Ga naar inhoud


rick2007

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rick2007

  1. Waarschijnlijk een veelgestelde vraag maar de zoekfunktie geeft niet echt bruikbare links:

     

    Welke CAM kan je het beste met de CD Smartcard gebruiken? Is de CAM van CD goed of kan ik beter een andere kopen? (ook met het oog op HD)?

     

    Heb nog een oude Matrix Reloaded, weet iemand of die eventueel nog bruikbaar is?

     

    De CAM moet in mijn Topfield TF4000PVR werken.

     

     

  2. Sinds geruime tijd reageert mijn topfield (4000pvr) erg traag op mijn afstandbediening. Soms duurt het meerdere seconden voordat er iets gebeurt. Heb laatst update en ook nieuwe batterijen in ab <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Heeft dit misschien iets te maken met een te sterk gefragmenteerde HD of updaten van EPG in achtergrond o.i.d?

     

    Heeft iemand een tip?

  3. Bedankt voor al jullie reakties.

     

    @MiLo: De TAP ga ik proberen, bedankt

     

    Over het format mp2 of mp3: De TAP zal er waarschijnlijk wel mp2 ervan maken. Dit formaat speelt winamp overigens ook af. Met een audioeditor kan ik dit ook naar mp3 brengen, dan natuurlijk met transcodeer verlies. Hopelijk valt het kwaliteitsverlies mee.

     

    Over het decoderen: Het is een opname van radio4 (north sea jazz). Het is me gelukt de opnames weer tot leven te wekken. Dit lag aan mijn MR kaartje, die niet meer synchroniseerd. Haal dus steeds mn kaart eruit en dan weer insteken, heb ik weer geluid.

     

    Lastig is ook dat je niet versneld een gedecodeerde kopie kan maken zoals bij video opnamen. Weet hier iemand nog een oplossing?

     

    Weet iemand welke SR uit de digitale uitgang van de TF4000 komt (48KHz ?). Is dit met een Geluidskaart normaal te verwerken?

  4. Heb nog een paar oude radioopnames die ik graag digitaal(!) zou willen overzetten naar mn PC.

     

    Ik heb alleen volgende problemen:

    Sommige opnames zijn nog gedeeltelijk gecodeerd (door het zappen tijdens de opname), zodat ze halverwege niet meer te beluisteren zijn. Heb geprobeerd te kopieren maar de kopie breekt ook af. Het kopieren gaat helaas ook niet versneld zoals bij videoopnames.

     

    Kan iemand mij nog een goede tip geven hoe ik de opnames gedecodeerd op de HD krijg?

     

    Is het mogelijk radioopnames met TFGet te kopieren? Zijn de files te konverteren naar mp3?

     

    Als dit alles niet gaat moet ik de digitale uitgang maar nemen. Heeft hier iemand ervaring met het opnemen met een geluidskaart (bv. SB-Audigy2)

     

    Alvast bedankt voor de tips

  5. Over dit thema is al meer geschreven geloof ik. Kort samengevat:

    De PVR 4000 kan hardwarematig maar twee progs tegelijk decoderen, dus 1 opnemen en de andere voor het kijken naar de aktueele zender. Met enige beperkingen (mbv timeshift truuk) is het mogelijk om een tweede programma op te nemen. Na afloop van de timeshift-opname met balk naar begin van opname gaan en record indrukken geloof ik.

     

    Wat je precies moet doen vind ik op het moment niet, maar bij interesse zoek ik verder.

  6. Dat probleem met het uitrichten op west heb ik ook. Bij mij heb ik vastgestelt dat de paal niet helemaal in alle richtingen loodrecht staat.

     

    Overigens kan het feit dat je niets ontving op Telecom2D ook met verouderde transponder info in je ontvanger te maken hebben (was bij mij soms het geval).

  7. Las laatst dat er DVD-recorder op de markt zijn die opnames in MPEG4 op de harddisk zetten. Aangezien MPEG4 (bv DivX) nog een aantal malen kleiner is als de standaard MPEG2, DVB standaard, zou je zo dus veel meer (ongeveer 4x ?) op de HD op kunnen slaan, al is het maar om te archiveren. Misschien worden de bestanden dan wel zo klein dat opnames via de serieele poort kunnen worden overgebracht..., zal wel niet.

     

    Zou natuurlijk een mooie nieuwe feature zijn voor bv. een nieuwe Topfield. Nog mooier is het natuurlijk als dit door Firmware-Update of misschien zelfs een TAP gerealiseerd kan worden. Heeft iemand zich met dit onderwerp wel een serieus bezig gehouden of bezitten de toppies gewoonweg te weinig power voor zulke features?

  8. Als ik zo alle verhalen lees, vraag ik mij af waarom er überhaupt een doorlus mogelijkheid op de beide tuners zit. Aangezien elke Tuner dmv DC of 22Khz modulatie, polarisatie en L/H-band aan de LNB (of switch) aangeeft, levert doorlussen dus alleen maar conflicten op. Wat uit voorgaande ook bevestigt word.

     

    Als je de TF zelf doorlust (bv tuner 1 naar tuner 2) kan dit nog goed gaan omdat je dit in de menuoptie aangeeft. De TF zou dan evt zelf rekening met conflicten kunnen houden. Of dat werkelijk zo is, betwijfel ik.

     

    Eenvoudig voorbeeld:

    Tuner 1 wil V-polarisatie en geeft dit aan met 13 VDC signaal op Tuner 1 ingang. Tuner 2 wil H-polarisatie en geeft dit aan met 18 VDC op zijn uitgang. Als Tuner 1 en 2 doorgelust worden ontstaat er dus een potentiaalverschil.

