Ga naar inhoud


challenge

Lid
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door challenge

  1. Hallo,

    Ik ben in bezit van een Dreambox 7025 met daarop Gemini2 Projekt 4.60. Is er een manier om te bezien welke datum op de smartcard staat wanneer abo eindigd of uberhaubt data die op de kaart staat? Veel andere ontvangers laten ook eventuele berichten zien van canalplus echter alhoewel ik alle menuopties uitvoerig heb doorgezocht vind ik alleen zaken gerelateerd aan de common interface. Of doe ik iets fout?

    Groetjes George.

     

     

  2. Hi,

    Ik bezit hem nu een jaar en heb er veel plezier mee alleen sinds twee maanden knipperde het display. Middels setup veranderen had hierop geen invloed. Nu tijdens opbooten knippert het enigzins waarna het meestal is afgelopen. Denk dat er toch ergens een 'los' contact zit. Jammer maar mee te leven tenzij iemand weet welk onderdeeltje met de soldeerbout belaagd moet worden.

  3. Syntax om bestandje van internetsite af te halen:

    ---------------------------------------------------------------------

    cd /tmp

    ### Get a file as useraccount: anonymous from web

    wget http://location_file.com/filename.tar.gz -O /tmp/filename.tar.gz

    tar -xzf /tmp/filename.tar.gz -C /

    rm /tmp/filename.tar.gz

    exit

    ---------------------------------------------------------------------

    Plaats bovenstaande in file

    chmod 755 file_name

    laten runnen middels cron

  4. Na de (leuke) Sat4all-'Quiz' :-) met succes te hebben doorlopen (in een keer allemaal goed) wil ik opmerken dat het niet de bedoeling is om vrij te schakelen om te kijken maar wel om te zien hoe zoiets werkt. Waarom gebruikt men anders die emulatoren vraag ik mezelf af? Aan de andere kant wil ik niet tegen boardregels zondigen dus denk ik er verstandiger aan te doen gewoon maar zelf verder aan te modderen daarmee breng ik tenminste niemand in de problemen :-) .

    Moderator U mag deze Topic ook in zijn geheel verwijden met excuses

  5. Sinds enkele maanden in bezit van Dreambox 7025 voorheen Hunax. Deze bevalt me uitstekend en werkt ook als een trein. Ben inmiddels aan het proberen om educatief bewegende beelden erop te krijgen. Ik weet het: Vragen is uit den Boze omdat er zoiets is als een Zoekfunctie. En inderdaad er is meer dan genoeg te vinden althans puzzelstukjes. Teveel eigenlijk. Ik denk alleen puzelstukjes van verschillende puzels te hebben gevonden en krijg 't niet in elkaar gepast. Af gewoon te moeilijk voor mij zou ook kunnen gezien ik er 3 maanden mee bezig ben. Ik heb me uiteindelijk maar gericht op de recente MgCam en zoiets gevonden als AutoRotate en SoftCam.xxx maar hoe dat aan de praat te krijgen???

    Ik heb er Gemini 1.9 opzitten Is er ergens een stappenplan?

    Echt niet vervelend bedoeld maar reactie's als 'ff zoeken etc.' hoef niet bespaar je de type-moeite want ik realisser me terdege dat ik hier iets vraag wat ikzelf zou moeten oplossen.

    Groetjes George.

  6. Beste guykers

    Ik bestempel niemand hier als een 'gek' die wel wil antwoorden en komt ook niet als zodanig in mij op. Denk ook niet dat andere 'zoekende' zo geintresseerd zijn wat wij elkaar hierover hebben te zeggen. Concreet heb ik een vraag gesteld en jou antwoord was daarop dat het bij jouw wel werkte. Dat is een prima constatering maar dit gegeven opzich is geen verklaring/oplossing voor hetgeen ik wordt/werd geconfonteerd. Vandaar mijn opmerking:

    Het genoemde zal allemaal wel waar zijn maar hiermee is nog steeds niet verklaard dat ik niet gewoon dat stuk memory kan uitlezen uit de Humax. Dus alleen maar DSR9500 Ed54 opstarten, settings goed zetten en vervolgens op 'Read'-buttom drukken. Of zit deze knop er voor de kat zijn viool op?

    Raar want de settings lees ik bv makkelijk uit.

    Heb al een bod gedaan op Dreambox :-(

     

    Nu ik het werkend heb werkt de 'Button' Read correct dus inderdaad zit die er niet voor de kat zijn viool op ;-)

     

    Ik erken wel dat jij vaak reacties geeft wat wellicht de reden is dat je iets geirriteerd wordt van mensen die ogenschijnlijk in jouw ogen iets te makkelijk naar deze mogelijkheid grijpen om hun probleem op te lossen.

