Ga naar inhoud


gerdinio

Lid
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gerdinio

  1. hallo, ik gebruik newnigma2 op mijn dm800HD. Nu merk ik dat ik geen ondertiteling kan aanzetten voor bv. Discovery HD, ...

    Bij mijn andere dreambox kon ik dit aanzetten via menu->ondertiteling ... (weet nu niet precies meer welke image daarop staat). Kan iemand zeggen waar je dit terug kan vinden bij een Newnigma2 image? Het is niet de 2sub plugin , dit werkt niet voor Discory HD en NGC HD ...

     

    alvast bedankt

    grtz gerdinio

     

  2. Hallo, weet iemand hoe je kan instellen op de ab van een DM800HD dat je in de kanalenlijst naar een zender kan zappen via de alfanumerische toetsen. Iets meer uitleg: vb je wil naar vtm gaan en je opent uw zenderlijst, druk nu 3x op cijfer 8 van de ab, 1x terug op 8 en 1x op 6 om vtm te vormen (zoals op de toetsen van een gsm). Vroeger op een 500S ging dit maar nu niet meer. Kan dit nog? Als je dit nu doet kiest hij enkel cijfers van deze toetsen. Dit is handig als je in de lijst van alle zenders zit om rechtstreeks naar een zender te springen ipv te moeten scrollen met de pijltoetsen.

    Hoop dat het beetje duidelijk uitgelegd is.

    gr Geert

  3. hey Miro,

     

    ondertussen gevonden waar je de tun module kan activeren. Het set active zetten bij openvpn module was niet voldoende. Ook in de kernel modules moet je de tun module activeren. Is maar ter info mocht er nog iemand om vragen.

    Nog een vraagje. Hebben jullie ook een image voor de dm500 met openvpn in? In de nabilo zat dit maar er zat een fout in. 28,2E was niet bereikbaar via motor. Men heeft mij daar nog oplossingen voor voorgesteld maar is niet gelukt toen.

     

    grtz

  4. Beste,

     

    na het installeren van de laatste nabilo BH op mijn DM800 krijg ik de openvpn niet aan de praat. Nu blijkt dat de tun modules niet kunnen geladen worden. Vroeger (oudere versies) kon je dit instellen in één van de menu's dacht ik maar vind dit niet meer terug. Indien ik handmatig eens een modprobe tun doe dan wordt deze geactiveerd en werkt openvpn maar na herstarten is dit terug weg. Weet iemand raad hoe dit op te lossen?

     

    grt Gerdinio

  5. hallo,

     

    vreemd probleem: ik gebruik Nabilo DSII als image voor mijn DM500s. De schotel kan draaien via een motor en daarom dus gebruik ik een rotorlijst. Nu bleek dat ik overal heen kon draaien behalve naar Astra2 28.2. Na wat onderzoek blijkt dat er een fout zit in /share/tuxbox/satellites.xml. Hierin staat een regel voor Astra2: flags=0 en position=284. Ik denk dat dit 1 en 282 moet zijn (andere image vergeleken waar het wel met werkt). Kan dit helaas niet aanpassen (waarschijnlijk systeembestand) of verwijderen of nieuw zetten. Heeft iemand dit toevallig ook al gehad en eventueel een oplossing om dit in deze image aan te passen?

     

    grtz Gerdinio

  6. hey iedereen, bedankt voor de reacties. Heb ook eens gekeken op de ses astra en kwam idd ook tot het besluit zoals satlook aangeeft. Ik geef de gegevens door aan hem en hij kan eens testen hé.

    Nogmaals bedankt

    grtz

  7. beste,

     

    een vriend van mij zit in Noorwegen (meerbepaald Breivikbotn).Heeft momenteel een schotel staan gericht op Thor. Maar hij had graag de Astra sat's kunnen ontvangen. Kan iemand zeggen of het mogelijk is Astra 19,2E en Astra III 23,5E te ontvangen?

     

    mvg Gerdinio

  8. hallo, bij het inlezen van de nieuwe lijsten (oa deze van henksat) kan ik bv. niet meer naar Discovery Science. Nu blijkt dat geen enkele zender van deze transponder (waar disc science zit) nog gaat. Krijg steeds [geen service], dus niet gevonden. Op mijn dm800 gaat dit wel nog.

    Waaraan kan dit liggen en hoe eventueel op te lossen?

     

    mvg Gerdinio

  9. hallo, ik heb volgend probleem. Draai CCcam in virtuele machine op linux server. Op deze server zit slechts 1 Com poort. Ik heb een bijkomende pci kaart in de pc gestoken en krijg zo 2 extra com poorten op de pc. CCcam wil echter niet connecteren op deze extra com poorten. Poorten werken nogthans (test gedaan met een RS-232 check tester -> tester met lichtjes). Mijn lezers zijn infinity phoenix lezers met kaarten tvv en Canal Digital NL. Testen gedaan op zowel host machine (fedora 9) als op Ubuntu 9 (virtuele machine). Iemand tips?

    Had ook al geprobeerd met een USB naar serial convertor maar dit werkt niet altijd in de virtuele machine (bug in ubuntu -> unable to enumerate USB device on port 1)

     

    mvg Geert

×
×
  • Nieuwe aanmaken...