Ga naar inhoud


Willem Jan

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Willem Jan

  1. Ja, zo heb ik het ook ervaren. Ik wilde eigenlijk gewoon het oude familiepakket behouden, maar kreeg (in een reactie op een email van mij aan de klantenservice) te horen dat dat niet mogelijk was. Technisch blijkt het wel te kunnen, want de zenders die ik op mijn tweede kaart kan ontvangen zijn hetzelfde gebleven....terwijl ik had verwacht daar nu ook de extra HD zenders op te kunnen ontvangen. Ik kan in elk geval nergens op de CD site iets vinden waaruit blijkt dat het anders zou zijn.

  2. Ik heb een abonnement op het (oude) Familiepakket, en heb er sinds 1 november 6 HD zenders bijgekregen. En de abonnementsprijs is met 3 euro verhoogd to 17,95. Het blijkt echter dat op mijn 2de kaart ik deze 6 HD zenders er NIET bij heb gekregen. Na telefonisch contact met CD kreeg ik te horen dat als ik op de tweede kaart deze 6 HD zenders er ook bij wil hebben, ik 5 euro per maand extra voor die tweede kaart moet betalen!

     

    Dat wil ik niet, ik had namelijk gedacht dat voor de standaard 2,50 euro per maand voor de tweede kaart ik dezelfde zenders zou krijgen als op de hoofdkaart. Dat is dus niet het geval, ondanks het feit dat op de website van CD nog steeds het volgende staat te lezen

    :Wanneer u het Familie-pakket als hoogste zenderpakket heeft, kunt u ook op uw 2e en/of 3e televisie van alle zenders uit het Familie-pakket genieten, voor slechts € 2,50 per smartcard, per maand. 

     

    Hebben andere abonnees hierover ook  al vragen aan CD gesteld en zo ja, wat is jullie ervaring?

    Ik heb nergens iets over die 5 euro extra kunnen vinden op de site,...

  3. Ik kon de nieuwe NCG ook niet in mijn lijst van mijn TF4000 vinden na handmatig scannen van de transponder op 12515. Ik heb toen de hele transponder maar gewist (en was daarmee ook NED1, 2, en 3 kwijt). Daarna de transponder weer toegevoegd. Na weer een handmatige scan van 12515 had ik eindelijk de nieuwe NCG te pakken. Toen NED1,2,en 3 en NCG weer op hun goede plek in de kanalenlijst gezet.

  4. Voor diegenen die de Medion universele afstandbediening MD41169 alsnog voor de Topfield willen programmeren, inclusief de play/stop/REW/FF/Pause etc toetsen: gebruik voor de satontvanger (mode toets ***geen-reclame*** op de afstandbediening) de code 642. Deze code "disabled" de Punch Through functie. Hierna kun je alle gewenste toetsen programmeren met de learn functie.

  5. De indicatie "kwaliteit" is zeker niet altijd tegen de 100% op de Topfield. Als ik de schotel en/of de LNBs ook maar even uit positie breng zakt de indicatie direct naar een veel lager getal. In de praktijk kan ik schotel en LNB positie heel goed d.m.v. deze indicatie afstellen. De andere indicator die de ontvanger geeft, signaal sterkte, is daarvoor veel minder geschikt. Die is veel minder gevoelig voor de afstelling van schotel en LNB. Misschien bedoelde je die in je reaktie.

  6. Ik heb ook een installatie voor alleen Astra 1 en 2 gemaakt, niet met een Visiosat (vond ik te duur) maar met een Triax schotel van 88 cm. Ik heb de schotel op Astra 2 gericht en de tweede LNB via een universeel beugeltje voor 3 lnbs (waarvan ik er dus maar twee gebruik) bevestigd. Zie de foto in de bijlage. De linker LNB op de foto ontvangt Astra 2 en de rechter (die ook iets lager zit) ontvangt Astra 1. Bij mij zijn het twin LNBs zodat ik op mijn Topfield 4000PVR tuner 1 en tuner 2 apart van signaal kan voorzien. Dan kan ik bijvoorbeeld kijken naar de ene Astra en opnemen van de andere. Op beide Astra's heb ik een signaal kwaliteit van 99-100 procent.

    post-14758-1318258073,3449_thumb.jpg

  7. Ranon, bedankt voor je nadere uitleg. Ik snap nu wat je bedoelde. Neemt niet weg dat op mijn PVR4000 de EPG wél goed is op de C+ kanalen, en gisteren nog niet.

    Zit dat mediahighway module dat je noemt soms alleen in de 5000 serie ontvangers? Op de 4000 is de EPG op de C+ kanalen nogal simpel (alleen huidig programma en volgende).

