Ga naar inhoud


Sat-Turner

Lid
  • Items

    194
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sat-Turner

  1. Origineel bericht van: PentVaer
    Is het probleem niet dat het sqllite data formaat veel meer geheugen gebruikt als dat van enigma ?

    Tijdens het cachen (dus tijdens het ophalen van de gegevens) is het een piek in het geheugengebruik van de SQLite database. Dat komt omdat de gegevens sneller binnenkomen dan dat ze kunnen worden opgeslagen. De 7000 heeft hier last van, met bijv. de 7020 gaat het wel goed.
  2. Origineel bericht van: maja
    Bij fstab staat /media/usb/swabfile none swap sw 0 0

    Volgens mij is dit dus fout in de software of zie ik dit verkeerd?

    Dat hoeft niet (er zal waarschijnlijk "swapfile" staan i.p.v. swabfile). Staat er ook daadwerkelijk een swapfile onder /media/usb? Zo ja, kun je dan eens het volgende intikken via telnet:

    swapon -a

    En daarna kijken met free of de swap nu aktief is?
  3. In Jade is er een wijziging geweest van hoe swap geactiveerd wordt. Nu wordt gebruik gemaakt van de file /var/etc/fstab net zoals op openembedded boxen. In die file moet dus een regel staan waar de swap gedefinieerd wordt. Waarschijnlijk staat deze er bij jou niet in.

     

    Edit: pad, moest natuurlijk onder /var zijn.

  4. Origineel bericht van: maja
    Bij swap staat overal 0. Dus een regel lager staat overal 0. Onder de regel swap volgt, dezelfde regel die al gemeld is, de totaal regel.

    Ok, dan is dat het probleem. Je swap wordt niet gebruikt. De hoeveelheid geheugen in een 7000 is niet ruim bemeten, dus dat loopt wel eens vol bij gebruik van sommige features. De problemen die jij hebt (onbestendige dingen zoals met teletekst, trage box) wijzen in die richting. Met swap zal het beter gaan.

    Ik ben niet zo goed op de hoogte hoe dat op een 7000 werkt. Misschien kun je de swap via de software opnieuw aanmaken?
  5. Origineel bericht van: Littlesat
    Ik vermoed dan ook dat Flashwizard van het image wat "draaide" deze tuxtxt config files heeft meegenomen in PLi en niet compatible zijn met de (vernieuwde) tuxtxt binnen PLi.

    Als dat zo is, dan ben ik wel benieuwd naar de "verkeerde" config file, zodat ik de PLi image daarop aan kan passen. Ik betwijfel trouwens nog steeds sterk of het hier echt aan ligt. Er is nl. helemaal niets gewijzigd aan de config file binnen PLi (geloof me, ik kan het weten), hooguit dat er iets raars is de verkeerd config staat.
  6. Origineel bericht van: maja
    Ik heb pli in multiboot staan. Ik heb nu teletekst-caching ingeschakeld. Misschien dat het daardoor veranderd?

    Zoals ik al zei is dit waarschijnlijk een geheugenprobleem. Teletekst cache is een echte geheugenvreter, dus dat versterkt alleen maar mijn vermoeden.

    Gebruikte je nooit eerder teletekst caching op de 7000? Dat heeft er altijd al in gezeten, dit in tegenstelling tot de PLi enigma2 images waar dit nieuw is.
  7. In Jade zitten een paar kleine fixes in tuxtxt, maar die lijken geen relatie te hebben met jouw problemen. Alle PLi enigma1 images maken gebruik van exact dezelfde broncode. Dus de problemen zouden ook te zien moeten zijn op bijv. een 500 of een 7020.

     

    Geen idee dus waar dit van kan komen.

  8. Origineel bericht van: rai
    Eh, start net teletext op RTL4, maar hier gewoon alle kanalen vanuit cache. Zelfs de Sub-pagina's. Versie is 1.95. Image PLI iolite-2008-05-26.

    Ehm, ga maar eens uit teletekst, en er weer in. Dan moet ie weer opnieuw beginnen met cachen wink
  9. Origineel bericht van: JBnl
    Waar ligt dat aan ? aan de box of tuxtxt ?

    Het ligt aan de combinatie tuxtxt met enigma2. Tuxtxt wordt ook in enigma1 gebruikt, en daar is caching wel mogelijk. Met enigma2 is het wat lastiger.
  10. Citaat:
    Citaat:

    Daar had ik ik in het verleden ook al naar gevraagd maar dat is er nog niet.
    Ik begreep wel dat er aan een soort package-manager-achtig iets wordt gewerkt.
    http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...rue#Post1390895
    Ik neem aan dat muv kernelupgrades alles dan zonder flashen kan.
    Dat zou natuurlijk helemaal top zijn want dat is dan wel een primeur onder de imagebouwers.

    Ook dat zit er in. Met "ipkg update en ipkg upgrade" kun je updaten naar de laatste versie. Dit kan ook vanuit de Package Manager onder de gele knop. Wel even onder voorbehoud, een andere PLi dev zou 't hier even moeten bevestigen.

    Dit is de eerste PLi image die is voorbereid om in de toekomst te updaten met ipkg. De vorige versies hadden wel ipkg, maar de toen gebruikte revisienummering verhindert goede updates.

    Dus, deze nog ff flashen. Zo je wilt is dat voor het laatst <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

    En inderdaad: kernel updates en updates van de 2nd stage bootloader kunnen niet met ipkg, daarvoor is flashen noodzakelijk.
  11. Citaat:
    Citaat:
    Citaat:
    ... en bijna niet te krijgen. Ik heb maar een laptop schijfje gekocht, die kon ik gewoon de volgende dag afhalen in de winkel. Bevalt perfect, niet te horen, zelfs niet met de oortjes op een halve meter van de box.

    Kon je de 2.5" schijf een beetje netjes inbouwen?

    Ik heb een SAMSUNG M80 160GB HDD 5400rpm 2.5i IDE (HM160JC) in mijn 600pvr gebouwd. Bevalt me erg goed, en ook niet te horen. Maar zou die ook in een 7025 kunnen?


    Tuurlijk kan dat, ik zie niet in waarom niet! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

    Omdat de 7025 voorzien is van een 3.5" bay, en de ide aansluiting ook anders is.
  12. Citaat:
    ... en bijna niet te krijgen. Ik heb maar een laptop schijfje gekocht, die kon ik gewoon de volgende dag afhalen in de winkel. Bevalt perfect, niet te horen, zelfs niet met de oortjes op een halve meter van de box.

    Kon je de 2.5" schijf een beetje netjes inbouwen?

    Ik heb een SAMSUNG M80 160GB HDD 5400rpm 2.5i IDE (HM160JC) in mijn 600pvr gebouwd. Bevalt me erg goed, en ook niet te horen. Maar zou die ook in een 7025 kunnen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...