Ga naar inhoud


deduijk

Lid
  • Items

    393
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door deduijk

  1. vraag niet hoe.., maar het is uiteindelijk gelukt!

    zo'n beetje via je methode sigma.., alleen wel common interface menu opgezocht en aan laten staan.., maar zoveel gedaan dat ik niet meer weet wat nou het euvel was.. nou maar hopen dat het de moeite waard was..

     

    Iedereen bedankt voor zn suggesties!

     

    CU,

    deduijk

  2. Hi all,

     

    Ik probeer nu al enige tijd mn aston naar versie 2.09 te krijgen (ik gebruik nog steeds 2.0200).

     

    Ik krijg dit echter niet voor elkaar, terwijl ik de procedure volg (in het verleden is het me wel gelukt om te updaten.., al weet ik niet meer precies of dezelfde werkwijze was).

     

    Gevonden procedure speciaal voor topfield:

    1. zoek het kanaal OTTO MHP (12603 H 22000).

    2. Stem af op het kanaal

    3. Stop aston zonder smartcard in de ontvanger

    4. ga naar common interfaces menu

    5. download wordt zichtbaar in het menu

    6. module gaat software wegschrijven in module, module herstart en je ziet het nwe versie nummer in het menu staan.

     

    Bij mij zie ik geen software download, wat ik ook probeer:

    -heb het gedaan zoals de procedure meld,

    -heb het geprobeerd met eerst naar common interfaces menu en dan pas aston erin,

    -ben 1 stap verder het menu in gegaan (regeling en informatie)

     

    Ik heb het in beide slots van de topfield geprobeerd en met 2 verschillende firmwares van de TF. In alle gevallen heb ik em bijna 20minuten laten staan,

     

    ..maar niets werkt. Ik hoop dat hier iemand mij kan vertellen wat ik fout doe?

     

    BvD!

     

    CU,

    deduijk

  3. Leuk dit.

     

    Allerlei redenen voor en tegen.

     

    Er ontbreekt alleen wat info voor bepaalde aannames.

     

    Het verhaal over het 2* zo zwaar dus 2* meer afval gaat niet zomaar op; de gebruikte materialen verschillen, het ene materiaal is slechter (lees minder afrbreekbaar/levert meer vervuiling bij verbranding e.d.) dan het andere.

     

    Het fantastisch genoemde broeikas effect is nog steeds niet bewezen! Dit is in de wereld gekomen door een uitspraak zonder harde data, die door politiek en media zijn omarmd als de waarheid.

     

    Feit is dat de temperatuur en CO2 concentratie in de lucht recht evenredig zijn. D.w.z. Dat als het warmer wordt er meer CO2 in de lucht zit en dat als er meer CO2 in de lucht zit dat het warmer wordt. Het feit dat er een hoop CO2 gevonden wordt wil dus niet zeggen dat dat door CO2 uitstoot komt.

     

    Er zijn vele natuurlijke processen die de temperatuur op aarde bepalen. Waterdamp & Wolkendek, zonne activiteit, zee-stromen, opname CO2 door planten/ micro-organismen, oceanen, diepe zee, welke elkaar ook nog es allemaal benvloeden.

    De natuurlijke processen zijn vele malen meer van invloed dan wat de mens doet. En er zijn nog zeer veel onzekerheden.

     

    Voor geïntresseerden heb ik o.a. nog wel een linkje (1-tje waar het heel helder en duidelijk wordt uitgelegd.. alle andere zal ik je besparen).

     

    Klimaatveranderingen... Natuurlijk zijn die er... Hoe denk je dat Nederland anders aan aardgas gekomen is hm?! toegegeven.., het zou wel lastig zijn als dit weer een tropisch regenwoud wordt.., wor mn computer nat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

     

    CU,

    deduijk

  4. Inderdaad gelden er nog steeds limieten.., het FUP is een erg ruim begrip, waar de provider alle kanten mij uitkan. Jij kan immers nooit het tegendeel bewijzen. Als jij 3GB download en de rest in je 'wijk' 1MB dan kan de provider dat als unfair bestempelen. Gelukkig zit ik via hccnet en daar nog nooit narigheid gehad. Prima provider wat mij betreft, misschien wat duurder, maar nooit problemen en een goede grote mailbox.

     

    Wat er ook nog steeds is is het afknijpen van poorten. Iets waar chello onder andere op poort 21 een handje van heeft (poort 21 is de standaard ftp poort).

     

    De eerder genoemde "tutorial" is dus niets anders dan een andere poort kiezen voor je ftp verkeer, iets wat bijvoorbeeld met bittorrent al gebeurd: veel trackers raden de gebruikers aan om andere poorten te kiezen dan de standaard 6881-2-3 etc poorten te gebruiken omdat deze geknepen worden. Sommige trackers weigeren zelf gebruikers die nog steeds de standaard poorten gebruiken.

     

    Nog ff snel een overzichtje zonder er volledig mee te willen zijn. Standaard poorten TCP/UDP:

    FTP 21

    Telnet 23

    SMTP 25

    WWW 80 / 8080

    NETBIOS 137,138,139 (Ns,Dgm,Ssn)

    Direct Connect 411 - 413

    Kazaa/KazaaLite/KLR 1214

    eDonkey 4662

    Gnutella 6346 - 6347

    BitTorrent 6881 - 6889

     

     

    CU,

    deduijk

  5. @con

    Wat moet ik met die gemeente opmerking..? ik heb het over het zomaar meteen willen kappen van iets dat er veel langer staat en voor alle meteen aangedragen oplossingen om de boom om zeep te helpen (met alle gevaren vandien.., er zijn oplossingen waardoor de boom wel eens om zou kunnen vallen..). niet over het niet willen meewerken van gemeentes. Das een algemeen bekend feit dacht ik zo.