  8. Ik zie in het forum dat het probleem zich ook voordoet bij bezitters van andere merken ontvangers (bijv. Dreambox), dus ik betwijfel of er een Topfield fw probleem is... Blijft natuurlijk de vraag hoe het kan dat sommigen van ons het probleem niet lijken te hebben.

  9. Citaat:
    Helaas blijken diverse toetsen (o.a. afspelen, stop, opname, snel vooruit etc.) niet te werken en ze zijn ook niet programmeerbaar vermoedelijk omdat er automatisch intern twee apparaten worden bediend).


    Je hebt gelijk, dat komt door de zgn "punch through" functie. De truc is dat als je de vervangende afstandbediening in gebruik neemt je NOOIT iets moet programmeren onder de "vcr" mode-toets! Als je dat wel doet worden de videorecorder-achtige functies van afspelen, stoppen, snel vooruit, etc. altijd "doorgeschakeld" naar het VCR apparaat. En je kunt dat niet meer ongedaan maken, een eenmaal ingevoerde code kun je alleen door een andere vervangen.

    Ik heb alleen de "***geen-reclame***" toets met code 506 geprogrammeerd, en dan werken de de play, stop, etc toetsen wel degelijk.
    Een paar andere toetsen (o.a. de gekleurde toetsen, channel + en channel -, en de mute toets) heb ik er vervolgens met de learn functie erbij geprogrammeerd want die werkten niet zoals het moet.

    Maar ja, voor nog geen 7 euro kun je ook geen wonderen verwachten.
  10. De Medion MD41169 universele afstandbediening met leerfunctie, momenteel tijdelijk aangeboden bij een bekende discount supermarkt voor net geen 7 euro, kan goed dienen als vervangende afstandbediening voor de Topfield PVR 4000. De voorgeprogrammeerde codes voor SAT apparaten bevatten drie codes voor Topfield, waarvan 506 de juiste voor de 4000 lijkt te zijn. Een paar functies die ontbreken kan je met de leerfunctie van de afstandbediening erbij programmeren. Daarvoor is wel de originele topfield afstandbediening nodig als "zender".

  11. Heb je een Astoncrypt (dual)cam? Dan is het probleem waarschijnlijk -net als indertijd bij mij- op te lossen door een software update van de Aston. De juiste versie (die goed werkt op de 4000) is 2.02.

    Momenteel wordt de software update uitgezonden via Astra 1, frequentie 12604, Horizontaal, Symbol rate 22000, kanaal OTTO MHP. Laat je ontvanger dit kanaal eerst zoeken (als je hem nog niet hebt), stem er dan op af. Haal je canal+ kaart uit de cam. Selecteer op je ontvanger Menu, Common Interface Module, en selecteer vervolgens het slot waar de Aston in zit. Kies dan de optie Regeling, en vervolgens Duur van de berichten op het scherm. Zet de tijdsduur op onbeperkt/unlimited. De software update begint binnen 5-10 minuten, en duurt een paar minuten.

    Als die klaar is stop je je kaart terug, zet de ontvanger uit en weer aan en dan zou het probleem opgelost moeten zijn.

     

    Bovenstaande is gebaseerd op informatie van Aston France, zie volgende citaat van hun support web site:

     

    Only new Aston cams , with a green Led can be upgraded by satellite. Last version for the former Astoncrypt cam is V 1.05 , and can't be upgraded.

    To upgrade your cam , you will have first to modify the time length of message display in the cam menu to "unlimited" ( Menu / Information / Smart card information / Settings). Then , you only have to switch on your receiver on the right satellite and right frequency , insert your cam in your receiver , and the upgrade will start automatically within 5 ' .

    There is only one channel , called Otto MHP on the Astra Frequency . Maybe you will need to store it manually.

    .....

    Anyway , you will see the download progress on screen .

     

     

  12. Dit probleem is al eerder gemeld, het is ontstaan na de laatste firmware update van juni. De vorige versie had het probleem niet. Met de firmware versie van juni is het niet goed te krijgen. Ik ben terug gegaan naar de versie van maart, dan heb je het probleem niet (maar je mist natuurlijk die paar extra's van de juni update).

  13. Ik heb vandaag mijn Triax TDS78 uitgerust met een switch en een tweede LNB op een variable houder. Vervolgens de schotel uitgericht op Astra 2 - dat was geen probleem, ik krijg een sterk signaal en de kwaliteit is 98% op de BBC transponders (ik heb gemeten op 10773). De tweede LNB staat (vanachter de schotel gezien) links van de eerste LNB, iets lager, en geeft 99% kwaliteit op Astra 1. Tevens krijg ik op de LNB die op Astra 2 staat ook de Eurobird (28.5 gr) met 99% door. Het resultaat valt me erg mee, omdat ik in het uiterste noordoosten van Groningen zit en volgens de footprint eigenlijk minimaal een 90 cm schotel zou moeten hebben.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...