Ga naar inhoud


wdekler

Lid
  • Items

    116
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wdekler

  1. Hoi,

     

    volgens mij is de kwaliteit coax die gelegd is bij mij wel in orde. Het is de groene kabel van Casema en die zijn volgens mij in het begin van de jaren 80 gelegd, en mijn verdeelkast zit slechts een paar huizen verderop.

     

    Het gaat hier dus om scenario 1 uit je antwoord.

     

    De cijfers die door de "slechte" DVB-C tuner weergegeven worden zijn inderdaad een zeer onbetrouwbare indicator. Wat mij betreft telt uiteindelijk enkel de BER rate die je receiver er van maakt en dat er voldoende headroom is dat deze niet alsnog hoog wordt (en het liefst natuurlijk altijd 0).

     

    Eerlijk gezegd denk ik dat ik de monteur niet ga laten langskomen omdat:

     

    - Ik een receiver moet lenen (dat is niet echt een probleem natuurlijk)

    - Het risico bestaat dat de monteur zegt dat alles prima in orde is en ik voor de kosten moet opdraaien die ongetwijfeld hoger zijn dan die van een nieuwe tuner.

     

    Dit laatste risico is vrij groot omdat de leen receiver (die ik al een keer heb gebruikt), geen enkel probleem had met Sport 1 select HD dus wat moet ik dan de monteur laten zien...?

     

    Bovendien heb ik nog eens de waardes van het Docsis modem bekeken en op vrijwel alle kanalen is de signaal-ruisverhouding tussen de 39.5 en 40.5 db en ik heb begrepen dat dat prima waardes zijn. Waarschijnlijk gaat de monteur iets soortgelijks meten?

     

    Er staat wel wat correctable en uncorrectable FEC errors maar die lijken nauwelijk op te lopen.

     

    Volgens mij kan ik dan beter proberen om nog zo'n tuner te kopen of deze gewoon blijven gebruiken. Het merkwaardige is dat ik namelijk geen enkele blokvorming zie ondanks de hoge rate. Het beeld ziet er werkelijk prima uit nu de demper het signaal een beetje opgekrikt heeft. Dus mogelijk maskeren de error correcties alles of zijn deze zelfs lossless?

  2. Nou, ik heb de verzwakker er tussen zitten en Sport 1 Select HD geeft nu wel beeld. De signaalsterkte is verbeterd van 56 naar maar liefst 60% <_<

     

    Het beeld is goed maar de BER loopt "over" naar de volgende regel. Bovendien gebeurt dit ook bij de overige zenders. Nou ja, zo lang het beeld er goed uit ziet en stabiel blijft laat ik het er maar even bij zitten, maar het kwaliteitsverschil met de andere tuner moge duidelijk zijn.

  3. Hoi,

     

    het probleem is gelukkig opgelost zoals ik al schreef. Het bleek dus dat de DVB C module in de VU+ een zwakke ontvangst had, en de meest "gevoelige" kanalen trokken het niet meer.

     

    Dus maar snel nog zo'n samsung DVB C/T2 module besteld en die antenneversterker kan retour. Jammer trouwens dat je met OpenPli, voor zover ik weet, niet de BER kan zien van een DVB-C tuner.

     

    Het zou natuurlijk naast een hardware probleem ook nog een driver issue kunnen zijn...

  4. Ik ben er uit!

     

    Om te beginnen heb ik een ontvanger van iemand geleend om mee te testen. Vanzelfsprekend een Ziggo gecertificeerd geval.

     

    Deze bleek geen enkel probleem te hebben met de ontvangst, en toen bedacht ik me dat ik nog een 2e DVB-C VU+ kaartje had liggen voor als straks mijn SAT abbo verloopt.

     

    Dit blijkt fysiek een ander geval te zijn, bovendien doet deze ook DVB T2 terwijl de vorige DVB T doet. En ja hoor, met deze DVB kaart is de ontvangst geen enkel probleem.

     

    De signaal kwaliteit springt op alle zenders van 65% naar 99% (wat dat dan ook exact mag betekenen), en zelfs Sport 1 select HD staat nu op 99%. Kennelijk heeft de satshop me een kat in de zak verkocht bij de configuratie door er een stuk troep van de dump in te stoppen in plaats van een orginele VU+ versie :mad: 

  5. Leuk... zojuist met Ziggo gebeld...

     

    - Wat voor ontvanger heeft u?

     

    VU+

     

    - Die wordt door ons niet ondersteund.

     

    Prima, ik hoef ook geen ondersteuning op de ontvanger, ik wil dat er een monteur langskomt om het signaal bij het AOP te meten.

     

    - Dat kan niet want uw ontvanger is niet gecertificeerd

     

    :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

     

     

    Vervolgens wordt er gevraagd om te kijken op Sport 1 Golf en nog een paar zenders want die zouden in dezelfde transport stream zitten.

     

    Ja, die zenders doen het dus, maar als je in de kanalen editor kijkt blijkt dat dus totaal niet te kloppen.

     

    Sport 1 Select HD - 810mHz, Sport 1 Golf 400 of nog wat.

