Ga naar inhoud


marbles

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marbles

  1. Con schreef op 24/04/2005 in het onderwerp "geen beeld op ned zenders met motor" het volgende:

     

    Citaat:
    Als ik overschakel van de ene naar de andere satelliet dan komt het nog al eens voor dat ook bij mij dat rode puntje (lees vierkantje) verschijnt. En tot mijn verbazing zie ik dan dat de betreffende zender spontaan F.T.A. is terwijl het normaal gesproken Nagra is. Dus geen ontvangst.

    Terwijl ik wel meer dan 60% ontvangst heb (normaal gesproken is dat voor mijn situatie voldoende.

     

    Bij het uit en aanschakelen werkt daarna alles weer naar behoren.

    Ik zeg; de firmware is niet helemaal stabiel.

     

    Let wel, meestal gaat het goed, soms gaat het fout.

     

    Ik heb ditzelfde probleem met een Stab HH120 op een Strong 8100 met de vervangende condensator (van 63 volt en 4,7 uf op contact nr c230) en Sattracker 2.0 (en daarvoor 1.7).

     

    Het gaat een tijdje goed, maar op een gegeven moment verschijnt bij het kiezen van een zender die op een andere satelliet zit het rode blokje. Ergens "hangt" er dan iets, want de motor krijgt wel de opdracht om te gaan draaien, getuige het satellietschoteltje in beeld, maar doet dat niet. Het gebeurt ook weleens bij het kiezen van een zender op een andere transponder op dezelfde satelliet. Uit en weer aanzetten (met de afstandsbediening) geeft dan onmiddellijk beeld, of in het geval van een andere satelliet gaat de motor dan alsnog draaien en daarna verschijnt direct beeld.

     

    Als dit probleem optreedt hoor ik iets heel zachtjes "tikken" in de ontvanger.

     

    Overigens zie ik altijd heel even het rode blokje bij het schakelen tussen transponders voordat het beeld van de zender verschijnt.

  2. Vannacht heb ik dan eindelijk de condensatoraanpassing gedaan die Vreeswijk op 30/10/2004 in bericht #731482 beschreef: "Op contact nr c230 zit een kleine condensator, deze moet vervangen worden door een andere condensator van 63 volt en 4,7 uf. De min wordt aan de scartzijde gesoldeerd". Het lijkt te werken, want ik houd nu beeld als de motor draait.

     

    Vreeswijk, bedankt!

  3. Citaat:
    als je de motor tussen de lnb en de decoder zet moet je altijd beeld hebben de 22hz is voor het beeld deze word niet onderbroken door de motor de motor gebruikt een diseqc puls dit ziet er zo ---.---. uit drie pulsen is een graad


    Zelfs als ik alle instellingen m.b.t. motor en diseqc uitzet kan ik met de motor ertussen alleen beeld krijgen op verticale transponders en pas nadat ik heb afgestemd en de kabel naar de lnb loshaal en weer inplug. Zodra ik dan op een horizontale transponder afstem is het voorbij en moet ik opnieuw beginnen zoals hierboven. Springen van verticale naar verticale gaat wel goed, geloof ik...

    Vreeswijk, bedankt voor al je hulp natuurlijk.
  4. Citaat:
    Kunnen jullie je serienummer ook even doorgeven?


    330400415567 en nog eentje die vrijwel tegelijkertijd is gekocht.

    Citaat:
    Marbles, had jij dat met het aan en afkoppelen al eens geprobeerd?, ben gespand wat er uit komt


    Soms als ik de LNB pas aankoppel als de motor al draait blijft de motor wel draaien, maar daarna krijg ik hem niet meer echt aan het draaien, volgens mij.

    Ik heb de motor overigens nog niet eens buiten hangen, maar probeer hem eerst binnen uit. Autosearch kan ik dus niet uitproberen, maar ik krijg soms wel signaaluitslag te zien als de gekozen positie overeenkomt met de aangesloten schotel.

    Als ik de motor tussen ontvanger en LNB zet ontvang ik niets, terwijl als ik de kabel dan direct overprik in de receiver er wel ineens beeld verschijnt.

    Voor zover ik het kan volgen heb ik de instellingen gemaakt zoals Vreeswijk ze opgeeft. HH1X0, overal bij switch staat C, slecht bij 3 satellieten heb ik Activated op YES staan en natuurlijk Diseqc 1.2 en internal...
  5. Citaat:
    Kan mij niks anders voorstellen als dat het de inschakelstroom van de stab 120 is


    Ik dacht ook aan het startverbruik. Zoals ik eerder in een andere thread al schreef:

    Citaat:
    Nu levert de Strong 8100 volgens het opschrift bij de aansluiting 13 / 18 V en 300 mA en de specs van de Stab zeggen:

    Voedingsspanning 13 / 18 Vdc
    Verbruik in stand-by mode 30 mA
    Verbruik in bedrijfsmode 190 mA
    Startverbruik (max) 350 mA
  6. Ik heb inmiddels een Stab HH120 op de kop getikt. Als ik alleen de Stab aansluit op de Strong 8100 kan ik hem laten draaien, maar zodra ik de kabel van de Stab naar de LNB aansluit stopt het draaien en krijg ik hem ook niet meer gestart...

