Ga naar inhoud


LEM

Lid
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LEM

  1. Ik heb er 2 DVB-C FBC in zitten en het tuner a t/m p :)

     

    Ik kreeg hem gisteren vanuit Duitsland geleverd, maar voor zover ik de korte installatiegids begrepen heb, kan er toch maar één FBC kabeltuner in en moet die persé in slot A gemonteerd worden. Daarnaast kun je dan nog een FBC S2 tuner en een reguliere kabeltuner in slot C monteren. Maar nu zeg jij dat je er ook twee FBC kabeltuners in kunt hebben, in slot A en B ?

     

    Is het technisch haalbaar hier later een FBC dual S2X insteektuner voor te leveren ? Of ligt dat veel ingewikkelder dan dat ?

  2. Heren, mijn keuze is gemaakt: ik heb de Vu+ Ultimo 4K besteld. Ik hoop dat ik er geen spijt van ga krijgen, dat de degelijkheid goed is voor jarenlang gebruik. De belofte van een nog betere beeldkwaliteit, zelfs bij SD en HD uitzendingen op een FHD televisie, de FBC tuners, de wifi, bluetooth en IP televisie, hdmi ingang, 2x ci slot + 2x kaartlezer en vooral veel geheugen en processorsnelheid voor decoderen en applicaties, ja, dat moest het wel zijn voor mij. Dus Tonskidutch en Ceesv, jullie hadden toch gelijk. Het is bijna kerst. ;-)

     

    Ik heb nu gekozen voor 2 stuks Dual FBC S2 tuners (misschien onnodig, we zullen zien), harde schijf regel ik zelf wel, net als programmering. Er zijn nog steeds dingen die beter hadden gekund, zo had ik ook graag de eSATA en de digital coaxial out gehad, maar ja, het is niet alle dagen feest, helaas.

     

    Voor wat betreft de Xtrend machines, de ET10000 en 8500 hadden mijn oprechte interesse, net als de Mutant 4K dat had en ik blijf ze volgen, maar uiteindelijk denk ik met deze wel prijzigere machine meer te kunnen op de langere termijn. Uiteraard mijn hartelijke dank aan allen die mij bij deze keuze geholpen hebben met hun uitleg en persoonlijke ervaringen.

     

    Rest mij  nog even te vermelden dat mijns inziens de Topfield SRP-2401ci+ maximaal met 6 satellieten kan werken. Dat is athans mijn ervaring nu. Met de dure EMP-Centauri 16-1 diseqc switch lukte het me niet om meer dan 4 satellieten zichtbaar te krijgen (geen enkele DIP switch stand op de EMP-Centauri bracht hierin verbetering), maar met de SAB 10/1 diseqc switch kun je er 6 schakelen als je een programmer hebt om de modus om te zetten. Goto protocol 1.2 lijkt bij de 10/1 ook wat meer resultaat te geven dan de 16/1. Vreemd.

     

    Oh en dan is dit mijn laatste aanwinst, ik weet het, het moet eigenlijk in een eigen topic, maar dat doe ik ook nog wel als ik wat resultaten van mijn experimenten heb. Nu is het vooral een indrukwekkende nieuwe LNB, deze hybride lineaire EN circulaire Invacom.

    post-35367-0-46957700-1480256741_thumb.jpg

    post-35367-0-87217100-1480256763_thumb.jpg

    post-35367-0-76711600-1480256775_thumb.jpg

    post-35367-0-56757600-1480256786_thumb.jpg

  3. LEM, ook off-topic. Ook Frankrijk is een soort van bananenrepubliek. Dat beginnen de Fransen zelf steeds harder te vinden.

    Terug naar de keus van een ontvanger. Het is net als met computers. Heb je er ééntje gekocht, is hij alweer verouderd.

    Ik denk voorlopig aardig lang vooruit te kunnen met mijn ET10000. Tenzij CanalDigitaal roet in het eten gaat gooien met nog meer bescherming ten gunste van de flut-ontvangers die ze zelf verkopen. Dan zijn ze me kwijt als klant.

    Waar zitten ze ook alweer? Oja, Luxemburg....

     

    Goed dat ze dat zelf ook (beginnen te) vinden, LeKerbec. dat is beter dan dat jij als buitenlander dat zegt en zij verontwaardigd op hun achterste benen gaan staan en gaan roepen dat ze mogen en willen blijven zoals ze zijn, inclusief alle nog niet verbeterde fouten en tekortkomingen dus. Ik heb overigens niet jouw opties, want ik zie graag af en toe Nederlandse zenders en dan is het toch satelliet of niets. Ik heb wat die ontvangers betreft, een hele trits Duitse testen gekocht, voor een euro per test. Je weet wel, online downloaden tegen een euro. Ik had het geloof ik met een vast bedrag kunnen afkopen, maar te laat gezien. Ach, zo'n magazine moet ook voortbestaan en ik heb nu wat ik zoek om te lezen en niet een stapel nodeloos papier in de hoek van het toilet. ;-)

     

    Ik kom terug op mijn klacht aangaande de EMP Centauri 16-1 diseqc switch. Blijkt dat er DIP schakelaartjes onder de plastic beschermkap verstopt zitten die op 1.2 protocol voor motoren stonden. Die plastic kap is er bijna niet af te krijgen, zeg ! Ik kreeg het buiten, in de stromende regen niet gedaan, dus alle kabeltjes maar van de LNBs af en de hele zooi naar binnen gehaald. Eindelijk die kap los, onderhand een paar schroefdraden enigszins beschadigd met een tang om één en ander los te trekken, maar nu kan ik dan met die DIP switches gaan experimenteren. Was het nog maar zomer, ik ben weer eens te laat begonnen...

     

    @Cees: ik neem aan dat je begreep dat het niet "hatelijk dank", maar hartelijk dank moest zijn. Na verloop van enige tijd verdwijnt de edit functie. Weet niet waarom, is irritant, want typos zijn zo gemaakt en je ziet ze soms pas na enige tijd.

     

    In de tussentijd houd ik mij nog steeds aanbevolen voor wat voor nieuws, wetenswaardigheden of ervaringen met 4K of gewone HD ontvangers in het licht van mijn allereerste vraagstelling.

     

    P.S. @Snopper: je hebt een bericht. ;) 

  4. Off topic: Ik ben leraar aardrijkskunde en informatica met een kleurrijke voorgeschiedenis en in zekere zin ook een kleurrijke nageschiedenis. Ik maak zelf altijd een onderscheid tussen hen die bewust gekozen hebben voor een verblijf buiten Nederland en zij die dat min of meer met tegenzin gedaan hebben. Ik val zelf in die laatste categorie en de hoofdschuldige daaraan is mijn vrouw die hier al zat en niet weg wilde...  (zoals vrouwen dat wel vaker flikken)

     

    Mag ik even tegen schenen aanschoppen door te zeggen dat ik Luxemburg eigenlijk een bananen republiek vind ?

