Ga naar inhoud


cupra

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cupra

  1. Ik weet niet hoe je checkt of je signaal hebt, maar op de Sirius zit een PAL test-signaal wat je normaliter ook met een 64 cm schotel in droge omstandigheden zou moeten kunnen ontvangen. 'k Weet zo niet de frequentie uit m'n hoofd, maar die kun je vast wel achterhalen.

     

    Heb je daarentegen een digitale ontvanger, dan even een paar frequenties proberen, de ene transponder is sterker dan de andere.

  2. Dank je Wilhelm. Op die getekende plaatjes van Visiosat zelf kon ik het niet helemaal goed zien, voor hetzelfde geld zit de middelste LNB een paar mm off-center.

     

    Maar hij zit dus mooi in het midden. En de linker- en rechterbuur is in hoogte verstelbaar zie ik op datzelfde plaatje, dus de beide nadelen van m'n vorige setup (een Triax met 2 off-center, niet-verstelbare LNB's) heb ik dan niet meer als ik de Bisat op een h2h motor plaatst (??).

     

    Misschien een beetje vreemde constructie, een Bisat op een h2 motor, maar ik heb die motor toch nog liggen, en het leek me wel leuk om (a) een draaibaar systeem te hebben met de middelste LNB van de Bisat en (B) wanneer die middelste LNB gericht is op Astra 19E, dan met de LNB's ernaast de Hotbird en Astra2 te kunnen ontvangen. Vanzelfsprekend kunnen die 2 LNB's ernaast ook gebruikt worden als de middelste LNB niet gericht is op de Astra 19E, maar het gaat me met name even om Hotbird en Astra2, dus met die in hoogte verstelbare linker en rechter LNB-houders kun je dan die 2 LNB's perfect maximaliseren op Hotbird en Astra2.

     

    Dit betekent qua installatie dat ik dan eerst de middelste LNB op de Clarke-Belt zou kunnen africhten (en omdat ie in het midden zit, lijkt ie me gemakkelijker te 'motoriseren' dan zo'n off-center LNB van de Triax van voorheen). En wanneer die middelste LNB eenmaal 'gemotoriseerd' is, dan zou ik vervolgens even moeten terugdraaien naar Astra 19E en dan de LNB's voor Hotbird en Astra2 op de hoogte met de meeste signaalsterkte moeten hangen.

     

    Of maak ik een denkfout in dit verhaal ??

  3. He Holles,

     

    Bedankt voor je reply. Belgie is wat ver weg, maar zo'n draagelement zal hier in de omgeving ook wel te verkrijgen zijn. Waar ik nog wel mee zit is dat het stuk muur waar de Wavefrontier aan zou moeten hangen tussen 2 ramen zit en zo'n 50 a 60 cm breed is, dus ik weet niet of de muur het dan wel houdt bij die 14+ kg en windkracht 10+.

     

    Trouwens Holles, wat zijn jouw ervaringen met de maximale hoek tussen de satellieten uiterste links en rechts ?? Als Thor het ene uiterste is, is dan Astra 19E het andere uiterste of haal je Astra2 28E nog ??

  4. Even een vraagje : die middelste LNB-houder van die 3-voudige multihouder voor de Bisat, zit die 'recht voor de schotel' ?? Of m.a.w., precies in het verlengde van de 'draagarm' tussen de schotel en de multihouder ??

     

    'k Heb nog een h2h motor over, en als die middelste LNB-houder mooi in het midden zit, misschien dat ik de Bisat dan wel op die h2h motor zet.

     

    Is de Bisat een beetje te gebruiken voor Thor, Sirius, Hispasat etc. ??

  5. Lijkt een beetje op mijn probleem, in mijn geval krijg ik op de niet-skycrypt zenders om de zoveel seconden een boodschap 'initializing cam' (of iets dergelijks) op het scherm. De skycrypt zenders gaan dan goed.

     

    Ik moet er wel bij zeggen dat ik de blueice heb gepatcht naar versie 0.80 en toen de activatie-patch heb gedaan. In de CA-stand 'ALL' krijg ik bovengenoemd probleem, in de stand NZ of SHL niet.

     

    Misschien dat jouw probleem hier ook mee te maken heeft.

  6. hallo henkst,

     

    Ik zit met hetzelfde dilemma, wat te nemen, een wavefrontier of een bisat (of iets anders). Als ik nergens rekening mee hoefde te houden, was de keuze simpel, een wavefrontier. Echter, ik zit tegen een aantal dingen aan te hikken.

     

    Ten eerste, de grootte van de wavefrontier. De schotel zelf is al groter dan bisat, en voeg daar nog een keer die 'sneeuwschep' aan toe. Je moet toch een beetje rekening houden met de buren he.... De bisat is minder opvallend.

     

    Ten tweede, het gewicht van de wavefrontier (14 kilo of zo, zonder LNB's). Gezien de grootte een windvanger, dus het moet goed aan de muur bevestigd worden wil ie blijven hangen bij windkracht 10. Ik zou even moeten nazoeken wat een bisat weegt, maar die is van kunststof, dus dat zal wel een paar kilo schelen.