     

    Nu levert de Strong 8100 volgens het opschrift bij de aansluiting 13 / 18 V en 300 mA en de specs van de Stab zeggen:

     

    Voedingsspanning 13 / 18 Vdc

    Verbruik in stand-by mode 30 mA

    Verbruik in bedrijfsmode 190 mA

    Startverbruik (max) 350 mA

     

    Zou het "startverbruik" het probleem kunnen zijn?

     

    Heeft iemand de Stab HH120 werkend op de Strong 8100 en zo ja, met welke LNB?

  7. Citaat:
    Als je je firmware en kanalenlijst kan downloaden in de receiver lijkt mij dat je kabels in orde zijn.


    Dit is NIET juist. Ik dacht ook dat mijn kabels in orde waren omdat ik firmware en settings kon laden, maar ik kon niets uit mijn ontvanger halen TOTDAT ik een nieuwe, volledig bedrade seriële kabel kocht.
  8. Ik heb gisteren gewoon:

    - de sattracker 1.3 emu beta firmware geladen;

    - daarna direct de kanalenlijst (met eprom) uit de ontvanger gehaald;

    - die lijst ingekort tot hotbird en astra 2 (die gebruik ik nu);

    - antennesettings goed gezet;

    - nieuwe emu erin (met Downloader gehaald);

    - kanalenlijst naar receiver gestuurd;

    - sky 24/6 patch naar receiver gestuurd.

     

    Klaar. Alles werkt.

     

    Oh ja, alles met Edstrong 5.6.

  9. Citaat:
    net klaar met de test je hoeft NIET te solderen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


    Geweldig dat je de moeite hebt genomen om dit te testen en daarmee de eerdere, ongetwijfeld goedbedoelde, maar desalniettemin onjuiste beweringen van anderen te weerleggen dat *al lang en breed* beschreven zou zijn dat je bij de 8100 ook moet solderen! Dat had een paar Strongetjes de das om kunnen doen!

    Zo, ik ga deze week maar eens op zoek naar een stab.
  10. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat het blijkbaar toch aan de seriële kabel gelegen moet hebben. Ik heb een gloednieuwe gekocht en het uitlezen is nu gelukt. Wel verscheen de command-key error nog steeds.

     

    €WYZ#012346789ABCDEFGXHI

     

    @WYZ#012346789ABCDEFGXHI

     

    bosc2k_LIBDAT_2.0.3 ( TM2SCNED_VEN_V2.2 )

    LOADING REQUEST

    Parallel transfer launched

    Waiting parallel negociation:

    ERROR: command key (0x01234567,89abcdef

    BACK TO BOOT PROMPT

    Access code ?

    cafe

  11. Er staat een bord bij met de mededeling dat er een fout is gemaakt in de advertentie en dat de goedkope alleen voor Nederlandse zenders is en de dure voor Europese zenders. Ja, die jongens weten waar ze het over hebben ;-) Oh, er was een doos open en daarin zat geen 8000 (8100), maar een 4355! Op de doos staat wel een 8000 afgebeeld, weliswaar met een ander merkje en typenummer.

  12. Vorig najaar waren er bij een (andere?) bouwmarkt met een P complete sets te koop met een Strong 8100. Toen ik na de kerst binnenliep waren ze ineens tot het belachelijke afgeprijsd (minder dan de helft). Toen heb ik, na o.a. hier wat informatie te hebben gelezen, mijn eerste stappen op het satpad gezet. Dat ging van een leien dakje en een paar dagen later heb ik nog maar zo'n setje aangeschaft, waardoor ik nu met twee schotels op een ontvanger zit en een extra ontvanger heb, zodat ik kan hobbyen terwijl de familie kan blijven kijken, ook als ik onverhoopt iets doms doe met patchen o.i.d. :-)

  13. Het is niet gelukt. Voor de zekerheid heb ik alle instellingen voor kanaal en transponder nog eens nagekeken en ook die zijn correct. Ik zou graag horen (eventueel via pm) of een andere 8100-gebruiker wel een van die taqqezenders met de emu zonder kaart werkend heeft en wat ik wellicht over het hoofd zie. Ik zou ook erg blij zijn met een kanalenlijst voor de 8100 emu firmware, want ik kan mijn 8100-kanalen zelf niet uitlezen.

  14. Inderdaad, ik heb de vraag op verschillende plaatsen al eens gesteld, maar nog niet een echt antwoord gehad. Mij lukt het vooralsnog niet om de taqs te testen op een 8100 zonder kaart, met de emusoftware. Ik zou graag horen of er een 8100-gebruiker is die het werkend heeft en hoe dan wel.

  15. Citaat:
    @Smurf
    ja <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />) 1 tm 7 nog steeds

    Zou het dan genoeg moeten zijn om de k*ys van 0067 onder optie 9 SECA in te voeren en dan met pidscan de verschillende te proberen? Want dat lukt me niet. MTV España en TCM España doen het wel, dus het principe werkt wel lijkt me...

    Strong 8100 / Sattracker EMU / 2 vaste schotels op 19.2E en 28.2E via Diseqc 1.0
×
×
  • Nieuwe aanmaken...