Ga naar inhoud


japino

Lid
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door japino

  1. Is er ergens een formulier voor opzegging van je CanalDigitaal-pakketten te downloaden? Kon het niet vinden op de site van CD. Heb nog een settopbox-pakket dat ik wil opzeggen. Had CD zelf vorige week al gebeld en na 7 menu's te zijn doorgelopen en na vervolgens nog wat wachten een medewerker gesproken te hebben gekregen, zou ik via de mail een opzegformulier krijgen. Tot op heden nog niets gezien. Niet zo mooi. Dus... is de enige optie opnieuw bellen of zijn die formulieren gewoon ergens te vinden?

  2. Ik wil een eigen image maken zodat ik mijn dreambox in het geval van problemen alleen maar hoef te flashen met mijn eigen image waarin alle instellingen al goed staan en ik dus in 1x klaar ben. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik gebruik de laatste stabiele versie van openpli en er zit een HD in de dreambox.

  3. Ben een beetje aan het rommelen met mijn schotel om ervoor te zorgen dat ik 23.5 ook kan ontvangen. Ik ontving altijd al 4 posities, maar 23.5 zat daar niet bij en dat lijkt me nu toch wel handig. Ik heb dus een beugel gekocht voor de Visiosat Bisat waarmee ik 23.5 ook moet kunnen ontvangen. In totaal zou ik 13/19/23.5/28.2 hiermee moeten kunnen ontvangen.

     

    Ik krijg 23.5 echter niet binnen. 19 zit goed, 28.2 ook, 13 heb ik nog niet naar gekeken, 23.5 krijg ik niet. Ik ontvang wel een signaal maar dat lijkt 23.0 te zijn.

     

    Ik voeg een fotootje bij. Is voor iemand van jullie meteen duidelijk wat er aan de hand is? Heb trouwens ook nog een andere LNB geprobeerd die ik nog had liggen.

     

    post-14779-1318260218,3744_thumb.jpg

  4. Ben sinds gisteren (ten minste, vanaf toen is het me opgevallen) een paar zenders kwijt: SBS6, Jetix, Net5, Talpa. Alle andere zenders kan ik wel gewoon ontvangen (Ned 1, 2, 3, alle RTLs, National Geographic, etc.). Het euvel doet zich zowel voor op mijn Topfield 4000 PVR als mijn Topfield 5000ci.

     

    Kanalen opnieuw inlezen lijkt me niet zo zinvol omdat ze niet van plaats zijn veranderd (toch?) en het probleem zich op beide ontvangers voordoet.

     

    Wat hebben SBS6, Jetix, Net5, Talpa met elkaar gemeen dat ik juist die 4 kwijt ben? (en kom nou niet aan met "het zijn alle 4 pulpzenders" of zo) <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  5. Weer wat geleerd. Naast het verstopte putje zit een tweede putje ("zit er altijd" zegt het rioleringsmannetje). Half metertje graven, tegel van putje afhalen (neus dicht) en dan met een ontstoppingsveer de pijp in onder het huis en draaien en poeren maar. Al met al een kwartiertje werk inclusief graven. Hatsekidee. Volgende keer haal ik wel zo'n ontstoppingsveer voor op de boormachine en doe ik het zelf. Als dat de zaak niet oplost en de verstopping verder zit of zo kan ik altijd nog een mannetje erbij halen. Bedankt voor alle reacties en misschien dat anderen met zo'n putje achter het huis nog eens iets aan mijn verhaal hebben.

  6. @geth: ja, het toilet loopt goed door en de bestrating aan de voorkant is OK. De gresbuis die daar nog liep, is 2 jaar geleden vervangen door PVC. Ik ga er dus nog even van uit dat het een heel lokaal probleempje is aan de achterkant van het huis. Morgen weet ik meer.

  7. Bedankt voor alle reacties en in zo'n korte tijd! Ik heb uiteindelijk maar de raad van Bak opgevolgd, de caustic soda laten staan en een rioolspecialist gebeld. Hij komt een dezer dagen langs en vertelde me na het probleem te hebben aangehoord dat het niet ondenkbaar is dat het stankfilter verstopt zit. Het schijnt dat je bij oude huizen aan de achterkant vaak twee van die putjes naast elkaar hebt met een stankfilter ertussen. Volgens hem was dit een klusje wat ik ook zelf zou kunnen proberen, maar ik heb inmiddels zoiets van "laat maar". Ben al een paar uurtjes bezig geweest met klooien en heb inmiddels geen zin meer in graafwerk en rioolstank. 't Is mooi zo. Bedankt voor alle tips!