     

    Maar dat alles terzijde; diseqc, diseqc, ftp, conax, lost transponder, multibeam, eirp, footprint, edge of reason. :D

     

    Terug naar de satelliet ontvangers, 4K, snel, veel geheugen, veel uitbreidingsmogelijkheden en veel waar voor de zuur verdiende centen.

  5. Nou, zo'n Topfield SRP-2401CI+ in combinatie met een diseqc switch groter dan 4-1 is niet aan te bevelen. Had ik het met SAB 10-1 switchen net min of meer werkend gekregen middels de diseqc 1.2 goto besturing (maar heel vaag...je ziet gewoon niet dat je een daadwerkelijke, veriefieerbare verbinding hebt - waardeloos !), denk ik, het is even droog en zonnig weer, laat ik de 16-1 EMP Centauri switch eens uitproberen. Nou, dat werkt al helemaal niet. Aaargh. Leermoment: geen Topfield ontvanger als je meer dan 4 satellieten middels diseqc switchen wilt ontvangen. Enfin, terug naar het topic onderwerp maar weer.

     

     

    Wanneer je voor optimale beeldkwaliteit gaat, kies dan een UHD 4K ontvanger.

    Met de nieuwe chipsets die in die ontvangers verwerkt zijn heb je ook een duidelijk beter HD beeld op een HD beeldscherm.

    En je kan ook nog genieten van de diverse 4k zenders die al in de lucht zijn, al dan niet gedownscaled naar jou beeldscherm.

     

    Hatelijk dank, Cees, voor je bijdrage. Door al jullie input vorm ik mij langzamerhand een duidelijk beeld van wat ik wil en nodig heb.

    Een oudere, maar degelijke machine wordt het dus niet, het geheugen en de processor moeten in staat zijn om vlot de softcam te kunnen runnen en alle eventule bijkomende, handige applicaties. Transcoderen en uitsturen naar tabletten in huis is daar ook één van. Liefst geen securityboard, maar de Xtrend 10000 houd ik in reserve wat mijn wenslijstje betreft.

     

    Op dit moment geloof ik inderdaad dat ik wacht op een hopelijk goede en door wellicht de wat hogere aanschafprijs ook wat degelijkere 4K ontvanger. De over de gehele linie betere beeldkwaliteit, zoals Cees zei, spreekt mij vooral aan. De door Tonskidutch eerder gesuggereerde VU+ Ultimo 4K lijkt me erg interessant, maar ook de door Ger gesuggereerde Mutant/Opticum 4K ontvanger (weliswaar met security board) zou als tweede machine erbij kunnen. De VU+ Solo 4K is een optie als tweede (want ik ga beide in gebruik zijnde Topfields dan toch maar vervangen) , net als de Dream 4K machine.

     

    Zijn er nog andere 4K ontvangers met in te bouwen harddisk en minimaal 2 tuners die ik over het hoofd gezien heb ?

    En wanneer komen die uit ? Ik weet, dit is een beetje een erg brede vraag waar misschien geen goed antwoord op is.

     

    Ja is ok , graag even kontaktdata uitwisselen per PB? Welke sector werk je in Luxemburg?

     

    Ik had vroeger toen ik naar Luxemburg kwam ook een TF4000 and daarna de TF5500 .. Echter hier geen mogelijkheid de opnames gehad makkelijk te hergebruiken. Dus toen de overstap naar Xtrend gedaan. Dreambox was toen al grotere discussies wegen de clones .. Ik haal die xtrends gewoon via Amazon en dat gaat goed. Ook de kwaliteit is goed.. Behalve dan de 9500 (die als enige niet van Amazon kwam).

     

    Qua beeldkwaliteit vindt ik de 10000 en 7500 enorm goed. De 10000 heeft de mogelijkheid tot 4 tuners. De 4000 is al wat ouder en heeft een langzame processor. Als je met een softcam werkt dan merk je dit snel. De 10000 en 7500 zijn hier sneller. Ik heb zelf 2 tuners in de 10000 zitten aangezien we veel opnemen en time-shiften. Ik kijk graag nog NL tv terwijl mijn Luxemburgse vrouw en zoontje graag Lux en Duitse TV kijken. Alles is per LAN verbonden naar een NAS waar alle opnames opkomen zodat deze in het gehele huis te bekijken zijn.

     

    Goed punt, dat de processor wel de softwarematige applicaties bij moet kunnen benen. Het enige waar ik heel weinig info over heb kunnen vinden tot nu toe is over de kwaliteiten van de diverse gebruikte tunercircuits her en der. Ik zet de Xtrend 10000 dus zoals gezegd even op de reservebank terwijl ik de 4K machines overweeg.

     

    Welke sector werk je in... Ik vind dat altijd wel een amusante vraag, ik hoor 'm vaker gesteld worden in Luxemburg. Maar zoveel sectoren zijn er daar niet, mijns inziens. Nou vooruit, de quartaire sector, meer specifiek onderwijs en inlichtingen.

  6. @LEM .. Moien vu Letzebuerg :/

    Wat is er vervelend in Luxemburg? :P Ik hoor niets vervelends uit de omgeving Mersch .. behalve 's morgens in de file naar de stad.

     

    Ik gebruik hier ook enige xtrends (4000, 7500 en 10000) met een stiknormale schotel op de 23.5 en 19.2. Xtrends hebben allemaal de laatste Openpli image. Tevens dien ik hier als vraagbaak voor vele vrienden hier mbt satelliet ontvangst ... die "tele vun der post" is ook niet dat wat je wilt hebben. Ik heb geen problemen met de xtrends, behalve met een 9500 die al een paar jaar oud was en waar de voeding het begeven had en niet meer te vervangen was.

    Snopper

     

    Hallo Snopper,

     

    Mersch ? Ik ken de omgeving ondertussen wel een beetje, is niet ver. Ik kwam hier aan in 2005 en zat toen met mijn vrouw in een klein flatje in Limpertsberg. Na het zien van uitsluitend RTL 4 en geen BBC op de coditel kabel, ben ik  mij meteen gaan oriënteren op schotels en heb er uiteindelijk na maanden van voorbereiding (en uitvoering...) eentje op het balkon geplaatst met 4 satellieten (Astra 1+2, Hotbird, Thor).

    Nu heb ik een gehuurde tuin... ;-) en zit ik nu op 8 satellieten met de bedoeling er nog een aantal bij te gaan pakken zodra ik weer even de geest heb en het opgehouden is met regenen. Misschien kunnen we eens afspreken om over schotels en leven in Luxemburg van gedachten te wisselen. Ik ben een tamelijk opgewekte kerel met wie je over van alles kunt praten, van motorclubs tot filosofie, van vuurwerk tot wijn, van sterren tot stenen tot kruiden, maar er zijn bepaalde onderwerpen waar ik ongekend zwartgallig, cynisch en morbide over kan praten. Er bestaat geen positief zonder negatief is wat dat betreft mijn motto. Ik kan hier dus wel gaan leeglopen op Luxemburg, maar misschien moet ik dat niet zwart op wit doen. ;-)

     

    Dat even terzijde.

