Ga naar inhoud


DishDude800

Lid
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DishDude800

  1. Mocht het al bestaan excuseer:

     

    EPG Selectie Gids:

    Plug-in waarmee je binnen enkele ogenblikken een programma kunt vinden van een groot aantal zenders op diverse satellieten.

     

    Start de plug-in.

     

    Selecteer vanuit een keuzemenu een genre (Film, Docu, Sport,

    Talkshow, enz), eventueel nog een optionele specificeer mogelijkheid (Film->Actie, Sport->Voetbal, enz).

     

    Scroll vervolgens door de lijst van resultaten, selecteer om direct een beschrijving te lezen en met de optie er direct heen te zappen of aan de timer toe te voegen.

     

    Ik ben geen programmeur maar ik stel me voor dat zoiets misschien mogelijk gemaakt zou kunnen worden door EPG bestanden van bv die van Rytec, te laten scannen op bepaalde sleutelwoorden, waarna ze automatisch gecategoriseerd worden.

     

    Op of aanmerkingen?

  2. Origineel bericht van: DishDude800
    @Pli team:
    Ik weet niet of dit een bekend probleem is maar sinds de update lijk ik met geen mogelijkheid een DM800 via WiFi een netwerk verbinding tot stand te laten brengen. Vreemd genoeg geeft hij bij 'netwerk status' gewoon aan dat er een verbinding is, desondanks krijg ik geen enkele netwerk toepassing werkend. Ook is er in de router configuratie geen spoor van de DB te bekennen.

    Ik zeg er wel even bij dat de router naar mijn idee ook niet helemaal 100% is, maar voor de update was er gewoon een werkende verbinding.


    Niemand? frown

    smile
  3. @Pli team:

    Ik weet niet of dit een bekend probleem is maar sinds de update lijk ik met geen mogelijkheid een DM800 via WiFi een netwerk verbinding tot stand te laten brengen. Vreemd genoeg geeft hij bij 'netwerk status' gewoon aan dat er een verbinding is, desondanks krijg ik geen enkele netwerk toepassing werkend. Ook is er in de router configuratie geen spoor van de DB te bekennen.

     

    Ik zeg er wel even bij dat de router naar mijn idee ook niet helemaal 100% is, maar voor de update was er gewoon een werkende verbinding.

  4. Wat bedoel je precies met de helft? Één helft van je TV wordt gevuld met beeld en de andere helft niet? Of wordt al het beeldmateriaal wel volledig, maar in een verkleind kader weergegeven?

     

    Het eerste wat mij te binnen schiet is dat je op je DB in A/V settings, display 4:3 as op 'pillar box' hebt staan, en je TV dit als een vierkant met zwarte zij balken weergeeft, ipv schermvullend. Probeer op je TV (dus niet op je DB) alle verschillende schermformaat weergaven uit om te zien of dit effect heeft. Anders zou je op je DB in A/V settings ook nog kunnen proberen om hem op 'just scale' te zetten, en daarna weer langs alle schermformaten op je TV te gaan.

     

    Je gaf al aan verschillende resoluties te hebben geprobeerd maar weet je zeker dat je nieuwe scherm niet maximaal 720p aan kan en je ergens een instelling op bv 1080 hebt staan (zoals op je DB in Autoresolution)?

     

    Het laatste wat in mij opkomt is dat je TV op 'PC modus' (naam kan per merk verschillen) staat waardoor alles in een verkleind kader wordt weergegeven.

  5. Je hebt geen apparatuur (speakers, etc) te dicht in de buurt van je TV staan die dit zouden kunnen veroorzaken? Misschien heb je sinds de aanschaf van je DB een bestaand apparaat dichter bij je TV geplaatst?

     

    Staan er mogelijk zogenaamde "beeldverbeteraars" op je TV aan (dynamisch contrast, kleurverbetering, etc)? Mocht dit het geval zijn probeer deze dan eens allemaal uit te zetten om te zien of dit verschil uitmaakt.

  6. Moderators: kan iemand mijn bovenstaande bericht verwijderen? Dank u.

     

    Ben zelf niet in het bezit van de zelfde Philips TV maar misschien dat je hier iets aan hebt. Na van alles geprobeerd te hebben en maar niet tevreden te zijn heb ik sinds kort mijn TV instellingen naar hand van een lijst die ik ergens op internet aantrof ingesteld, wat een enorm verschil maakte. Het betreft hier een lijst van de 9000 serie maar misschien kun je er ook iets mee?

     

    Contrast: 76 (ja zo laag, stond standaard op 95)

     

    Helderheid: 50

     

    Kleur: 50

     

    Scherpte: 0 (door de PC modus heeft dit minder effect dus experimenteer, staat hier nu op 6)

     

    Ruisreductie: Uit

     

    Tint: Gewenst 

     

    Gewenste tint: White point red: 114, White point green: 89, White point blue: 57, Red black level offset: 8, Green black level offset: 8

    Perfect Pixel (beeld verbeteraars): alles uit, behalve dynamische achtergrond op: Optimaal beeld

     

    PC modus: Aan (sla deze niet over! misschien even wennen maar dit komt met name de kwaliteit van SD uitzendingen ten goede, wel moet je hierna waarschijnlijk even op je TV van formaat switchen naar 'Breedbeeld' voor een correcte weergave)

     

    Heb op de DB in 'Video enhacement settings' de Scaler sharpness op 20 gezet en de rest op default gelaten.

