Ga naar inhoud


butske

Lid
  • Items

    125
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door butske

  1. Hallo samen.

     

    Sinds enige tijd krijg ik regelmatig de volgende waarschuwing in mijn internet brouwser.

     

    Waarschuwing: Netwerk-overschrijdende aanvraag!

    Waarschuwing

    http://192.168.1.254/zCfgTestFail.html

     

    Een pagina op het openbare internet vraagt gegevens van uw eigen intranet. Voor de veiligheid is automatische toegang geblokkeerd, maar u kunt kiezen om door te gaan.

     

    Doorgaan

     

    Altijd doorgaan wanneer gegevens van deze server op mijn besloten intranet worden aangevraagd.

     

    Na deze waarschuwing is er geen internet en telefoon meer. De

    lampjes dsl internet en phone op de zyxel modem Telfort branden dan ook niet meer, alleen die van de lan poorten waar een kabel inzit blijven branden.

     

    Het modem moet dan opnieuw opstarten, en dan werkt alles weer normaal tot de volgende melding in mijn brouwser.

     

    Mijn draadloze router blijft wel verbinding houden met de laptop.

     

    Hopelijk weet iemand wat dit is,en evt. hoe dit te verhelpen.

    Ik moet nu het zyxel modem meerder keren per dag opnieuw opstarten.

     

    Alvast mijn dank. Butske

  2. Inderdaad de middenpen van het chassisdeel maakte geen contact meer met het moederbord,dat had ik van het begin af al verwacht. Maar om daarbij te komen met je soldeerboutje, dat was het probleem. Ik had de hele bodem losliggen, alle schroefjes eruit en toch bleef de zaak bij het beeldscherm muurvast zitten. Heb er met een klein schroevendraaiertje tussen zitten wrikken,met het gevolg lichte beschadigingen.

    Maar ja,ik was net van plan om de zaak dan maar met geweld te gaan slopen toen ik op het net een filmpje zag hoe iemand een nieuw keyboard in z,n laptop plaatste.

    Dat was ook voor mij de oplossing, boven bij de powertoets zit een kunstof paneeltje gewoon met wat klikkers vasst gedrukt.

    Dat wip je er zo af en daaronder zit meteen de pen van het chassisdeel. Soldeer bout erop en de netspanning was weer terug. Morgen even testen of alles werkt.

     

    Toch bedankt voor het meedenken.

     

    Groetjes butske

  3. Bedankt vast voor de reakties, maar met de accu eruit doet het apparaat dus niets (geen spanning) Ook de schroefjes heb ik inmiddels ontdekt, gelukkig bij mij maar 2 maten. Tussen het chassis en de middenpen meet ik wel spanning,dus wellicht is op het moederbord een spoortje gebroken of niet goed gesoldeert ?

    Aan de voorkant kon ik de bodem helemaal open krijgen, maar aan de kant waar het scherm zit bleef alles vastzitten. P.s het betreft een Medion laptop.

    Het moet ergens in het voedings gedeelte van het moederbord zitten, want met een volle accu werkt de laptop normaal.

  4. Sinds een aantal dagen loopt mijn medion laptop niet meer op het lichtnet,de accu laad dus ook niet meer. Aangezien de netspanning ook voorheen wel eens wegviel,en dat altijd weer goed kwam door een keer met de stekker van de adaptor te draaien dacht ik dat het gewoon een slechte verbinding tussen het chassisdeel en de stekker was.

    Nu blijkt dat dat dus niet zo is, en er waarschijnlijk een rotte verbinding op het moederbord en het chassisdeel is.

    De garantie is inmiddels verlopen. Het probleem is dat ik de laptop niet echt open krijg, na alle schroefjes uit de bodem gedraait te hebben blijft de zaak aan de kant van het scherm nog vast zitten.Misschien weet iemand of er ergens een schema te krijgen is waarop te zien is hoe het kreng open moet zonder de zaak kopot te breken.

    Op de accu loopt de laptop normaal, maar die is nu leeg en ik vind het jammer om het apparaat weg te gooien.

     

    alvast bedankt Butske

  5. Weet iemand of de nieuwe mast al ingeschakeld is ? Ik kreeg van de week een schrijven van de plaatselijke kabelboer over een stoorzender, en had al meteen een vermoeden dat het een digitenne mast was. Dus vlug mijn DVB stickje uit de rommeldoos gehaald en aangesloten op mijn laptop. Heelaas met de kleine meegeleverde antenne vrijwel geen signaal.Ik woon hemelsbreed nog geen km van de mast af.

