Ga naar inhoud


hws

Lid
  • Items

    104
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hws

  1. Hallo,

     

    Zoals de titel al zegt is mijn dreambox 800HD er mee gestopt. Aan het oled display kan ik zien dat de dreambox keurig opstart. Via scart en hdmi echter geen beeld. Ook branden / knipperen de netwerk leds aan de achter kant niet.

     

    Als ik de dreambox op spanning zet, en de aan knop ingedrukt houd (zoals je normaal de dreambox flasht) dan blijft de dreambox wachten op een dhcp adres, maar krijgt deze ook niet.

     

    Ook heb ik de spanning gemeten op de voeding connector voor de hdd. Ik meet daar alleen op de achterste pen (dreambox met het front naar me toe) 5 volt. De middelste twee pennen zijn massa, maar op de voorste pen meet ik niets. Weet een van jullie of daar ook spanning op hoort te staan, en zo ja: Welke?

     

    Ik heb de tuner er al uitgehaald (om te kijken of her daar aan lag), maar dan zie ik dezelfde symptomen. Heeft een van jullie dit al bij de hand gehad? Alle tips zijn van harte welkom.

     

    Gr. Twan.

  2. Beste knutselaars,

     

    Ik heb het volgende probleem.

    Mijn Philips LCD tv is stuk.

    Ik ben wel geluid maar geen beeld meer.

    Ik heb dit probleem al eens eerder gehad (tv was 2,2 jaar oud toen) en heeft me toen €215,- gekost.

    Weet dat het toen dus de stuur (Inverter) print was.

     

    Kwam op internet het volgende tegen:

     

    http://www.circuitsonline.net/forum/view/87990
    

     

    En inderdaad, een van de trafo's van het type 4010A725001 op de inverterprint (type V144-301) is defect.

     

    Heeft iemand enig idee waar de die trafo's kunt krijgen?

     

    Zie bijlage.

     

    Je kunt zien dat de zijde waar de wikkeling defect is de hars of wat het dan ook moge zijn eruit gekomen is.

    post-35409-0-58229300-1371811889_thumb.jpg

    post-35409-0-77774100-1371811897_thumb.jpg

  3. Hallo,

     

    Ik heb een asterisk (inclusief freepbx) servertje draaien met diverse Siemens telefoons, zowel sip als analoog via een ata. De siemens telefoons kunnen sms versturen en ontvangen. Nu zou ik graag alleen tussen de interne telefoons smsjes kunnen versturen, dus niet naar gsm oid.

     

    Is asterisk hiervoor voldoende? Is er iemand die dit werkend heeft en me en beetje op weg kan helpen? Zo vraag ik me bv af of dit allemaal alleen via asterisk kan, of dat ik nog meerdere software nodig heb.

     

    Al vast bedankt voor de reactie(s)

     

    Gr. Twan.

  4. Hallo,

     

    Mijn zwager heeft een dm7020 met een defecte voeding. Nu ben ik op zoek naar een MIP2E1DMY‏. Ik weet dat dit een IC van panasonic is, maar kan geen leverancier in Nederland vinden. Via .......... is het mogelijk om er 5+ op te laten sturen, maar met porto gaat het dan tussen de €35 en €45 kosten. Dan is het al snel de moeite niet meer waard om te repareren. Weet iemand een goede leverancier in nederland of duitsland?

     

    Gr. Twan.

  5. Origineel bericht van: Satdorus
    Twan, je hebt een DVB-S2 tuner nodig voor ontvangst.
    Dus met een dm600 gaat het niet lukken.

    Ik heb onderstaande gegevens ingegeven, handmatige scan van 1 transponder.
    Astra 1E (23.5E) - 10758.00 V - DVB-S2 (8PSK) - 22000 8/9

    Daarmee heb ik op SABC1 (is FTA) beeld en geluid.


    Satdorus, je hebt gelijk. Ik had er ff niet aan gedacht dat de dm600 niet gaat werken. Vanavond ben ik een hele poos bezig geweest met de dm800. Ik heb eerst een kant en klare kanalenlijst gedownload, maar dan zie ik niets. Vervolgens nieuwe satellites.xml gedownload, en gaan scannen, weer niets.