     

    Tussen die Xtrend 4000, 7500, 9500 en 10000, welke heeft naar jouw mening de beste beeldkwaliteit en is het betrouwbaarst (de 9500 dus niet, begrijp ik) en waarom niet geozen voor een Vu+ of een ander merk/model ?

     

    Om enig perspectief te behouden, ik heb twee Topfield TF-4000 PVRs gehad waarvan één door intensief gebruik en oververhitting de geest gegeven heeft na ooit ook al eens een defecte voeding binnen garantietermijn te hebben vervangen, maar de tweede doet het nog steeds, is alleen door de nieuwere versies TF-5500 PVR en SRP-2401CI+ verdrongen en in de "kelder" terecht gekomen. De beeldkwaliteit van al deze Topfields heeft mij nimmer teleurgesteld. Ik kan dus eigenlijk niet beoordelen in hoeverre een doorsneel enigma 2 ontvanger merkbaar slechter is qua beeldweergave.

  7. Tonskidutch, opnieuw bedankt voor je hulp en suggesties. Ik had de mogelijkheid een DVI (versie "D" dus en niet "I" wat ik foutief aannam) naar Hdmi kabel aan te sluiten volledig over het hoofd gezien ! Inderdaad, dat zou perfect werken.

     

    Ik heb daarom opnieuw naar de DM8000 HD PVR gekeken en het was (en is) een imposante machine met heel veel mogelijkheden, zijn tijd vooruit (bijvoorbeeld 4 CI sloten, inbouwmogelijkheid dvd of bd brander, ja zelfs Wi-fi). Ik las nog wat Duitse reviews en zo en ik was bijna om om het te proberen voor 175. En toch doe ik het uiteindelijk maar niet. Want 8 jaar is toch wel erg oud voor techniek en de Wifi is dan wel een leuk voordeel, maar laten we niet vergeten dat het hier om de de G standaard gaat en niet de N of AC. Ook schijnt het beeld niet te vergelijken te zijn met wat bijvoorbeeld nu een Mutant 2400 HD en de 4K neerzet. Ik hoop niet dat het ondankbaar overkomt, ik waardeer de suggesties absoluut, maar uiteindelijk weeg ik het af en slaat de balans toch negatief door voor wat mij en mijn wensen betreft. Ik denk dat zo'n machine ook beter kan gaan naar iemand die reeds bekend is met die Dreamboxen of een reserve zoekt omdat hij of zij er zo verknocht aan is.

  8. daar maak je een fout betreffende de firmware en de HDMI stekkerbus

    - natuurlijk zijn er net zo heel verse images voor

    - natuurlijk is er een verloopstekker naar HDMI zoals je TV nodig heeft, dus geen component.

     

    en zelfs op de originele software kun je nog heel veel plugins en softcams installeren klik

     

    Een verloopstekker naar Hdmi ? Hoe moet ik me dat voorstellen ? Wat nemen ze dan als bron, die drie component uitgangen ?

    Dan de vraag waar je zo'n hdmi verloopstekker haalt en wat dat zou kosten naast een tweedehands DM 8000 HD.

    Wat kun je zeggen over de gevoeligheid van de ingebouwde tuners ten opzichte van de andere Enigma 2 ontvangers, grofweg ?

    ​k erken dat een oudere firmware soms prima stabiel en toereikend zou kunnen zijn. Toch schrok ik wel van 2008...

     

    ​Ik las net die review van de Mutant 4K ontvanger. Als ik naar de aansluitingen kijk, is mijn eerste reactie "te weinig", maar de tuners worden gevoelig genoemd en de beeldkwaliteit van al het beeld (HD) lijkt beter te zijn dan gemiddeld/standaard. Zijn er wat dat betreft nog alternatieven die er nu zijn of binnenkort komen ?

     

    Wat Sverige schreef aangaande de betere beeldkwaliteit van bijvoorbeeld een Technisat ontvanger dan een Dreambox komt bij in relatie tot Topfield ook bekend voor. Mijn Topfield gaf mooier beeld dan een Humax bij een kennis jaren terug.

  9. Hallo allemaal,

     

    Het heeft eventjes langer geduurd, maar ik ben er weer en heb de volgende reacties op jullie bijdragen, waarvoor wederom mijn dank.

     

    In de tussentijd ben ik gezellig nog eventjes bij mede sat4all lid Ger uit Heerhugowaard geweest om wat spulletjes over te nemen en heb daar een hele interessante demonstratie van diverse Linux ontvangers gekregen en al zijn schotels gezien. Wis zo'n Wavefrontier T90 toch GROOT in het echt. Daar valt mijn Maximum E-85 bij in het niet !

     

    LEM

    der staat een dm8000 te koop voor 175 euro

    ben je van alle geleuter verlost over nieuwste techniek en kwaliteit

     

    Maar Tonskidutch, ik ben dol op geleuter ! Daarom vind ik ze in Luxemburg ook zo vervelend; ze leuteren maar niet. En een Hertog Jan kun je al helemaal vergeten (Bedankt Ger !).

     

    Maar even serieus, ik heb in de radiostilte wel degelijk naar je advies gekeken, de advertentie opgezocht en mij verdiept in wat de DM8000 HD precies is en kan. Ik zag het binnenwerk en inderdaad, dat ziet er redelijk onverwoestbaar uit. prima kwaliteit onderdelen. Maar het is al een wat oudere machine en vooral het ontbreken van recente open Linux images, een wat trage processor, navenant weinig geheugen en geen Hdmi output (natuurlijk, het kan ook met kleurcomponenten) heeft mij er snel vanaf laten stappen. Ik erken wel dat het een HD ontvanger met gevoelige tuners, prima beeldkwaliteit en een vrijwel onbeperkt aantal kanaalposities zou zijn. Bedankt voor de tip in ieder geval !

     

     

    Voor wat het waard is. Kijk TV via Canal Digitaal. Na jaren een Topfield 6000 PVR zonder enig probleem toch over moeten stappen op HD. Een jaar geleden een XTrend 9200 (met 320Gb interne HD) gekocht. Loopt als een zonnetje maar heeft maar 2 tuners. Vind ik trouwens tamelijk warm worden.
    Nu ook de XTrend 10000 met 3 tuners en 1Tb HD. Twee satelliet en één DVT (om Franse zenders te zien). Even een gedoe om te installeren, ben geen grote techneut. Verschil met 9200: start sneller op, meer mogelijkheden, wordt minder warm.
    De tijd zal leren hoe die zich houdt. Met de door CD geleverde ontvangers heb ik het even gehad, alleen maar ellende met de Philips DSR8121.

     

    Sneller booten, meer opties en minder warm worden, zijn argumenten die ik ook in mijn nieuwe ontvanger zoek. De ET-10000 werd mij al eerder aangeraden, maar ook de Mutant met 4K werd meerdere malen genoemd, elders. Ik vind alleen een Hdmi INPUT en extra veel geheugen, hardware transcoding met wifi en die nieuwste compressie standaard (HEVC 265 of zoiets ? Ik vergeet het steeds) ook belangrijk dus ben ik er al met al nog steeds niet uit. In een review van de Mutant werd ook gesproken over zo'n securityboard, dat wil ik er helemaal niet in hebben. Bedankt voor je bijdrage, LeKerbec.