     

    Alvast bedankt: Butske.

  6. Bedankt voor de reactie's

     

    Maar volgens de verkoper kan xp niet met de dual core processor omgaan. Het volgende probleem is dat ik geen org. Vista schijf heb maar een soort herstelschijf,die er tergend lang over doet om Vista opnieuw op de C: schijf te zetten. Op die schijf zit een kleine naamloze partititie waar wellicht de hestelsoftware in zit,ongeveer 1,5 Gbite. Ook hadden ze de schijf opgedeeld in C: en E: D: hadden ze overgeslagen, vraag me af waarom.

    Toch heb ik geprobeerd om xp te instaleren via een nieuwe opstart,maar de schijf loopt dan even om vervolgens te stoppen met de mededeling dat er geen harddisk wordt gevonden.

    Dus nu snap ik er niets meer van, en ben voorlopig maar even met het bemoeizuchtige Vista aan de slag gegaan.

    Omdat er in Vista allerlei verwijzingen stonden naar de winkel waar ik hem had gekocht, heb ik die met de herstel disk opnieuw geinstalleerd. alleen de hersteldisk wist dan niet alleen de C: schijf maar helaas ook de E: schijf zodat ik al m'n mp3tjes en foto's die ik er inmiddels op had gezet ook kwijt was. Met xp is dat nog nooit gebeurt,die gooit enkel de bestande op de c: schijf weg, meerdere keren gedaan 10 min. werk.

     

    Butske

     

  7. Sorry voor de late reactie,ik ben een paar dagen niet online geweest.

     

    Dat het een en ander in de modem ingesteld moet worden weet ik uiteraard wel, ik heb zelf namelijk ook een Zyxel van Tiscali, maar die is niet draadloos. Bij mij werken zowel Mac beveiliging als WPA normaal.

    Het probleem bij die kennis van mij is dat de PC geen verbinding meer kan maken met zijn netwerk zodra er ook maar het minste beveiliging ingesteld is. B.v. had ik alleen de Macadressen van zijn Lan en Wlan in de modem ingesteld uiteraard op allow, en dan al maakt de PC geen verbinding meer en komt er een schermpje waarop tussen de PC en het wereldbolletje dat het internet moet uitbeelden een rood kruis staan.

    Alleen het modem resetten is dan nog de enige optie, omdat ook met een vaste verbinding niets meer mogelijk is, zelfs geen toegang tot het modem om de mac beveiliging evt weer uit te schakelen. De signaalsterkte van zijn netwerk is met beveiliging 1 streepje , en zonder beveiliging maximaal.

    Wellicht is de enige optie nieuwe firmware voor zijn modem ??

     

    Bedankt voor het mee denken,want ik zelf snap er niets meer van.

     

    groeten Butske

  8. Een kennis van mij heeft sinds enkele weken adsl van Tiscali 6 MB met een draadloos modem van Zyxel, ook heeft hij een nieuwe PC waar jammer genoeg voor mij de nieuwe Vista Home edition opstaat.

    Na de eerste instalatie draaaide internet al snel, maar wel op een open netwerk. Hij vroeg mij of ik er een beveiliging op kon zetten, omdat het bij hem in de buurt erg druk is met de netwerken.

    Een Macaddres invoeren in het modem is dan het minste wat je kan doen, maar dat lukt wel aan de zijde van het modem, maar niet op de PC met Vista.

    Aangezien ik Vista ook voor de eerste keer zag, begrijp ik er zo in een paar minuten ook niet echt veel van. Het komt er op neer dat dat het netwerk draait zonder enigerlei vorm van beveiliging, met beveiliging Macadress, WPA,enz. komt er bij netwerken wel verbonden staan, maar geen internet in Vista . Het modem kan zelfs WPA-PSK2 aan,maar niets werkt en iedere keer moet het modem eerst gereset worden omdat er geen verbinding meer mogelijk is.

     

    De vraag is of het misschien aan Vista kan liggen, omdat alle instellingen in het modem wel goed gaan.

     

    Wellicht heeft iemand met Vista of Zyxel (Wireless) kennis hiet een antwoord op.

     

     

    Alvast bedank Butske.

