Ga naar inhoud


bright

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bright

  1. Als ik je verhaal goed begrijp kost het 1 euro plus lokaal tarief om telefonisch te regelen wat je wilt. Maar heb je naar goed oud-Hollandse traditie besloten om eens lekker dwars te gaan liggen door te vinden dat het anders moet. Maak voor de grap eens een optelsom van alle kosten die je hebt gemaakt om die ene euro plus lokale telefoonkosten uit te sparen en vul dan zelf het antwoord maar in op de vraag of dat echt een slimme zet is geweest.

     

    "To cut one's nose to spite one's face" noemt men dat in het Engels.

    Die optelsom is snel gemaakt , geen enkele euro heb ik uitgegeven. En misschien is het wel een hele slimme  zet geweest aangezien ik nu ben gaan kijken wat andere providers bieden. En zoals ik het nu bekijk is dat heel wat meer dan CD 

     

     

    @Bright

    Heb je je eigen link goed gelezen?

     

    Op grond van de Wet Van Dam wordt per 1 december het wettelijk toegestaan om op te zeggen via hetzelfde kanaal als waarop de overeenkomst is aangegaan. 

    Ik heb het goed gelezen , jij ook ?

  2. Van verloren brieven en verloren telefoontje's,kan ik mee spreken,en dit van diverse aanbieders,is het nu tv,telefoon of gsm.

    Het merkwaardigste is,dat het dan meestal opgeraakt wordt via prive berichten op hun facebook pagina.

    Maar waarom (ik weet niet hoe het zit in Nederland),dat als er twijfels bestaan aan mails,kan je toch gewoon een brief ondertekenen met je eid paspoort of een mail opstellen,ondertekend met je eid.Dan kan de firma niet twijfelen of discussiëren,kom het wel van de abonnee zelf.

    Maar ja,blijkbaar moet er nog veel water lopen naar de zee,vooraleer ieder bedrijf dit integreert in hun bedrijf.

    En in belgie,zou een mail en zelfs een sms'je dezelfde waarde hebben dan een brief.

    Maar helaas ken ik de wetgeving daaromtrent niet in Nederland.

    Maar als je inlogt in je abonnee zone,dan moeten ze toch al redelijk zeker zijn,dat het de abonee zelf is,maar helaas hier ook in belgie,kan je van diverse bedrijven je abonnement opkrikken,maar kost het alle moeite een lager abonnement te kiezen via de klanten login.Alhoewel ik één bedrijf ken,waar je optie's kan uitzetten,maar betrouwbaar is het niet,en een andere aanbieder,kan je,je abonnement verlagen.

    Maar het ware beter,dat de bedrijven,meegaan met de tijd,en toch minimaal kijken naar de wil van de klant. Voor een bedrijf is het minder interessant,een lager abonnement te verkopen,maar daarom het moeilijk maken,maakt volgens mij geen zin,erger nog,je creëert bij klanten soms het tegenovergestelde.

    Dus,het is niet enkel CD,die moeilijk doet,maar dus hier in belgie heel wat bedrijven.

    En bij bepaalde zaken,kan je gebruik ervan snel variëren,waar het gemakkelijk moet gaan volgens mij dit aan te passen,zonder 10tallen brieven te schrijven en te mailen,maar gewoon in de klantenzone.

     

    In Nederland is email ook rechtsgeldig zoals onder ander hier te lezen is . https://ictrecht.nl/contracten-en-algemene-voorwaarden/opzeggen-per-mail-is-legaal/

     

    En in onderstaande staan nog eens de voorwaarden.

     

    Email is ook schriftelijke communicatie, al bestaat er nog maar weinig jurisprudentie over. Verklaringen, opzeggingen o.i.d. zijn in ieder geval wel rechtsgeldig maar wel onderhevig aan een aantal voorwaarden.

    Het Burgerlijk Wetboek regelt in artikel 227a van boek 6 dat een overeenkomst ook via een elektronisch document afgehandeld mag worden als er aan 4 eisen voldaan is.

    - Raadpleegbaarheid door partijen

    - Authenticiteit voldoende gewaarborgd

    - Dateerbaarheid (datum moet af te leiden zijn in email)

    - Identificeerbaarheid (beide partijen)

     

    En ook hier in Nederland zullen wel meer bedrijven zijn die er een potje van maken en schijt hebben aan de klant. En dat is ook niet zo verwonderlijk als je met klanten te maken hebt die het normaal vinden of zich er niet druk om maken dat bedrijven zich niet aan de regels/wetten houden zoals uit enkele van de reacties hier blijkt.

     

    Maar er zijn ook bedrijven die het keurig doen. Bij mijn telefoon provider kan ik gewoon per maand mijn belbundel en internetbundel aanpassen zowel naar boven als naar beneden. Bij mijn energiebedrijf kan ik mijn maandbedrag ook per maand aanpassen zowel omhoog als omlaag. En bij mijn nieuwe tv provider kan ik ook per maand bijvoorbeeld HBO of Fox sport aanzetten of uitzetten en zit ik er niet gelijk een jaar aan vast.

