Ga naar inhoud


Kingie

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kingie

  1. ik geloof het niet. Die box van jou met al zijn gebreken passed vrolijk de fp check volgens de hyperterminal log...

    Dat doet de mijne dus niet, net als het probleem van deze thread. Ik hoop dat er nog iemand een oplossing weet, want volgens de initor van dit bericht had een bootloader flash niet veel zin...

  2. Hoi,

     

    Ik heb exact hetzelfde probleem hier.

    Hij start op met Dream logo in LCD en dan gebeurd er niets. Uit de Hyperterminal log blijkt dat ie de fp niet vindt. Software is de originele van Dream rel108.img

     

    Is hier nog een oplossing voor gevonden? Het JTAG/CAS2 pad heb ik overigens nog niet bewandelt.....

     

    Bedankt voor de reacties.

  3. Hoi Lion251,

     

    Ik snap het niet helemaal. Ik ben helaas geen elektronika expert. Hoe moet ik zo'n elko precies ertussen zetten? Moet ie in de min, of in de plus? of heb ik het fout begrepen??

     

    alvast bedankt voor je hulp,

    Kingie

  4. Bedankt nog voor je antwoord tonskidutch.

     

    Ik heb geen digitale receiver, dus dat feest gaat helaas niet door.

    Alle andere opties hielpen niet, lijkt erop dat ie echt harwarematig stuk is.

    Nu heb zo'n scart verdeeldoosje gekocht, waar ook tulp uitgangen opzitten. (zelf solderen was dus niet nodig), maar nu heb ik toch het gevoel dat dit niet helemaal goed werkt. Ik heb wel weer netjes links en rechts geluid, maar als ik bij mijn voorversterker aan de volumeknop draai, hoor ik mijn speakers mee ploffen (ik heb een relay-controlled volume knop, die klakt normaal dus lekker met stappen van 1 db). Ik heb dus het gevoel dat het audiosignaal dat van de scart afkomt niet helemaal zuiver is ten opzichte van de tulp connector in de dreambox zelf. Kweet eigenlijk niet of daar nog ergens een schakeling tussen zit ofzo in de dreambox...

     

    Als iemand nog iets hierover weet dat helpt hoor ik het graag.

     

    groetjes,

     

    Kingie

  5. Hoi Luitjes,

     

    Gisteren wilde ik het concertje van Mariza op het ZDF theaterkanaal via mijn stereo beluisteren (voor de Fado liefhebbers, het wordt deze week nog een keer uitgezonden) en toen kwam ik er achter dat ik maar aan een kant geluid had.

     

    Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat er via een van mijn tulp uitgangen achter op de dreambox (een 7000s) geen geluid meer komt. Via de scart krijg ik wel beide kanalen netjes door.

     

    Ik vermoed dus dat hardware het ergens begeven heeft. Kheb de box eens opengemaakt, maar kan met het blote oog eigenlijk niets zien <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

     

    Heeft nog iemand dit aan de hand gehad, en wat voor oplossingen heb ik?

    Ik dacht zelf aan het aftakken van de kanalen van de Scart, laten repareren (wie dot dat eigenlijk nog...??) of zie ik iets over het hoofd ?

     

    bedankt alvast voor de hulp,

     

    Kingie

  6. Ok Luitjes,

     

    Nog even voor de duidelijkheid, mijn probleem en de daarbijbehorende oplossing die gewerkt heeft.

     

    Ik had een los kaartje gekocht bij de dealer en deze succesvol geactiveerd.

    Ik ben op vakantie gegaan en toen ik terug was had ik geen beeld meer.

    Na enig onderzoek bleek dat de datum van mijn kaart verlopen was. Ik had dus een kaart die expired was (wegens vakantie was de update dus niet doorgekomen).

     

    De activatie werkte niet via internet omdat Canal Digitaal het formulier dat bij aankoop was ingezonden nog niet verwerkt had.

     

    Ik heb toen gebeld en zijn hebben aan de telefoon de complete registratie doorgevoerd.

    Ik krijg ook geen dubbele rekening want ze vragen je ook naar het contractnummer dat op het initiele inschrijfformulier staat.

    Daarna kwam het heractivatie signaal netjes door (gewoon met Newcamd, die FAQ werkt echt !) en nu heb ik gewoon weer beeld.

     

    groetjes en bedankt,

     

    Kingie

  7. Zoals ik al hierboven schreef is de eerste activatie goed gegaan (via het nummer van canal+). Bedoel je dit, of bedoel je wat anders ? Ik dacht dat na 1 activatie, je gewoon nog updates moet krijgen... toch ?

