Ga naar inhoud


jalu

Lid
  • Items

    602
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jalu

  1. Ik denk dat Jassy gelijk heeft in ieder geval. Op dit moment wordt de ECM afhandeling gedaan over CaID 0100, provID 6A. Dus de Nagra ECM zit verstopt in een Seca ECM (dus Nagra getunneld over Seca).

     

    Ben benieuwd wat de consequenties gaan zijn. Ik heb de DVB-T en DVB-C tuners gelukkig al in de DM8000 zitten dus kan zonder veel moeite weg bij CDS.

     

     

  2. Nou ja, zoals ik al zei: het was pure speculatie. Het is niet gezegd dat CDS die zomaar zal gaan doen. Maar de technische mogelijkheid bestaat straks misschien wel. Daarmee is iedereen met een niet-goedgekeurde ontvanger in principe vogelvrij verklaard.

     

    Alleen de tijd zal het leren. smile Ik vermoed dat de soep niet zo heet gegeten zal worden, ik denk dat het zelfmoord is voor CDS om in één klap van de vrije hardwarekeuze naar een soort UPC model over te stappen.

     

  3. Speculatief: er komt een moment dat er geen nieuwe Seca 3 kaartjes meer worden uitgegeven en dat je alleen nog een abo kunt nemen met bijbehorende ontvanger, waar de nieuwe Nagra kaart mee wordt "getrouwd".

    Daarmee verliest CDS een groot USP (vrije hardwarekeuze) en dat USP hebben ze hard nodig om de concurrentie met kabel en Digitenne te kunnen blijven volhouden. Mijn abonnement wordt beëindigd zodra ik niet meer zelf mijn ontvanger mag kiezen en ik vermoed dat dat voor zeer veel abonnees geldt.

     

  4. Zojuist even getest:

     

    Citaat:

    14:34:45.587 CCcam: found nagra caid: 0x1817 ecmpid: 0x70b id: 0x0

    14:34:45.587 CCcam: found seca caid: 0x100 ecmpid: 0x70b id: 0x6a

    14:34:45.587 CCcam: cam[0] set PMT for sid=1b6c

    14:34:45.588 CCcam: start EMM

    14:34:45.622 CCcam: newcamd ecm -> 192.168.0.99:20001

    14:34:45.922 CCcam: newcamd ecm <- 192.168.0.99:20001 ok

    14:34:45.924 CCcam: cam[0] ecm even ok caid:0x100 id:0x6a pid:0x70b Unknown

     

    Dit is op RTL4 HD. Ofwel: er wordt nog steeds gewoon via CAID 0100 (SECA dus) gedecodeerd. Is dit wel iets nieuws? Is Seca3 niet al vanaf het begin een vorm van getunnelde Nagra?

     

  5. Origineel bericht van: Jean-Claude
    volgens wat ik "ergens" gelezen heb is er een EMM verstuurd die NIET door een skybox verwerkt werd, maar wel door andere ontvangers, bvb de dreambox.
    gevolg hiervan is dat de kaarten na verloop van tijd niet meer werkten. Als men ze terugplaatst in de oorspronkelijke skybox dan verschijnt foutmelding "9998". Alle personen die nu met die foutmelding naar Sky bellen om de kaart te laten heraktiveren die staan nu op een "blacklist" en krijgen zo'n brief op de deurmat wegens gebruik van de kaart in een niet-geautorizeerde ontvanger.
    men raad dus aan om alle EMM's op die kaart uit te schakelen en deze sporadisch in de skybox te plaatsen voor de updates.


    Oplossing is dus als je Sky belt dat je kaart stuk is niet de foutmelding doorgeven maar het oude smoesje "mijn hond heeft de kaart opgegeten" gebruiken en als je de kaart dan terugstuurt, in ieder geval zorgen dat de chip niet meer te lezen is.

    Specifiek deze truc (EMM die een kaart slopen in een niet-gecertificeerde ontvanger) kan CDS natuurlijk niet gebruiken, gezien de verhouding tussen wel en niet gecertificeerde ontvangers bij de abonnees; ze zouden zomaar de helft van hun klanten kwijt raken...

