Ga naar inhoud


sjem

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sjem

  1. Ik heb CD gevraagd of ik mijn huidige abonnement kan houden, omdat ik niet geïnteresseerd ben om meer te betalen voor de mogelijkheid om opnames in de cloud te bewaren. Vier verschillende medewerkers antwoorden per mail dat dat niet kan. Ik heb nu dus eindelijk mijn abonnement maar eens opgezegd. Pas dan blijkt dat er wel mogelijkheden zijn... Precies de klantonvriendelijke houding die ik al veel vaker heb meegemaakt en die mij een goed gevoel geeft dat ik eindelijk van CD af ben. NLziet is tot dusver een uitstekend alternatief.

  2. Bedankt voor de tip! Hier weer licht in de duisternis. Heb ook de key-editor gevonden en leren gebruiken. Handig! De helft van de sleutel bleek verdwenen. Maar wat ik nog niet snap is hoe dat kan. Er is toch niets AU aan Cabo?

     

    gr., sjem.

     

    PS Er gaat van alles boven Groningen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  3. Bedankt voor je antwoord Cobus R, maar ik geloof nog niet dat ik het helemaal begrijp.

     

    De situatie is als volgt: ik heb van 't zomer een nieuwe (groene) kaart gekocht in Nederland nadat ik tot dusver de Nederlandse zenders in irdeto via de emu had bekeken, maar die verdwenen allemaal zoals bekend. Ik heb ook de originele firmware er weer in gezet (versie 20, OEM 6, type 3, patch 0). In het begin werkte het, maar nadat ik terug was van vakantie niet meer. De abonn. rechten zijn t/m 16 aug. 2005. Ik dacht toen: kwestie van heractiveren via internet, maar dat lukt me dus niet.

     

    Vragen:

    - Is er verschil tussen de gewone maandelijkse update en een heractivatiesignaal?

    - Je zegt "met de org firmware kun je hem weer heractiveren" – betekent dat dat het me dus eigenlijk wel zou moeten lukken met de originele firmware? Of moet ik eerst doen wat jij beschrijft met de sattracker en de emm-blokker op nee?

    - Hoe krijg ik mijn 8000 (of eig. de kaart) nu weer aan de praat, en ook zo dat elke maand de update binnenkomt?

     

    Alvast bedankt en groeten van

     

    sjem

  4. Ik zit met hetzelfde probleem - heractivatiesignaal komt niet door op mijn 8000 met (inmiddels weer) originele software. Nu heb ik geen buurman met een SECA-apparaat, aangezien ik in Noorwegen woon... Niemand heeft hier een SECA-ontvanger... Is er echt niemand die een andere oplossing weet? Is er bepaalde firmware waarbij de maandelijkse update wel doorkomt? Kan moeilijk elke maand even naar NL reizen <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

     

    Groeten, sjem

  5. Hoi allemaal,

     

    Sinds ik 3.6 erop heb gezet, ben ik die paar Conax-kanalen die het nog deden ook kwijt (o.a. TV2 en TVNorge). Weet iemand of dit aan 3.6 ligt? Ik heb de meeste recente key bin geladen.

     

    Dank voor de moeite, sjem.

  6. Er staat ongeveer dit:

     

    Viasat heeft een driejarige overeenkomst getekend met TV4 om de tv-kanalen TV4, TV4 Plus en TV4 Film in Viasats digitale betaalpakket in Zweden op te nemen. De kanalen worden vanaf 21 april in Viasats aanbieding opgenomen.

     

    De overeenkomst geeft Viasat de mogelijkheid om de drie kanalen van TV4 aan zijn digitale betaal-tv-abonnees te distribueren via Viasats satellietplatform. TV4 zal deel uit gaan maken van alle digitale tv-pakketten – Viasat Bas, Viasat Silver en Viasat Guld – zonder extra kosten voor de abonnee. TV4 Plus wordt tegelijkertijd toegankelijk voor abonnees op Viasats guldpaket ("goudpakket") zonder extra kosten, terwijl TV4 Film als extra kanaal besteld kan worden bij Viasat Guld. Viasat en TV4 zijn het er verder in principe over eens geworden dat TV4 zal worden opgenomen in Viasats betaal-tv-aanbieding voor tv per breedband, dat op dit moment voor 300.000 huishoudens in Zweden beschikbaar is.

     

    De extra kanalen versterken de positie van Viasats betaal-tv in Zweden nog verder, die de laatste twaalf maanden al is uitgebreid met vier nieuwe filmkanalen, twee nieuwe sportkanalen en een nieuw documentairekanaal. Viasats goudpakket biedt op die manier zijn kijkers meer dan 40 verschillende kanalen - eigen kanalen en kanalen van anderen.

     

    Concernchef H.H. Albrecht zegt: "De uitbreiding van Viasats pakketten met de TV4-kanalen garandeert onze abonnees de toegang tot Zwedens grootste tv-kanalen, en versterkt tevens ons premiumpakket voor die abonnees die op zoek zijn naar het beste entertainment dat de tv-markt te bieden heeft. Door onze investeringen in inhoud en onze nieuwe Viasat-kanalen zijn wij de duidelijke leider op de betaaltv-markt in Zweden, zowel wat betreft prijs als de aangeboden producten."

