Ga naar inhoud


satchri

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satchri

  1. Sinds enige tijd kan ik onder andere fastscannummer 523 RadioNorba TV (13) niet meer ontvangen. Kan een van de deskundigen hier mij bevestigen dat zij wél ontvangst van 523 hebben? Als dat zo is, zal het wel aan mijn schotel moeten liggen (te klein of niet precies genoeg uitgericht...). Is de signaalsterkte van 523 veel lager dan bijvoorbeeld 511 Rai Uno (13), die ik wél goed ontvang?

  2. Ronny, op 456 kan ik CNN HD 28 gewoon ontvangen. Ook met de laatste fastscanlijst van gisteren. CNN HD 28 was de laatste weken even weg wegens verandering van frequentie. Toen moest ik CNN HD even apart inlezen met de nieuwe gegevens, maar dat was ook geen probleem. Wat bij jou de oorzaak is, weet ik niet. Maar de gegevens op 456 kloppen in ieder geval!

  3. Natuurlijk moet je je geld niet steken in het oplossen van een niet-bestaand probleem. En bovendien: Is het probleem opgelost met de investeringen? Neen, de uplink is (een heel enkele keer) gestoord, maar die storing in de uplink blijft gewoon bestaan. In plaats van een testbeeld, zie je dan 'Geen signaal' o.i.d. Niets meer aan doen dus.

  4. Ik ben -op mijn verzoek- al eerder deze maand (april) overgegaan van Actie-pakket (9,95) naar Basis-pakket (10,-). Van het Actie-pakket had ik ongeveer anderhalf van de twee jaar contractduur uitgezeten. Nieuwe contract is weer voor een jaar. Voor een paar cent meer, krijg je er een hoop zenders bij en dat sprak me wel aan; ik vrees dat ik anders bij CD weg was geweest...

  5. Dank, Johan45, voor het handige formulier. Ik heb ook alvast maar gedownload.

     

    Eind dit jaar vervalt namelijk mijn 2-jarig contract bij CD. Als 'ex-gratis' kijker van de NPO-zenders heb ik nu het tweejarig HD aktiepakket van 9,95/maand met de eerste 6 maanden gratis. Prima prijs, gemiddeld 7,46/maand. In de praktijk kijk ik heel weinig naar de rest van het CD-pakket, dus veel geld is het mij niet waard. Alternatieven zijn er op je huisadres in Nederland genoeg, lijkt me. Dat geldt zeker als de prijs van mijn CD-pakket wordt verhoogd, zenders (niet) komen en gaan, de technische eisen door CD verder worden aangescherpt enz.

     

    Bovendien is CD natuurlijk niet nodig voor het enorme FTA-aanbod op de vier satellieten van Astra (19, 23, 28) en HotBird (13) en die behoud ik gewoon. Ik word dus een 'hybride kijker', ik snoep van twee walletjes.

     

    Overigens: als je wilt opzeggen kun je dat toch ook (behalve telefonisch) in MijnCanalDigitaal aangeven of heeft dat nadelen?

  6. Heb geen ervaring met de Amiko hub, helaas. Een ander merk hub werkte bij mij niet. Mijn Amiko Alien SHD-8900 heeft helemaal geen USB-aansluiting aan de voorzijde achter het klepje. De mijne heeft één USB en één internetaansluiting via RJ45 aan de achterzijde. Maar toch heb ik mogelijk een oplossing voor je. Op de USB heb ik een harde schijf aangesloten en op de RJ45 een 'universele wifi internet adapter'. Dit is een klein kastje, voorzien van RJ45 aan de ene kant en van WiFi aan de andere kant. De Amiko 'denkt' nu dat er sprake is van vast internet via een RJ45-netwerkkabel (kies dus de juiste instelling op je Amiko!), maar het internet is door de adapter draadloos. Kijk maar eens op Google, wellicht kan ik hier geen merk/type noemen dat ik zelf naar tevredenheid gebruik...

  7. Zie ook mijn melding/waarschuwing 'Amiko SHD-8900: probleem fastscan in 1.2.74' van feb 02 2015 13:56 op dit forum. Nadat ik weer was teruggegaan naar de vorige versie Spark 1.2.73 was alles weer orde. De CD-kaart bleef wel werken hier, het betrof alleen fastscan die het niet meer goed deed in mijn SHD-8900. Weliswaar een ander type Amiko en kennelijk een ander euvel, maar toch met dezelfde oorzaak: namelijk het opwaarderen naar 1.2.74!

  8. Heb vandaag de met succes de volgende HD-transponders ingelezen:

    11739V 27500 2/3

    11856V 27500 2/3

    11914H 29900 2/3

    12110H 27500 3/4

    12129V 27500 2/3

    12188H 27500 2/3

    Elke transponder geeft Q100, gele balk slaat geheel uit, binnen enkele seconden verschijnt de lijst met gevonden zenders: o.a. NPO2, RTL4, Hustler, Eén HD, Canvas, Fox Sports, HBO, National Geografic, enz. Niet dat ik dat alles ook daadwerkelijk kan zien, want daar heb ik het juiste kaartje niet voor...

    Zijn er nog andere aandachtspunten?

  9. Dank voor het meedenken, Eduard07. Ik heb niet recent gecontroleerd of de schotel precies goed is uitgericht. Heb daar eigenlijk ook geen reden voor -zeker nú niet met die kou!-, want ik merk niet dat er sprake is van zenderuitval. Onder 'normale' omstandigheden dan. Ik ben me bewust van de beperkingen van de kleine Multytenne en toch valt het ding heel zelden uit (alleen bij zware regen/sneeuw).