     

  3. Ik lees overigens nog nergens dat alle 3 kaarten van TS door CD zijn opgezegd.

    Daarvoor moeten er 3 (drie) brieven binnenkomen waarin in elke brief één van de geabonneerde Smartkaart nummers vermeld staat.

    Op elke brief moet dan ook staan dat het gehele abonnement is verwijderd.

    Als je zo's bevestigingsbrief voor één kaart voor het eerst ontvangt sta je raar te kijken dat daarbij is vermeld dat het gehele abonnement geheel is opgezegd.

    Deze melding heeft echter alleen betrekking op die ene opgezegde (2e) kaart en zegt nog helemaal niets over de status van de overige kaarten.

     

    Nu heeft TS schijnbaar opzeggingen ontvangen van 2 Smartkaarten maar niet van de derde.

     

    Misschien dat TS dit nog even wil toelichten.

    Er staat toch duidelijk dat er 3 brieven zijn ontvangen. Maar voor alle duidelijkheid : ja CD heeft het totale abonnement opgezegd per smartcard..

    En als ze in de brieven hadden gezet dat ZIJ in verband met een in hun ogen onoplosbaar verschil van mening of iets dergelijks tot beëindiging van het abonnement waren over gegaan zou ik zeggen dat het een vreemde handelswijze is om van je klanten af te komen. Maar het feit dat ze daar niet eens voor uit komen en zwart op wit stellen dat IK verzocht heb tot beëindigen geeft me echt te denken.

    Overigens hebben ze niks waarmee ze kunnen  aantonen dat ik erom verzocht heb, geen opzeggingsbrief of telefoongesprek of mail.

     

    Wat mij bevreemd is dat er nogal nonchalant met de rechten van de consument wordt omgegaan.

    Een organisatie die willens en wetens de wed van Dam overtreed verdiend aandacht, en daar wordt hier door TS  aandacht voor gevraagd.

    Niets meer en niets minder.

     

    Klagen kan bij Klachtenkompas.nl

    Mogelijk leid dit tot een oplossing waar alle gebruikers van CanalDigitaal die op willen zeggen of anderszins mee geholpen worden.

     

     

    Dit is precies waar het mij om gaat. Ik vind het vreemd dat een bedrijf het de klanten gemakkelijk maakt om meer te betalen maar als de klant minder wil betalen worden er drempels opgeworpen.

    Bovendien , en dat lees ik vaak genoeg in de klachten , raakt die brief zoek of komt niet aan en is dat telefoongesprek er volgens CD nooit geweest.

    Met een mailservice waarbij gelijk een bevestiging volgt dat het is ontvangen , zoals je nu ook direct krijgt als je een mail naar CD stuurt , heb je daar geen problemen meer mee.

    Bovendien is het één en ander al per wet geregeld dus ik snap de laconieke reacties dan ook niet zo goed. Zoals ik al in mijn 1e bericht heb gemeld wist ik niet van het bestaan van de wet van Dam af toen ik hieraan begon maar vond het gewoon gevoelsmatig onterecht.  En blijkbaar zijn er in het verleden ook mensen geweest die zich hier druk om maakten en vandaar dat de wet er is gekomen neem ik aan.

    En de meningen dat ik moeilijk doe en dat er toch niets tegen te doen is omdat het CD is en dat ze dat nu eenmaal niet willen enzovoort  , dat is de juiste mentaliteit ?

    Als ik op de site van CD inlog en via mijn pagina een mail stuur naar CD met het verzoek om de extra kaart te schrappen hebben ze dit direct met mijn gegevens binnen. Wie doet nu moeilijk ?

    En degene hierboven die stelt :" Dat gaat heel eenvoudig met een telefoontje of een brief, het forum staat vol met berichten dat die weg probleemloos werkt.."    Er zijn zat voorbeelden waarbij het wel mis gaat .  

     

    Principekwestie, dat mag ik wel :)

    Ik heb zelf het antwoordnummer gebruikt, want ik wist wel dat het anders niet goed zou komen.

     

    Volgens mij moet je op kunnen zeggen zoals je destijds aangemeld bent.

    Dat je nu per internet kan uitbreiden staat daar los van.

     

    Lekker knullig ook van CD om een volledig telefoonnummer op internet te plaatsen.

    Laatste 3 cijfers xx190 of zo was voldoende geweest.

    Maar heb je nou zelf je volledige adresgegevens op dat klachtenforum geplaatst?

     

    Dat alles opgezegd wordt, heb ik een keer gehad toen ik alleen film1 wilde stoppen.

    Dan kon dan wel via de webmail opgelost worden.

     

    Nee ik heb niet mijn volledige adresgegevens geplaatst

    Maar inmiddels heb ik  bij een andere provider een abonnement afgesloten en als deze provider zijn woord houd heb ik dat op 18 september in huis , dus nog een week voordat het abo met CD afloopt.