    -----

    @

     

    ik ben erg benieuwd hoe ver de boom weg staat en hoe hoog de boom is. want als je de schotel op de grond hebt en je kijkt het blader dak in dan is het zeer mogenlijk dat op het huis je er (ruim) over gaat.

     

    Bijv.,

    Boom 12.5m afstand tot boom 12.5m, zit ie op 6m er al overheen. Is je huis geen 6m (als je een villa of bungalow heb <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />) dan schotel op een stang.., ff een pijpie halen.., ik heb pijp van 67cm (diameter), 4mm dik en 2m lang met een schotel van 90cm erop. werkt perfect. zelfs bij storm etc. perfect beeld.

     

    Ik vraag me af of je dit bij een rechter kan neerleggen met de "recht op vrije informatie"-wetgeving. Dit geldt namenlijk alleen als er geen andere mogelijkheid is om die informatie te ontvangen. Dan moet je wel heel goed kunnen aantonen dat er echt geen enkele andere mogelijkheid is.

     

    Snoeien kan een oplossing zijn, alleen waar een boom gesnoeid wordt groeit ie weer harder (afhankelijk van de soort).

     

    Ben erg benieuwd wat de situatie nou precies is..

     

    suc6 verder.

     

    CU,

    deduijk

  6. Waarom zitten een heleboel mensen meteen allerlei zaken aan te dragen om de boom te verwijderen omdat die in de weg zou staan?!?! (is ook nog es illegaal..)

     

    Die boom staat er dus al een stuk langer dan dat die schotel er staat. Krijg je op de ene plaats geen onvangst dan moet je de schotel dus ergens anders neerzetten. Vind dat er te makkelijk gedacht wordt aan het vellen van desbetreffende boom. Ik haal toch ook niet het blok huizen tegenover me omver om dat die mn uitzicht belemmeren! Ik zet gewoon mn schotel -in overleg; huurhuis & benedenwoning..- hoger.

     

    Wel zou je de gemeente toestemming kunnen vragen je schotel op een boomvriendelijke manier (dus niet met parkers de boom in...!) je schotel aan de boom te bevestigen.

     

    Iets anders lijkt me belachelijk. Er is vast wel een andere plek om de schotel te bevestigen.. muren zat.

     

    CU,

    deduijk

     

    -duw, bedankt voor de mogelijkheid tot plaatsen..-

  7. Heb je niet erg goed of erg handig gezocht.., want dit wordt zo vaak gevraagd... !

     

    geen ervaring x-cam.

     

    Dragon moet met een programmer die in 6Mhz phoenix stand kan om de dragon loader kaart te beschrijven, of met een programmer die een fun7 kaartje kan beschrijven (er zijn dus 2 manieren om de cam te proggen).

     

    Voor zover ik weet kan je dus met alle programmers aan de slag die in 6Mhz phoenix aankunnen (de 'normale'manier van proggen). Alleen de mastera 4 schijnt er problemen mee te hebben ik gebruik zelf de infinity USB phoenix, werkt perfect.

     

    CU,

    deduijk

  8. In de predator files staat ook de repair file en de instructie hoe te handelen zit er tegenwoordig ook bij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

     

    Dus gewoon ff een nwe predator binnenhalen (3.04 is laatste voorzover ik weet; denk er wel om dat als je de firmware gaat laden je eerst checkt of het een echte is.., dus ff checken met dcp. Als je een originele hebt, staat dit alles ook in de file; tegenwoordig heeft het dragonteam al deze instructies en hulpfiles bijgesloten in de predator.

     

    Kom je er toch niet uit, laat het me dan even weten.

     

    CU,

    deduijk

  9. @EL PIÑO

    Je vergeet een stukkie;

    De snelheden worden vermeld in BITS, niet in BYTES.

    1B (byte) = 8b (bits)

    1024B = 1KB

    1024KB = 1MB

    1024MB = 1GB

     

    Dus de snelheid moet je sowieso delen door 8. Daarnaast gaat er nog overhead af v.w.b. het tcp/ip protocol (als je die gebruikt..., er zijn nog meer protocollen...) en de ATM overhead.

     

    CU,

    deduijk

  10. Helaas werkt dat niet overal..., er zijn functies die firefox niet ondersteund en IE wel (f-in microcrap!; afwijken van de w3 standaard <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />).

     

    Heb mijn eigen site met programmas in ieder geval geheel gemigreerd naar ondersteuning voor firefox (en dus voor bijna alle browsers).

     

    CU,

    deduijk

  11. Ik zou toch kijken of er een BIOS update is voor jouw moederbord. Dit kan vaak via een speciaal meegeleverd programma. Heetf jouw moederbord dit niet, moet je kijken op de site van de fabrikant van het moederbord.

     

    Zorg wel dat je de goede BIOS download en maak altijd een back-up (vaak een functie in het BIOS-update programma). Als je er n.l. een foute BIOS op zet krijg je je pc niet meer aan de praat, tenzij jou moederbord jumpers heeft die het BIOS 'resetten' (jumpers zijn een soort schakelaartjes op je moederbord).

     

    Dit hoeft niet perse het probleem op te lossen. wat hetzoeken naar een nieuwe versie van winfax soms wel kan doen. Maar dit kan performance, stabiliteit e.d. zeer ten goede komen.

     

    SUC6

    CU,

    dedukjk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...