     

    Even iets heel anders, ben ik de enige met een Philips TV die last heeft van een soort ruis die alleen verschijnt op sommige HD beelden op specifieke plaatsen van het beeld? Met specifiek moet je denken aan bijvoorbeeld alleen op een gezicht, of een kledingstuk van een specifiek persoon. Op ZDF HD op Astra 19.2 laten ze constant een promo filmpje zien waarbij ik het altijd op de zelfde momenten zie op sommige gezichten.

  7. Is het mogelijk naast de complete stream (A+V) ook los het audio signaal te streamen naar een andere bron? (Ipod, mobiele telefoon)

     

    En zo ja, kun je dan ook direct de stream van het huidige kanaal binnen laten komen zonder enige service referenties aan de URL te hoeven toevoegen? Net zoals je dit kan doen via: http://192.168.x.x/web/streamcurrent.m3u

     

    Hierdoor zou je een mobiel apparaat met wifi mogelijkheden, in combinatie met oordopjes als draadloze koptelefoon kunnen gebruiken.

     

    (moderators: ik heb de zelfde vraag eerder in het Iphone topic gesteld maar omdat dit niet specifiek Iphone gerelateerd is vrees ik dat men wel eens langs mijn vraag zou kunnen lezen)

  8. Ik zat met het zelfde probleem als een aantal andere hier, hoe je op een eenvoudige manier een kanaal kan kiezen zonder een lange lijst met stream url's bij te hoeven houden. Ben eindelijk achter het volgende gekomen, door onderstaande url te gebruiken in een media player, stream je het huidige kanaal van je box zonder enige service references toe te hoeven voegen:

     

    http://192.168.x.x/web/streamcurrent.m3u

     

    Weet iemand of het ook mogelijk is (misschien in combinatie met bovenstaande url) om puur de audio naar een Ipod te streamen? Op deze manier zou je apparaten als een Ipod of mobiele telefoon in combinatie met headset als draadloze koptelefoon kunnen gebruiken.

     

    Is er verder toevallig nog Ipod/Iphone nieuws in dreamboxland?

     

     

  9. Ik zit met hetzelfde probleem op de DM 800 met de meest recente Pli image. Het beste resultaat lijkt te worden behaald met de volgende instellingen:

     

    A/V settings:

     

    Video Output: DVI

    Mode: 1080i

    Display 4:3 content as: Just Scale

    Display >16:9 content as: Letterbox*

     

    Autoresolution:

    SD interlaced: 576i

     

    Bij een SD 16:9 uitzending de Philips TV op Widescreen zetten, en een SD 4:3 uitzending op Super Zoom. Voor het beste resultaat lijk je dit dus steeds handmatig te moeten doen.

     

    *Het valt me trouwens op dat op welke stand de Display >16:9 content as ook staat, er geen enkele verandering plaats lijkt te vinden. Terwijl als je door de verschillende 4:3 standen schakelt dit meteen opvalt. En ik heb dit op verschillende soorten zenders getest.

     

    Dus ik vermoed dat het aan de DB ligt. Misschien dat een andere enigma2-plugin-systemplugins-videomode erin te zetten uitkomst kan bieden?

  10. Origineel bericht van: Littlesat
    Citaat:

    Er vallen geen settings meer in te zetten! (Hangt zich op met ALLe Pli's tijdens eerste boot!)

    Vreemd, wat doe je dan precies, want ik en anderen hebben hier geen last van???


    Zie mijn eerdere posts in deze thread, ook ik had hier last van. Ik kon uiteindelijk pas updaten door eerst een oudere versie van Pli die ik nog had liggen er in te flashen, en daarna vanuit het menu een online update te laten draaien.
  11. Op een Engelstalig forum had ik het volgende al eens eerder geschreven roep maar als er iets vertaalt moet worden:

     

    (In Autoresolution)

    SD Interlace: 576i*

    SD Progressive: 576p*

    HD Interlace: 1080i*

    HD Progressive: 720p*

    Deinterlacer Mode: Off (Let op: Met nieuwste drivers wil je dit misschien toch op Auto of On hebben)

     

    *Depending on the chosen resolution in A/V Settings this will show up as "Default". And also note that to make Autoresolution take any newly configured resolution changes made in A/V Settings and make them appear as "Default" (and any previous configured resolutions reappear again), your DB has to be rebooted.

     

    So in case you own a 1080p TV and in A/V Settings you have it set to "1080i". The "HD Interlace: 1080i" instead will say "HD Interlace: Default".

     

    First configure A/V Settings, reboot, than configure Autoresolution.

     

    Edit: Kleine kanttekening aangebracht ivb nieuwe drivers.

  12. @Hemertje ik lijk de nieuwste Pli nu via een omweg draaiend te hebben gekregen. Ik had nog een oude versie liggen (pli-enigma2-jade3-dm800-20090719-6555) en die zonder problemen erin geflashed, daarna geupdate d.m.v. Software update. En hierna startte hij zonder problemen op. Als ik via Main menu>Information>About naar de image versie kijk dan geeft hij jade3-2009-10-05 aan.

     

    Ik geloof dat ik al ergens las dat jullie op de hoogte waren dat

    Packet management een crash veroorzaakt. Maar kan ik zelf nog iets doen om het werkend te krijgen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...