Ga naar inhoud


Edelhert

Lid
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Edelhert

  1. forumleden,

     

    het probleem is opgelost. Wat ik niet wist omdat ik dit zelf niet veranderd heb, maar de KPN, was dat de Sweex homeplug, verplaatst was naar de stekkerdoos met spanningsbeveiliging, ipv een vast stopcontact. Dit heb ik veranderd en nu werkt de netwerkprinter weer.

    Iedereen bedankt voor het meedenken.

     

    Draadje kan gesloten worden.

     

    Nogmaals, iedereen dank voor het meedenken.

  2. Catw,

     

    Bedankt voor je reactie, ook dit heeft niet tot de gewenste oplossing geleid. Ik heb deze problemen sinds de nieuwe experiabox van kpn glasvezel. Volgens mij hebben de problemen te maken met de communiatie tussen de pc, router en de printer. Pingen lukt soms wel soms niet. HP Solutions geeft aan dat de printer is aangesloten, maar printen lukt niet. De printer heeft tot dat ik een andere experiabox kreeg, uitstekend gewerkt. Stand-alone print ie nog steeds, dus stuk is hij niet. Uiteraard kan ik een nieuwe printer kopen, maar dat lost het probleem niet op.

    Ik heb al heel veel gezocht, maar kan niets vinden. Ik denk aan een instelling in de experiabox die niet goed staat, maar ik weet niet welke.

     

    Nogmaals dank voor de reactie

  3. Sorry voor mijn later reactie.

    Een vast ip is altijd beter. Deze moet uiteraard buiten de dhcp range liggen.

     

    Bedankt weer voor je reactie Puch,

     

    In de router, onder de LAN, heb ik het ip,in proberen te stellen op een ip-adres buiten de dhcp-range. Als ik de router vervolgens opnieuw opstart om dit te bevestigen, krijg ik echter een melding dat er geen ip-adressen buiten de range ingesteld kunnen worden.

    Doe ik iets verkeerd? Of moet ik het vaste ip-adres alleen in de printer invoeren?

     

    Vast bedankt voor je reactie.

  4. @ Pionewbie:

    Die had ik ook gevonden en geinstalleerd, maar ook dit zonder resultaat,

     

    @ Puch:

    Ik kan de printer wel benaderen, maar is het ondanks dat toch beter een vast ip-adres te geven die buiten het bereik van de dhcp range ligt? Zou dit inderdaad het probleem oplossen?

     

    Vast bedankt voor jullie reactie.

     

    Rene

  5. Bram,

     

    bedankt voor je reactie, pingen lukt wel. Als ik een vast ip-adres geef, blijven de problemen. Post Script is mij onbekend, hoe of waar kan ik dit instellen? Ik heb ook de software van HP opnieuw geinstalleerd, hij geeft aan dat de printer is geinstalleerd, als ik vervolgens een testpagina probeer af te drukken, begint de printer ook met printen, alleen in afdrukeigenschappen staat dat de testpagina 3x wordt afgedrukt en vervolgens komt er slechts een halve afgedrukte pagina uit de printer. Hierna wordt de verbinding met de printer verbroken en kan ik hem niet meer benaderen.

     

    Heb je misschien nog meer mogelijkheden?

     

    De printer heeft het altijd goed gedaan, op de andere laptop werkt hij ook nog steeds, alleen op de w7 machine, nadat kpn een nieuwe router heeft aangesloten, niet.

     

    Nogmaals bedankt voor je reactie.

     

    Rene

  6. Beste forumleden,

     

    Ik vraag jullie expertise voor het volgende probleem;

     

    Ik had een interactie tv, internet en bellen abonnement via KPN. Daarbij hoorde een experiabox, daar had ik een HP 2575 netwerkprinter aanhangen via een utp-kabel, zodat ik via iedere pc kon printen. Dit werkte perfect.

    Sinds 2 weken heb ik van KPN het glasvezelabonnement, en kreeg daarbij een nieuwe experiabox. Alle pc's hebben verbinding (draadloos), het enoge wat niet werkt is de netwerkprinter. Ik heb al van alles geprobeerd, want feitelijk veranderd er niets, hooguit het ip-adres wat wordt afgegeven. Dit heb ik gecontroleerd maar hier zit het probleem niet.

    Ik heb alle sotware gedeinstalleerd, en opnieuw geinstalleerd. Via de Laptop met Vista daarop, kan de printer vinden, ik kan hem installeren en deze print ook goed.

    Op de laptop met windows 7, kan ik de netwerkprinter vinden, ook installeren, ik kan de printer benaderen via het ip-adres, maar printen doet ie niet.

