zum Empfang von Übertragungen im Bezahlfernsehen ausländische Decoderkarten nicht verboten werden dürfen. Laut Gericht verstoßen Exklusivitätsrechte gegen EU-Recht: Sie würden den europäischen Binnenmarkt illegal in nationale Märkte trennen.

     

    Bron: http://www.tagesschau.de/wirtschaft/fussballrechte102.html

     

    edit: onderwerp iets verandert

  4. Hier zelfde probleem gehad. Dacht dat het aan mij lag, maar blijkbaar hebben er meer last van.

     

    Stond geen AB ingesteld in pli, waardoor OK (en omhoog omlaag) niet werkte. De AB op enigma gezet in configuratie. Gevolg geen respons meer. Na een reboot werkte alles naar behoren.

     

    (had dit probleem overigens niet met een openpli van eind december 30e oid)

  5. Kun je die TS niet omzetten naar een normale MPEG? volgens mij zijn hier voor windows wel programma's voor. Wellicht dat de film dan wat kleiner is wat betreft bestandsgrootte (omdat je dan wat eventuele audiosporen kan verwijderen bijv.) en dat die dan wel past op de dvd.

    Zo hoef je 'm in ieder geval niet naar de dreambox te ftpen (zoals hierboven aangegeven)

  6. Of het hetzelfde probleem is weet ik niet, maar ik heb problemen met de verticale transponders op de astra (19e). Horizontaal gaat prima, maar ga ik dan naar de verticale (canalsat bijv.) dan reageert de dreambox erg traag.

    Wellicht een verband of misschien heb je hetzelfde op de hotbird. Heb tot nu toe geen idee waar dit door komt.

  7. Oja, Ik heb dit draaien met de nieuwste versie van VLC. Ik lees op heel veel plekken dat je die 0.8.x versies nodig hebt, maar het werkt prima met de nieuwste versie.

    Waarschijnlijk komt dit, doordat er na die 0.8.x versies ze iets hebben veranderd in de VLC met extra parameters in de .m3u bestanden. Die zijn geblokkeerd ivm veiligheid. Mijn script heeft hier verder geen last van.

     

    Voor ik het ook nog vergeet: loop wel ff de scripts na. Her en der staat er nog een IPadres in, die je moet aanpassen naar het ip adres van je dreambox

  8. Het is allemaal wel wat knutselwerk geweest, dus let vooral niet op de kwaliteit smile Heb nog niet de moeite genomen er wat nette dingen van te maken.

    Mocht je over e.e.a. vragen hebben, dan hoor ik het wel.

    Overigens heb ik zelf een DM7000. Ik weet niet of de webinterface anders is dan een DM8000.

     

    Korte uitleg:

    bestanden ff uitvoerbaar maken. (chmod 755 *)

    met ./stream start je script het op. in deze file zitten de streams die je kunt kiezen.

    stream2db is de audiostream variant.

    stream2dbtv is de videostream variant.

     

    Ergens gebruik ik nog de streamurl.sh voor videostreams. Waarom weet ik niet meer wink Maar kan het wel ff uitzoeken.

     

    Ik meen me te herinneren dat uitzendinggemist streams niet altijd werken. Ik heb nooit uitgezocht waarom niet, maar misschien heeft het te maken dat je officieel via de website moet en dat ze via dit script niet kunnen zien dat je dat hebt gedaan en daardoor een blokkade is. Geen idee of dit een reeele verklaring is.

     

    Succes en nogmaals bij vragen, ROEP ! (maar dan met kleine letters graag dat leest wat prettiger :))

    streamding.tar

  9. Hallo,

     

    Ik probeer via de webinterface van mijn dreambox (pli image) te zappen naar een m3u audio stream. Het zappen gaat goed, maar de stream wordt niet automatisch afgespeeld. (Het zappen naar een tv kanaal gaat prima)

    Weet iemand hoe ik het voor elkaar krijg om via de webinterface (of door het aanroepen van een rechtstreekse url) een mp3 stream of m3u bestand direct kan laten afspelen?

  10. In antwoord op je vraag om tv streams af te spelen.

    Mij is dit onlangs gelukt. Gebruik zelf de laatste mac versie van VLC (0.9.nogwat). Mijn beschrijving zal dan ook ongetwijfeld niet helemaal kloppen met een andere versie of een ander besturingssysteem.

     

    De volgende stappen moet je ondernemen:

    - Zorg er allereerst voor dat de http interface ook geactiveerd is op je ip adres van de computer. Je kan dit controleren door te kijken of je verschil ziet op http://127.0.0.1:8080 en http://<ipadres>:8080. Indien geen verschil: Ga verder. Indien op <ipadres> een foutmelding dan het volgende bestand aanpassen: /Applications/VLC.app//Contents/MacOS/share/http/.hosts In dit bestand moet je het # weghalen bij de regel #0.0.0.0/0

     

    Ik gebruik het volgende scriptje om een webstream af te spelen. Uiteraard is dit ook in 1 commando samen te voegen. Ongetwijfeld werkt het ook via de GUI, maar dit heb ik niet geprobeerd.

     

    $ cat stream2dbtv

    #!/bin/sh

    # $1 is de streamurl

    SOUT='#transcode{vcodec=mp2v,vb=2048,width=704,height=576,fps=25,soverlay,acodec=mpga,ab=128,channels=2,audio-sync}:std{access=http,mux=ts,dst=:9090/dboxstream}'

    /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/VLC $1 --sout=$SOUT -Idummy

     

    Vervolgens uitvoeren met bijvoorbeeld:

    ./stream2dbtv mms://stream02.wm.slamtv.true.nl/slamtv

     

    Nadat je dit hebt gedaan via de webinterface van de dreambox nog even de stream starten door te klikken op Stream -> File (je hoeft geen bestand te selecteren) (dit gaat uit van mijn Pli image)

     

    Ik hoop dat je hiermee wat verder komt.

  11. daarop verder bordurend, zou het dan ook wel leuk zijn als die rds informatie in de mp3 stream te verwerken zou zijn <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

    Ziet mn rhythmbox tenminste ook de titel/artiest info ...

     

    Maar goed zou het al erg mooi zijn als het (weer) op het tv scherm is te zien

  12. Hoi,

     

    Ik heb om eerlijk te zijn geen idee hoe ik het noemen moet, maar bij deze geef ik het maar de naam RDS.

     

    Wanneer ik in het verleden naar een duitse radiozender luisterde / keek (op de ard radio transponder) met mn dm7000 kreeg ik in beeld altijd een soort van RDS informatie te zien. Vaak titel/artiest wat op dat moment speelde.

     

    Na een pli (flubber) versie upgrade (maar dit weet ik niet zeker meer) is deze informatie verdwenen.

    Als ik nu naar een ARD zender luister, verschijnt er na enige tijd wel een nieuw osd scherm onderaan. Deze is echter leeg.

    Op het LCD scherm op mijn DB zie ik echter wel de RDS informatie.

     

    Ik zou die informatie graag op het scherm willen zien.

     

    Heeft iemand enige clue of dit een optie is die aan/uitzetbaar is? Ik een een of ander plugin moet downloaden (dat lijkt me sterk, maar je weet nooit <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />? Of dit misschien wel een ubg is?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...