     

    En nee, Ziggo wil persé geen monteur sturen als ik geen gecertificeerde ontvanger heb ook al zeg ik meerdere keren dat ik de kosten voor mijn rekening neem als het signaal aantoonbaar in orde is.

     

    Moet ik nou speciaal een Ziggo ontvanger gaan kopen om aan te tonen dat het echt hun probleem is....?

  6. Ik ben bezig om over te stappen van satelliet naar kabel, vooral vanwege de betere internet verbinding. Dus een nieuwe ontvanger gekocht met, om te beginnen, zowel een DVB-C als DVB-S2 als voorlopige backup (VU+ DUO2).

     

    Dat laatste blijkt geen slecht idee te zijn want ik loop tegen een hardnekkig probleem aan met de ontvangst van Sport 1 select HD. Ik krijg of helemaal geen beeld (tune failed) of een heel slecht beeld wat totaal onbruikbaar is.

     

    Nu heb ik hier een tijdje voor zitten zoeken en het blijkt deze zender precies op een frequentie zit die zeer gevoelig is voor 4G inteferentie. Mogelijk heb ik dus te maken met een slechte bekabeling. Nu had ik al maatregelen genomen door de aanschaf van:

     

    - 7 meter Hirschmann kabel met 4G afscherming

    - Hirschmann stekkers

    - Hirschmann antenneversterker.

     

    Volgens mij dus zo ongeveer allemaal het beste wat er te koop is. Enfin, als dit geholpen had zat ik nu geen post te schrijven op SAT4ALL want het help zo ongeveer niets. Ja, ik heb een iets betere kans dat er alleen blokken in beeld komen in plaats van tune failed. Ik begin nu dus te twijfelen of het aangeleverde signaal wel in orde is....? Dat zou natuurlijk ook verklaren waarom de versterker geen enkel resultaat geeft behalve dat het nog iets slechter lijkt te worden.

     

    Heeft iemand nog suggesties of zit er niets anders op dan een monteur te laten komen voor het nameten van het signaal bij het AOP (groene kabel)? En dan natuurlijk maar hopen dat hij iets vind en niet met een verhaal komt van, geen idee, maar die ontvanger ken ik niet dus daar zal het wel aan liggen.

     

    Voor zover ik weet kan je met OpenPLi geen BER opvragen van de DVB-C tuner, maar de signaal sterkte van de meeste zenders zou 65% staan. Als ik iets van beeld krijg op de Sport1 zender dan staat er een veel lagere signaal sterkte van slechts 52%.

     

    Vreemd genoeg had ik een week geleden wel beeld, dus mogelijk is er ergens een zendmast geactiveerd of iets dergelijks.

     

    Als ik nu een cablescan doe dan komt de zender niet eens bij de gevonden resultaten te staan.

     

    Maar goed, ik heb geen idee wat ik hier zelf nog aan zou kunnen doen maar misschien zie ik toch iets over het hoofd?

     

    bedankt!

     

  7. Origineel bericht van: SatMann
    de deep standby heeft geen vast knop op je originele AB , dus daarom moet je dat zo doen.


    Dat bedoel ik met work-around... wink

    Het zou het gemakkelijkst zijn om rechtstreeks naar deep sleep te kunnen ipv met lang de aan-uit knop indrukken of via het menu.

  8. Op een Duits VU+ forum zag ik een post van iemand die zelf de shutdown code had aangepast zodat de box gelijk naar deepsleep gaat in plaats van standby.

     

    Het zou mooi zijn als dit als optie ook voor de Vu+ beschikbaar zou komen zodat er niet allemaal lastige constructies met de afstandsbediening bedacht moeten worden (voor mijn Logitech Harmony).

     

    Maar een losse binary zou voorlopig natuurlijk ook zeer welkom zijn smile

  9. Ik zou graag mijn VU+ zo willen configureren dat hij een keer per dag wakker wordt uit deepsleep, dan de autotimer draait en weer naar deepsleep stand gaat (indien er geen opname loopt natuurlijk...).

     

    De wakeup en de import gaan prima met de rytec plugin. Ik neem aan dat de autotimer dan automatisch volgt (?), maar hoe doe ik dan de shutdown naar deepsleep?

     

    Helaas kan ik hiervoor niet de elektro plugin gebruiken want die doet bij mij alleen maar een wakeup.

     

    Weet iemand hoe ik dit zou kunnen aanpassen? Kan ik desnoods vanuit de het rytec script de autotimer aanroepen en daarna een shutdown laten uitvoeren? Of kan dit op een gemakkelijkere manier? Ik gebruik als image een recente versie van OpenPli.

     

     

     

    bedankt!

     

     

  10. De deinterlacer van de DM8000 en de VU+ zit toch gewoon meegebakken in de Broadcom CPU? Het zou me verbazen als daar zo'n kwaliteitsverschil tussen zou zitten.

     

    Misschien dat Dream driver dit op dit moment dit wat optimaler weet aan te sturen (aangenomen dat de CPU's op dit gebied inderdaad niet veel verschillen)?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...