Ga naar inhoud


combax

Lid
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door combax

  1. Nog een (voorlopig) laatste update.

    Astra1 en 2 heb ik tot +/- 80% gekregen, astra 3 blijft haken op 50%

    Voorlopig kan ik verder, maar als het budget het toelaat, zal ik 3 Inverto Black Ultra's aankopen om zo hopelijk ook Astra3 nog wat op te krikken.

     

    Bedankt voor alle input, tips en hulp :grin:

  2. Hey,

     

    Eerst en vooral bedankt voor alle support tot nu toe en respect voor jullie inzet.

     

    Ik weet ook wel dat de LNB's te veel naar voor zitten, maar zoals je op de laatste foto kan zien kan het gewoon niet anders. Ik weet ondertussen ook dat de LNB's alles behalve ideaal zijn, maar ik heb ze nog geen 3 maand geleden nieuw gekocht en zit net op het einde van mijn verbouwing, dus ik zou ze liefst, al is het maar tijdelijk, aan de praat willen krijgen. Aangezien ik op Astra1 met de LNB in de huidige stand al tot 93% signaal kwaliteit ben geraakt (zonder echt te gaan finetunen), moet dat denk ik wel lukken? (ter referetie: signaal kwaliteit bij de vorige schotel geraakte, met dezelfde ontvanger, niet een aan 70%).

     

    @Sprietje: de LNB's zijn inderdaad gemonteerd zoals in uw link voorgesteld. Ik zal vanavond nog een poging ondernemen om Astra3 (centrale LNB) te vinden en van daar verder te werken.

     

    Wat ik me trouwens afvraag: Als ik op termijn de Inverto Black Ultra's aanschaf, gaat de arm van de hulpreflector niet in de weg zitten? Zie ook de laatste foto die ik gepost heb: https://www.copy.com/s/4mANLRJFRfYS/Image%20-%2011%20Jul%202013%2021.35.00.jpg

  3. Deze avond weer een uur of 2 verloren met pogingen om de nieuwe T90 uitgelijnd te krijgen.

    Foto's van de setup vind je op copy.com: https://copy.com/4mANLRJFRfYS

    De rockets zijn, zoals je kan zien, eigenlijk iets te lang om goed te zijn, maar dit terzijde. Astra3 staat in het midden, dus zou ik eerst moeten uitgelijnd krijgen, toch?

    Ik ben er in geslaagd om astra1 te vinden (met een signaal kwaliteit van 93% nota bene), maar astra3 of 2 lukken me om één of andere reden niet.

    Iemand nog tips om astra2 te vinden als je 1 gevonden hebt?  :) 

  4. Het gaat weer lekker. De T90 heb ik deze avond kunnen afhalen en monteren.

    Al 2 problemen vastgesteld:

    - De buis van mijn tegelvoet heeft een diameter van 40mm, de T90 past op een 60mm buis...

    - Hoe kan ik de elevatie correct instellen? De schaal staat blijkbaar enkel op de T55 getekend, de T90 heeft een ander mount-systeem :(

  5. Nog even een update: ik heb nog contact gehad met de winkel, ze blijven erbij dat de rockets goede signaalkwaliteit leveren. Zelf plaatsen ze deze icm visiosats (G2/4 of big bisat) en ze hebben daar nog nooit problemen mee gehad (so they say...)

    Ik heb ondertussen een betaalbare winkel in de buurt gevonden die zowel de T90 als de Inverto's verkoopt. Ik ga denk ik gewoon beginnen met de T90 en dan zien hoe die presteert. Moesten de rockets toch nog problemen geven bij slecht weer/regen, dan is het ook niet zo ver om die inverto's aan te schaffen, anders zijn die rockets ook maar weggesmeten geld :(

  6. Ik ging zeggen: is die wave frontier niet wat overkill voor maar 3 LNB's, maar die is al goedkoper te vinden dan de Big Bisat :)

    De Black Ultra's heb ik ondertussen ook goedkoper gevonden dan wat ik gegeven heb aan die Venton Rockets. Triestig dat één van de gekendere speciaalzaken voor satelliet-TV van Oost-Vlaanderen zo'n slecht advies heeft gegeven :(

    Het enige waar ik wat voor vrees is de uitlijning van de T90, is dat wat doenbaar?

  7. De skew kan inderdaad ingesteld wordenm heb hier ook al wat mee zitten spelen en het is al iets beter, maar nog niet echt perfect.

    Ik woon in Gentbrugge, maar vraag me af of ik niet beter gewoon begin met de schotel te vervangen door de (grotere) big bisat?

     

    PS: De 16 aansluitingen zijn omdat het een opstelling is voor 2 appartementen met elk liefst minstens 4 connecties, met de 17/16 multiswitch hebben we nog wat reserve :-)

  8. Inderdaad een Maximum E-85 of gelijkaardig, maar ik zou vanavond eens moeten nameten wat de breedte is. Ik veronderstel dat de 85 slaat op 85cm, maar ik denk niet dat die van mij zo groot is.

     

    Hmm, toch iets groter dan ik dacht :-)

    Links-rechts is ongeveer 80cm (in rechte lijn, dus niet de bolling van de schotel gevolgd), boven onder was rond de 70cm.

  9. Inderdaad een Maximum E-85 of gelijkaardig, maar ik zou vanavond eens moeten nameten wat de breedte is. Ik veronderstel dat de 85 slaat op 85cm, maar ik denk niet dat die van mij zo groot is.