     

     

    Ik heb verschillende Xtrends, dreamboxen en Vu-duo's gehad. Met alle merken heb ik hardware problemen gehad die ik met de info op dit forum kon oplossen.(voedingen,elcos,security bordjes,...)

    Ik heb nu een ET10000, absoluut perfekte box, snelste CPU van alle xtrends, geinstalleerd met 4 tuners en 8 LNBs, draait als een zonnetje. Vooral de hardware transcoder is erg handig als je buitenshuis programmas wil kijken, wat ik vaak doe.

    Bedenk wel, uiteindelijk draaien alle boxen dezelfde software en zien er dus identiek uit ;-)

     

    Ja, daar ben ik nu, na de demonstratie bij Ger thuis, ook achter, dat het qua interface hetzelfde is. Dat is op zich prima. Jij bent dus ook gecharmeerd van de ET-10000. Hardware transcoding is inderdaad iets waar ik met diverse amoled tabletten in huis mee aan de slag wil. Dat er via dit forum oplossingen zijn voor al die problemen is natuurlijk fijn, maar mijn vrouw is thuis de veelkijker en ik ben er niet altijd en dan weet zij echt niet wat ze moet doen bij een storing of blijven hangen van de softcam of ontvanger en dergelijke. Dat probeer ik dus te vermijden, als het enigszins kan. En afwijkend van mijn algemene neiging tot goedkoop, wil ik daar best meer geld tegenaan gooien straks.

     

     

    Softcam probleem dat ik herken. Ik herstart dan alleen Enigma. Gaat sneller en de cam doet het weer.

     

    Interessant. Doet me erg aan mijn laptop denken en wederom, dat is een schrikbeeld voor mijn vrouw, Eduard07.

    Misschien alleen de Topfield SRP-2401CI+ met Duitse firmware uit 2015 erop voor mijn vrouw in de huiskamer en de Linux ontvanger in mijn hobbykamer annex logeerkamer. ;-)

     

     

    Welke softcam draaien jullie dan? Ik herken dat probleem niet. Ik draai Oscam. Superstabiel. Draaide 

    ook prima op mijn oude ET9000.

     

    Bedankt, fbouwman, voor je bijdragen.

    Begrijp ik goed dat Oscam in alle gevallen (nou ja, laten we ons beperken tot Canal Digitaal NL en Conax voor Finse zenders) de beste softcam is ? Dat is ook nog even een puntje voor mijn toekomstige ontvanger, daar moeten naast elkaar een Finse smartcard (Conax) en de Nederlandse smartcard in. Dat moet dan wel kunnen, dus met een ontvanger die over maar een cardreader en een CI(+)slot beschikt, ben ik al maximaal bezet. Dat is okay, ik heb niet meer nodig, maar stel dat ik een tweede cardreader nodig zou hebben, dan kan dat bij veel ontvangers niet. Tja, niet iedereen heeft ze nodig, dat snap ik ook wel, maar voor mij maakt dat wel deel uit van dat schaap met vijf poten.

     

    Kom ik tot besluit nog even terug op dat verhaal dat er bijn a nergens aandacht geschonken wordt aan de gevoeligheid van de gebruikte tuners. Dat vind ik wel een punt. Er wordt heel veel gediscussieerd over hoe met de schotel en de LNBs er zoveel mogelijk signaal (decibel) gewonnen kan worden om zwakke transponders te pakken te krijgen en reserves te hebben bij zware regen en sneeuwval, maar vervolgens dempt men dat signaal ongemerkt door bepaalde diseqc schakelaars, verbindingen, aardblokken, bliksemblokkers en...niet super gevoelige tuners !

     

    Voorbeeldje, mijn Best 4-1 diseqs dempen 2 dB, een SAB 10-1 dempt 3 dB en een EMP-Centauri 16-1 wel 5 dB. Da's misschien onvermijdelijk, maar toch zonde van je pogingen net een paar dB extra uit die schotel of LNb te persen. Nou ja, omgekeerd zou je zeggen dat je dat wel moet JUIST omdat je ze weer net zo hard kwijtraakt.

  10. Beste Tonskidutch, Toppers, Gerard 76, Eduard07 en vooral T90user met zijn geweldige, uitgebreide bijdrage over tuner gevoeligheid (op dat soort details ben ik dol), ik ben blij met alle bijdragen en kom er later nog op terug. Ik ben het weekend op pad met mijn zoon en heb daarom tijdelijk minder rust en energie om te reageren op jullie individuele bijdragen hier. Vandaar.

     

    Ik reageer wel al even kort op wat Toppers vroeg: Ik geloof niet dat er zo'n grote discrepantie is tussen wat ik voor de schotels enzovoorts uitgegeven heb en wat ik aan de ontvangerzijde wil neertellen. Laat me even zeggen dat ik typisch voor de laagste prijzen ga als het nieuw moet zijn, maar zoveel mogelijk tweede- en derdehands aanschaf. Zo zijn veel van mijn Alps LNB's  gewoon eerder gebruikte exemplaren. Ik ga voor Belden H125 alu, maar zoek de goedkoopste per doos van 100meter. Ik schroefde zelf goedkope nikkelen F connectoren die ik waterdicht maakte met Nitto tape. Het kostte klauwen aan tijd, maar was erg goedkoop en degelijk. Okay, nu heb ik Cabelcon connectoren en een speciale tang, maar ook dat "voor weinig". Maximum E-85 schotel ? Tweedehands met Alps en Venton diseqcs erbij. Triax 60cm met muurbeugel ? Van het oud vuil meegenomen. Tweede tegelstatief ? Winkelpand ontruiming. Archsat DJ-85 schotel ? 39 euro in een winkeltje in Den Haag, 29 euro voor mijn eerste tegelstatief. Tegels ? 4x4 stuks 30x30. De straat lag er vol mee ! (geintje). Triax 88 schotel met beugel en een Alps quad  voor 35 euro. Alps SAB 10-1 diseqc voor maar 15 euro. Programmer diseqc 13 euro. Best 4-1 diseqcs voor mijn eerste installatie ? 6 of 7 euro per stuk. Matrix Reborn cams, 2 stuks. 45 euro de twee. Ik heb natuurlijk ook spul over dat ik niet gebruik. Mijn Topfield TF-4000PVR ? Tweedehands uit Leiden. TF-5500PVR via een buitenlandse veilingsite. Prijs is me ontschoten, maar zal interessant geweest zijn. Alleen mijn 2 Topfield SRP-2401CI+'s zijn nieuw uit Duitsland, maar ook laag in prijs.

     

    Ik kan nog wel even doorgaan, maar zo bezien geef en gaf ik niet veel geld uit aan de antenne kant van het geheel, toch ?