    Dan blijft dus alleen een stevige beperking van de ECM tijden over als anti-cardsharing maatregel. Er wordt al maanden een onbekende EMM verzonden die door geen enkele cardserver wordt verwerkt, zou mij niet verbazen als die daarvoor een bedoeling heeft. Binnenshuis sharen is volgens mij volstrekt niet tegen te gaan met de huidige kaart, maar ik zou me natuurlijk kunnen vergissen in de creativiteit van de Nagravision techneuten... Ik vermoed wel dat CDS hier heel voorzichtig mee om zal willen gaan, gezien de problemen die men al heeft gehad met de nieuwe kaarten...




  6. Origineel bericht van: Gerard 76
    Klinkt eerder als een poging het cardsharen tegen te gaan.


    Dat zal best, maar dat is vrijwel niet tegen te gaan zonder niet-gecertificeerde apparatuur buiten te sluiten. Dat gaat CDS héél veel klanten kosten...

    Maar een Philips 7141 is toch een goedgekeurde CD doos? ALs die het ook niet doet wijzen de signalen steeds meer naar een storing.
  7. Origineel bericht van: Outta space
    Ik wil toch even inhaken op " kunstmaan" want als ik kijk naar de bron van het bericht zie ik dat het Belgisch is.
    En we weten dat de Belgen nou eenmaal meer taal puristen zijn dan wij, dus dan vind ik het woord eigenlijk helemaal niet gek.
    Maar ik ben Nederlander dus ik gebruik gewoon het woord satelliet :-)


    Letterlijk gezien dekt het woord "kunstmaan" de lading zelfs beter; de maan is namelijk ook een satelliet. Het woord satelliet biedt dus geen duidelijkheid over de herkomst van het object dat zich in een baan om een planeet bevindt. Ook Io, een beroemde maan van Jupiter, is een satelliet.
  8. Origineel bericht van: ceesv
    Origineel bericht van: Zatter
    ... en het ziet er een stuk beter uit dan NED1 ondanks dat het 720P is.


    omdat het 720P is.

    720P is bij uitstek geschikt voor beelden waar veel beweging in zit.

    En 1080i is eigenlijk 2 x 540.



    Hardnekkige flauwekul: 1080i is niet 2x540. Een goede deinterlacer bakt een prima 1080p signaal uit een 1080i signaal. Zéker een beter beeld dan een native 720p signaal wat zelfs op de meeste HD-Ready schermen al geüpscaled moet worden. Ook als er veel beweging in zit; ik vind de beeldkwaliteit van de Duitse 720p zenders niet overtuigen t.o.v. wat ik in het verleden(voordat de Britten de bitrate knepen) heb gezien op BBC-HD in 1080i.

  9. Origineel bericht van: Zuppelan
    Ik ik Dream was zou ik het apparaat verkoper als FTA-ontvanger en dan een bodemprocedure gaan voeren (het is maar een voorlopig verbod). Wint men alsnog, kan men eenvoudig een softwareüpdate uitbrengen.

    Verliest men, kan zou dat ook kunnen, maar moet men licentiegelden gaan betalen...


    Gewoon als FTA ontvanger op de markt brengen en firmwares met softcam-ondersteuning niet langer zelf aanbieden maar via hobbyistengroepen als Gemini uitbrengen. Een beetje hetzelfde concept als wat je ziet met de Kathrein UFS910.

    Tenslotte kun je het hobbyisten moeilijk verbieden om verbeterde software te schrijven voor een ontvanger. smile
  10. Origineel bericht van: Neptunus
    Origineel bericht van: guppje29
    Alleen een bitrate van 4850Mb/sec. gemiddeld is wel diep triest voor een HD zenders. RTL 7 en 8 bij UPC zijn de HD versies gemiddeld 12000Mb/sec.


    Dat is wel erg laag!


    Dat valt wel mee hoor. Niet vergeten dat de HD transponder van Canal Digitaal een statistische multiplexer gebruikt en dus werkt met variabele bitrates. Bij NederlandHD zie je ook dat de bitrates van ge-upscalede uitzendingen fors lager zijn dan van native HD uitzendingen. Voor een serieuze meting van de HD bitrate moet je gaan kijken welke bitrates er gehaald worden bij een native HD uitzending. En je weet zelf dat NederlandHD bij native HD uitzendingen er gewoon prima uitziet.


  11. Zoals ik al zei, ik denk dat het komt omdat er in de apparatuur geen rekening meer wordt gehouden met 4:3 content en er nog maar 2 resoluties ondersteund worden: 1920x1080 en 1280x720 pixels.

