Ga naar inhoud


SatelliteFreaker

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SatelliteFreaker

  1. Bedankt voor de interessante review.

     

    Ik kijk al een tijdje naar deze ontvanger en vroeg me af of het mogelijk is om DVB-C- en DVB-S-kanalen in dezelfde zaplijst te plaatsen, zodat tijdens het zappen niet handmatig overgeschakeld hoeft te worden van satelliet- naar kabelontvangst.

     

    Groet,

    SatelliteFreaker

  2. Ik begrijp je reactie niet. Mijns inziens betreft het toch een foutje in de dreambox en ik ben benieuwd of anderen het gedrag dat ik constateer ook herkennen of dat de "slave" ontvanger zich wel als een echte "slave" gedraagt op het moment dat de dreambox niet in stand-by staat en niet de functionaliteit van de dreambox beperkt.

     

    Als het door mij geconstateerde gedrag het standaard gedrag is van de dreambox, laat ik het verder rusten. Ik heb geen behoefte om te gaan knutselen. De elektronica-hobby heb ik al jaren geleden achter me gelaten.

     

    Fijne avond gewenst.

  3. Ben inmiddels weer verder. Kennelijk is het zo dat als de ontvanger waar de dm7025 zijn signaal naartoe doorlust, niet uitstaat en op een horizontaal gepolariseerde zender staat afgestemd (18 V), de dm7025 niet in staat is om zelf 13 V voor de verticaal gepolariseerde zenders richting de LNB te sturen. Lijkt me toch een foutje. Herkent iemand dit gedrag of is dit uitsluitend een euvel van mijn dm7025+?

     

    Groet,

    SatelliteFreaker

  4. Ik ben al een flink stuk verder. Heb ontdekt dat het probleem veroorzaakt wordt door het doorlussen van het satellietsignaal van een van de twee tuners naar een Samsung TV met geïntegreerde satellietontvanger. Snap nog niet waarom dat het probleem veroorzaakt en het is jammer dat ik de doorkoppeling nu los moet trekken om de "verticale" zenders op de dreambox te kunnen ontvangen. Het doorlussen werkt verder overigens wel goed. Met de dreambox in stand-by kan ik op de Samsung TV alle zenders op alle vier satellietgroepen prima ontvangen.

     

    De speurtocht gaat verder... Nog iemand suggesties?

  5. Ja, ik ontvang zowel de hoge als de lage band. Ik heb zojuist Astra 2 opnieuw laten inlezen en over de hele band ontvang ik zenders. Bijvoorbeeld wel "ITV1 West" en "ITV1 Wales" (10832 Horizontaal), maar niet "ITV1 London" (10758 Verticaal). Ook ontvang ik bijvoorbeeld "mov4men+1" (12523 horizontaal) in de hoge band.

     

    Je logica over de 18V snap ik overigens niet. Of wil je soms zeggen dat de kans dat de 18V niet wordt gehaald groter is dan de 13 V voor verticaal?

     

    Groet,

    SatFreaker

  6. Best satellietvrienden,

     

    Ik heb recentelijk tweedehands een DM 7025 gekocht. Dacht aanvankelijk dat ie OK was, maar heb bemerkt dat uitsluitend zenders met horizontale polarisatie worden ontvangen.

     

    LNB's (ik heb 4 quad LNB's) en switches (Spaun 411) zijn OK , daar op twee andere satellietontvangers de schotelconfiguratie prima functioneert. Ook neem ik aan dat beide tuners OK zijn, omdat het probleem zich op beide tuners voordoet. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ze allebei kapot zijn.

     

    Iemand enig idee waar ik het in zou moeten zoeken? Het riekt naar een hardware probleem. Zou het ook software kunnen zijn?

     

    Bedankt,

    SatelliteFreaker

  7. Beste Satellietvrienden,

     

    Ik wil multi-feed ontvangst mogelijk maken met mijn Gibertini schotel (79 cm). Ik ben van plan op de SMART Titanium QUAD TQS HDTV LNB hiervoor te gebruiken.