     

    Ik heb 14 jaar naar een elliptische Archsat 91x75 schotel met Gilbertini feedarm gekeken. Twee (te dure) Invacom LNBs, twee Alps Twin LNB, nitto tape en Belden kabel, Best switches en zelfs na storm en regen geen probleem. Nu zijn echter, ook na verhuizingen, de Invacom's overleden (geld niet waard naar mijn gevoel),de Alps onverwoestbaar, de feedarm constructie aan vervanging toe (zat hout en geboord ijzer bij en dat verging te samen) en mijn Matrix Reborn cams werken alleen nog voor SD bij Canal Digitaal, dus voor 50 euro een officiele CAM. Twee maal, dat wel, want twee twintuners.

     

    Natuurlijk, ik zal geen cams nodig hebben als de cardreaders altijd blijven werken, maar dat remains to be seen, als ik sommige reviews lees.

  11. Maar nou weet ik nog niet van jullie of de VU+ machines ook met dat systeem zijn uitgerust dat er een copyright of namaak bescherming in de vorm van een "security board" in zit dat op een gegeven moment tot problemen lijdt ?

     

    En waarom de ET9500 moderner lijkt dan de ET10000 hoewel die laatste door mensen als het topmodel wordt aangemerkt.... Is dat alleen vanwege het aantal tuners dat erin kan of is er nog een andere reden voor ?

     

    En wat betreft de Dreamboxen, wat is momenteel dan het topmodel ? Qua kwaliteit kan ik me wel voorstellen dat het op de Topfields lijkt.

     

    Tonskidutch, u heeft gelijk dat ik mezelf nog wel even bezig houdt met de vraag welke, maar zoals gezegd, de online beschikbaarheid van de ET-9500 is momenteel wat beperkt als je er niet meer dan 200 voor uitgeven wilt als je ziet dat ze voor zelfs 159 weggegaan zijn.

  12. ik wil je helemaal niet van de wijs brengen, dat doe je zelf wel

    maar waarom koop je niet nu meteen een xtrend 9500?

    test hem met folie op het apparaat en als het niets is voor jou, stuur je hem retour binnen twee weken.

     

    Het is waar, daar heb ik een handje van. ;-)

     

    4K is nog niet direct nodig en ik zie dat er geen eSATA op de Ultimo 4K zit. Hij zal ook wel prijzig zijn (alles boven 500 euro). Ik zie dat Dreambox niet eens zo duur is in vergelijking. Dat is verrassend eigenlijk.

     

    Heeft zo'n VU+ ook een securityboard met moeilijk te vervangen batterijtje ?

     

    Ik was bijna klaar een ET-9500 voor in de tussentijd te kopen tot ik die berichten over dat securityboard, mindere cardreaders dan in de ET-9200 en ouder en een slecht ontworpen voedingsdeel tegenkwam. Voor de rest klinkt hij echt als iets dat ik zou zoeken.

     

    Maar goed, ik zou de gok wel wagen nu, en wat je voorstelt is een devious plan, my lord, ware het niet dat ik niet zou weten wie 'm nog verkoopt voor een leuke prijs. Ik zag 159,- en 177,- euro prijzen met 2x S2 tuner, maar allen uitverkocht (zelfs de importeur) en Amazon.de zegt dat hij nog niet geleverd is. Totally crazy. 

  13. Waar ga je een LNB met circulaire polarisatie voor nodig hebben dan?

     

    Voor het scannen en uitproberen van bepaalde circulair gepolariseerde uitzendingen. Er zitten er veel op de 40.5 West en daar rond om zitten er nog een aantal. Helaas zijn de Ierse FTA zenders niet te pakken hier, daarvoor is hun spotbeam footprint te ver weg. Zitten op 9 graden Oost op Ka-sat maar ja, spotbeam komt niet verder dan stukjes van oostelijk Brittannië, misschien Schotland en de Orkney's ook.

     

    Ik hoef het niet te zien, die circulair gepolariseerde zenders, maar ik kan het waarschijnlijk wel (toch een schotel of twee over) en dat is een beetje de uitdaging straks. Ik wacht nog op de LNB daarvoor, een Invacom hybride Ka+Ku exemplaar.

     

    Maar wat is voor jou de betere ontvanger, de ET 10000 of de ET9500 en waarom ?

     

    EDIT: even de Ka- en de C-band verwisseld. C is natuurlijk niet circulair gepolariseerd zoals ik eventjes dacht. My bad...

  14. Tja, mijn Dreamboxen leven maar door. Onverslijtbaar, zo lijkt het.

    Kijk maar eens op de verkoopsites tweedehandsspullen.

    Ik weet vrijwel niets van Dreambox, anders dan dat het de eerste Linux (enigma 2 ?) ontvanger was. Als ik je goed denk te begrijpen, zeg je nu dat ik misschien wat meer zou moeten uitgeven door een originele Dreambox te zoeken die waarschijnlijk over de gehele produkt linie degelijker ("onverwoestbaar") zal blijken te zijn.

     

    dat is geen slecht idee natuurlijk, maar waarom staan er in je signature dan alleen VU+ machines vermeld ? ;-)

     

    Is het nu zo dat op dit moment er nauwelijks meer hardware problemen zijn met de VU+ modellen, zoals ik een beetje van Tonskidutch de indruk krijg ?

    En welke Dreammachine zou op dit moment het interessants zijn om hetzij nieuw of tweedehands te kopen ?

    Ja, ik weet het, verkeerde subforum...

     

    In principe staat of valt voor mij elke nieuwe machine met de vraag of hij degelijk is en blijft werken en of ik er al mijn kanalen netjes in kwijt kan en tot slot dat ik er probleemloos een Finse conax smartcard type Canal Digital EN een Nederlandse Canal Digitaal v1.3 smartcard danwel originele CAM in kan gebruiken. En bijna vergeten: ingebouwde harddisk. De rest van mijn eerder genoemde wensen is secundair maar mooi meegenomen als die ook kunnen.

  15. Tonskidutch, ik zie toch echt geen algemeen satellietontvangers subforum ?!?

    Je bedoelt toch niet het "overige ontvangers" subforum, want ik denk dat daar weinig mensen naar kijken die één van de bekendere merken beztten en dan mis ik hun input. Lijkt mij.

     

    De naam Vu+ Ultimo komt me toch bekend voor ergens. Hebben ze die naam al niet eerder gebruikt voor een ontvanger ? Is dit dan een hernieuwde uitgave ? Natuurlijk kan ik wachten tot kerst. Hoewel, het is toch wel irritant dat de Topfield SRP-2401CI+ zo goochelt met de 10 diseqc ingangen die ik nu heb.

     

    Ik lees natuurlijk in de tussentijd her en der door en wat ik nu tegenkom is dat een op papier zeer aanlokkelijke ontvanger als de Xtrend ET-9500 (qua functies, mogelijkheden, veel geheugen inderdaad ja ;-)  ) om te beginnen al niet meer goed leverbaar lijkt in Nederland en op het Duitse Amazon als "Nog niet leverbaar" staat. Net alsof hij daar pas uitkomt als hij op de nederlandse markt uitgerangeert lijkt. Of zie ik dat verkeerd ?