    En bij deze provider kan ik wel alle zaken gewoon via internet regelen. Wil ik een maandje een extra dienst hoef ik het alleen maar aan te zetten en wil ik dat de volgende maand niet dat zet ik het weer uit.

    Kijk en dat is in elk klantvriendelijk. En of de beeldkwaliteit net zo goed is als bij CD of dat de decoder net zo slecht werkt en de EPG het steeds laat afweten dat zullen we wel zien.

    Ik was waarschijnlijk gewoon nog een poosje klant gebleven bij CD , weliswaar met 1 smartcard minder , als ze gewoon ook een beetje klantvriendelijkheid zouden hebben getoond.  

     

    Ik wens de  fans van CD hier succes en veel plezier en voor al de anderen zeg ik sterkte !

  4. Omdat per 1 augustus CD de prijs van de extra smartcards abnormaal heeft verhoogt van € 1,50 naar € 4,00 . Ik kreeg dit begin juli per mail gemeld door CD. Er stond dat als ik  i.v.m. de prijsverhoging de extra kaart(en) wilde opzeggen ik dat binnen 4 week moest doen. 

    Ik heb 2 extra kaarten en daarvan gebruik ik er maar 1. Ik heb de andere aangehouden omdat dit maar 1,50 per maand was en ik wel eens gedonder heb gehad met CD betreffende een defecte kaart. Dat duurde dan een week voor ik een nieuwe had. Dus deze had ik dan achter de hand. Maar voor € 4,00 vond ik dat te duur worden en wilde deze dus opzeggen.

     

    Ik naar de site van CD en inloggen en zoeken naar de mogelijkheid om 1 kaart op te zeggen. Ik kon wel vinden hoe ik gemakkelijk een duurder pakket kon nemen , een paar klikken en het was klaar. Maar hoe ik mijn overbodige kaart kon opzeggen niet. Ik heb dus , ingelogd zijnde , via de mail van klantenservice gemeld dat ik vanwege de prijsverhoging smartcard met nummer xxxxxxxxxx wilde opzeggen en dat ik geen andere mogelijkheid via de site kon vinden om dit te regelen en dat ik daarom deze mail stuurde en aannam dat het zo geregeld kon worden.

    Ik kreeg na een paar dagen een mail van CD dat het niet op deze manier kon en dat ik dit schriftelijk of telefonisch moest doen. Aangezien ik het hier niet mee eens ben heb ik terug gemaild dat ik van mening ben dat ze een opzegging via de mail moesten accepteren. Nogmaals kreeg ik een mail terug dat dit toch echt niet kon.

    Daarop de klacht via klachtenkompas van de consumentenbond aangekaart. In de eerste reactie die ik kreeg vermelde CD doodleuk mijn telefoonnummer voor iedereen te lezen . Er werd helemaal geen reactie gegeven op mijn klacht alleen dat ze me op dat nummer wilden bellen om over de klacht te praten.

    Het telefoonnummer heb ik nu dus maar afgesloten en ben genoodzaakt een ander nummer te nemen met alle gevolgen daarvan.

    Ik heb dan ook in mijn reactie dit gemeld en dat ik de kosten voor het aanvragen van een nieuw nummer en de kosten van de tijd die ik daarin moet gaan steken om dit te veranderen en door te geven op CD zal verhalen. Dit  heb ik ze tevens gemaild. Bovendien heb ik aangegeven dat ik wilde dat ze op mijn klachten gingen reageren op de site in plaats van te proberen het via een telefoontje af te wimpelen. 

     

    Intussen had iemand me opmerkzaam gemaakt op "De wet van Dam". Hierin staat onder andere dat als het via de site mogelijk is om het abonnement te upgraden je ook moet kunnen downgraden op dezelfde manier. 

    Bij CD is dit niet mogelijk. Je kunt wel een duurder pakket nemen of een extra kaart aanschaffen maar weer terug naar een goedkoper pakket of een kaart opzeggen dus niet.

     

    Ik kreeg van CD volgende reactie :

     

    "Opzeggingen worden telefonisch of schriftelijk in behandeling genomen. Zo kan er worden gecontroleerd of wij met de abonnee zelf in contact zijn en anders per brief voor onze administratie."

     

    Dus als ik een duurder pakket aanvraag zal het hun een zorg zijn of ik wel de betreffende abonnee ben omdat ze dan extra kunnen incasseren?

    Als ik een mail verstuur via hun site terwijl ik ingelogd ben weten ze ook dat ik de desbetreffende abonnee ben. Ook gewoon gelul dus. Ik heb al van diversen gehoord die gebeld hadden en dat later gewoon ontkent werd dat er gebeld was en hup weer een paar centen extra. Bovendien kost dit telefoonnummer € 1.00 per gesprek + de belkosten, Met de deskundigheid van CD personeel zit je zo een half uur aan de telefoon. En als je het schriftelijk doe moet je , om zeker te weten dat het aankomt , het aangetekend versturen..