    Het registratieformulier heb ik gewoon via de dealer laten opsturen. Heeft het verwerken hiervan nog invloed op de updates ??

  8. Weet iemand hoevaak die updates komen per dag?

     

    Het ligt in ieder geval niet aan me box. Net bij een vriend geweest, mijn kaartje erin en hopla, exact hetzelfde <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

     

    Ik las nog ergens dat het met Scam ook zonder problemen zou gaan, dus nu heb ik hem op Ned 1 staan, Scam2.5b als softcam en kaartje in onderste slot.

     

    lets w8 and pray...

  9. Hoi,

     

    Ik heb volgend probleem. 4 weken terug heb ik mijn Canal+ kaartje succesvol geactiveerd via de op dit forum beschreven mogelijkheid (Newcamd 5.28 artikel uit Database). Dit werkte prima en ik kon dus naar alle kanalen uit het basispakket kijken. Vervolgens ben ik op vakantie gegaan en toen ik terug kwam (17-05) had ik weer geen beeld op de verschillende kanalen met Seca2. Na een check bleek dat ik geen update gehad heb van Canal want de datum van mijn kaart staat op 16-05. Dat kon best, want me box heeft uitgestaan tijdens de vakantie. Ik heb hem dus weer aangezet (en de settings van Newcamd zijn exact zoals beschreven in reeds genoemde artikel) maar heb nog steeds geen update. Verder zoeken op dit forum leverde de tip van Ome Merde op dat je gewoon met CamX standaard installed en de servers draaiende een update moet krijgen. Dit is nog steeds niet gebeurd (in ieder geval geen beeld).

     

    Wat ik vreemd vind is dat ik op Nikelodeon wel beeld heb (en niet als ik de kaart er uit trek) dit geld ook voor Mezzo.

     

    Heeft iemand een idee wat er mis kan zijn en hoe ik dit oplos? <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

     

    Ohja, ik draai Hydra Phoenix. Kaartje in onderste slot ondersteboven enzo.

     

    bedankt,

     

    Kingie

  10. Hoi,

     

    Ik heb bij sjerom elinks gedownload en gepoogd de webbrowser elinks te installeren in mijn PP-image. Om de een of andere reden lukt het mij niet. Ik heb volgens de instructies de boel geupload en de juiste rechten gegeven, toch zie ik hem niet in de lijst van plugins. kheb dus ook de dir /var/plugins aangemaakt (die bestaat niet in dit image) en daarin de file "shell1" gezet die als ik het goed begrijp de browser moet opstarten. Als ik via telnet deze file execute, dan krijg ik wel een browser in beeld, maar dit gaat heftig mis en resulteert uiteindelijk in een spontane reboot van het systeem.

     

    enfin, is er iemand die de browser met PP heeft draaien die me misschien wat tips kan geven ?

     

    alvast bedankt

     

    Kingie

  11. Hoi,

     

    Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn AKAI TV <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />. Die kan RGB, maar springt ook automatisch op CVBS. Kheb ook al 2 scartkabels uitgeprobeerd, maar dat heeft tot nog toe nog niet geholpen. edi's ervaring geeft weer hoop. Toch maar es kijken of ik nog een veel betere kabel kan krijgen. Moet ik nog op wat specifieks letten vragen als ik er een haal?? zo te zien zijn zelfs "hoogwaardige kabels" nog niet voldoende dan ???

  12. Hoi Allemaal,

     

    Ik heb een draaibaar systeem en opeens (ik denk na een spontane reboot van mijn db <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> ) draaide hij niet meer naar 1.0W. Alle andere satelliet pakte hij perfect, maar als ik een kanaal (Kiosk1 bv.) nam, dan deed hij het niet meer. Ik had de settings van Joske erin. Na wat klooten, heb ik hem gevonden door de rotor op positie 0 te draaien, en dan hem naar west te tikken totdat ik signaal had. Toen heb ik een transponderscan gedaan en vond ik dus alle zenders die dan opgeslagen worden onder satellieten. Als ik een van de zenders kies, draait het systeem ook weer naar wens.

     

    Helaas kan ik nu niet vanuit de boeketten naar deze zenders. Die lijken nog te verwijzen naar de "gare" 1.0W settings. Kan ik nu op een of andere manier de boel weer linken zodat ik vanuit Joskes boeketten weer naar mijn zenders ga ipv via satellieten ?

     

    N.B. bij satellieten staan de zenders waarnaar Joske verwijst ook nog, maar bij de satelliet entry staat dan "verwijderd item". Kijk ik naar de settings in dreamboxedit, dan lijkt het allemaal prima, dus ergens lijkt mij een link naar de kloten...

     

    Iemand die hier ervaring mee heeft ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...