     

    Dan is er de kwestie van de "security boards" en hun vaak moeilijk te vervangen backup batterij. Zoals iemand schreef: "als je geluk hebt, gaat hij 10 jaar mee en dan kun je 'm weggooien. Als-je-geluk-hebt..." Dat klinkt niet erg vertrouwenwekkend, vind ik.

    Dan is mijn vraag: welke uitgebreide sat ontvangers hebben GEEN security board tegenwoordig ? Of valt het toch wel mee.

     

    Je kunt je de vraag stellen of je 10 jaar met één ontvanger wilt doen, maar met mijn drie Topfields heb ik door de jaren heen niet het soort problemen gehad (voeding, elco's, securityboard, niet meer functionerende kaartlezer of CI sloten, niet meer opstarten, etcetera) die ik nu veel tegenkom bij gebruikerservaringen met Xtrend en Vu+, ja eigenlijk bij alle enigma linux ontvangers. Waarom is dat nou ?

     

    Wat ik wil is aan het begin alle instellingen goed maken en eventueel gewenste applicaties voor mijn gebruik erop zetten en dan als het eenmaal goed werkt, wil ik er geen omkijken meer naar hebben. Voor een paar jaar. Kan dat met de huidige apparaten eigenlijk wel ??? 

  16. Als ik het zo lees denk ik dat je er beter zelf een kunt gaan bouwen :) . Ik ben tevreden over de ET8500, maar heb slechts  een simpele 3 sat opstelling met 2 sat tuners  en 2 DVB tuners (T en C) . Hij kan geloof ik niet met CI+ overweg, maar dat heb ik gelukkig niet. BT en WIFI heb je toch niet noig? Kan er anders altijd alsnog aanhangen toch.

     

    Hartelijk dank voor je reactie. De ET8500 ziet er aantrekkelijk uit. Dat je er zelf nog geen problemen mee hebt gehad (hoe lang gebruik je 'm al ?) is in ieder geval een goed teken. De modulaire opbouw is best doordacht. Wat me tegen houd is de relatief kleine hoeveelheden geheugen. Er zijn XTrend ontvangers (en andere merken uiteraard) die daar meer van hebben en dit heeft, voor zover ik het tot dusverre begrepen heb, invloed op welke eventuele "apps" of decoderingen je later nog kunt toevoegen aan het besturingssysteem. 

     

    Gezien het feit dat ik tot op heden met Topfield ontvangers heb gewerkt, zou je kunnen afleiden dat het met mijn vermeende veeleisendheid toch wel meevalt, maar ik begrijp, mijn tekst teruglezend, dat het wel erg overkomt alsof ik het spreekwoordelijke "schaap met vijf poten" zoek.

     

    Aan de andere kant, als je toch iets nieuws wilt gaan kopen, waarom zou je jezelf dan tekort doen en bepaalde functies of extra's laten liggen die met een beetje langer zoeken (en misschien niet nu, maar voor wat later) toch handig kunnen zijn.

     

    Wat CI+ betreft, dat heeft de Topfield inderdaad. Ik heb het nu ook niet nodig, maar wat als Canal Digitaal overstapt op CI+ ? dan heb ik het misschien wel nodig. Als ik dan nu kan voorkomen dat ik straks weer een andere receiver moet kopen ? Maar goed, als de beste, leukste, meest geschikste ontvanger dat nou niet blijkt te hebben, zal ik natuurlijk die functie laten schieten, voor nu. Maar ik wil het wel graag eerst zo goed mogelijk weten en uitvinden. Met hulp van die en gene.

     

    Wifi en Bluetooth. Dit is omdat ik ergens de klok heb horen luiden dat er ontvangers schijnen te zijn die daar iets mee doen danwel kunnen. Als je je android telefoon met een app kunt gebruiken als afstandbediening voor de ontvanger, heb je natuurlijk Wifi of bluetooth nodig. En als je van je telefoon naar de tv wilt streamen, zijn daar natuurlijk allerlei oplossingen voor, maar wat als je nou geen losse doosjes en kabeltjes en adaptertjes overal wilt hebben en het gewoon in je meest gebruikte apparaat (de sat ontvanger) hebt zitten ? Dat zou toch mooi zijn...

     

     

    waar je dat soort zaken leest en wie dat dan geschreven heeft is natuurlijk wel net zo gekleurd als in het xtrend subforum vragen of je een xtrend moet kopen.

     

    Ook u hartelijk dank voor uw inhoudelijke reactie, maar waar had ik dit nieuwe topic dan beter kunnen neerzetten ? In ieder subforum van ieder merk ontvanger tegelijk ? Ik dacht toch geen algemeen, merk overstijgend ontvanger subforum te zien ? Ik kom hier terug na een groot aantal jaren, dus ik fris mijn forumregels even op (van ceesv, naar ik meen) en krijg daaruit de indruk dat mijn vraag hier nou niet echt bedoeld is voor "Algemeen" (want net weer te specifiek) en een vreemde eend in de bijt van "Schotelpark" zou zijn, tussen alle schotel instelproblemen en diseqc schakelaartjes.

     

    Dus vergeef me alstublieft mijn lichte frustratie dat ik het inderdaad uiteindelijk hier neergezet heb bij gebrek aan beter en dan te horen krijg dat dat geen goede keuze was. Met alle respect overigens.

     

     

    Rondkijkend, heb ik persoonlijk van Xtrend wel de meeste modellen gezien en ga ik er van uit dat de meeste Xtrend gebruikers ook wel voorgaande ervaringen met andere merken zullen hebben waar ze misschien dan iets eerlijk over zeggen zullen, als ze de geest even hebben. Sommigen hebben meerdere merken thuis staan. Vu+ naast Xtrend naast Dreambox naast Formuler 1, ik noem maar wat. Natuurlijk begrijp ik dat meningen gekleurd worden door persoonlijke ervaringen en bezittingen. Een Audi rijder zal zich, bijvoorbeeld, niet kunnen voorstellen, misschien, dat een Opel ook een goede auto kan zijn, maar laat ik nou niet afdwalen naar die zandbak. En ik heb een Opel trouwens, voor de goede orde ;-)

    Maar als ergens een verhaal opduikt over kapotte condensatoren is dat dusdanig concreet en symptomatisch, dat je het toch nauwelijk gekleurd kunt noemen. Niemand zuigt zoiets toch uit de duim  ?

     

    Ja, ik zou ook graag de meningen van andere merkgebruikers horen, maar naar mijn idee zou het 'spammen' zijn als ik de exact zelfde tekst plaats in alle merk subfora tegelijk. Of niet ?

     

     

    P.S. Excuses voor de boekvorm van mijn reacties. Het is even lezen (of moedeloos afhaken, kan ook), maar het is beslist geen opzet, het is onvermogen om het korter te zeggen en waarde hechten aan elk detail. Het drijft mijn vrouw tot wanhoop en nu ben ik hier...