    Ik heb een visiosat bisat schotel. Kan het zijn dat er een grotere diameter nodig is voor ontvangst van deze transponder? Hoe is de signaalsterkte in vergelijking met de transponders waar de nederlandse kanalen op zitten?

    Gr. Twan.
  6. Hoi,

     

    Ik doe ergens iets fout, maar snap niet wat. Als ik op de dm800 en scan doe, dan wordt sabc1 t/m 3 ingescand, maar als ik bv sabc1 kies, dan heb ik geen signaal. Als ik op de dm600 en scan doe, dan vind hij helemaal niets. Heb ik iets gemist of zo? Hebben jullie de satelites.xml moeten editen om deze kanalen te kunnen ontvangen? Of hebben jullie ook gewoon een normale scan gedaan? Kan het iets met de diameter van de schotel te maken hebben? De nederlandse kanalen op 23.5 oost ontvang ik zonder problemen.

     

    Wie kan mij op weg helpen?

     

    Gr. Twan.

  7. Origineel bericht van: ceesv
    Multichoice zit op de pas satelliet, je zal, wanneer je nu het multichoice pakket ontvangt, je schotel moeten draaien.

    Ik zie overigens inderdaad op de site van dstv staan dat in het Free To Air: Specialist Bouquet BVN zit.
    Zou die dan toch tegenwoordig zonder extra kosten te ontvangen zijn?

    >Klik<



    Hoi,

    Ter info: Ik ben met de feestdagen in zuid afrika geweest, en toen was bvn toch echt geencrypt in het multichoice dstv pakket.

    gr. twan.
  8. Hoi,

     

    Als je isp geen ipv6 ondersteunt kan je altijd nog een tunneltje aanvragen via weeweewee punt sixxs punt net. Ik heb dat al een klein half jaartje draaien, en dit werkt probleemloos. Er zijn echtern nog maar weinig sites die alleen onder ipv6 te bereiken zijn. Is voorlopig (zolang er nog ipv4 adressen zijn) een hebbedingtje. Wat wel leuk is dat je gratis usenet kan gebruiken bij eweka via ipv6.

     

    Gr. Twan.

  9. Hoi,

     

    Bedankt voor al jullie reacties! Vanavond weer aan het zoeken geweest, en het probleem is gevonden! Na alle slangetjes doorgeblazen te hebben, drukschakelaar getest, enz. blijkt het de deksel van het zeepbakje te zijn. Hier zit een motortje op, een paar tantwielen, en een soort "armpje", waarmee de machine kiest in welk vakje van de zeepbak het water gespoten wordt (hiermee kiest hij dus voor zeep, waspoeder enz). Nu blijkt dat de tandwielen versleten zijn en over elkaar heen lopen. Het armpje stond in een dusdanige stand dat er helemaal geen water doorheen kon lopen. Hij werkt nu wel weer, maar ik ga toch maar de deksel inclusief tandwielen (wieltjes zijn niet los verkrijgbaar) vervangen.

     

    Groeten, Twan.

  10. Hallo,

     

    Ik ben de hele avond aan het sleutelen geweeest maar ik kom er niet uit. Wat is het geval: We hebben een aeg 74520 wasmachine. Als je een was programma start hoor je eerst de pomp van de afvoer lopen (dit is normaal). Vervolgens zou hij water uit de kraan moeten pakken, maar dat doet hij niet. Er komt geen error code op het display, maar het wasprogramma loopt wel gewoon door (je ziet de minuten aftellen). De motor van de trommel draait ook niet. De "spoel" die in de machine achter de water invoer zit krijgt ook geen spanning. Ik heb de hele electronica print al opnieuw gesoldeerd, geen resultaat.

     

    Heeft iemand dit probleem al eens gehad, of heeft er iemand een oplossing? Een service manual zou ook al een begin zijn.

     

    Alvast bedankt voor de moeite,

     

    Twan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...