     

    Ik wil dus gewoon dat CD het mogelijk maakt dat , nadat je bent ingelogd , je het abonnement kunt veranderen zoals je wil.

    Tevens melde CD in deze reactie het volgende :

     

    "Om deze klacht met u op te lossen stellen wij voor om per email contact met u op te nemen, in verband met de openbaarheid op dit klachtenforum. Wij zullen dit adres niet met u verifiëren en gaan er van uit dat de gegevens in ons systeem kloppen."

     

    In het openbaar willen ze het dus gewoon niet oplossen.

    In het klachtenforum kun je op een aangedragen oplossing , en CD vind bovenstaande een oplossing" het voorstel accepteren of niet. Als je het accepteert kun je niet meer reageren. Dus ik heb het niet geaccepteerd en gemeld dat ik vind dat CD zich aan de wet moet houden en de mogelijkheid moet geven om digitaal deze zaken te regelen en totdat het geregeld is ook email moet accepteren.

     

    Hierop kreeg ik de volgende reactie van CD :

     

    "Wij vinden het zeer spijtig dat u geen contact per email wenst, zoals wij hebben aangeboden.
    Daarin hadden wij het een en ander kunnen uiteenzetten aan u.
    Helaas wilt u hier geen gebruik van maken.

    Wij zien inmiddels dat uw abonnement is opgezegd per 25 september.
    Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,
    Webcare CanalDigitaal "

     

    Ten eerste heb ik niet aangegeven dat ik geen contact wenste per mail. Ten tweede heb ik mijn abonnement helemaal niet opgezegd. Dus als dat gebeurd is dan heeft CD dat zelf gedaan.

    Vandaag 3 x een brief in de bus.

    Brief 1 : opzegging smartcard xxxxxxxxxxx  Hierbij hebben we Uw verzoek tot het opzeggen van het abonnement op Uw extra kaart verwerkt.

    Brief 2 : opzegging smartcard xxxxxxxxxxx  Hierbij hebben we Uw verzoek tot het opzeggen van het abonnement op Uw extra kaart verwerkt.

    Brief 3 : Wij hebben Uw verzoek om Uw huidige televisie abonnement op te zeggen verwerkt.

    Uw abonnement zal op 25-9-2014 volledig worden beëindigd,

     

    Dus nu kan ten eerste het wel zonder dat ik ook maar iets doe , telefonisch of schriftelijk.. Ze geven aan dat IK wil dat het abonnement wordt beëindigd. Ik vraag me af hoe ze dat willen bewijzen. Ik heb nergens gezegd dat ik van mijn hele abonnement af wil alleen van die ene kaart.

     

    Deze actie lijkt op een kleine kinderen actie . Jij plaagt mij dan plaag ik jou. Heel erg kinderachtig.

    Als je te lastig wordt dan zeggen ZIJ gewoon je hele abonnement op maar ze hebben nog niet eens het lef om te zeggen dat ZIJ gewoon geen grote mond van hun klanten dulden. En doe je dat wel dat mag je geen klant meer zij , lekker puh.

     

    Ik ben me nu even aan het beraden wat te doen. Aan de ene kant wilde ik eigenlijk al van CD af en dit is natuurlijk wel een makkelijke gelegenheid. Ik was die ontvanger van ze al wat langer zat Constant EPG problemen en het constant opnieuw instaleren van de ontvanger.

    Qua beeld ben ik altijd tevreden geweest , maar dat is ook geen CD verdienste . Ook ergerde ik me aan de prijsstijgingen . In dik een jaar van 14,95 naar nu met 2 extra kaarten naar 26,95.

     

    Maar aan de andere kant steekt het me wel dat CD dit allemaal zo maar kan doen. Waarom hoeft CD zich niet aan de wet te houden?

    Bovendien is het niet bepaald elegant om als een klant te lastig wordt het abonnement te beëindigen en dan te zeggen dat de klant het zelf heeft gevraagd.

     

     

     

  5. Zoals ik enige tijd geleden hier heb gemeld ( zie : wat een zootje) heb ik 2 smartcards met 2 verschillende abonneenummers maar op hetzelfde adres als mijn smartcard met weer een ander abonneenummer alle drie ondergebracht op mijn abonneenummer.Het overschrijven ging voorspoedig echter had ik daarna een week lang geen beeld meer op de twee overgenomen smartcards en heb ik 2 nieuwe toegestuurd gekregen.

     

    Hierna kreeg ik een rekening voor de 2 smartcards met daarbij de registratievergoeding van € 29,95 en het abonnement voor het settop box pakket van € 69,96 per kaart. Dus totaal 2 x € 99,91 = samen zo'n € 200,00. Maar deze heb ik netjes betaald want de schoorsteen bij C D moet nu eenmaal ook roken ( ook al is het wel vieze vette rook).