     

    Gaat het bij AutoDISEqC om bepaalde frequenties van de Astra 23,5E die hier zwak zouden doorkomen? Als ik zou weten waar AutoDISEqC naar 'kijkt' of vergeefs naar op zoek is, dan kan ik makkelijker zien hoe zwak of sterk bepaalde transponder(s) hier worden ontvangen.

  10. Het lijkt erop dat AutoDISEqC niet goed werkt in mijn Amiko Alien SDH-8900. Via <Menu, Installatie, Satelliet installatie> zie ik de volgende instellingen van deze satellieten:

    01 Astra 1N...(28,2E) met DISEqC-instelling D, Q89

    02 Astra 3B...(23,5E) DISEqC-instelling C, Q0

    03 Astra 1KR...(19,2E) met DISEqC-instelling A, Q100

    04 Eutelsat Hot Bird...(13E) met DISEqC-instelling B, Q98

    Met deze instellingen ontvang ik de vier satellieten goed.

    Als ik dan AutoDISEqC met de blauwe toets uitvoer, zie ik als resultaat:

    01 Astra 1N...(28,2E) met DISEqC-instelling D, Q89

    02 Astra 3B...(23,5E) geen DISEqC-instelling, maar wél de mededeling 'Geen satelliet gevonden!', hoewel de gele balk helemaal uitslaat en Q100

    03 Astra 1KR...(19,2E) met DISEqC-instelling A, Q100

    04 Eutelsat Hot Bird...(13E) met DISEqC-instelling B, Q98

    Mijn vraag is: Waarom vindt AutoDISEqC de Astra 23,5E niet, terwijl die satelliet met de handmatige instelling C gewoon goed werkt met mijn Technisat Multytenne?

  11. Mijn Amiko SHD-8900 Alien had een probleem met fastscan in de nieuwe Spark firmware 1.2.74. Met fastscan (CanalDigitaal HD) vond de Amiko na de upgrade slechts 12 TV- en 3 radiozenders. Totdat ik me herinnerde dat ik pas onlangs op deze nieuwe Sparkversie was overgegaan en fastscan voor die tijd goed werkte. De oplossing was dan ook om terug te gaan naar de oudere versie van Spark, dus de versie 1.2.73.

  12. Eerlijk is eerlijk: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald! Met het schaamrood op de kaken, beken ik dat ik sinds kort toch maar voor het (veel) betere beeld van CD heb gekozen. Ik was eerder vooral verbolgen om het feit dat CD het FTV-signaal een paar dagen vóór 01 augustus beëindigde. Sorry, die paar dagen zijn nu niet meer belangrijk natuurlijk en mijn eerdere reactie hier was niet gepast. Het actiepakket dat ik sinds kort heb, voldoet prima. Snelle, makkelijke bestelling en levering, Ik heb nu weer de HD-beelden waaraan ik gewend was, aangevuld met een flink stel andere zenders waaronder nu ook de drie Vlaamse publieken. Bovendien niet duur: 6 maanden gratis en dan bijna tien euro per maand. Enige 'minpunt' is dat Fox (soms voetbal!) niet in het pakket zit en dat de SD-zenders er ook niet onder vallen. Maar ja, je kunt voor die prijs niet alles hebben.

  13. @jeanj Ook mijn kaart (nieuw oranje type, alleen geregistreerd voor 'gratis' NPO (HD)), zou per 01 aug uit worden gezet, maar dat verschrikkelijke CD heeft de kaart eergisteren al ongeldig gemaakt! Rond 17:30 uur middenin de plechtige rouwuitzending op Nederland 1 HD. Kennelijk heeft CD bij meer mensen de kaart te vroeg op zwart gezet. Ik het met die club helemaal gehad (klantenservice, pakket- en zenderwisselingen, prijsverhogingen). Ik neem vanaf nu genoegen met het mindere beeld van Digitenne. Op de satelliet zijn er nog steeds enkele regionalen te zien en vele HD-uitzendingen zijn nog steeds gewoon FTA bij de Engelsen of de Duitsers, nog afgezien van de vele andere mogelijkheden die de satelliet biedt. Ben dus een sat-liefhebber en blijf dit ook zonder CD. Ons huwelijk is ten einde...

  14. Fredo! Het gaat Klukje niet om het opwaarderen (dat is hem wel gelukt), maar om het initialiseren van de opgewaardeerde MR. Zijn vraag is: hoe herkent de Humax 5400 de MR weer? Dat lukte hem en mij NIET met de flash-truuk. Mij lukte het uiteindelijk wel door langzaam langs (ook zwakkere) FTA-zenders te zappen. Ene Ibby meldde hier ook al dat dat zappen de oplossing kán zijn: hij deed dat op HotBird, ik op Astra 2/Eurobird.

  15. Dit is mijn eerste bericht op SAT4ALL, ik ben hier dus nieuw hoewel ik mij hier al weken/maanden als aan het inlezen ben! Misschien gaat het niet helemaal goed (nog), ik doe mijn best.

    Ook ik heb een MR in de Humax 5400 Z, Klukje. Heb de MR opgewaardeerd met drie Fun-kaarten naar 1.060 en kreeg het bekende initialisatie-probleem. De truuk met alleen de flash-op-fun werkte absoluut niet, wat ik ook deed. Wat wel werkte is het (langzaam) zappen langs FTA-zenders. In mijn geval die op de 'Britse Astra' op 28' O. Daar zitten ook een paar zwakkere transponders op, het beeld vertoont dan blokken. Hoe het kan weet ik ook niet, maar de MR werd tijdens dat zappen wél ineens herkend. Alles ok nu. Succes verder.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...