Ga naar inhoud


Lampion

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lampion

  1. Een iso bestand kun je mounten met Daemon tools lite. Gratis te downloaden. Je krijgt daarmee een virtuele dvd drive op je pc. Als de iso gemount is kun je de schijf benaderen alsof er een dvd in je drive zit en dus kun je ook de bestanden die erop staan benaderen om ze bijv. te converteren Branden is daarmee dus overbodig.

     

  2. Dat Murdoch Premiere koopt levert hem gewoon meer inkomsten op en mogelijk een sterkere positie in onderhandelingen voor de uitzendrechten die hij koopt. Maar Murdoch heeft ook nog steeds te maken met de grenzen. Hij kan niet Sky en Premiere samenvoegen en dan één abonnement verkopen voor alle kanalen van en Sky en Premiere. Dat veronderstel ik tenminste. Hij zal nog steeds per land uitzendrechten moeten kopen voor de films die hij wil uitzenden.

    Voor de consument blijven het verschillende providers, met toevallig dezelfde eigenaar.

     

    Die differentiatie die veel klanten oplevert, daar bedoel ik niet de kijkers mee. Ik denk dat de filmmaatschappijen inderdaad niet zo gelukkig zijn met mensen als Murdoch die schaalvergroting nastreven en dus een machtiger partij worden.

     

    Met voor elk land een aparte provider dicteren de maatschappijen de prijzen. Wil je niet betalen? dan mag je gewoon niet uitzenden. De schade blijft beperkt voor de filmmaatschappij, er zijn immers voldoende partijen die wel kunnen betalen. Maar als Murdoch zegt ik betaal voor die film niet meer dan zoveel, en anders wordt hij niet in duitsland, Engeland en Italie uitgezonden, dan is de schade voor de filmmaatschappij al een stuk groter.

     

    Maar goed, ook voor de consument kleven daar natuurlijk nadelen aan.

     

     

  3. Het is allemaal te doen om maximale winsten te behalen door de content providers: lees Filmmaatschappijen. Door alle uitzendrechten te beperken per land creeren deze bedrijven veel klanten; De Premieres, CD's, Canalsats enz. Als die grensbeperking er niet zou zijn, moeten deze bedrijven met elkaar gaan concurreren. Je zult meestal als kijker niet snel een Film1 abbo en een Sky movies abbo nemen. Door de concurrentie zouden er waarschijnlijk vele providers omvallen, en blijven er enkele grote providers over die veel meer macht zullen hebben om te onderhandelen over de prijzen die zij betalen voor doorgifte. Dat zou slecht zijn voor de filmproducenten, dus houden ze grensbeperkingen liever in stand. Hetzelfde zien we voor regio indelingen voor dvd's.

     

    Het is eigenlijk te gek voor woorden dat de EU het toestaat dat deze concurrentiebeperkende voorwaarden in stand gehouden worden. De EU is toch juist voor concurrentie en voor vrij handelsverkeer voor haar burgers? Dan wordt het hoog tijd dat er een verbod komt op bepalingen die het verkopen van abonnementen over de grens beperken. Waarom zou ik niet een frans abonnement of een engels abonnement mogen afnemen omdat ik in Nederland woon? Ik kan toch ook een abbonnement op een engelse krant nemen? Er is een prima methode mogelijk om eerlijke afdracht van uitzendrechten te regelen, gewoon naar het aantal abonnementen dat verkocht wordt. Dat het nog niet geregeld is heeft waarschijnlijk te maken met de machtige lobby van de filmmaatschappijen. Dezelfde lobby die heeft geregeld dat wij toeslagen betalen voor cd's en dvd's omdat wij daar misschien wel eens een copy van een cd of dvd op zouden kunnen zetten.

    Wat we inderdaad doen omdat de prijs van cd's en dvd's absurd hoog zijn. Maar dat is een ander onderwerp...

     

  4. heb je het zelf geprobeerd?

    Ik wel. Inderdaad, versies voor de 7025 doen het op de DM800, maar de HD kanalen niet.

    Als er iemand is die het wel voor elkaar heeft ook HD kanalen met gbox te openen zou ik het graag weten.

     

    Overigens doet de interne cardreader het ook niet, maar dat kan anders opgelost worden.

     

  5. Zeg, kijken jullie ook nog naar het voetbal ? Het gaat om de doelpunten, niet om de bitrates. Ik krijg het gevoel dat er een EK HD uitzenden aan de gang is als ik deze thread lees.

     

    Mensen, geniet toch gewoon van het voetbal. Vergeet die bitrates, ga desnood 50 cm verder van het scherm zitten en dan maakt het allemaal niets meer uit. Als je de score maar kan volgen.

     

    Prettige wedstrijd!

     

  6. Als het lampje niet brand op je router betekent dat, dat je geen electrische verbinding hebt. M.a.w. er is iets met je kabel aan de hand.

     

    Tussen Router en dreambox zou je een rechte kabel moeten gebruiken en geen crosskabel. Als je pc het wel doet zou je eens kunnen kijken of je de kabel van je pc kunt gebruiken. Je kunt ook nog je pc op de poort aansluiten waarop je je dreambox wilt aansluiten, om te zien of de poort wel werkt.

     

    Afhankelijk van het resultaat kun je dan concluderen of je router of je kabel defect is.

     

    Dit alles heeft geen effect op ip instellingen e.d. Eerst moet je ervoor zorgen dat het lampje gaat branden ten teken dat je router de aansluiting van de dreambox "ziet" Daarna hoef je pas druk te maken over ipadressen e.d.

     

    Succes.

  7. oeioei, soms is iets eenvoudiger dan het lijkt.

    De file was gedownload als een zip, eruit kwam een .rar. Er niet aangedacht die nog eens uit te pakken.

    File was overigens een fwz, zodat ie met flashwizard geinstalleerd kan worden.

    Zo, ga nu maar eens kijken wat ik met neutrino kan

     

    Bedankt voor de snelle reaktie!!

  8. Ik heb gelezen dat het mogelijk is om de neutrinu Rudream image op usb te installeren.

    Het is mij niet duidelijk hoe je dat moet doen.

     

    Images worden doorgaans in .img bestanden gedistribueerd, maar de neutrino image heb ik alleen als .rar bestand gevonden.

     

    Wie kan mij helpen ?

  9. Ja dat kan, heel eenvoudig zelfs.

     

    Vul bij dns en default gateway het adres van je router in. Het ip adres van je box moet in dezelfde range liggen als die van je router, maar niet gelijk aan die van je pc natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />.

    Bij sommige images kun je ook dhcp gebruiken, dan krijgt je dreambox automatisch een ipadres. Minder handig vind ik zelf want als je naar je box wil ftpjen of telnetten of httpjen moet je het ipadres van je box weten. Dus handmatig instellen is beter, maar dan wel buiten het dhcp bereik van je router blijven.

    Dat is alles.

    Er zijn overigens legio handleidingen en how to's te vinden over netwerk instellen !!

  10. Als je dreambox geen url kan vinden heb je een dns probleem. In de netwerkinstellingen moet je een default gateway ( dat is je router ) instellen en een dns adres. Meestal kun je je router als dns gebruiken. Werkt dat niet dan kun je ook een dns server van je provider instellen. je hebt in ieder geval een dns adres en een default gateway adres nodig in je dreambox.

     

    Succes.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...