    Dit is/was ook de enige reden waarom ik uberhaubt nog gereageerd heb op jou oproepen en je alsnog PM had gestuurd niet omdat ik je als 'Gek' beschouw maar eerder uit respect voor wat je hier en op andere sites toevoegd.

    Ik hoop dan ook dat verdere teleurstellingen door mij en andere je verder worden bespaart.

    Topic Closed!! Verdere reacties hierop zul je van mij niet meer vernemen.

    Heer Guykers en andere leden/lezers sorry voor deze ruis en een prettige dag en voortzetting van jullie hobby

    Met vriendelijke groeten,

    George.

  7. Gisterenavond had ik een oude PC van zolder gehaald en hierop windows 2000 Professional (Voorheen NT) geinstalleerd. De NUL-modemkable aangesloten op com2 en alles functioneert nu met DS9500 Ed54.

    Conclusie: Windows XP Professional + Dell PC 4300 veroorzaakt het probleem.

     

    Ik dacht gelezen te hebben dat de vanaf HOT7.4 het geheugengebied is verplaatst zodat dan alleen nog DSR9500 Ed 54 de zaakjes goed zou plaatsen.

    Met vriendelijke groeten,

  8. Guykers, Je hebt nu eenmaal mensen die mekkeren en die die het allemaal zo goed denken te weten. Jij behoort tot beide zo te lezen. Ik stel een normale vraag en zie daarop een hoop reacties. De kern heb je niet begrepen. Na het schrijven is ook een verificatie mogelijk en als ik daarvoor kies krijg ik ook een foutmelding logisch want er is niks ingelezen. (Speciaal voor jou: Daarvoor moet hij ook kunnen lezen dus). Nou speciaal voor jou uitgelegd zo kan 't dus ook. Dit is 't eerste probleem met de Humax die ik overigens al 6 jaar bezit. En niet komen huilen ... Och laat ook maar. Veel succes met je plezierige persoonlijkheid verder.

  9. Het genoemde zal allemaal wel waar zijn maar hiermee is nog steeds niet verklaard dat ik niet gewoon dat stuk memory kan uitlezen uit de Humax. Dus alleen maar DSR9500 Ed54 opstarten, settings goed zetten en vervolgens op 'Read'-buttom drukken. Of zit deze knop er voor de kat zijn viool op?

    Raar want de settings lees ik bv makkelijk uit.

    Heb al een bod gedaan op Dreambox :-(

  10. Helaas kan ik me aansluiten bij diegene waarbij DSR9500 EMU Ed54 niet (meer) werkt. Vreemd want de settings & firmware kan ik zonder problemen uitlezen en schrijven dus de COM-port werkt zowel van Humax als PC alleen als 't op lezen en verifieren aankomt via DSR9500 zie ik alleen Connect en na poosje foutmelding en dat was 't dan. Bovendien blijft programma ook nog eens hangen als je 't afsluit (kijk in TaskManager) Tenslotte heb ik gecleaned versie 7.4 daarna 7.5 etc etc etc maar lijkt of het beschrijven van dat stuk memory niet lukt. Met Kaart erin en eruit op FTA zender etc etc. Tijd voor een Dreambox ??!!

    Ohja voorheen had ik nooit problemen met dat stuk memory uit te lezen, te wijzigen en weer terug te plaatsen. Uiteraard met in achtneming van settings onder ? (Humaxdef Compoort=1)

    Groetjes Geert.

  11. Hoi,

    Ik heb twee maanden geleden een orginele Irdeto kaart gekocht voor natuurzenders, geldigheid 12 maanden. Enige tijd geleden had ik plots geen beeld en heb middels config op CARD gezet waarna beeld verscheen.

    Nu lukt dat kunstje niet maar zie ik wel andere zenders. Ik krijg melding CAM status 16 en niet voor deze service of zoiets. Staat nu al drie uur op de zender maar niks gebeurd. Ook kaart eruit en erin en middels schakelaar uit en weer aan gezet maar niets dus. Vorige keer kreeg ik dit antwoord:

    Sorry but I not understood the problem,

    for active the card insert to ci irdeto/irdeto receiver and

    waits for two

    hours or go to:

     

    Common interface setup

    irdeto access

    status

    press ok to update many times

     

    when the card is activated not remove to decoder for 3/4

    days but the card

    receive all update.

     

    sorry for my English

    Regards

     

    Wie weet wat ik moet doen Overigens Hot 5.5 is geplaatst

  12. Weet iemand hoe je desnoods officieel Taquilla op ontvanger kan krijgen b.v. met officeel abo C+ (+ EMU) of via kaart Taquilla en zo ja hoe kom je hier aan?

    De spaanse inwoners (Leuk trouwens dat Euro gedoe!! allemaal eenheid, jaja <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />) kunnen toch ook deze kaart verkrijgen. Ik ben best bereidt een officiele Card aan te schaffen alleen weet ik niet hoe!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...