  17. Beste hobbyisten of gewone sat TV kijkers,

     

    Na ruim 14 jaar redelijk tevreden satelliet te hebben gekeken met de receivers van Topfield (eerst de TF-4000PVR, dan de TF-5500PVR in SD en uiteindelijk de SRP-2401CI+ voor HD), ben ik toe aan een nieuwe stap in de vorm van een nieuw soort receiver.

     

    De tijd (en Canal Digitaal vooral) hebben mijn installatie ingehaald waardoor ik mijn hele installatie (schotel, standaard, kabels, switches, CAM's, LNB's, etcetera) opnieuw opgebouwd heb. Of althans, hij staat nu, maar de 'finishing touches', daar zal ik deze herfst nog wel even mee bezig blijven.

     

    Ik ben van 4 satellieten (Astra 2, Astra 1, Hotbird & Thor) naar 8 gegaan (Astra 3, Eurobird 9, Astra 4/Sirius, Hispasat en en dit zal nog wel oplopen naar 10 (Hellas sat 2, Eutelsat 5 of 7 West), het huidige maximum van mijn diseqc switches.

     

    Ik gebruik nog steeds 2 Topfield SRP-2401CI+ HD ontvangers, maar ik merk dat er toch wat probleempjes zijn. De hoeveelheid kanalen die ingelezen en gesorteerd kunnen worden natuurlijk, problemen met de aansturing van de 10-1 diseqc switchen en bepaalde instellingen in LNB setup zoals FEC en frequenties (voor circulaire LNB bijvoorbeeld) die op de Topfields niet gemaakt kunnen worden.

     

    Dus ik wil een echte hobby ontvanger hebben. Niet persé met meer dan 2 tuners (hoewel de optie misschien altijd nuttig kan zijn), maar wel met een oneindig groot kanalen geheugen en alle mogelijke instellingen om lekker mee te spelen. PVR ja, diseqc aansturingen, Conax en SECA 3 decodering (ik heb CAMS daarvoor: Technisat Conax 4.0 en Canal Digitaal v.1.3), maar het moet wel een betrouwbare machine zijn, snel zappen en minstens de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit van de Topfields hebben. Oh en de de mogelijkheid om met behulp van de mobiele telefoon of de laptop data te kunnen uitwisselen. Al waren het maar de transponders en zenderlijsten.

     

    Nou zie ik door de bomen het bos even niet meer. Ik zie diverse XTrend modellen, en VU+ modellen en Mutant modellen, sommigen al geschikt voor 4K, maar mijn Philips 21:9 TV is nog gewoon Full HD. En zal dat voorlopig ook wel zo blijven, want ik ben veel te veel gecharmeerd van dat niet meer geproduceerde, rare beestje aan de muur ! Ik las over voedingen die kapot gaan en slechte condensatoren die bol gaan staan, insteek tuners die oververhitten en de geest geven, transcoderingen (?) die alleen met bepaalde processorsnelheden lekker gaan, enzovoorts, enzovoorts.

     

    Ik kom daarom nu terug naar jullie om om raad te vragen, suggesties te vragen. Ook omdat alles zelf nalezen en opzoeken me nu gewoon even teveel tijd kost met jonge kinderen in huis en zo. Ik moet serieus tijd vrijmaken om alleen maar even een forum te bezoeken. Dat was 10 jaar geleden wel anders.

     

    Ik heb nu al een lichte voorkeur voor een Clark Tech XTrend model, maar welke ???

     

    Is de ET-10000 een goed idee, of is de ET-8500 nieuwer en capabeler ? Of is dat de ET-9500 of de 7500 of de 9200. Het duizelt me even, ik geef het toe.

     

    Of toch naar de concurrentie van VU+, onbdanks dat ik las dat die hun software updates een beetje verzaken en dan waren er die condensatoren nog.

     

    Mutant, dat is dan weer een onbekend merk. Dat is vast om die reden niet zo verstandig.

     

    Topfield, tja, die lijkt niet meer zoveel te doen. Geen nieuw model in elk geval.

     

    Voorbereid op de toekomst is misschien maar deels noodzakelijk en haalbaar, ik zie wel in dat 4K niet zinvol is waarschijnlijk, maar extra geheugen en extra processorkracht ? Of een eSATA poort, tja, wie kan en wil me daar specifiek iets wijzer over maken hier ?

     

    Is 200 euro voor een ET-10000 een goed idee, of toch beter iets meer voor iets anders ?

     

    Kun je ook internetradio op bepaalde modellen krijgen ? En wifi ? Bluetooth ? Is het wel zinvol ?

     

    Bij voorbaat dank aan een ieder die wil reageren.

     

    Ik zal een andere keer in Schotelpark wat over mijn oude en huidige schotel installatie gaan schrijven. Dat zal dan wel een beetje 'showing off' worden, want dat klungelen vind ik grotendeels leuk om zelf uit te zoeken. ;-)

  18. Aan Rico_H & Paardengek:

     

    Ik heb het even een poosje aangezien, hoe mijn X-Cam het zou (blijven) doen in het licht van de nieuwe SECA 3 smartcard en bovenstaande opemerkingen e.d.

     

    Ik heb twee oude Angel chipset X-Cams waarvan ik het exemplaar met softwareversie 1.024-p (pentacrypt neem ik aan) in gebruik heb genomen om te testen . Nooit zelf iets mee gedaan, ik kreeg hem zo uit de winkel. De andere X-Cam ga ik hierna testen, die is nog ouder.

     

    Bij mij moet FRC : OFF staan, anders doet hij de updates niet. Precies zoals elder hier in de X-Cam FAQ beschreven staat. Rico_H, jij zegt echter dat FRC op "on" moet staan, maar dat geldt dus niet voor alle X-Cams...

     

    Zowel de datum van MANAGMENT als ook van SERVICES wordt, individueel ge-update door de X-Cam, geen enkel probleem daarmee.

     

    De veelbesproken activatie en her-activatie heb ik nog niet getest, maar het zal waarschijnlijk wel kloppen wat iedereen zegt dat de X-Cams dat niet kunnen, maar geen paniek hier, want daarvoor heb ik een Matrix Reborn v.1.0 met originele Z-Cas software die dat wel doet, incl. alle gewone updates.

     

    Wel vind ik dat zappen met mijn X-Cam (op een Topfield TF4000PVR) langzamer gaat dan ik van de Matrix reborn gewend ben geraakt. Misschien is het wel langzamer nu dan het met de SECA 2 smartcard altijd geweest is. Helaas kan ik mij dat allemaal niet meer herinneren.

  19. Afgelopen zaterdag de nieuwe Canal Digitaal SECA 3 smartcard ontvangen. Ik had een groene smarcard i.c.m. het settopbox pakket.

     

    Wel, deze smartcard werkte voor activatie uiteraard niet, maar wel viel me op dat de datum van het managment (let op: er ontbreekt een "e") op 12/12/2009 stond.

