Ga naar inhoud


Zep

Lid
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zep

  1. En even ter aanvulling,

     

    en .core bestand is gemaakt wanneer een programma voortijdig overleefd of crasht. Voor de eindgebruiker is het inderdaad nergens voor nodig, maar kan voor de maker van dat programma waardevol informatie bevatten over waarom het programma crasht, en in wat voor status het was op dat moment. Het besturingssysteem maakt op het moment dat het programma stopt een kiekje van het geheugen en slaat deze in het .core bestand op.

     

    Gewoon verwijderen dus.

     

    Groet.

  2. Beste,

     

    Ben er vandaag achter gekomen dat de tuner in mijn dm7000S een probleempje heeft. Hij laat het afweten bij de echte hoge frequenties. Weet iemand of het überhaupt mogelijk is om deze te vervangen, en zo ja, waar kan ik het best eentje aan de kop tikken?

     

    Ik wil niet teveel geld aan uitgeven, want de doos is al c. 5 jaar oud, en ik ben van plan in de loop van het komend jaar om een nieuwe te kopen, maar toch, als het voor een redelijke prijs kan worden gemaakt, dan ben ik toch blij.

     

    Alvast bedankt

  3. Hoi allemaal,

     

    ik heb het probleem gevonden. Ligt aan de tuner van mijn dreambox. Had een DM500C even geleend van iemand, want, zoals TokeMUp zei, was wel sterk dat 3 lnb's hetzelfde probleem hadden. Toch had ik geen signaal boven 12670, en zag al een flink vermindering in de kwaliteit van signalen boven 12640.

     

    Met de andere ontvanger heb ik nu en signaal sterkte 84% op Ketnet. En dat terwijl het regent hier op dit moment.

     

    Tijd om een nieuwe dreambox te kopen denk ik. Met HDTV op komst was ik dat zowiezo van plan. Alleen nu wat sneller denk ik.

     

    Bedankt voor de hulp allemaal.

     

    Groeten.

     

     

  4. Beste,

     

    Ben eraan gekomen om mijn schotel weer te gaan uitrichten maar het hielp helaas niet. Zelfs met alleen 2m kabel tussen ontvanger en rotor heb ik maar 56% signaal sterkte kunnen halen. Ik heb het ook geprobeerd met ontvanger direct op de lnb aangesloten, maar geen verschil. Ik geef het dus voorlopig op. Ben van plan om een andere schotel (Hirschmann 1m) straks neer te zetten, en die hoort een hoger rendement te hebben. Als ik daarmee meer succes heb dan zal ik het melden.

     

    Groet

  5. Hoi Edbe,

     

    Als je bedoelt het Nederlandse STB pakket, dan ben ik er mee eens. Een 60cm schotel is ook voor mij voldoende. Vraag hem eens om op Ketnet of een andere zender van TVV te zeppen. Hij heeft ongetwijfeld geen beeld met STB pakket, maar hij kan toch de sterkte van het signaal zien. Ben zeer benieuwd wat hij meet.

     

    Waar het om gaat is dat de sterkte van de signalen van TVV en CD NL anders zijn. TVV is veel zwakker hier, vandaar mijn probleem.

     

    Groet

  6. Bedankt TokeMUp en Jan,

     

    Heb net een nieuwe lnb geprobeerd, maar niks is veranderd aan de signaal sterkte. Nog steeds geen ontvangst. Ik vrees dat er niks anders op zit dan de schotel weer uitrichten. Dat moet tot een andere dag wachten gezien ik alleen een klein metertje/beeper heb, en ik vertrouw het ding niet helemaal. Om het goed te zetten moet ik toch met een tv en ontvanger daarheen, en het weer is niet al te best hier vandaag.

     

    De kabel zal wel rond de 30 meter zijn, maar als het daarboven is, dan is het maar enkele meters, en het is van goede kwaliteit.

     

    Ik laat jullie weten of het lukt of niet. Bedankt voor de hulp.