     

    "De overeenkomst is een logisch gevolg van onze strategie om onze kanalen naar zoveel mogelijk huishoudens te distribueren. Met deze overeenkomst zijn wij nu aanwezig op alle distributieplatformen, hetgeen ons een buitengewoon goede positie oplevert nu de analoge markt verdwijnt. Bovendien levert de overeenkomst ons nieuwe, belangrijke inkomsten op. De concurrentie tussen de kanalen van TV4 en MTG blijft bestaan, maar dit lijkt op het begin van een nieuw tijdperk dat gekenmerkt wordt door samenwerking in plaats van confrontatie", zegt Jan Scherman (TV4).

     

    Helaas staat er niets over welke codering er gebruikt gaat worden...

     

    Groeten, sjem

  7. Bedankt voor jullie reacties!

     

    De ontvanger staat op de tv - ik zal hem daar in elk geval weghalen om te kijken of dat helpt.

     

    Als het pesterijen zijn van CD - wat is daar in vredesnaam de reden voor en hoe vaak gebeurt dit eigenlijk (ik gebruik mijn pace niet zo vaak)?

     

    Groeten, sjem.

  8. Zondagavond sloeg mijn oude peesje om de vijf minuten uit - weer op zoek naar de startfrequentie - weer terug op yorin en weer vijf minuten kijken naar 24. Niet zo leuk. Een tijdje geleden sloeg hij ook al eens vast, en toen bevroor het beeld terwijl het geluid doorging. Zondagavond ging het alsmaar door.

    Ik heb ergens in een FAQ gevonden dat dit op een kapotte flash kan duiden. Is dat zo of kan het ook wat anders zijn? Ik heb niet kunnen vinden wat een kapotte flash precies betekent en of dat iets is waar ik zelf wat aan kan doen.

    Suggesties zijn van harte welkom!

     

    Groeten uit Noorwegen (er gaat van alles boven Groningen) van sjem.

  9. Nu weet ik het niet meer! In het Irdeto-forum lees ik verschillende berichten over of de Humax 5400 IRCI wel of niet Irdeto 2 aankan, maar er staat ook dat mijn oude Pace 501 G6 het wel zou kunnen... Kan dat oude bakkie meer dan de Humax? Wie spreekt het verlossende woord?

     

    Groeten, sjem.

  10. Ik draai nog steeds 3.2 en emu 1.9 en als ik dit lees, vraag ik me opnieuw af: wat kan ik nou met 3.3 wat ik nu niet kan? Waarom zou je sowieso overgaan naar 3.3? Ik heb ECHT geprobeerd door lezen het antwoord te vinden, maar vond het antwoord niet.

     

    Groeten, sjem.

  11. Tja, ik heb hetzelfde probleem. Kanalenlijsten en firmware uploaden gaat prima met mijn laptop (Pentium 500 met Win 98 SE), maar de sleutels niet (meer), ook niet met SammyHummyEdit. Zelfde com-poort (1), zelfde kabel. Op een oude desktop (200 Mhz, Win 98) gaat het als een trein (misschien niet meer zo'n goed voorbeeld, ik woon sinds elf jaar in Noorwegen). Het is alleen lastig, steeds de Hummie losmaken. Als iemand dus weet welke instellingen ik moet veranderen, hou ik me aanbevolen!

     

    Groeten, sjem.

     

    80 cm offset - Humax 5400 - Stab HH 120 - Cambridge LNB 0.6 dB

  12. Hier in Noorwegen is dit een typische mooi-weer satelliet voor mijn 80 cm schotel. Bij onbewolkt weer komt alles binnen, vandaag is het als volgt (zwaar bewolkt):

     

    werkend: o.a. mbc, almanar, star ac, lbci, teleliban. Tp 4 geloof ik. Signaalsterkte op mijn Humax 5400 17-20 %. Is met mooi weer max. 23 %.

    blokken: o.a. Syria, Yemen, Sharja. tp 12 geloof ik. Sign. 15/16%, net niet genoeg dus.

    (net) niet: al emarat, abu dabi A. tp 8?. Sign. 12 %.

     

    Groeten, sjem.

     

    80 cm offset - Humax 5400 - Stab HH 120 - Cambridge LNB 0.6 dB

  13. Hoi allemaal,

     

    Toen ik probeerde vanmiddag weer beeld te krijgen op 1W (Conax-kanalen, populair pakket hier in Noorwegen), lukte dat niet. Receiver bleef ook hangen, dus ik dacht: nu wordt het tijd om hot 1.4 over de 1.2 installeren. Dat lukte zonder probleem (gecontroleerd in het menu) en vervolgens voerde ik zoals altijd met dsr 9500 3.0 wat nieuwe cijfertjes in. Maar toen gebeurde er niets - geen beeld. Ook het uitlezen lukte niet, maar dat was al nooit gelukt met mijn laptop met Windows 98 SE. Het wegschrijven was tot dusver wel gelukt - getuige het feit dat ik beeld had.

     

    Toen maar een oude desktop genomen (200 MHz, Win 98)- en toen lukte alles wel. Zelfs uitlezen lukt daarmee. Wat ik niet snap is waarom op mijn laptop HU 15 wel contact krijgt met de 5400 (uploaden hot emu 1.4) en dsr 9500 3.0 niet. Het enige wat anders was dan voorheen was dat ik mijn laptop de laatste week heb gebruikt om een Strong 8000 te patchen voor een vriend - daarbij gebruik je zowel een com-poort als de parallelle poort. De enige instelling die ik heb veranderd is een "generic text" printer instellen, maar dat is volgens mij voor de parallelle poort. Iemand enig idee of dit er iets mee te maken heeft?

     

    Bedankt,

     

    Sjem.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...