  10. Hey,

     

    Bedankt voor de tips. De inverto's die jij aanraadt, zijn on-line redelijk betaalbaar te vinden, dus die vervangen is een optie, hoewel die denk ik niet gaan passen op mijn huidige schotel omdat de tussenafstand te klein is voor Astra1/3.

    Waar kan ik het best mee beginnen? Een nieuwe/grotere schotel (Big Bisat gaat mijn voorkeur momenteel naar uit) of nieuwe LNB's?

     

     

    gr,

    Ben

  11. Hey,

     

    Al een tijdje satelliet-kijker, al een paar keer door verhuis/nieuwe schotel een schotel opnieuw moeten uitlijen zonder noemenswaardige problemen, maar nu het voor langere tijd is (eigen appartement), wil het gewoon niet lukken.

    De setup is een eenvoudige schotel, type zoals deze: http://robssatellitetv.webs.com/multi%20lnb%20dish.JPG

    Hierop 3 Venton Rocket Quattro LNB's aangesloten op een SAB 17/16 Multiswitch.

    Ik heb al diverse pogingen ondernomen, maar ik slaag er maar niet in om de signaalkwaliteit goed te krijgen.

    Momenteel draaien Astra 1 en 3 rond 66 tot 70%, Astra 2 blijft zelfs steken op 45%!

     

    Vraag 1: kan de schotel die ik heb zoveel verschil maken? Wellicht wel, vroeger nooit echt problemen mee gehad, maar ook nooit boven de 75% gekregen. Kan ik veel winst maken met bijvoorbeeld een Bisat G3/Big Bisat?

    Vraag 2: wonen hier mensen in de buurt van Gent die eventueel hulp kunnen bieden bij het uitlijnen? Ik heb er ondertussen al zoveel tijd in gestoken, dat ik er gerust wil voor betalen

     

     

    gr,

    B

  12. Om op je 2e probleem te antwoorden:

    Je hebt niet noodzakelijk 2 tuners nodig om te kijken en tegelijk op te nemen, het hangt er vooral vanaf wat je bekijkt en tegelijk opneemt.

     

    DVB-S wordt uitgezonden in transport streams waarin meerdere zenders zitten. Je tuner stelt zich in om op één frequentie zo'n stream te ontvangen, de software kan dan alle zenders uit die stream weergeven/opnemen.

    Voor de Belgische zenders zitten VTM (sd), 2BE, één (sd), Ketnet/Canvas (sd), VT4, vijfTV, Vitaya en Jim in 1 stream (kan zijn dat ik hier nog wat zenders mis, radio zit er ook nog bij). Wil je kijken naar één van die zenders en tegelijk een andere opnemen, dan zal dit gewoon gaan met 1 tuner.

    Hoe de HD-zenders verdeeld zijn, zou ik eens moeten bekijken, maar waarschijnlijk zitten VTM HD, één HD en Ketnet/Canvas HD ook samen in 1 stream (niet dezelfde stream als de sd-kanalen!)

  13. Alle multiswitchen hebben ook een aansluiting voor DVB-T (toch alle switchen die ik ben tegengekomen).

    Ik ben er al uit hoe die LNB's worden aangesloten en hoe dit bij de ontvangers geraakt, maar DVB-T is toch totaal iets anders?

     

    Je sluit een DVB-T antenne aan op je multiswitch, sluit je dan ook gewoon een DVB-T ontvanger op die multiswitch aan? Waardoor je dan een uitgang verlies aan die DVB-T ontvanger? Weet die multiswitch dan dat hij de DVB-T signalen moet doorsturen naar die DVB-T ontvanger?

    En wat met sommige actieve DVB-T antennes die hun stroom van de ontvanger kunnen krijgen, kan de multiswitch die ook leveren?

     

    Hopelijk kunnen jullie dit laatste vraagteken uitklaren.

     

     

    gr,

    B

  14. Hallo,

     

    Ik heb sinds donderdag mijn eerste dreambox. Alles geïnstalleerd, Milo-image geflashed, alles ok.

    Momenteel nog via scart aangesloten op een oude CRT-tv (komt wel eens verandering in).

    Vrijdag dreambox weer ingeschakeld. Geen beeld meer via Scart. Niets. Ander scart-blokje, andere kabel, niets helpt.

    Momenteel via DVI op een pc-scherm aangesloten, maar da's niet echt de bedoeling natuurlijk :-s

    De settings zijn dezelfde gebleven: SCART, PAL, 50Hz.

    Iemand die dit probleem ook heeft (gehad) en/of een oplossing weet?

  15. Niet direct een antwoord, maar ik denk dat ik hier hetzelfde probleem heb.

    Ik vermoed dat bij mij de oorzaak een aantal (te) scherpe bochten in de kabel is. Da's nooit aan te raden, maar omdat de kabel er achteraf is bijgelegd, kon het niet anders om één en ander mooi weg te werken frown

  16. Ik vrees een beetje dat het signaalverlies komt door de schotel die toch nog niet perfect staat, maar vooral door de kabel tussen de diseqc-switches en de ontvangers.

    Die is achteraf gelegd en om die wat uit het zicht te leggen zit er een drietal scherpe bochtjes in. Ik meen mij te herinneren dat dat ook niet zo ideaal is.

     

    Signal quality gaat ondertussen ook naar 66%

×
×
  • Nieuwe aanmaken...