  9. In de vorige lijst stond onder ORF ook Easy tv,die kan ik nu niet meer vinden.

    Ik heb de laatste maand de sat niet gebruikt,dus vandaag maar weer eens alles geupdate, en maar meteen de pet settings uiteraard. 't was me wel opgevallen dat de zenders ook in mijn oude lijst geen licht meer gaven.

    Wellicht is Easy simpelweg gestopt, of is pet ze misschien vergeten ? Alle ander settings zijn zoals altijd natuurlijk weer up to date zoals we gewent zijn van pet.

     

    Groeten Butske.

  10. Ik heb een laptop van Medion waarop ik de draadloze lanverbinding in moet schakelen met een druktoetsje. Na het installeren van Vista werkt dat toetsje dus niet meer, en Vista blijft zeuren dat er geen wireles lan is.

    In XP zit een launch manager waar die toetjes blijkbaar mee ingesteld kunnen worden. Wireless en bleutooth zijn echter al standaard ingesteld. en twee andere toetsjes zijn zelf aan te passen.

    Als ik die zelfde launch manager in Vista installeer dan moet ik een pad opgeven, maar ik zou niet weten wat dat toetsje nu precies inschakeld.

     

    Misschien dat iemand kan helpen.

     

    Alvast bedankt: Butske

  11. Bedankt allemaal.

     

    Mijn 500 s draait, en dat is al heel wat. Alleen de audio is wat zacht ten opzichte van het normale TV geluid, maar dat gaat goed via de optische uitgang van de box. Van linux weet ik inderdaad helemaal niets, en ben dan ook weken bezig geweest met lezen op diverse sites, en het verzamelen van allerlij software. Na dagen met cam3 had ik de moet al bijna opgegeven tot ik toevallig een PDF vond met uitleg over CCcam. Zo kwam ik er ook achter dat ik niet de telnet van DCC maar van windows moest gebruiken.

    De linux commando s stonden daar ook in, anders was het me nooit gelukt. Voorlopig blijf ik er maar even vanaf, en ga ik eerst maar eens op zoek naar wat linux kennis op Google.

     

    Butske.

  12. Na een week geklungel met CCcam 1.4.0 ,ben ik tot de ontdekking gekomen dat de box enkel draait als die aan de laptop hangt.

    Als ik in telnet in typ CCcam -dv dan springt er meteen beeld op de box, alles lijkt ook te werken. In rood kan ik zien wat er zoal gebeurt.

    Zodra ik de FTP verbinding verbreek bevriest het lopende scherm, en alle andere zijn weer zwart.

    Ik vraag me af of iemand weet waar dat aan ligt, waarschijnlijk ergens toch een instelling niet goed ?

    Ik heb de Dream 500 s, en de box hangt via cross over aangesloten op de laptop.

     

    Alvast bedankt, alle tips zijn welkom.

     

    Butske

  13. Ik heb Gemini project 3.30 DM 500 maar weer op de box gezet, maar kan nergens de signaal metertjes vinden. Op de plek waar die normaal gesproken horen te staan staat nu een plaatje van een sneeuwman, die ik niet weg kan krijgen.

    Weet iemand waar ik de signaal metertjes terug kan vinden, of zitten die in 3.30 niet meer in de software ?

     

    Alvast bedank. Butske

  14. Hij doet het weer,maar nu weet ik nog niet hoe ik die cam in het apparaat moet krijgen, zodat hij hetzelfde doet als mijn Humax 5400. Met een eenvoudige keybin gaat het blijkbaar niet. Ik zie zoveel verschillende cams dat het e.e.a. er niet bepaald envoudiger op wordt CCcam evocam cam3 newcam Gbox enz. CCcam zit blijkbaar in pli, maar die zie ik nergens.

    Welke cam kan er het beste in, en hoe installeer je die.

     

    Misschien iemand een tip ?

     

    nogmaals mijn dank Butske

  15. Bedankt paardengek voor de snelle reactie, klopt ik had het kunnen weten m,n Humax gebruikt immers ook een bin voor sommige toepassingen, heb die er ook vanmorgen ingezet en die doet het gelukkig wel.

    Ik was in de veronderstelling dat die dreamudate enkel een cam zou laden in de box. Maar ja aldoende leert men word wel eens gezegt.

    Ga nu met alleen nulmodemkabel nog eens proberen of het lukt.