     

    Ten derde, de wavefronter moet op 'poles' van 60 mm schijnt het. Is op zich geen probleem, maar het past niet op mijn bestaande 'mount' (en 60 mm is minder gangbaar). Voeg daaraan toe het gewicht van de wavefrontier, dus de mount zelf zal ook wel een stevige constructie worden.

     

    Ten vierde, op de bisat past vermoed ik zo wel een paraprot, dus heb je minder verlies bij regen (?), dus dat zou de 'overdimensionaliteit' van de wavefrontier vermoed ik zo wel compenseren.

     

    Tja, nu ik dit zo intik ga ik bij me zelf al denken, dit alles pleit voor een bisat. Maar ja, die wavefrontier heeft meer signaalopbrengst, je kunt er nog meer LNB's op kwijt.

     

    Maar als het puur om beide Astra's en de Hotbird gaat, heb je gezien de overige postings elders waarschijnlijk genoeg aan een bisat, en evt. zet je d'r nog een paraprot bij op. En een paar goede LNB's natuurlijk. Of die paraprot trouwens bewezen functionaliteit heeft moet ik nog nagaan.

     

    Zo, nu ga ik weer verder piekeren :-)

  7. Ik heb een soortgelijk probleem als Jannes, maar dan op de Hotbird 13E. Kan het te maken hebben met het type DiSeqc van de switch, 2.0 naar ik meen in mijn geval ?? 'k Las ergens dat niet alle merken en types receivers daar even goed met om gaan.

     

    De Dbox werkt trouwens wel goed met die switch, dus aan de switch zelf ligt het niet. Trouwens, ook de Dbox ziet de meeste van die Xtrasat kanalen niet.

  8. Evil bedankt voor je reply.

     

    'k Heb de dreambox nu anderhalve dag en 'k ben vanochtend aan het experimenteren geweest. 'k Heb de laatste dr. Magic geupload (enige emu die icecrypt ondersteunt ??), en inderdaad, de emu-image ziet de Blue Icecrypt hardcam keurig (na enig patchen van de B.I.).

  9. Een dag verder en dus meer ervaringen. Met de Dr. Magic emu (enige emu die icecrypt ondersteunt ??) wel keurig beeld en geluid op Multivision, dus aan de dreambox zelf ligt het niet.

     

    Resteert de vraag wat er fout gaat tussen de MR-module en de officiele 1.07.2 en 1.07.3 images. Okay, als je emu's gebruikt heb je die MR-module niet nodig, maar voor het geval je geen emu gebruikt, 't zou toch leuk zijn als die MR-module het dan gewoon goed doet.

  10. Bedankt voor de antwoorden tot dusverre.

     

    Het is me nu wel duidelijk dat ik op zich geen MR-module nodig heb als ik een emu-image upload.

     

    Wat ik me nog wel afvroeg, kijkt een emu uberhaupt nog naar het CI-slot ?? Stel dat 1 of andere codeernorm nog niet door een emu wordt ondersteund maar wel door een CAM-module, is een emu-image dan slim genoeg om alsnog die CAM-module in het CI-slot te zien ?? Of om het anders te formuleren, zit er een soort prioritering in de emu-images : eerst de softcam proberen, dan de hardcam ??

     

    Of geeft Raphie hier al antwoord op als ie het heeft over C+ Seca en PCMCIA-poorten ?? Moet je dan een Seca-cam met smartcard in het CI-slot doen, of wordt Seca opgepikt door de emu en moet je de smartcard in 1 van de 2 kaartlezers doen ?

     

    Tja, en nu ga ik wel erg diep, maar stel zowel de soft- als de hardcam ondersteunen beide een zekere codeernorm, maar de smartcard in de hardcam bevat wel een werkende key en de softcam niet : wat gebeurt er dan ??

  11. Als beginnend dreamboxer (dus nog niet gehinderd door enige kennis <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) vroeg ik me het volgende af : ik krijg nu m'n Matrix Reloaded (1.055) niet goed werkend met de officiele firmwares 1.07.2 en 1.07.3 (op dreambox 7000).

     

    Dus ten eerste, wie heeft een Matrix Reloaded werkend (vermeld s.v.p. de versies van de MR en de image) ??

     

    Ten tweede, als ik een emu-firmware zou uploaden naar de dreambox (met keys), wie decodeert dan eigenlijk de kanalen, de softcam of de MR-module ??

  12. Gisteren o.a. een dreambox 7000 (120 GB) en MR-module gekocht, en vandaag resp. geupdate naar 1.07.3 en 1.055.

     

    Het vreemde is nu dat ik voor bv. Multivision wel beeld krijg maar geen geluid. Op de FTA's en bv. Festival krijg ik wel geluid (en beeld). Kortom, aan de scart of zo kan het niet liggen.

     

    Met de Blue Icecrypt is het net andersom, wel geluid op Free-X TV maar geen beeld (zowel Astra als die Hete Vogel).

     

    Is m'n droomdoos niet goed, of speelt er iets anders ???

×
×
  • Nieuwe aanmaken...