Ga naar inhoud


arene

Lid
  • Items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door arene

  1. Als ik opneem, krijg ik 80% van de keren een bestand met 0 mb. De naam staat er dus wel.

     

    Of ik nu met timer, direct of via webcontrol opneem maakt niet uit.

     

    Verder werkt de VU prima en merk ik ook geen storing.

     

    Ik heb, om alles uit te sluiten mijn harddisk vanmiddag geformatteerd maar dat leverde helaas niets op.

     

    Ik gebruik de laatste update van de reguliere Pli.

     

  2. Origineel bericht van: Catastrofus

    Nee hoor, je kan hem er zo uitschroeven en vervangen door het nieuwe exemplaar.

    Gert.

    Nou, ik heb dus een voeding besteld voor de plus-versie, blijk ik een gewone Dreamox te hebben met een aangepaste "plus"display. De voeding past dus niet. Maar de leverancier wil hem niet terugnemen en zegt ook dat hij een losse voeding niet meer leverbaar is voor de gewone 7025.

    Maar nu schijnt het wel mogelijk te zijn met een beetje solderen om de voeding voor de plus in een gewone te plaatsen. Maar ik heb echt twee ultralinkse handen.

    Mijn vraag is dus, kan iemand in de buurt van Purmerend me helpen deze voeding in te bouwen?

    Tegen een redelijke vergoeding natuurlijk.
  3. Sinds vanochtend start de Dreambox niet meer goed op.

     

    Als ik de switch achterop het aparaat aanzet, gaat het schermpje aan ik zie in een flits dat hij de cf ziet, er verschijnen strepen op het scherm en hij start opnieuw op.

    Dit proces duurt zo'n 2 a 3 seconden.

     

    Openpli is geinsalleerd.

    Ik heb al van alles geprobeerd maar hij bijft in deze loop zitten. Ik heb de channel up en/of down al ingedrukt tijdens starten, de cf eruitgehaald, de gewone aan uit knop gebruikt. Maar hij blijft maar hetzelfde doen.

     

    Wat kan er aan de hand zijn en nog belangrijker, hoe kan ik het oplossen.

     

    Ik hoop maar dat het snel kan opgelost wordt; ik zit hier met 2 kinderen van 4 en 7 die op de studiedag van hun juffen (hun extra vrije dag) zo een wel heel negatief beeld van de Dreambox krijgen. Daar kan later geen marketingcampagne nog wat aan veranderen ;-)

     

  4. nee, ik heb geen ontvangst op alle satellieten. Dat is het nu juist.

     

    In de handleiding staat dat je moet beginnen met 19,2. Die moet op hoogte nul staan in het tweede gaatje van rechts.

    Dat heb ik gedaan. Maar ik ontvang dan geen BVN of NEderlandse zenders. Heel af en toe is hij "locked" maar niet altijd.

     

    Ik heb alleen sommige BBC zenders op de 23,5. Maar ook niet alles. Het automatisch zoeken duurt letterlijk uren dus dat heb ik maar 1 keer gedaan. Verder heb ik de zenderlijsten van Henk geinstalleerd via een plugin in de Dreambox 7025.

     

    Met mijn vorige LNB-houder was dit allemaal geen probleem en ging het heel soepeltjes maar met deze set, lukt het voor geen meter.

     

    Er komt nu morgen iemand voor 40 euro de boel uitrichten.

     

  5. Tot nu toe had ik geen locale zenders, maar vorige week een nieuwe LNB-houder gekocht met 28,2 erbij. Ik heb drie LNB's.

     

    Alles werkte prima.

     

    Maar nu lukt het me voor geen meter om de zenders te krijgen en mijn Drreambox goed in te stellen.

     

    En ik ben al sinds vanochtend tien uur bezig. Pfff, ik Heb het helemaal gehad.

     

    Wie kan mij (liefst vandaag nog) helpen, ik woon in Purmerend.

  6. Ik heb zojuist deze mooie image geinstalleerd. Ziet er erg mooi uit. Dank.

     

    Maar ik heb wel een probleem. Als ik op een cijfer druk op de AB om van zender te wisselen zie ik wel in beeld de naam van de zender maar hij blijft vervolgens op de zender staan waar ik naar kijk. Wisselen van zender op deze manier werkt dus niet.