     

    Vraag: weet iemand of twee van deze LNB's dicht genoeg bij elkaar geplaatst kunnen worden om Astra1 en Astra3 beide te kunnen ontvangen met de Gibertini-schotel

     

    Alvast bedankt voor de reacties,

    SatelliteFreaker

  8. Vandaag wilde mijn Humax 5400 niets meer. Zelfs in het display wordt niets meer weergegeven.

     

    Ik heb me afgevraagd of de voeding wellicht kapot is. Heb hem gedemonteerd en de verschillende spanningen (onbelast) nagemeten. Mij bleek dat de meeste spanningen duidelijk te hoog waren. Hieronder geef ik een overzicht.

     

    Gewenste spanning: 38, 23, 17, 8, 5, 3.4, 15

    Gemeten spanning: 35, 32, 22, 12, 4.4, 3.3, 21

     

    Ik zie op de printplaat overigens geen gehavende Elco's of iets dergelijks.

     

    Iemand enige ervaring hiermee? Zou het nog zin hebben om de voeding te vervangen, of moet ik er maar van uitgaan dat de Humax dood blijft (hij heeft immers mogelijk een behoorlijk overspanning voor zijn kiezen gehad)

     

    Bij voorbaat dank voor eventuele reacties.

     

    SatelliteFreaker

     

  9. Weet echt niemand het antwoord op deze vraag? Ik heb het over de volgende zender:

     

    Satellite: Hotbird 6

    Frequency: 11,116 MHz

    Polarisation: Vertical

    Symbol Rate: 27,500

    FEC: 3/4

     

    Groet,

    SatelliteFreaker

  10. Momemteel heb ik een Humax 5400. Mijn schotel heeft zowel een rotor (Stab) als een dubbele LNB. Via één coaxkabel stuur ik zowel de DiSEqC rotor aan als ook een DiSEqC switch om tussen de LNB's te kunnen schakelen. De dubbele LNB gebruik ik om snel tussen Hotbird en Astra te kunnen schakelen, terwijl de rotor ingezet wordt voor alle andere satellieten.

     

    Weet iemand of de toegepaste constructie, via één coax zowel DiSEqC rotor als DiSEqC switch aansturen, met een Dreambox ook mogelijk is?

     

    Groet,

    SatelliteFreaker

  11. Dag Ducom,

     

    We zijn een beetje aan het afdwalen, daar de oorspronkelijke vraag ging over een schotel met zowel een Diseqc rotor als een monoblock LNB. Jij hebt het over drie schotels, waarvan een met rotor.

     

    Ik denk inderdaad dat je een 12 volt schakelaar nodig hebt, een andere oplossing ken ik niet.

     

    Groet,

    Oortje

  12. Dag Ducom,

     

    >Zeg eens, heb jij Sirius en Thor op 1 schotel?

     

    Ja, vind je dat bijzonder? Vanwaar de vraag?

    Ik heb één draaibare schotel (90 cm) met daarin een monoblock LNB. Om Thor en Sirius te onvangen, richt ik de schotel op Thor en schakel tussen Sirius en Thor met het monoblock. Hetzelfde kunstje doe ik voor Astra1 en Hotbird.

     

    Groet,

    Oortje

  13. Dag 1bm,

     

    > Vraag 1: kan zoiets?

    Ja, zoiets kan. Ik heb de door jou gesuggereerde configuratie hier draaien. Werkt prima. Tussen Astra 1 en Hotbird,

    en tussen Sirius en Thor schakel ik met het monoblock. De rest gaat met de rotor (Stab HH 100)

     

    >Vraag 2: zo ja, zijn er do's and don'ts voor ik aan zoiets begin?

    Gewoon doen

     

    >In the ToH readme wordt over de cascade disecq command optie gesproken. Misschien is deze optie hier wel nodig.

    Dat heb je goed gezien; deze optie moet aanstaan.

     

    Succes,

    Oortje

×
×
  • Nieuwe aanmaken...