     

    Daarna kreeg ik op de 2 aboneenummers die overgezet zijn naar mijn abonneenummer nog een herinnering dat er nog niet betaald was voor het set topbox pakket. Ik dacht in al mijn oprechtheid( lees: onnozelheid) dat C D hier ook niets aan kon doen want mijn betaling en deze herinneringen hadden zich wellicht gekruisd en dat zou ook bij C D wel duidelijk worden en daarmee zou het dan wel klaar zijn.

     

    Maar helaas. Vanmorgen vallen er 2 tweede herinneringen op de mat met de boodschap dat de kaarten zijn uitgeschakeld ( tja dat waren ze al sinds het abonnement was overgezet) en dat er nu wel even snel betaald moet worden de som van € 69,96 + 16,00 afsluitkosten.En dit dus weer maal 2. Deze herinneringen zijn dus gestuurd naar het oude abonnementnummer en geadreseerd aan de personen die daarmee verbonden zijn.

     

    Ik bedoel maar , hoezo geen zootje ????

     

  6. Origineel bericht van: edske
    Johan45 :dus ik kan zonder overschrijvingsformulier deze kaart verkopen?? zonder dat ik evt later voor verrassingen kom te staan?
    ik hen nu geen abo en betaal niets.


    Ik denk niet dat de nieuwe eigenaar er iets mee kan.Tenminste niet zomaar. Om eventueel te kunnen heractiveren zou je minimaal het set top box pakket moeten hebben en zou je 69,95 per jaar moeten betalen. Aangezien je helemaal niets betaald zal het kaartje ook wel niet meer werken en zal minimaal heractiveringskosten moeten betalen.
  7. Origineel bericht van: Johan45
    Origineel bericht van: bright

    Dus jullie kunnen me nu wel vertellen dat de kaart is uitgeschakelt en dat kan de helpdesk van C D niet ? Dus toch terecht een zootje !!


    Klopt, je kaart is uitgeschakeld maar dat gebeurd altijd als ze een nieuwe kaart toesturen.


    Dan zijn ze zeker ook nog helderziend want die datum stond er al in voordat ik voor de eerste keer CD belde !
    Bovendien heb ik net nog even gekeken op (ik krijg het bijna niet ingetikt blush ) "mijn Canaal Digitaal" en daar staan beide kaarten nog actief met een geldigheisduur tot 30-11-2010. confused

  8. Origineel bericht van: Zilverster
    @bright,


    Citaat:
    Ook dit heb ik aan Canaal digitaal aangegeven :

    Namelijk de datum is 01-jan 1991



    Dan is de kaart idd uitgeschakeld, zoals de spreker @44piet hier boven ook aangeeft.

    Zelf had ik een andere fout verwacht, vandaar mijn vraag.

    Dank voor je antwoord, gr.


    Zilverster.


    Welke fout had jij dan verwacht ?

    Dus jullie kunnen me nu wel vertellen dat de kaart is uitgeschakelt en dat kan de helpdesk van C D niet ? Dus toch terecht een zootje !!
  9. Origineel bericht van: Zilverster
    @bright,

    Ik heb zo'n vermoeden.

    Gaat het hier om 3 x een Seca 2 kaart ?

    Om te beginnen, stap 1 :

    Vergelijk dan eens de datum van alle 3 de verschillende kaarten, waarop staat deze.


    Gr.


    @ Zilverster

    Ook dit heb ik aan Canaal digitaal aangegeven :

    Namelijk de datum is 01-jan 1991

    In mijn brievenbus staat een aanbieding van Canaal Plus met de datum 2003,

    Dit heb ik bij de helpdesk ook vermeld en het enige antwootd dat ik krijg is :" Ja dat is wel vreemd".

    Tja daar was ik zelf ook al wel van overtuigd.

    En of enige nuanca wel of niet op zijn plaats is boeit mij niet zoveel. Mijn frustratie is vanwege de ogenschijnlijke onmacht bij canaal digitaal als er problemen zijn. Je vertelt op hun 15 cent per minuut nummer je problemen( En dit loopt ook lekker aan als je een uur lang ze ervan probeert te overtuigen dat de fout bij hun ligt) , geeft aan wanneer het fout is gegaan,dus bij het omzetten van het abonnement en het enige dat zij kunnen aangeven is dan "we kunnen nieuwe kaartjes sturen".
    Donderdagochtend was er nog niets aan de hand. Donderdagavond heb ik geen beeld meer.Mijn conclussie lijkt dan gerechtvaardigd dat het probleem bij hun ligt.Maar naar mijn mening ontbreekt het bij de helpdesk aan de kennis wat er dan fout kan zijn gegaan bij het in dit geval van overzetten van abonnementnummers.
    En de oplossing van nieuwe kaarten is één maar dat dit 5 werkdagen ( dus in dit geval + weekend minimaal een week) moet duren vind ik niet acceptabel.
    Ik vind dat ze de mogelijkheid moeten bieden dat ik hier in de buurt naar een bij hun aangesloten dealer ga en daar de kaarten dezelfde dag danwel de dag erop weg kan halen. Dit moet administratief niet onmogelijk zijn.

