Ga naar inhoud


Herculess

Lid
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Herculess

  1. Hier werkt een simplistische kaartverdeler ('Splitter': 'Smart Card Sharing System')

    Dit werkt met vieraderige kabeltjes. Goedkoper (nog geen 50 euro). En mijn PC leest de 'nepkaart' uit via een Phoenix-kaartlezer.

    Het werkt, maar de contactpunten van de nepkaarten zijn niet zo goed als van de originele kaart. En de kaartverdeler die ik heb kan geen Irdeto-2-kaarten aan.

  2. Een heel interessante suggestie over de spanningen die de twinhankaart levert!

     

    Ik had twee jaar geleden zelf ook zo'n twinhanCI gekocht, maar kreeg ook problemen in de hogere frequenties na zo'n 5 tot 10 minuten kijken. Een grotere schotel en een andere LNB (Golden Interstar i.p.v. twin-Alps) losten het probleem niet op. Toen was ik het zat en heb me gevoegd bij het SkyStar2-legioen.

  3. Over Irdeto-2 kaart (CanalDigitaal) i.c.m. Sat-PC-kaart:

    Ik heb deze combinatie aan de praat gekregen met:

    - SkyStar 2 PCI

    - Primitieve seriële Phoenix-kaartlezer

    - ProgDVB (diverse versies)

    - NewCS (cardserver) en WinCSC (client op zelfde PC)

    Ik heb ook wat geprobeerd met een paar Irdeto-CAM plugins, maar daarmee is het mij niet gelukt (zegt niet alles).

    Volgens de aanwijzingen zouden met NewCS ook updates mogelijk moeten zijn (vanwege de korte testtijd, kan ik dit niet uit eigen ervaring bevestigen)

     

    Met veel genoegen gebruik ik overigens een USB-serieelkabel. Hierdoor is het mogelijk om de computer op te laten starten zonder dat ik erbij ben. Dit vereiste bij mijn kabel overigens wel een (niet meegeleverde) verbeterde driver.

     

    De dikke IrdetoCAM van de Pace 500 past NIET in een standaard CI-aansluiting. Annex bezwaar is het aparte kaartleesgedeelte. Lijkt me dus geen optie om dat ding te willen gebruiken i.c.m. een Sat-PCI-kaart.

  4. - Het probleem bij CanaalDigitaal lijkt verholpen te zijn! Update en scannen van de transponder gaan weer goed met ProgDVB.

    - Ik zag bij ProgDVB geen mogelijkheid om de zenderlijst te exporteren. Er blijkt wel een programma ProgEdit te bestaan, waarmee dit kan. Bovendien kon ik met dit programma de gegevens veranderen, en kennelijk was het invullen van een ander getalletje bij de audio-sectie voldoende: Veronica en Net5 geven weer beeld.

  5. Citaat:
    Misschien kan iemand die zijn schotel goed kan bedienen vanuit progDVB even opgeven welke versie van progDVB hij gebruikt, en welke versie van de SkyNet.sys driver.

     

    Apparaatbeheer\Netwerkadapters\B2C2 Broadband Reciever PCI Adapter meldt onder Stuurprogramma: 4.2.8.9999

    ProgDVB Version 4.56

    Draait met het programma van MiBi: soms pas na aandringen (nog eens handmatig klikken)

    Ik wilde eigenlijk de nieuwste ProgDVB installeren, maar ik zie er geloof ik maar van af: het werkt nu ....

  6. Satelliet nog steeds vele malen goedkoper? Niet dus. Reken maar uit wat je betaalt als je twee aansluitingen hebt inclusief afschrijvingen.

    Afgezien daarvan is het ronduit schandalig, dat de prijs binnen één jaar van 15 euro naar 40 euro gaat.

    Ik ben bij ooit de kabel weggegaan vanwege het monopolistisch gedrag van de kabelaar, maar CanalDigitaal meent nu het monopoly te hebben. Ik mag ze uit de droom helpen: sinds kort zijn er andere mogelijkheden ....

  7. Die problemen heb ik niet met PMCAM. Het zou overigens kunnen zijn, dat het niet aan het programma PMCAM ligt, maar aan de kaartlezer. Windows ziet mijn kaartlezer soms als een seriële muis. En dan kan PMCAM er niets mee. Dus zorg ik ervoor, dat mijn kaartlezer niet aanstaat als ik de computer opstart. Misschien een idee voor jou?

  8. Ik heb ondertussen weer beeld. Dit kwam "vanzelf" na de verwerking van een binnengekomen 'INS' voor Canaal Digitaal. De 'INS' leverde de volgende reactie op in het PoormansCAM-venster: "EEPROM update not needed for nanos 4 6".

    De "expire date" staat nog steeds op 30-11-2005. (Dit komt, omdat ik de laatste weken 'Send to the card the INS to this provider' niet had aangevinkt.) Maar een poos later na een herstart bleek de datum toch veranderd. PoormansCAM laat die veranderde datum dus niet meteen zien.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...