Ga naar inhoud


watcher

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door watcher

  1. 1 minuut geleden zei ceesv:
      5 uur geleden zei watcher:

    Ik heb regelmatig nieuwe images geplaatst

    Heb vanaf 2004 eerst een DM7000 gehad en sinds 2011 een DM800-SE zeker eens per jaar (soms 2 keer) een nieuw image geplaatst. Het was overigens niet mijn bedoeling je op het verkeerde been te zetten ;-)

    Ben blij dat het is opgelost.

  2. 1 uur geleden zei jeevanhoof:

    Druk op de gele knop en kies voor ac3 downgraden naar stereo (of iets in die aard),

     

    Dat is ff snel opgelost!!  Dit was idd het probleem, Ik zal (toen ik met ondertitelings opties aan het klooien was) deze setting onwillekeurig hebben gewijzigd.

     

    Dank voor het meedenken.

     

    3 uur geleden zei ceesv:

    Mijn Vu+ ontvanger heeft die problemen niet.

    Die Vu komt er misschien nog wel eens maar ik maak me sterk dat deze keuze optie (als je Pli draait) niet aanwezig zu zijn....

     

    Groet, Rob

  3. Beste mensen,

     

    Al jaren heb ik hier een DM800-SE met OpenPli draaien. Ik heb regelmatig nieuwe images geplaatst en kan mijzelf wel onder de meer ervaren gebruikers scharen.

    Nu doet sinds afgelopen zondag zich een raar fenomeen voor met de audio van de box.

    Op sommige kanalen werkt het gewoon zoals het hoort ik kan gewoon het volume regelen met de AB van de box, maar op de kanalen N1-N3, BBC1,2 en 3 en NG bijv. kan ik het geluid niet meer regelen, het geluid staat aan of uit. Dat is behoorlijk storend wanneer je het geluid wilt dempen bij reclame etc.

    Ik heb de zaak als volgt hardwarematig geconfigureerd:

    Ik heb een 90cm TRIAX schotel met daarop een rail met 4 losse LNB's geplaatst.

    Vanaf dreambox een HDMI kabel naar de TV en vanaf de dreambox een glasvezelkabel naar een D/A converter welke met tulp stekers naar de versteker gaat. Het volume op de versterker is een vast gegeven. Het geluid van de TV gebruik ik niet.

    Voordat ik een nieuw image ga plaatsen zou ik willen vragen of iemand bekend is met zulk een fenomeen, en zo ja wat heb je er aan gedaan?

    Zou het ook aan de uitzendingen van deze stations kunnen liggen?

  4. Ik meld me niet zo vaak op dit forum (maar heb hier al lezende wel veel opgestoken) maar ben al sinds 2003 met de satteliet TV ontvangst met toen nog de  dreambox 7000. Daar was idd nog wel wat Linux kennis voor nodig in het begin.

    In de tijd van analoge televisie had je een X-aantal kanalen beschikbaar met teletekst en misschien ook nog een video recorder.

    Tegenwoordig met de smart TV's met internet mogelijk heden is het allemaal iets ingewikkelder geworden, zeker voor de generatie mensen die nu 75+ zijn (uitzonderingen daargelaten) en moeite hebben met de menu structuren.

    Met de Pli images die voor diverse ontvangers beschikbaar zijn is het allemaal erg makkelijk geworden om een Linux ontvanger in te richten. Natuurlijk helpt het wel als je bekend met met begrippen als images, flashen, netwerk configuratie, plugins etc.

    De mogelijkheden met deze ontvangers zijn nog 'smarter' dan de SMART TV's en dat is wat het m.i. juist zo interessant maakt om naast het TV kijken ook nog eens te gaan spelen met de diverse plugings die heel simpel via het menu worden aangeboden. Dan heb ik het nog niet gehad over de zeer gebruiksvriendelijke EPG in Pli, opnemen van TV programma's is wel heel simpel geworden.

    Het enige wat je moet doen is je in de materie verdiepen en dat valt ook nog wel mee. Het instructieboekje van je auto is zeker zo of nog meer ingewikkeld als het doorgronden van het Pli image.

    Ik zou zeggen, koop een 'merk' Linux ontvanger, welke met het Pli image overweg kan en ga er mee aan de slag. Als het bevalt dan smaakt het naar meer en dan komt het ook wel goed met de zeer beperkte Linux kennis die dan om de hoek komt kijken.

    Goed om te weten, ik sleutel allen op die tijdstippen aan de ontvanger wanneer mijn vrouw op dat moment iets anders aan het doen is.....;-)

  5. Beste mensen,

     

    Ik ben al een tijdje op zoek naar een plugin die de informatie opgeslagen op google drive kan ontsluiten.

    Het gaat voornamelijk om het bekijken van foto's opgeslagen in Google drive via mijn DM800se.

