Ga naar inhoud


Mart64

Lid
  • Items

    239
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mart64

  1. Nou, met een beetje geluk zit je hooguit 5 minuten zonder internet, ook bij een overgang tussen verschillende netwerken. Zeer belangrijk is hier dat je duidelijk tegen je oude provider moet zeggen dat ze de adsl lijn niet moeten slopen maar dat je naar een andere provider gaat.

    Bel daar voor de zekerheid nog een keertje of wat achteraan en het zal goed gaan.

    Er zijn ook providers die dan vervolgens voor jou de oude lijn opzeggen bij je huidige provider, dan zit je helemaal safe.

  2. Dat ip adres wat je noemt is je interne ip adres (zal denk ik zo te zien een speedtouch modem zijn) en is verder niet van belang voor de werking van je lijntje.

    Wel moet het modem anders geconfigureerd worden voor de verschillende providers. Meer info hierover met alle correcte instellingen kan je meestal vinden op de servicepagina van je provider.

    Succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  3. Als we dan toch persoonlijke voorkeuren aan het ventileren zijn, ik ben bijzonder tevreden over NOD32. Vraagt zeer weinig van je systeem, is bloedsnel, is de enige (!) die al sinds 7 jaar alle virustesten 100% doorstaan heeft, plus updates komen niet eens in de zoveel tijd wanneer Norton het bevalt maar gewoon meteen als ze beschikbaar zijn (ik heb het dan over het automatische update mechanisme).

    Wat me ook irriteerde aan Norton was dat updates alleen goed doorkomen als je als administrator bent ingelogd, kortom, op mijn dochter's pc kwamen ze nooit door en juist daar waren ze hard nodig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (En mijn dochter administrator rechten geven is erger dan een virus dus vandaar)

    Ik heb jarenlang Norton gebruikt, ook de 2005 versie en had het er een beetje mee gehad. Onderdelen van het programma raakten beschadigd en moest je de hele zooi opnieuw installeren, opstarten van je systeem duurde bijna twee keer zo lang etc.

    En ja, dit is een persoonlijke mening, er zullen er ook zat zijn die zeer tevreden over Norton zijn, ik niet meer sinds ik dat NOD32 dus ontdekt heb:)

    Maar dit gaat nu dus alleen nog maar over virusscanners, het firewall gedeelte van Norton was ik meer over te spreken hoewel ook daar zat alternatieven voor zijn.

    Sterkte met je keuze <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  4. Kan heel veel zijn, er zijn backdoors en trojans die zichzelf spoolsv noemen (de 'normale spoolsv is een legitieme windows service), kan ook zijn dat er printjobs in je queue staan te wachten, het kan een niet zo lekkere printdriver zijn etc. etc.

    Je kan ook even in taskmanager kijken naar spoolsv, staat er geen username achter is het waarschijnlijk een worm/trojan etc.

    Heb je een virusscan gedraaid? Nogmaals, veel trojans 'nemen bezit van' de spoolsv.exe.

    Je kan ook even naar C:\windows\system32\spool\printers gaan en daar eventuele files weggooien (eerst spoolsv service stoppen)

  5. Het is inderdaad in 9 van de 10 keer een stukje javascript wat je ip adres uitleest en neerkwakt op zo'n website. Meestal staat er dan direct een link onder naar een stukje software wat je dan moet kopen wat 'alles oplost'. Gewoon een irritant verkoopgeintje dus.

    En nogmaals, zoals al eerder gesteld hier, een intern ip adres is niet routeerbaar op het internet dus helemaal niemand kan er wat mee. Stel dat jij intern 10.0.0.1 ofzo gebruikt, ik denk dat er miljoenen met jou zijn die dat gebruiken...

  6. Ik weet niet of je hier wat aan hebt maar ik kopieeer meestal met projectx en de snelheid gaat echt een factor 3 of meer omhoog als je de doel-harddisk defragmenteert voor de kopieslag. (Niet echt een antwoord op je vraag maar wel gerelateerd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> )

     

    Sorry, bedoel niet projectx (die gebruik ik om om te zetten) maar dreamtsman

  7. Ik heb een sitecom wl-113 gehad met mijn linksys wrt54g en niets dan ellende. Verbinding viel continu weg.... Omgeruild voor een linksys geval en het werkt als een zonnetje.

    Niets verder ten nadele van sitecom hoor maar ik heb het idee dat sommige merken niet helemaal lekker samenwerken...

    En je vroeg om ervaringen en dit was de mijne <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  8. Dank voor je antwoord, we zijn weer iets verder nu. Weet je misschien ook wat het precies doet en wat juiste instellingen zijn? Ze staan bij mij altijd uit tot het moment dat ik een update van C+ moet krijgen want die krijg ik alleen binnen als ik die drie instellingen activeer... Is verder allemaal niet echt van levensbelang maar vraag me gewoon af waar het voor gebruikt wordt.

  9. Citaat:
    Wil je eens kijken hoe in /var/tuxbox/config/cardserv.cfg dan die EMM waarden ingesteld staan, als je ze in het emu-setup menu op aan hebt gezet? Dus staat er dan yes of no achter?

     

    Hier stonden ze op no toen het niet werkte.

     

    Die waarden staan op 'yes' om de update binnen te krijgen. De omschrijving die ik eerder gaf ging inderdaad uit van rudream, blauwe knop voor emu-setup, vervolgens de betreffende emu selecteren en op 'ok' klikken.