     

    Na online registratie kreeg ik echter na 10 minuten beeld in een Matrix Reborn CAM met Zcas 1.0 (nooit zelf iets aan veranderd)in een oude Topfield TF 4000 PVR. De datum die ik nu zie is: 10/10/2009 bij services. En een serienummer bij Managment (zonder "e" :D )

     

    Ik zal niet te vroeg juichen, maar het ziet er toch goed uit tot zover. Daarna de smartcard nog in twee X-CAM's version 1.0 software 1.05 en 1.240-p (ook nooit zelf iets aan veranderd) gestopt en ook die werkten met zappen en wisselen tussen 4 satellieten en gelijktijdig opnemen zonder enige bespeurbare hapering.

     

    Tja, wat de SECA 3 updates brengen mogen...

     

     

  20. Wat ik mij afvraag is of een Wavefrontier 90 ook meer signaal oplevert dan een Archsat 90x75 (zoals de DJ-85EM)?

     

    Ik gebruik zelf al 5 jaar tot volle tevredenheid de voorloper van de Archsat 85EM die een lichtere feedarm heeft maar ook 90x75 is, met 4 twin LNB's erop (Invacom & Alps) voor Thor2/3-Hotbird-Astra 1-Astra 2 ontvangst. In Luxembourg met storm en regen op een balkonstatief geen probleem. Wat heeft men toch tegen Archsat vraag ik mij weleens af.

  21. Origineel bericht van: gigantaandemuur
    Alles tot 1 km of 15 per dag is te doen is mijn ervaring daarboven word t vervelend.


    Inderdaad, da's ook ongeveer mijn ervaring.

    Op een dag 2x 10 km is mijn limit voor woon-werkverkeer met het stalen ros (de mijne is nog van staal...), daar dit bij ongeveer 20km/u fietssnelheid op 30 minuten fietsen heen of terug neerkomt.

    Het maakt wel degelijk uit voor de totale levensduur en het te verwachten onderhoud wat voor fietsuitvoering je neemt. Een stalenframe leeft doorgaans langer dan een van aluminium, sommige banden zijn sneller lek of versleten dan anderen (Swallow zwarte banden met zijreflectie, maar geen anti-lek, bevielen mij altijd het beste) en een Sturmey Archer 3 met versnellingshendeltje zal toch echt langer leven dan een Shimano Nexus 4, 5 of 7 met draaigrip. Het onderhoud en de reparaties aan een fiets kunnen inderdaad het prijsverschil met een economisch klein autootje verwaarloosbaar of zelf negatief maken, maar zoals gezegd, misschien doe je het omdat het je uiteindelijk fitter houdt, beter voor het milieu is en je toch al een fiets in je vrije tijd hebt en gebruiken wil ?

    Nota bene: Wat is de grootst blamage van de fietsenindustrie van de laatste tijd ? Dat ze ondanks alle technologische vernieuwing en andere slimmigheden nog steeds durven te zeggen dat ze fietsen uitrusten met een LED achterlicht op....batterijen (ja,ja) omdat het te moeilijk is er een perment werkend draadje naar toe aan te leggen !!! Nou vraag ik jullie, wat ka er nou zo moeilijk aan zoiets zijn ?!? Ik heb al jaren een Sparta Florida met daarop een Spanninga LED achterlicht met ingebouwd condensatortje (een zogenaamde 'goldcap') waardoor hij bij stilstand van de fiets nog 10 minuten licht blijft geven die met een dubble draad (eentje in het frame en eentje daarbuiten) naar een doodgewone HR dynamo loopt en tevens vooraan een Halogeen koplamp doet branden. Nooit problemen mee gehad en de fiets is al de 10 jaar gepasseerd. Mijn Shimano Nexus 7 met losse fliphendel gaf echter al na 2 jaar de geest (dat wil zeggen: ik kan nog maar versnelling 1 en 3 gebruiken), een maandagmorgenmodel zei de werkplaats, nou daar ben je dan mooi mee.
  22. Ik woon in Luxemburg (hoofdstad) en dat is veel verder van de Sirius/Thor2~3 satelliet beam vandaan dan jij in Denemarken en ik heb prima ontvangst op een Archsat 90x75 schotel. Als je de Archsat DJ85EM neemt heb je een zeer solide schotel die niet duur is en overal te monteren is. Een wavefrontier is prachtig, maar ook duur en zwaar en het zelf instellen van de LNB's is toch wat moeilijker dan op een Visiosat or Archsat schotel. Visiosat is licht (kunstof) en corrosiebestendig (roest niet), maar wel duur en voordat een stalen schotel zo verroest is dat je er last van krijgt, ben je ettelijke jaartjes verder, dus of dat nou werkelijk zo'n belangrijk argument is...

     

    Ik zal even een foto erbij plaatsen (ik heb zelf een voorloper van de DJ85EM waardoor ik zelf wat heb moeten knutselen om Astra 2, Astra 1, Hotbird en Thor tegelijk op een schotel te krijgen, maar bij de DJ85EM hoeft dat niet, die is er standaard geschikt voor).

     

    Mijn vrouw is Fins en wij ontvangen zelfs de zwakke Finse zenders op de Oostelijke beam van Thor 3 met gemak.

     

    Wel goede kwaliteit kabel nemen (bijv. Belden HH125), goede LNB's (bijv. Alps, Invacom etc.) en goede ontvanger (Topfield, Technisat, Humax e.d.).

     

    0202.jpg0203.jpg0204.jpg0205.jpg0206.jpg0210.jpg

     

    Kleine toelichting: Mijn Topfield TF4000PVR ontvanger had een harddisk die te klein, te heet en te lawaaiig was, dus vervangen door een Samsung 7200 rpm 160 Gb die wel stil en koel was en tevens een 12 cm PC ventilator op de harddisk voedingskabel 5 volt lijn aangesloten om de machine en dan vooral de twee CAM's te koelen. Prima gelukt, geen lawaai meer en geen oververhitting in de kast waarn ik hem heb ingebouwd. De coax kabels gaan door een aluminium balkondeur en er zit geen lus in om inlopend water te voorkomen. Ik heb weleens gehoord dat dat stom is, maar waarom ? Er zit zowel aan binnen en buitenkant een ongelovelijke hoeveelheid weersbestendige siliconenkit om die kabels en die gaten heen, dus ik geloof dat een lus overkill zou zijn. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

    De plastic zak over de LNB's is puur ter bescherming van de LNB's en aansluitingen tegen regen, mist, sneeuw en werkt prima. De benodigde twee diseqC 4-1 schakelkastjes (type "hi isolation" van Best) zitten achter de schotel ihn een hardplastic weersbestendige behuizing, maar toch ook nog onder plastic om ze verder tegen corrosie te beschermen. Nylon tie-wraps om de kabels netjes samen te bundelen en in principe nog mogelijkheden om 30.5 graden oost, 5 graden West en 4.8~5 graden 00st (Sirius) te ontvangen, als ik dat zou willen. Hoop dat dit inspireert.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...