     

    Is er iemand hier die hierover iets weet en mij zou kunnen helpen met het volgende:

    • het bestaan van zo'n plugin
    • als deze plugin niet bestaat welke plugin zou als alternatief kunnen dienen?
    • is er belangstelling voor zo'n plugin en is deze reeds in ontwikkeling?

    Ik zie uit naar jullie reacties.

     

    Groet, Rob

  6. Aan mijn XP1000 hing in het begin via een usb 2.0 een oude laptop HD van 40 Gig , toen deze de geest gaf kocht ik een nieuwe externe HD 500 Gig via Usb 3.0 .

    Deze werd niet herkend , ook gewone usb stick 3.0 werkte niet .

    Bij mij werkt de externe 500Gb HD gewoon. Het was even zoeken hoe de configuratie aan te passen (pad moet worden gwijzigd) Helaas kan ik er nu niet bij omdat ie Frankrijk staat, anders had ik de stappen even beschreven.

  7. Op Nederlands grootste verkoop site , gebruikte voor €12.50 , 25.00 en zelfs een nieuwe voor € 40.-

     

    Mijn Stab HH100 deed na 10 jaar niets meer (flatcable bleek te zijn losgeraakt) Ik had die nieuwe gekocht, zat keurig netjes in de originele verpakking. Voordat ik het dak op ging apparaat getest op draaaien en deze naar de '0' positie gemanouvreerd.

    Toen ik de kabel vanaf de LNB wilde vastdraien bleek de connector (op de motor) rond te draaien, je begrijpt hem al, het %$#@%^&* apparaat zou nooit gaan werken. Het toen nog getracht de onderste helft van de motor uit wisselen en de flatcables te koppelen door te solderen. Helaas motor kreeeg ik niet aan de praat. Kortom, ik voelde me flink genept...... Heb geen zin om het welles/nietes spelletje met de verkoper te beginnen, kost me te veel energie.

    Heb toen maar de Moteck SG-2100A aangeschaft..... en die doet het goed. De roest neem ik dan wel voor lief

     

    Het kan goed gaan, maar, kijk uit met die grootste verkoopsite mensen

  8. Interessante discussie, vele invalshoeken om hier naar te kijken, veel argumenten vanuit de eigen beleving hier te vinden, zonder dat ik hier een waardeoordeel over uitspreek.

    Ben op zoek gegaan op internet wat  er nu aan toekomstvisie/strategie van de satelliet TV aanbieders te vinden is. Helaas is dit binnen een paar minuten googelen niet eenvoudig. Wel is in een samenvatting van een onafhankelijk rapport www.satellitemarkets.com te lezen dat de tendens in de toekomst zich zal ombuigen naar online televisiediensten (met name interactieve TV en opslagmogelijkheden)

    Je ziet ook dat bedrijven als bijv. Satlink communications de bakens aan het verzetten zijn door webstreaming diensten aan te bieden naast satellietdiensten of deze te combineren.

    Als de hele wereld moet worden voorzien van glasvezel de komende jaren zullen gigantische investeringen nodig zijn en dat is nog maar de vraag of dit binnen 10 jaar geregeld zal zijn.

    Kortom er is nog steeds volop beweging in de digitale wereld die voorlopig niet tot stilstand zal komen. Het moet nog maar blijken of satelliet televisie zijn langste tijd heeft gehad.

    Zoals het er nu uitziet lijkt het me dat de schotel nog wel 20 jaar zal mee gaan.

  9. Volgens de Duitse handleiding van Dream zelf (pdf) kun je de box aan de PC hangen met een USB kabel met mini connector.

    Je box wordt vervolgens door de PC herkend en dan moet de driver worden geinstalleerd (te downloaden bij dream)

    Start hierna DreamUp en selecteer com poort 4.

    Wanneer je netwerkverbinding hebt kun je tevens de IP adressen van je PC en Box invullen (voorkeur)

    Hierna kun je de zaak flashen.

    Is een makkie.

     

    Succes

  10. Hoi,

     

    Al sinds 2004 draai ik naar tevredenheid met de pli images op mijn dreambox 7000S. Echte problemen hebben zich tot op heden niet voor gedaan.

    Vandaag ontdekte ik wel iets raars met de RSS reader. Het gaat om het volgende:

    Wanneer na ik het opstarten van de box de RSS reader open en bijvoorbeeld op de sat4all dreambox link klik dat verschijnt keurig de inhoud vam het genoemde forum op mijn scherm.

    Nu komt het, wanneer ik dan hierna elke andere link klik dan komt de inhoud van het eerste geopende forum tevoorschijn en niet de inhoud van de link die ik dan heb gekozen.

    Pas na het rebooten van de box kan ik een andere link kiezen om vervolgens weer in dezelfde problemen verzijld te raken.

    Overigens is dit fenomeen opgetreden nadat ik vandaag mijn eigen settingslist had aangepast met geupdate informatie van de laatste Joske draaibaar lijst.