     

    Oplossing zou mogelijk kunnen zijn om in 4:3 HDTV (1440x1080i, zoals BBC-HD) uit te zenden, maar dan zit je dus met een resolutiewissel bij een wissel in beeldformaat, en schijnbaar is de apparatuur daar helemaal allergisch voor of zo. Andere optie zou dan zijn alles in 1440x1080 uit te zenden en in het geval van 16:9 content het anamorph vlaggetje te gebruiken (zoals de BBC dus doet), maar dan verspil je dus resolutie...

     

  12. Origineel bericht van: leo1949
    Die BBC zender zou in Alkmaar al niet meer te ontvangen zijn als spotbeam word ingevoerd.
    Aan de belgische kust zou het met een flinke schotel nog kunnen lukken
    Die 10 km kan overtrokken zijn maar kijk eens bij de canarische eilanden hoe klein ze een footprint kunnen maken.


    0_astra_1L_KA_RX_L.jpg


    Dit plaatje gaat over de Ka band, waar de frequenties een stuk hoger zijn en de antennes voor zulke spotbeams een stuk kleiner kunnen zijn. (als ik het goed heb: hoe strakker de spotbeam, hoe groter de zendantenne/schotel moet zijn). Verder zou de UK spotbeam die je hier ziet al te klein zijn aangezien ook een deel van Ierland buiten de beam valt, en dat is niet de wens van de gebruikers van de Astra 2 positie.

  13. Origineel bericht van: Zuppelan
    Concurrentie werkt als de consument daadwerkelijk gaat kiezen, en de aanbieder straft die maatregelen tegen zijn belang neemt. Klant is koning, herinner je leverancier daaraan.

    Als je dat niet doet, dan is een ambtelijke maatschappij beter. Die is welliswaar niet altijd even efficiënt en vraaggericht, maar zal zich tenminste niet onnodig verrijken.


    Precies, en daar sla je dan ook de spijker op zijn kop: de privatisering van de kabel in Nederland is erg halfbakken uitgevoerd, met als resultaat commerciële bedrijven met een monopolie in hun eigen regio. En dát werkt niet.

    De infrastructuur (de kabels in de grond) had eerst gesplitst moeten worden in een nutsbedrijf, waar daarna de diensten (het signaal) geprivatiseerd hadden moeten worden. Met als voorwaarde dat de infrastructuur toelaat dat meerdere aanbieders tegelijkertijd in één regio actief kunnen zijn.

  14. Origineel bericht van: Apple740
    Ik kan me niet voorstellen dat het volk dit pikt, want dat gaat wel erg ver. wink


    Het kan nog verder, in Duitsland wordt gespeculeerd over een zap-blokkering(dus: niet kunnen wegzappen!) tijdens reclameblokken in de HD+ specificatie, al heb ik daar geen keihard bewijs voor gezien. Wat wel gewoon bewezen is, is dat je op een HD+ zenders bepaalde kanalen niet kunt verwijderen, én dat de mogelijkheid in de specificaties is vastgelegd dat ze geen beeld meer geven op ongecodeerde SD versies van een gecodeerde HD zender als er geen geldige HD+ kaart inzit. (!) Over dit soort beperkingen en beknottingen wil de contentindustrie graag beschikken...

    Er wordt gewoon veel te laconiek gedaan over de zaken die de tv- en content-leveranciers de consument allemaal wil opdringen, en dat is heel link, want er komt een moment dat deze zaken niet meer terug te draaien zijn. In de Verenigde Staten zijn dit soort beperkingen, tenminste het aan hardwarefabrikanten verplichten deze beperkingen te activeren, verboden door de rechter. Nu probeert Hollywood samen met de tv-providers in Europa dit soort beperkingen wél algemeen ingevoerd te krijgen...
  15. Origineel bericht van: ArChie
    Origineel bericht van: Apple740
    Maar dan vervalt de doorspoelfunctie voor het hele programma? Dus dat je niet alleen meer reclameblokken niet kunt skippen maar dat je sowieso niet meer door kunt spoelen voor bijv anderhalf uur. Ik kan me niet voorstellen dat het volk dit pikt, want dat gaat wel erg ver. wink

    Men doet dat nog niet omdat dit waarschijnlijk een storm van verontwaardiging onder de klanten met een PVR gaat opleveren. De tijd is er nog niet rijp voor.