     

    Groet

  7. Bedankt voor het antwoord.

     

    Ik ben ervan overtuigd dat het niet aan mijn lnb ligt, gezien dat ik op alle andere Nederlandse kanalen goed ontvangst heb, ook tijdens zware regenbuien. Ik heb ook een rotor opstelling, en kan zelfs redelijke zwakke signalen op Sirius (5E) en Hispasat (30W) bijvoorbeeld goed ontvangen.

     

    Zou het kunnen dat ze nog steeds via Astra 1G verzenden? De footprint van de oude transponders vereiste en grotere schotel in mijn gebied, alhoewel een 1m schotel zou toch nog voldoende moeten zijn.

     

    Wat frequentie betreft, ik heb ook 12722MHz geprobeerd, maar helaas zonder success. Volgens mij maakt 1MHz meer of minder in de frequentie niet veel uit qua ontvangst.

     

    Ik heb wel een redelijk lange stuk coax tussen de ontvanger en de schotel, en er zit ook door de rotor tussen wat tot een zekere signaal verlies leidt, maar toch snap ik niet waarom ik dan alle andere zenders in het Nederlands pakket wel kan zien.

     

    Ik zal binnenkort de tv en ontvanger naar de schotel hijsen om te checken of wat 'fine tuning' helpt, en zal de resultaat dan doorgeven.

     

    Groet

  8. Groeten allemaal,

     

    Weet iemand of TV Vlaanderen in Ierland te ontvangen is, en dan wel op de west kust? Heb hier alle Nederlandse zenders zonder probleem, (Ned1 signaal sterkte 85%), maar op Een of Ketnet heb ik totaal geen signaal. (47%) Ik heb hier in de forum gelezen dat het moet van Zweden tot Noord Africa te ontvangen zijn, maar ik kan het maar niet zien. Ik heb een 99cm funke schotel, en mijn settings for Een en Ketnet zijn 12721 MHz, H, 5/6 met 22000 sym rate. Ik gebruik een dreambox, en ik heb ook voor alle zekerheid een andere settings lijst gepaakt en een andere image erin gestopt maar zonder success.

     

    Hopend dat iemand mij kan helpen.

     

    Groet

     

     

  9. Hoi,

     

    Een vriend van mij heeft een Humax VA-FOX, en hij valt iedere paar minuten uit met het bericht "Service is not running or scrambled". Het opnieuw opstarten van de ontvanger lost het probleem (tijdelijk) op, maar hij valt weer ong. 2 minuten later uit.

     

    Signal sterkte is goed. Er zit een officiele viaaccess kaart van Roemeinse Canaldigitaal in. Is er iemand die dit heeft meegemaakt, en zoja, hoe was het opgelost?

     

    Alvast bedankt,

     

    Zep.

  10. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    Hoi,

     

    Ik moet gebruik van een proxy maken om te internetten, wat een beetje vervelend is met de dreambox. Ik heb deze oude proxy vraag gevonden, en aan de hand daarvan ik heb het bestand /etc/profile gecreeerd, dat de volgende regels bevat:

     

    Code:
    # Create some system variables and aliasesexport http_proxy="http://{PROXY_IP}:8080"alias wget='wget --proxy on'

     

    Als ik opnieuw opstart kan ik via telnet de volgende doen:

     

    Code:
       />  cd /var/etc /var/etc >  wget http://www.volkskrant.nl Connecting to {PROXY_IP}[{PROXY_IP}]:8080 index.html           100% |*****************************| 49757       --:-- ETA 

     

    Hiermee, kan ik zien dat wget nu altijd de proxy gebruikt, zonder -Y, door de alias die gemaakt is in /etc/profile

     

    Maar, als ik probeer via de menu de laatste menu voor PLi te downloaden, dan krijg ik de volgende foutmelding te zien:

     

    Code:
      Downloading from a non PLi server Tarball not found on server, or no internet connection. 

     

    Is er iemand die mij hiermee can helpen? Ik geef toe dat ik niet eens zeker weet of wget gebruikt is in PLi om software te downloaden, dus misschien zit ik ver naast in mijn poging om deze te laten functioneren. Waar in PLi wordt de download aangeroepen? Ik heb op dit moment pli-Emerald-dm7000-20060325-876.img in de interne flash zitten.

     

    Alvast bedankt,

     

    Zep.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...