     

    Naar rechts en links werkt wel. Iemand een oplossing?

  7. Origineel bericht van: Neptunus
    Ik blijf het vreemd vinden dat deze thread niet door een grotere groep wordt opgepakt. Iedereen zou eens kennis moeten maken met de Topfield EPG tap, dan zouden er zeker meerdere zijn die het als een groot gemis zien bij de Dreambox.


    Ik ben het er helemaal mee eens. Maar ook ik heb te weinig kennis om er iets aan te veranderen helaas. Maar als er bijvoorbeeld getest moet worden of zoiets dan bied ik me graag aan.

  8. Ik ben benieuwd wat je dan gevonden hebt.

     

    Er bestaat uiteraard wel een mogelijkheid om actief timeshift aan te zetten maar ik heb nog niets gevonden wat dat automatisch doet.

     

    Wat ik bedoel is dus dat als je op een zender komt de timeshift automatisch meeloopt en de buffer ook weer gewist wordt als je van zender verandert. Zoals mijn Topfield 5000PVR dat altijd kon.

     

    Ik lees er wel veel over bij PLI bijv. maar ik heb nog niets werkend gezien.

  9. Origineel bericht van: Neptunus
    Origineel bericht van: arene
    .......

    Jammer want ook ik mis de topfield oplossing enorm. Net zoals ik ook mis dat als je op een zender de EPG kijkt je in de topfield altijd ook de EPG van de andere zenders kon bekijkenzonder daadwerkelijk van zender te hoeven switchen.



    Zonder zender te wisselen bekijken van de EPG kan ook met de dreambox, ga naar de zenderlijst en naar het gewenste kanaal, druk op info en je ziet de EPG van die zender.

    --------


    Dit is niet helemaal wat ik bedoel.

    Je kon in de Topfield als je bijv. Ned 1 aan het kijken was, de EPG knop indrukken. Je zag dan de EPG van Ned. 1. Maar met de knop naar rechts kwam je in de EPG van Ned. 2 etc. Als je dan op bijv SBS was aangekomen en je wilde daar iets zien of programmeren, drukte je gewoon op ok. Als het programma nu aan de gang was, switchte je naar SBS en als het nog moest beginnen starte automatisch een timer. Heel intuitief en handig.

    Overigens zou het me wel erg helpen als Oudeis (of iemand anders)een handleidinkje zou kunnen schrijven die stap voor stap beschrijft wat je moet doen om de plugin aan de gang te krijgen.

    Alvast erg bedankt voor al het werk dat er nu al in zit en ik hoop dat we in de toekomst allemaal de vruchten ervan kunnen plukken.
  10. Ik heb gister een paar uur geprobeerd de Oudeis-oplossing in mijn dreambox (7025+) te zetten maar ik ben er niet uitgekomen.

    Ik draai wel PLI (Jade)maar de beschrijving is voor mij echt te summier.

     

    Jammer want ook ik mis de topfield oplossing enorm. Net zoals ik ook mis dat als je op een zender de EPG kijkt je in de topfield altijd ook de EPG van de andere zenders kon bekijkenzonder daadwerkelijk van zender te hoeven switchen.

     

     

  11. Inderdaad, ik vind de EPG op de Dreambox (ik heb hem nog maar kort) een enorme teleurstelling. Ook ik was de Topfield gewend.

     

    Ik vind het eigenlijk ook onbegrijpelijk dat er niet iets voor de Dreambox is/wordt gemaakt. Zo moeilijk kan het naar mijn idee toch niet zijn.... En er is volgens mij heel veel behoefte aan.

     

    Ik zou er ook best voor willen betalen.

     

    Naar mijn idee is er een aantal problemen met de huidige EPG:

    1 de data is zeer beperkt en matig van kwaliteit. Ik heb nu al een paar keer het einde gemist ondanks verlengde opnames.

    2 de gebruikersvriendelijkheid laat te wensen over. De 3PG oplossing (van de Topfield) werkte wat dat betreft perfect en zeer intuitief.

     

    Ik hoop toch echt dat er een mooie EPG komt, dat zou de Dreambox voor mij (en mijn vriendin)echt een meerwaarde geven.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...