    Ik woon in een gebied waarbij ik afhankelijk ben gemaakt om tv te kunnen kijken bij Canaal Digitaal via de schotel. Een ander optie is hier in dit landelijke gebied niet ( bijv digitale televisie via de ether of via de kabel).

    En als er al enige nuance moet worden aangebracht dan is dat in het feit dat er ergere dingen zijn dan een week geen tv. Natuurlijk is dat zo. Het leven gaat er echt wel om door.




  10. Ik had hier thuis drie verschillende smartcards, alle met een set topbox abonnement. Deze stonden alle drie op een andere naam en met een ander abonneenummer maar wel op hetzelfde adres.Dit stamt nog uit de begintijd toen je nog geen 2 smartcards op één naam kon hebben. Maar nu dacht ik om ze dan toch maar onder één naam en één abonnenummer te zetten en dan het zenderpakket veranderen naar Basis of Familie en dan de twee andere als 2e en 3e smartcard te nemen. Scheelt ook nog weer geld want voor een set topbox betaal je tegenwoordig ook al 69,96 euro per stuk.

    Eerst maar even geinformeerd bij Canaal digitaal hoe ik dit moest doen. Ik moest dan eerst de andere twee d.m.v. 2 overname formulieren op mijn naam zetten en daarna kon ik het zenderpakket wijzigen.Vorige week woensdag 11 november heb ik die opgestuurd.

    Gistermorgen heb ik nog tv gekeken voor ik naar het werk ging . Maar toen ik gisteravond thuis kwam was het zwart.Dit was op de twee kaarten die ik heb laten overzetten. Op de kaart die al op dit abonnement zat en dus niet veranderd is had ik nog wel gewoon beeld.

    Ik heb op internet gekeken en zag via "mijn canaal"dat ze inderdaad de andere twee kaarten hadden toegevoegd.Eerst heb ik maar geprobeerd om ze te heractiveren.Maar het beeld bleef zwart. Toen de helpdesk gebeld. Deze heeft even gekeken en volgens hem moest het goed zijn maar hij zou nog even een sterker activeringssignaal sturen.Binnen een uur had ik gegarandeerd weer beeld volgens hem. Ik heb meer dan een uur gewacht maar geen beeld. Inmiddels was het na 21.00 uur en was de helpdesk gesloten.

    Vandaag eerst overdag maar eens gebeld. Ik was op mijn werk. Ik legde nogmaals het probleem voor en deze man gaf aan dat ik de ontvanger eens moest resetten. Ik heb met het thuisfront gebeld , die heeft de reset uitgevoerd, maar dit hielp ook niets. Toen ik vanavond thuis kwam heb ik dat zelf ook nog eens geprobeerd maar dit werkte ook niet. Dus maar weer met canaal bellen. Eerst wilde de beste man weer een activeringssignaal sturen maar toen ik vertelde dat dat al zonder resultaat geprobeerd was heeft hij nog wat verder gekeken maar kam niet verder dan dat hij alleen nieuwe smartcards kon opsturen. Dit gaat 5 werkdagen duren. Dat betekent dus 5 dagen geen tv!!

     

    Het is volgens mij duidelijk dat er bij het omzetten van de kaarten van het ene abonnement naar het andere iets fout is gegaan.Maar dat kunnen ze niet zien blijkbaar.

    En dan betekent het gewoon 5 dagen geen tv.

     

    wat een zootje

     

     

    Zo dat moest ik even kwijt.

  11. Volgens mij komt het puur en alleen voor bij het grootste gedeelte van de C+ goedgekeurde ontvangers waarbij de frequentie niet handmatig is in te stellen. Ik heb een oude Philips en een strong waarbij het niet lukt . Ik heb een Pace waarbij het met automatisch zoeken ook niet lukt maar wel als ik op frequentie zoek. Typisch weer C+ natuurlijk.Ze geven op de site wel aan dat je ze kunt ontvangen en hoe je dat doen moet maar ze zetten er niet even bij dat indien je een door hun goedgekeurde ontvanger hebt je ze waarschijnlijk nog niet kunt ontvangen.

    Dat is ongeveer hetzelfde las een worst op 2 meter hoog hangen en zeg dat ze er van mogen eten terwijl je weet dat jouw leden niet langer zijn dan 1 meter 50.

  12. Nou daar zijn we dan weer klaar mee. Want dat was juist het meest irritante van voor de laatste update. Heb je een programma opgenomen en is halverwege het geluid weg. Dat was de enige reden waarom ik mijn ontvanger niet zoals door $#@%!%#$#@#! geadviseerd terug te laten zetten naar de laatst "goed "werkende firmware.