  8. Wij wonen een jaar of 3 in een jaren-30 huis waarvan de afvoer van de keuken (en verder niks) via een pijpje naar buiten (de achtertuin in) loopt naar een putje. Het schijnt dat dit putje via een gemetselde zwanehalsconstructie is aangesloten op een rioolpijp die onder het huis door naar voren loopt. We hebben nu last van verstopping, d.w.z. het water in het putje loopt maar heel langzaam weg. Ik heb het putje al helemaal leeggeschept en ik kan nog net voelen dat de opening naar de zwanehalsconstructie vrij is. Ik kan natuurlijk een rioolontstoppingsbedrijf inschakelen die het zaakje voor mij klaart, maar is er nog iets wat ik makkelijk zelf kan proberen? Ik dacht zelf aan een flinke zooi caustic soda in het putje kieperen, kokend water erop en kijken wat er gebeurt. Maar ik heb wat gegoogled en caustic soda schijnt niet echt te worden aangeraden omdat afvoeren erdoor beschadigd kunnen raken (te bijtend). Iemand nog een leuk idee voordat ik de telefoon grijp?

  9. Een vraagje van mijn schoonvader. Hij heeft net als ik een 5000ci en hij zegt dat sinds een dag of twee NL 1, 2 en 3 er steeds na een minuut mee ophouden. Hij heeft ongeveer een minuut beeld en daarna verschijnt er een bericht in de trant van "geen signaal of gecodeerd signaal". Probleem doet zich alleen voor met NL 1, 2 en 3. RTL4 en de andere Nederlandse kanalen blijven wel gewoon beeld geven. Hij heeft gisteren een nieuwe activatiesignaaltje laten sturen via de website van CD, maar dat maakte geen verschil. Waar zouden we het probleem moeten zoeken? Hij woont aan de andere kant van het land, dus even op en neer om mijn CD-kaartje te proberen is niet echt een optie.

  10. Ik heb een Topfield 4000PVR en een XBOX. Op de XBOX kan ik DVD's afspelen. Ik heb een paar DVD's voor mijn kinderen waar ze graag naar kijken, maar als ik de DVD in de XBOX laat zitten, gaan ze er met hun grijpgrage vingertjes aan zitten, waardoor zo'n DVD al snel naar de knoppen gaat. Nu kan ik wel kopietjes maken van die DVD's en alleen die kopietjes afspelen, maar ik vroeg me af of het ook niet mogelijk zou zijn om een DVD op te nemen op de Topfield. Je kunt dan natuurlijk geen menu's meer gebruiken en zo, maar dat is niet zo'n probleem. Mijn vraag is eigenlijk of het mogelijk is of er iemand ervaring mee heeft dat de XBOX tussen de Topfield en de tv wordt gezet en dat de Topfield dus het signaal van de XBOX opneemt.

  11. Mijn huidige opstelling:

    Visiosat Bisat met 4 dual-LNB's en 2 switches. Vanaf de eerste switch gaat er een kabel naar de ontvanger in de huiskamer en vanaf de tweede switch gaat er een kabel naar de slaapkamer. Beide switches hebben 4 ingangen en 1 uitgang en zitten dus vol.

     

    Nu heb ik een Topfield 4000PVR met twin-tuner aangeschaft (ter vervanging van een Topfield 5000ci single-tuner) en wil ik dus een tweede kabel naar de woonkamer gaan leiden.

     

    Ik wil een quad-LNB kopen voor Astra1 (ik neem eigenlijk alleen op van Astra1, dus ik wilde eigenlijk in eerste instantie alleen maar de dual-LNB voor Astra1 vervangen door een quad-LNB). Maar het zit het dan met de switches? Zijn er ook 5-naar-1-switches of iets dergelijks? (jaja, ik ben bekend met de zoekfunctie maar kon niet direct iets vinden)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...