     

    Voor de tweede interne tuner kun je natuurlijk ook een tweede STB-ingang denken, die dan geen "rekening" houdt met evt. andere tuners op de zelfde kabel.

     

    Bij het doorlussen van de TF tuner 1 naar 2 kun je op tuner 2 dus alleen zenders ontvangen die de polarisatie van tuner 1 hebben. Daarbij "vergeet" ik voor het gemak maar even dat dmv 22KHz modulatie, ook nog L/H-Band geselecteerd wordt en bv. USALS commandos worden doorgegeven. Ook heb ik aangenomen dat bij het doorlussen de genoemde signalen (DC en 22KHz) elektrisch 1:1 doorgegeven worden.

     

    Als je dus echt zonder beinvloeding wilt werken, moet voor elke tuner (helaas) een aparte kabel naar de lnb (of switch) getrokken worden.

     

    Klopt mijn theorie in de praktijk? Wie vult aan of verbetert mij...

  9. Je wilt bereiken dat je multiswitch op de lowband ingangen een highband signaal doorschakelt. Dit is denk ik afhankelijk van de DiSEqC compatibiliteit van de multiswitch. Zonder DiSEqC 'weet' de multiswitch welke lnb ingang hij naar je ontvanger doorschakelt doordat je ontvanger dit middels 13/18VDC (V/H Pol.) en 0/22KHz (L/H-Band in deze volgorde) aan de multiswitch aangeeft. Probleem is dus dat je ontvanger waarschijnlijk een 22KHz signaal afgeeft bij highband kanalen terwijl je dit niet wilt. De multiswitch moet immers zijn lowband doorschakalen.

     

    Met DiSEqC 1.2 of 2.0 is het mogelijk het switchen (L/H V/H) middels commando's te doen (hiervoor wordt het 22KHz signaal gemoduleerd). Voorwaarde is natuurlijk dat zowel multiswitch als ontvangers DiSEqC compatibel zijn.

     

    Vraag eens bij de leverancier van de multiswitch na of en hoe de 4 quattro lnbs aan de 9/4 switch kunnen worden aangesloten en natuurlijk hoe je middels DiSEqC de verschillende lnbs aan kan spreken.

  10. Badankt voor je antwoord, je bedoeld dus de stab achter de switch te zetten. Daar heb ik nog niet aan gedacht. Als ik het goed begrijp zou ik dan de uitgang van de multiswitch aan de stab moeten hangen en van de stab direct naar mijn STB. De switch uitgang is dan quasi een single LNB uitgang.

     

    Zou natuurlijk geniaal zijn als de switch dus diseqc begrijpt en de stab de commandos doorgeeft aan de multiswitch (anders kan ie niet meer schakelen)

     

    Voordat ik dat uitprobeer, zou ik graag willen weten of iemand ervaring heeft. Voor dit expiriment moet ik een diseqc multiswitch en stab kopen en ook nog heel wat kabel trekken.

    Heb ook nog een slecht gevoel wbt de diseqc compatibiliteit. De diseqc multiswitches die aangeboden worden zijn allemaal 2.0 comp. maar werkt dit dan ook met de 1.2 comp. stab?

  11. Hallo,

     

    Wil graag een stab motor kopen en mijn schotel draaibaar maken. Probleem is dat ik een Quattro LNB met multiswitch (5/8) van Hirschmann heb en de switch niet diseqc compatibel blijkt te zijn. Nu zou ik mijn multiswitch door een diseqc comp. model kunnen vervangen, maar ben ik er dan?

    Vraag me af op welke ingang (H/L/V/H) de motor dan aangesloten moet worden en of dit überhaupt werkt. Hirschmann zegt dat de Stab de signaalsterkte moet kunnen meten en dat gaat niet goed als de Stab slechts aan een IF-niveau hangt. Is dat echt zo, dat de Stab de signaalsterkte meet? Is dat nou Diseqc 1.2 of USALS?

     

    Dan heb ik gezocht naar een diseqc compatibele switch. Die vond ik ook (emp centauri, gigant), maar vind het opvallend dat dat allemaal 8 input modellen zijn, waarmee je dus b.v. 2 quattro-LBNs mee kan switchen. Kan het zijn dat die diseqc (2.0)-compatibiliteit hier betekent, tussen twee LNBs switchen en dus niet voor het aansturen van rotors geschikt is?

     

    Wie help mij uit de dromen?

  12. Heb een Hirschmann multiswitch (CKR5081) en wil graag hierover een stab HH100 aansturen. Mijn STB is een TF4000PVR die USUALS compatibel is. Vraag mij nu af of er in het algemeen (Disteq compatibiteits)problemen te verwachten zijn veroorzaakt tussenschakeling van de multiswitch.

     

    Alvast bedankt

  13. Hallo,

     

    Ben sinds kort bezitter van een TF4000 (+MR 1.060).

    Heb de tuners nu doorgelust en kan helaas beperkt andere kanalen bekijken als ik van de andere tuner opneem.

     

    Vraag me nu af of ik (afgezien van dekodeerproblemen) alle zenders krijg, als ik nog een extra lijntje van mijn multiswitch trek.

     

    Heb een Quatro LNB op een multiswitch (CKR 5081) met 8 uitgangen aangesloten. Schotel, LNB & Switch alles van Hirschmann.

     

    Alvast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...