    Heeft iemand trouwens al geprobeerd om $#@%!%#$#@#! te mailen met de vraag of het verstandig is deze update uit te voeren? Ik heb het geprobeerd maar krijg om de één of ander reden de mail terug met een foutmelding.

    Al met al zijn we dus gewoon bij de neus genomen en heeft met nu een update gemaakt die de vorige update ongedaan maakt. Toch knap dat ze dat kunnen.Maar ik denk dat het verder een geval van jammer is want ik geloof nooit dat er een nog weer een nieuwe update komt. Misschien moeten we , indien het bovenstaande klopt , het toch weer hoger spelen.

  13. Volgens de importeur $#@%!%#$#@#! van de Pace Puma zou deze niet meer door hun worden geleverd. Dit is mij verteld door hun nadat ik een groot probleem heb sinds ik enkele dagen geleden eens besloot om te kijken of er nog een update voor deze ontvanger was.Zolang als ik het apparaat bezit heb ik er toch vrij vaak wat problemen mee.

    Het grootste probleem is dat het beeld op een gegeven moment bevriest en dan na een aantal seconden verder gaat zonder geluid. Dit is erg vervelend als je op de 2e tuner wat aan het opnemen bent en er achteraf achter komt dat er geen geluid bij is.

    Vandaar dat ik toch zo af en toe kijk of er nog een update is en enkele dagen geleden dus ook. En tot mijn vreugde gaf de ontvanger aan een update te hebben gevonden. Volgens de regels deze laten instaleren en als alles klaar is dan schakelt de tuner weer in. Alleen schakelde de tuner wel in echter had ik hgeen beeld. Ik heb de tuner weer uitgeschakeld en vervolgens weer in . En ja hoor , ik had weer beeld.! Even op een andere zender zetten en .... weer een zwart beeld. Dan maar weer terug naar de andere zender maar ook dit was nu zwart. Tuner weer uitgezet en weer aan en ja hoor weer beeld maar na het zappen herhaalt het bovenstaande zich. Maar eens proberen de zenders opnieuw te laten inlezen. Dat begint voortvarend maar op een gegeven moment gaat de indicator niet meer verder , de tuner geeft aan bezig te zijn maar komt niet verder.

     

    Dan maar proberen de herstel ontvanger configuratie . Alle menu's doorlopen en ingesteld en ook het zenderzoeken gaat nu wel goed. Maar daarna weer dezelfde ellende. Bij het overschakelen krijg ik een zwart beeld en bij het terugschakelen is het andere programma ook zwart.Soms gaat het goed maar meestal niet

     

    Ik heb deze klacht via de mail voorgelgd aan $#@%!%#$#@#! , de importeur. Deze gaf eerst als antwoord :"Er is waarschijnlijk iets mis met Uw ontvanger , raadpleeg voor controle / reparatie Uw dealer ."

     

    Iets mis met mijn ontvanger ???? Pffff dat was me nog niet opgevallen.

     

    Als je op de site van $#@%!%#$#@#! kijkt zie je het onderstaande bij de support .

     

    "Vanaf heden is er nieuwe software beschikbaar voor deze ontvanger.

     

    Versie 1.8.7 (10 juni 2005)

     

    Klik hier om de handleiding voor de softwareupdate te downloaden.

     

    Wij raden u op dit moment af om deze softwareupgrade uit te voeren!

     

    Er zijn enkele fouten in deze versie geslopen die negatieve effecten heeft op de ontvangst van de Nederlandse zenders. Zoals traag zappen en soms geen beeld. Er wordt op korte termijn een nieuwe software verwacht waarin deze problemen zijn verholpen!"

     

    M.a.w. weten ze er dus van. Het is vreemd dat de update van juni 2005 is , aangezien ik volgens mij medio november bnog gekeken heb of er een update was en de tuner toen geen update kon vinden. En ik ben er bijna zeker van dat ik de update van juni destijds ook heb uitgevoerd.

     

    Ik heb ze nogmaals gemaild dat ik niet tevreden was met hun antwoord ;Ik schreef onderstaande :

     

    Het is toch treurig dat er al sinds juni 2005 een update is die een slecht werkend toestel achterlaat en dat er niets aan gedaan wordt. Sterker , de update blijft gewoon aanwezig en een nietsvermoedende gebruiker , zoals ik , die eens gaat kijken of er nog een update is en deze vervolgens laat instaleren heeft opeens een slecht werkend toestel.

     

    En dan vind ik Uw antwoord wel erg lijken op afschepen. U bent als ik het goed heb de importeur en dient voor het produkt te staan. Simpel verwijzen naar de dealer voor controle / reparatie is als antwoord echt onvoldoende. Hoe zit het met de kosten van dit onderzoek dan wel reparatie.