  16. Hallo sat hobbyisten

     

    Na een weekje met mijn nieuwe DM 500 gerommelt te hebben is hij nu blijkbaar stuk. Ik had er de nieuwe pli-garnet opgezet, en de settings van Pet. Het e.e.a. werkte goed, zelfs premiere had ik met wat experimenteren in var voor elkaar. Tot ik van morgen een een bin file tegen kwam met de naam Dreamsoft update.

    Aangezien ik niet wist waar ik die bin file moest laten, heb ik die in temp gezet, en zoals ik ergens gelezen had gerenamed naar root.cramfs. Onder de blauwe knop heb ik toen een handmatige instalatie gedaan, (Stom Stom) image gewist en die bin file blijkbaar geladen. (DM 500 dood)

    Met Dreamup connect de box nog wel, maar geeft allerlei foutmeldingen. Erease lukt niet, en ook de nieuwe flash wordt voortijdig afgebroken.

     

    De vraag is er misschien iemand die weet hoe ik er weer een werkend image in kan krijgen.

     

    Alle tips welkom, want ik begrijp nog niet veel van de Dreambox.

     

    Alvast bedankt Butske

  17. Ik heb vandaag ook 3.30 erop gezet met de universele Dreamup V 1.2.2.0. Gelukkig starte de box wel op, maar ik ben in de infobalk mijn signaalmetertjes kwijt. Aangezien het voor mij ook de eerste was vraag ik me af of er toch iets mis is gegaan. Mijn originele versie was 3.20, en daar zaten de metertjes wel in.

    Ik had gehoopt dat er in 3.30 een extra cam zat met emu voor ORF.Maar helaas is dat niet.

    Misschien weet iemand hier hoe die Cam in de box gezet moet worden, en met welke software ?

     

    En Bob probeer het eens met die andere Dreamup, bij mij starte hij meteen normaal op met het gebruikelijke installatie menu.

     

    succes butske

  18. Hallo Humax hobbyisten.

     

    Ik heb er per abuis een andere versie ingeladen, die waarschijnlijk niet van HOT is.

     

    Humax HMT3.4 HoTplugged v7.6 - 2006-09-16

    -- Version: C --

    ============================

    - AES TPS Autoroll

     

    New Firmware

    PMCT New

    all Module

    all Shareing Great

    With Sexview

     

    Edit By HumaxmixTeam

     

    Na veel moeite werkt het wel, maar moest settings en keys opnieuw inladen want daar klopte niets meer van.

     

    weet iemand waar de patch vandaan komt, en of die betrouwbaar is. Ik heb hem nog niet eerder gezien.

     

    bedankt Butske

  19. Bedankt arno432

     

    Ik ben ook uren bezig geweest, tot ik je raad opvolgde en de juiste sleutel vond.

    Premiere is nu goed.

    Dus volhouden, en de juiste sleutel zoeken. De oude werken niet meer.

     

    Groetjes Butske. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  20. Als het kabeltje in de USB poort zit, en de software geinstalleerd is, moet je de nieuwe compoort in apparaatbeheer zien. Bij mij stond die na installatie op com 5.

    Volgens XP waren com 1-3 en 4 al in gebruik door andere toepassingen.

    Aangezien er in de toolbox ook progjes zitten die enkel op com 1 werken, heb ik de com 5 toch gewoon veranderd in com 1. Bij mij ging dat goed en alles werkt naar tevredenheid. Ik gebruik een kabeltje van Sitecom.

    Windows geeft verder geen fouten aan dus ik ga er vanuit dat het dan goed is.

    P.S Het kabeltje moet wel in de USB zitten, ander zie je de poort niet in apparaatbeheer.

     

    Succes.

  21. Keteltje29 Hebben we het hier over een modem of een Router, of een combinatie daarvan? Het macadress zit in de netwerkaart, en die is voor alle kaarten anders zowel draadloos als vast.

    Echt deskundig ben ik ook niet, maar het kan zijn dat je het oude macadress dat bij de provider bekend is eerst moet invoeren. (klonen)

    Ik kan hier b.v wel het modem vervangen, maar niet de router want die heeft mijn macadress dat door de provider wordt herkent.

    Hopelijk hoef je niet te betalen voor al dat bellen, want een beetje helpdesk moet hier toch uitkomen.

     

    Succes! Butske

×
×
  • Nieuwe aanmaken...