  10. Ik had het probleem ook en heb vervolgens gecheckt in de emu setup of de AU aanstaat en vervolgens het hele riedeltje 'bovenin' aangezet (emm-s emm-u etc. en 'special'). Waar het allemaal voor is weet ik nog steeds niet maar de update was daarna in een paar minuten binnen:) Heb alles nu maar weer terug gezet en doe volgende maand wel weer hetzelfde. Succes!

     

    P.S. Volgens mij maakt het niet uit in welk slot je kaart zit zolang je dat maar goed aanvinkt in de newcam setup. Bij mij zit ie in het bovenste slot.

  11. Tonski, ik had veel problemen met geluid (out of sync) dus kon niet proberen na te doen waar het bij jou fout gaat. Na de tip over het uitzetten van AU kan ik eindelijk ook goed opnemen met 1.08. Ik heb een tweetalige film opgenomen, met dreamTSman de film naar de pc gehaald, daar door projectX gehaald. Het resultaat is een mpv en twee mpa bestanden (engels en frans in dit geval). Ik kies bij tmpgenc author altijd maar 1 taal om er bij te branden. Hoe je er twee in zou kunnen krijgen heb ik verder niet bestudeerd maar belangrijkste gegeven lijkt me toch dat er twee talen gedemuxed worden. (heb jij ook AU uitgezet? Zou er mee te maken kunnen hebben, problemen met audio waren daarmee bij mij opgelost)

     

    Mart

  12. Citaat:
    Hoi, ik heb net de nieuwe ruDREAM in flash gezet,via addon's Radegast geinstalleerd en zie....geen freezes meer in de HD opname's.

     

    Het afspelen vanaf hd lukt bij mij in de helft van de gevallen ook wel maar zoals tonskidutch al opmerkte, heb je ook geprobeerd de opgenomen film te demuxen?

    (Voor de volledigheid, mijn hd gebruikt een aparte voeding)

  13. Citaat:
    (en niet zo "kriebelig" reageren).

     

    Was niet de bedoeling hoor:)

    En uiteraard waardeer ik zeer het werk van de imagebakkers. Het gaat mij er alleen om dat sommige zaken niet meer (of niet meer goed) werken in de nieuwste release.

    En tja, ik neem heel veel films op om ze op dvd te branden, mijn video recorder staat dan ook al maanden te verstoffen op zolder. Als juist dat niet meer goed werkt vind ik dat wel een probleempje:)

  14. Citaat:
    Nu kun je je natuurlijk afvragen of het kunnen branden van dvd's

    het criterium is om een Dreambox aan te schaffen.

     

    Voor mij was dat wel 1 van de criteria (niet het enige). En nu het feit is dat dit prima ging onder 1.07 en niet meer onder 1.08 mag dit best opgemerkt worden als een 'nadeel'.

    Ik las hier ook ergens dat het aan de emu zou kunnen liggen. Dat denk ik niet want met exact dezelfde emu gaat het op 1.07 releases wel goed.

    Ik denk echter dat image makers bijna gedwongen worden zo snel mogelijk met een op 1.08 gebaseerde image te komen en dus niet echt de tijd hebben alle kinderziektes te ondervangen. In een volgende serie images zal dit probleem ongetwijfeld ondervangen zijn:)

    Tot die tijd gebruik ik wel -in mijn geval- de laatste op 1.07 gebaseerde rudream, wel alle laatste features en toch de mogelijkheid de films te demuxen en naar dvd te zetten.

  15. Ik moet me inmiddels aansluiten bij de 'tegenstanders' van deze 1.08 release. Heb eigenlijk geen problemen met deze release op 1 belangrijk 'detail' na, ik krijg het niet voor elkaar een opgenomen film goed te demuxen, projectx geeft ontelbare 'out of sync' meldingen waardoor het resultaat knudde is... Jammer, maar even afwachten wat er in de nabije toekomst uit gaat komen.

  16. Citaat:
    Citaat:

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    ik krijg geen enkele opname meer ge demuxed.. alles is plots strong audio PTS

    geen enkele opname is geschikt voor afspelen op gelijke kwaliteit als de opname zelf

    (en die was al vaak onderbroken)

     

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

     

     

    Ik ben nu een film aan het opnemen dus ben benieuwd of ik ook tegen die problemen aan ga lopen. Als dat zo is ga ik terug naar 1.07, opnames moeten goed zijn, is voor mij het belangrijkste.

     

    Probeer een zojuist opgenomen film met projectx om te zetten en krijg letterlijk duizenden 'out of sync' meldingen waardoor het uiteindelijke resultaat niet meer om aan te zien is. Ga toch maar eens een op 1.07 gebaseerde image erop zetten en kijken of het dan weg is.

  17. Citaat:
    Heb je met deze versie het probleem "omschakelen van 16:9 / 4:3" niet terug ?

     

    Heb ik eigenlijk nog niet bekeken, zal vanmiddag eens opletten.

     

    Citaat:
    ik krijg geen enkele opname meer ge demuxed.. alles is plots strong audio PTS

    geen enkele opname is geschikt voor afspelen op gelijke kwaliteit als de opname zelf

    (en die was al vaak onderbroken)

     

    Ik ben nu een film aan het opnemen dus ben benieuwd of ik ook tegen die problemen aan ga lopen. Als dat zo is ga ik terug naar 1.07, opnames moeten goed zijn, is voor mij het belangrijkste.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...