    Zijn er raakvlakken te bedenken, of zijn er lui op dit forum die hier ook mee te maken hen gehad?

    Nog even de de configuratie van de box:

    Ik draai PLi® Helenite Final Images Suite 20070709 Rev.3223 met de /var op een Acer 512 Mb USB stick en een STAB USALS DiSEqC motor.

    Ik zie uit naar jullie bijdragen.

     

    Groetjes, Rob

  11. Hoi Mèrde,

     

    Vorige week is hetzelfde bij gebeurd, USB stick is aan het eind van z'n latijn (bij mij althans)

    Ik heb de Pli fubber image draaien.

    Teletekst gaf rare tekens, box werd héél traag, er viel niets meer mee te beginnen. Ik denk dat bepaalde geheugengebieden kapot zijn gegaan. Bedenk wel dat de USB stick als een HD in de box wordt gebruikt. Tot nu toe zijn de flashgeheugens daar niet op berekend.

    De box heb ik een factory reset gegeven, hierna de VAR weer op een nieuwe stick geplaatst en alle toeters en bellen weer geinstalleerd.

    Hiernaa geen problemen meer gehad. De bow werkt zelfs veel stabieler.

     

    Misschien zou je dit eens kunnen proberen?

     

    Succes gewenst,

    Watcher

  12. Internet vebinding is gewoon goed, aan de menu datum van 23 mei kon je zien dat ik reeds eerder menu's heb gedownload. Overigens zodra het emerald image beschikbaar kwam heb ik deze gedownload en geinstalleerd.

     

    Ik heb het xml file verwijderd. Daarna met software management aan de gang gegaan en gelijk kwam menu met versienummer 45 binnen.

    In mijn initiele post kon je reeds zien dat er geen dreamboxversienummer te zien was in het laatse scherm en wel het server versienummer.

    .

    Eigenlijk blijven er voor mij twee vragen over: 1 waarom is het file software.ver leeg gebleven? 2 hoe kan het dat de menu update optie niet heeft gewerkt en de melding teruggeeft 'laatste versie reeds geinstalleerd' ?

     

    Hieronder de inhoud van het software.ver file dat nu wel gevuld blijkt te zijn.

    VERSION=45

    7be5f283aaa26a5acce99ec2aacb4cbc software.tar.gz

     

    In ieder geval bedankt voor de tip van het xml file verwijderen, want nu werkt het gewoon. Ik meldt me wel weer als het bij een eventule volgende menu update weer misgaat.

    Voorts ben ik blij dat (ook al zijn er maar twee bug meldingen hieromtrent) aan dergelijke zaken binnen het PLi team serieus wordt gewerkt.

     

    Hulde!

     

    Ga alsjeblieft door met het verfijnen van deze images.

  13. Je zult het wel belachelijk vinden, maar hieronder is de inhoud van software.ver

    Zoals je ziet er staat niets. Dit komt dan ook omdat het een 0Kb file is.Ik heb het ook geopend (voor de zekerheid) met ultraedit. Dit geeft hetzelfde resultaat.

     

    Moet ik nu wel het software.xml file weggooien?

     

    Kun je me vertellen wat het file software.ver doet in het systeem?

     

    Ik wacht het nog even rustig af.

     

    Bedankt zover voor de info tot nu toe.

  14. Beste mensen,

     

    Ik heb een dreambox 7000 draaien met Pli emerald daarop. Ik ben zeer tevreden over dit image.

    Toch heb ik hier een klein probleem mee, het gaat om het volgende:

    Kies ik onder de blauwe knop software management dan verschijnt in de header bovenin de datum (May 23). Ik heb de automatic menu downloads op enabled staan.

    Volgens mij moet deze datum dan in lijn zijn met de datum waarop pli zijn wijzigingen in Pli News annonceert.

    Als ik nu de optie automatic naar manual wijzig en ik vervolgens het "laatste menu" wil downloaden dan lijkt het er op dat alles goed gaat, ik zie zelfs versie on server:45, bij versie on dreambox wordt geen versienummer weergegeven.

    Vervolgens krijg ik de melding: Menu was already up to date.

    Nu is mijn vraag de volgende:

    Is er iemand bekend met dit probleem, heeft hij/zij dit wel/niet opgelost en wat kan ik er aan doen om dit op te lossen?

    Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

     

    Watcher

  15. Hoi,

     

    Ik heb hetzelfde geconstateerd, dit fenomeen manifesteert zich sinds gisterenavond. Een ping geeft geen IP adres terug en het lijkt erop dat de site zelfs al niet meer in de global DNS aanwezig is. Op een ander forum heb ik reeds dezelfde vraag uitstaan.

    Ik dnk dat we even moete wachten tot dat er meer bekend wordt.

    Als je wilt updaten en installeren zul je iets creatiefs moeten gaan doen. Kortom het blijft prutsen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...