    Als ik een printopdracht geef, geeft de printer wel aan dat hij bezig is met afdrukken, maar doet dit niet, hij geeft uiteindelijk aan dat er een fout is met afdrukken. Als ik de afdukeigenschappen bekijk, geeft ie ook aan dat er 4 pagina's worden afgedrukt, terwijl dit er toch echt maar 1 is.

    HP solutions geeft aan dat de printer verbonden is, ik heb de juiste drivers gedownload en geinstalleerd, maar er zit toch iets fout, maar ik weet niet wat.

    Ik heb de printer met zowel de firewall aan als uit geinstalleerd, maar beide zonder resultaat.

    De printer heeft een handmatig ingesteld ip-adres, als ik deze op automatisch zet, verandert er niets, hier zit het probleem volgens mij ook niet.

    Dus als ik in de webbrowser het ip-adres van de printer invul, kan ik de printer benaderen, de laptop geeft aan dat de printer goed is geinstalleerd, maar kan toch niet printen.

    Bij aparaatbeheer staan geen foutmeldingen.

     

    Weet iemand een oplossing? Zoektochten op internet hebben mij nog niet de gewenste oplossing geleverd.

     

    Vast bedankt voor het meedenken, en mogelijk voor het aanreiken van de juiste oplossing.

  7. Sinds kort krijg ik de melding dat com surrogate niet meer werkt onder windows vista. Ik heb via google naar een oplossing gezocht, maar de juiste nog niet kunnen vinden. ik krijg ook de melding dat windows host, rundll 32 niet goed werkt. Volgens mij heeft het een met het ander te maken. De melding komt als ik xvid-avi bestanden probeer af te spelen. Weet iemand hoe ik dit op een simpele manier kan oplossen?

    Vast bedankt voor het meedenken.

  8. Sorry,

     

    ben op mijn werk dus kan het pas vanavond proberen. Is anders zoals je eerder hebt aangegeven een factoryreset een oplossing?

    Heb ik nog een vraag, volgens mij weet jij ontzettend veel van de dreambox af, kan je mij misschien een e-mail sturen met een handleiding van de (on) mogelijkheden van de dreambox? Niet met het doel illegale dingen te doen, ik heb immers een legale cd-kaart, maar ben gewoon nieuwsgierig wat je allemaal kunt doen met deze box zodat ik zelf ook een en ander kan uitproberen. Zoeken op het forum heeft nog niet voldoende opgeleverd.

     

    Vast bedankt.

  9. Dank voor je reactie,

     

    en als dat ook niet werkt. Is er nog een manier om met de root.cramfs methode een nieuwe image te installeren?

    En als ik de box een factory reset geef, herkent de box dan wel de image die ik wil installeren?

     

    Vast bedankt weer voor de reactie (s)

  10. Goededag,

    Ik heb onlangs de pli jade image gedownload, via dcc in de map var/tmp gezet en de naam gewijzigd in root.cramfs Nu krijg ik als een manuele software update wil doen, niet de image te zien. Ik krijg wel de vraag weet u zeker dat u wilt upgraden maar nu weet ik niet zeker of ik op ja moet klikken omdat ik de image pli niet zie staan. Ook heb ik 2 mappen met tmp op de dreambox, de map tmp in de map var is dezelfde als dat ik rechtstreeks op tmp klik. Doe ik iets verkeerd of vergeet ik iets? Voorheen kreeg ik namelijk wel de image te zien als ik een manuele update deed.

    Vast bedankt voor de reacties.

  11. Beste allemaal,

    waarschijnlijk een domme vraag maar via zoeken kon ik geen antwoord vinden. Ik ben er al een tijdje uitgeweest met de diverse images, zo erg dat ik nog steeds de hydra image gebruik. Nu wil ik de pli jade image op mijn dreambox 7000 zetten. Ik heb al veel gelezen, heb de image hernoemd naar root.cramfs, zie de image ook om te installeren, maar nu vraag ik mij af of ik ook een flash erase moet doen en zo ja, hoe doe ik dat ook alweer. Ook wil ik graag weten welke cam ik het beste kan gebruiken i.s.m. mijn originele canal digitaal kaart.

    Vast bedankt voor de reacties.

  12. Ik heb surfen en bellen via hetnet. Ik maak gebruik via het programma News Binpro van de nieuwsserver van hetnet, binaries.news.hetnet.nl Sinds 1 week reageert deze nergens meer op, krijg steeds de melding your host connection limit reached. Ik mag maximaal 3 draadjes gebruiken en ik gebruik er slechts 2. Dus dat kan het probleem niet zijn. Heb de modem als gereset, zelfs al een harde reset, de helpdesk gebeld, maar die weten geen oplossing. Mijn IP is ook niet geblokt, dat hebben ze nagekeken. Weet iemand misschien een oplossing behalve een pay-server?

     

    Vast bedankt

×
×
  • Nieuwe aanmaken...