    Precies, en bepalen wanneer de tijd daar wel rijp voor is, dat doet Ziggo éénzijdig. Waarschijnlijk zo ongeveer rond of kort na het moment dat de klant niet meer terug kan grijpen naar het analoge alternatief, omdat dat dan is uitgeschakeld.

    Uit dit soort praktijken blijkt in mijn ogen dat het hoog tijd is voor concurrentie op de kabel, als de klant namelijk alternatieven heeft, zullen dit soort beperkingen nooit eenzijdig door de kabelaar opgedrongen gaan worden, omdat dan de klanten simpelweg naar de concurrent lopen.

    Daarnaast is het natuurlijk óók een goede reden om met een grote boog om gecertificeerde apparatuur heen te lopen, en dát feit kan niet genoeg onder de aandacht worden gebracht. De redenen hiervoor zijn tweeledig: ten eerste bescherm je jezelf als klant dan tegen ingrepen in je spullen door Ziggo, en ten tweede wordt het voor Ziggo een stuk moeilijker om dit soort apparatuur te weren als een substantieel deel van de betalende klanten er gebruik van maakt.


  16. Origineel bericht van: Apple740
    Origineel bericht van: jalu

    Natuurlijk is er geen speciale chip vereist. Dit is allemaal probleemloos softwarematig te regelen.


    Blijft voor mij de vraag over waarom CI+ ontwikkeld is, en men de verregaande DRM controlemogelijkheden niet gewoon aan de huidige standaard heeft toegevoegd middels updates e.d.


    Omdat een ketting zo sterk is als de zwakste schakel. En CI biedt geen bescherming van de gedecodeerde controlwords en dús de mogelijkheid deze te onderscheppen en zo de gedecodeerde stream ongecodeerd te kunnen opslaan. En de mogelijkheden op het gebied van DRM (wissen van opnames na een paar dagen, opnemen verbieden, etc) zitten nu eenmaal niet vastgelegd in de CI standaard en fabrikanten van apparatuur met een CI-slot zou dus door de zender opgelegde beperkingen gewoon kunnen negeren. En dát heeft men dus aangepakt doordat de module en het apparaat elkaar nu moeten vertrouwen om überhaupt met elkaar te kunnen communiceren.

    Effectief zorgt CI+ ervoor dat de fabrikanten die de CI+ norm ontwikkeld hebben andere fabrikanten kunnen dwingen zich aan die norm te houden en anders volgt er geen certificering en dus geen CI+ compatibiliteit.


  17. Origineel bericht van: Apple740
    Origineel bericht van: jalu

    Ga er maar rustig van uit dat al deze mogelijkheden al lang in de gecertificeerde firmware zit


    Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat de huidige apparatuur in staat is om het verregaandere DRM signaal van een CI+ gecodeerde stream te lezen en commando's hiervan uit te voeren (zoals het niet meer door kunnen spoelen van reclame).
    Ook niet na een update van de firmware, want er zou zomaar eens een speciale chip vereist kunnen zijn [...].



    Natuurlijk is er geen speciale chip vereist. Dit is allemaal probleemloos softwarematig te regelen. En nogmaals, CI+ op zich is helemaal geen codering, slechts een set afspraken over de communicatie tussen CAM en ontvanger.

    Aangezien Ziggo de eisen voor certificering van decoders niet bekend maakt, maar wel vaststelt, kun je er dus redelijkerwijs van uit gaan dat de beperkingen die men met CI+ probeert in te voeren op "vrije" apparatuur al lang zijn ingebouwd in de firmware van gecertificeerde set-top-boxen.
  18. Origineel bericht van: Littlesat
    Citaat:

    Feit is dat Ziggo klanten met een HD PVR SD/HD programma's van TV kanalen kunnen opnemen en van HDD kunnen copieren.

    Wie zegt dat binnen enkele maanden Ziggo niet met een upgrade komt (HD+/CI+) voor deze PVRs zodat opnames "gestuurd" kunnen worden door de provider/content aanbieder.


    Ga er maar rustig van uit dat al deze mogelijkheden al lang in de gecertificeerde firmware zit, en dat Ziggo die zeker aan zal zetten als de consument niet meer terug kan naar bijvoorbeeld een analoog apparaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...