     

    Wat heeft U er aan gedaan om er bij Pace op aan te dringen deze update te verwijderen dan wel een verbetering toe te passen. Het apparaat heeft zo lang als ik hem heb , en dat is 2,5 jaar , altijd al de bekende klachten gehad , zoals het vaak bevriezen van het beeld om daarna zonder geluid verder te gaan. Dit is gee klacht van mij alleen maar van meerdere kijk maar op een forum over sateliet.

     

    Ik verwacht van U een beter en gedegen antwoord dan het onderstaande.

     

    Ter informatie meld ik U dat deze coorespondentie ook wordt doorgestuurd aan Kassa en Radar en op de diverse Sat platforms.

     

     

    Blijkbaar doet de laatste alinea wonderen want ik kreeg nu heel snel onderstaand bericht terug :

     

    Ik vind het jammer dat u zo snel uw conclusies trekt.Ik heb intussen al een paar ontvangers met dezelfde klacht ontvangen als die van u. Hierin blijkt een defect de oorzaak te zijn. Dit defect wordt pas zichtbaar na update van de software. Bij goed functionerende ontvangers (zonder defect), komt deze klacht zelden voor.

     

    Uiteraard hebben wij aangedrongen op herstel en off-air halen bij Pace, echter zij zijn tot op heden niet van plan geweest op dit terug te draaien. Dit is dan ook één van de redenen geweest waarom wij dit toestel niet meer leveren. Helaas hebben wij niet de macht over de softwareupdates en het wel of niet on-air gaan van software.

     

    Ik raad u nogmaals aan om dit verhaal voor te leggen aan uw dealer. Wanneer het toestel door ons is geimporteerd, wordt deze tot op heden vrijwel altijd onder garantie hersteld. Dit om de eindgebruiker tegemoet te komen.

     

    Als je echter op hun site kijkt kun je niet de conclusie trekken dat ze de pace puma niet meer verkopen. Onder te leveren ontvanger staat hij nog gewoon vermeld.Er wordt zelfs nog vermeld dat je voor de 2e tuner een aparte afstandsbediening kan kopen.

     

    Ik snap best als mensen zeggen , waarom koop je geen andere tuner als je er al zo lang problemen mee hebt. Maar ja , ik heb al heel wat middeltjes gebruikt en nog steeds wil het geld me maar niet op de rug groeien. En op zich is het concept van de ontvanger natuurlijk ook prima , met één kaartje naar de ene kunnen kijken en de andere kunnen opnemen stelt ons bijna gelijk aan de kabelkijkers.

     

    Moraal van het verhaal :

     

    Phoibos , informeer nog maar eens goed voor je deze ontvanger aanschaft.

  14. Ik mis toch wel wat gegevens over hoe het één en ander is aangesloten. Heb je trouwens hiervoor een videorecorder gehad en zo ja hoe had je deze aangesloten?

    Dat jouw dvd recorder geen zenders vindt kan logisch zijn aangezien er maar 1 zender is en dat is jouw sateliet decoder.De pace heeft een rf uitgang en 2 x scart.Op de ene heb je de televisie onder en de andere de tv boven. Je wilt de dvd recorder op dezelfde uitgang hebben als de tv beneden. Hierdoor kun je dan ook alleen maar opnemen waar je op dat moment beneden naar kijkt.

    Maar graag toch nog wat meer gegegevns Wat heb je al gebprobeerd ?

  15. Citaat:
    Hallo bright
    ik heb hier een puma draaien en niks geen vastlopers !!
    Is jou antenne signaal wel goed of heb je wat boven of onder de tuner staan waardoor hij te warm kan worden
    ceasar


    Ik ben echt niet de enige met dit probleem.Maar het signaal is goed . Hij staat inderdaad wel boven de videorecorder, maar bovenop staat niets.Misscien dat het een probleem is van de eerste generatie , want ik heb hem direkt gekocht toen hij uit was. Ik weet niet hoe lang jij hem hebt . <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
  16. Ik ben nog steeds niet tevreden met deze ontvanger. De laatste update heeft , behalve het fixen van het stilstaande beeld, niets verbeterd. Regelmatig staat het beeld vast waarna het na een aantal seconden weer verder loopt zonder geluid. Even naar een ander kanaal zappen en dan weer terug verhelpt dit maar soms herhaalt het zich direkt erna weer. Het enige wat dan nog wel eens helpt is de tuner uit te schakelen en weer aan. Heel frustrerend omdat het ook gebeurd als je naar de ene kijkt en de andere opneemt. Terwijl de zender waar je naar kijkt gewoon wel goed is blijkt dat als je het opgenomen programma terug kijkt dat je het geluid kwijt bent.

  17. Citaat:
    Het duurt me allemaal te lang met die Pace Puma. Ik ben hem helemaal zat. Afgelopen weekend weer een TopGear zonder geluid opgenomen.
    Hij gaat er uit!! Het had zo mooi kunnen zijn.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />


    Begin het ook aardig zat te worden. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />
×
×
  • Nieuwe aanmaken...