Ga naar inhoud


Stijnvogel

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stijnvogel

  1. Mijn ervaringen met de 7710 zijn niet zo positief. Zowel op hardwaregebied als op software/firmware-gebied vind ik het een heel erg slecht apparaat. Er zit een "auto-decode" functie in de firmware die alles behalve auto is en een vrije indeling van de kanalen is bij de NL software niet mogelijk (behalve met een zeer ingewikkelde truuk).

    Mijn 7710 is inmiddels binnen het jaar al drie keer defect geweest. Eerst de voeding en daarna twee keer een nieuw moederboard. Dan ben je dus gewoon je ontvanger drie keer drie weken kwijt. Als je op het punt staat deze ontvanger te kopen zou ik nog eens goed bekijken welke andere alternatieven er zijn.

  2. Hallo Kaaskopje.

     

    Ikzelf heb een Topfield 7710 en een Dreambox 8000 naast elkaar gehad en heb ze daarom goed met elkaar kunnen vergelijken. De Dreambox 8000 is wel een stukje duurder dan de TopField 7710 maar ik ben van mening dat je beter kunt gaan voor de Dreambox om de volgende redenen:

    1: Ik vind de firmware in de TF 7710 absoluut een drama. Er zitten zoveel fouten in en de ondersteuning van de leverancier is gewoon slecht. De laatste firmware update dateert uit juni 2009. Ik vind de dreambox veel stabieler werken, ook met de standaard (niet open) firmware.

    2: De dreambox neemt ongecodeerd op. Nu heeft topfield wel een auto decoding functie ingebouwd maar die is alles behalve auto. Met andere woorden; als je een lange tijd (langer dan drie dagen) op vakantie gaat dan kun je de opgenomen bestanden gewoon weggooien.

    3: Zappen met de dreambox gaat veel sneller. Ik heb in de topfiled meerdere cams gebruikt. Allen zappen erg langzaam (is wel subjectief, wat één persoon langzaam vindt is voor de ander snel genoeg).

    Sommige mensen vinden het beeld wat de Topfield geeft mooier dan die van de Dreambox maar ik heb het niet kunnen ontdekken.

    Al met al is mijn mening dus dat je beter kunt gaan voor een Dreambox.

     

  3. AEO. Ik weet niet of het wijzigen van de ID iets helpt met de freezes. Mijn TopField is altijd al een 7710 geweest. In mijn TopField gebruikte ik een ASTON CAM. Deze doet het goed alleen gaat het zappen een beetje traag. Wel kun je met de laatste firmware van de 7710 (juni 2009) de auto decoding functie gebruiken. Je kunt de ID wijzigen met een programma. Hier kun je het programma ID changer vinden: http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads...nde#Post1637963

    Of het nuttig is kan ik je niet vertellen. Het is misschien de moeite van het proberen waard.

    Succes weer.

  4. We zijn op de wereld om elkaar te helpen niet waar?

     

    Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn TopField en uiteindelijk de TF naar de leverancier opgestuurd. Bij mij lag het aan de voeding die nu vervangen is. Kijk ook eens in deze threath want daar staat ook de suggestie dat het vaak aan de voeding ligt. http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads...t_s#Post1780686

     

    Op een gegeven moment deed de HD het bij mij helemaal niet meer en ook kon de TF de kanalen niet meer onthouden. Met andere woorden: als de ontvanger in standby gezet werd en daarna weer aan werd gezet waren alle kanalen verdwenen. Ook kon de TF geen USB sticks meer lezen. Kijk eens of je een USB stick kunt lezen. De serie op BBC HD kan ik je niet aan helpen.

    Veel succes.

  5. Hallo WdK.

     

    Ik heb nog steeds een TF7710 maar hiermee heb ik heel veel problemen. Op dit moment is hij kapot en heb ik hem opgestuurd naar de winkel waar ik hem heb gekocht. Bij mij heeft de auto decoding functie nooit gewerkt. De enige tip die ik je kan geven is dat je exact de procedure moet volgen die op de site staat en de harddisk opnieuw moet formatteren. Bij 90% van de bezitters van een TF 7710 werkt het dan.

     

    Groet,

     

    Stijnie.

  6. Hallo Fransoos. Dit probleem is op het forum heel vaak ter sprake gekomen. Eigenlijk moet ik je het advies geven de zoekfunctie te gebruiken. Je kunt de fastscan gebruiken in je 7710 en dan komen er vanzelf kanaalnummers bij de zenders te staan. Wel ben je dan verplicht om de Canal Digitaal volgorde te gebruiken. Mocht je deze volgerde niet willen gebruiken kijk dan eens naar dit bericht. Met een Windows PC programma kun je zelf automatisch de kanaalnummers toevoegen. http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads...E_N#Post1602355

     

    Succes.

  7. Heb net een DM8000 gekregen en heb veel problemen met het werkend krijgen van de HD die ik bij de DM8000 heb gekocht. Is er ergens een lijst te vinden met Harddisks die werken met de DM8000? Heb het geprobeerd met een seagate die ik bij de DM8000 heb gekocht en met een Maxtor. De Maxtor wordt geformatteerd maar ik kan er niet mee opnemen. De DM8000 zegt dat er geen HD aanwezig is. De seagate is kapot denk ik want deze maakt een hoop herrie. Graag hulp. De zoekfunctie levert niet veel op.

  8. Zou iemand eens zijn/haar instellingen kunnen vertellen? Misschien dat de foutcode iets te maken heeft met de instellingen van de functie. Ook ik krijg de foutcode: "Auto Decoding Full Duration". De functie staat bij mij (uiteraard) ON. De time staat op 03:00 uur en de duration staat op 03:00 uur. Ik heb een factory reset gedaan en ook de HD geformatteerd. Heb nu wel weer last van allemaal zenders met een 0 maar dat is wel opl te lossen.

  9. Ook ik krijg deze foutcode. Probeer te snappen wat dit betekent maar vind de term "full duration" nogal vaag. Ik heb nu de decoding tijd op 03:00 uur staan en de lengte op 4:00 uur. Ga vanavond spelen met deze tijden misschien dat dit beter werkt. Een korte gebruikersintstructie laat TopField (zoals gebruikelijk) weer achterwege.

  10. Hallo. Pas op dat je niet appels met peren gaat vergelijken. De ontvangststerkte is sterk afhankelijk van een groot aantal factoren waaronder kabellengte, soort lnb, zelfs het weerstype van de dag.

    Wat ik denk dat je moet doen is maken dat je een zo sterk mogelijk signaal krijgt en je je niet te veel moet vastpinnen op wat anderen meten. Dreamboxen hebben de naam uitgerust te zijn met slechte (een beetje dove)ontvangers. Wanneer je aan het afstellen bent kijk ook binnen een satelliet naar de signaalsterkte van een aantal transponders. Je hebt vooral op Astra-3 een aantal zwakkere transponders.

  11. Probleem heb ik ook. Wanneer je een film van twee uur op zesvoudige snelheid kopieerd dan is de kopie maar 120/6= 20 minuten lang als je in de filelijst kijkt. De film is wel in zijn gheel gekopieerd. Wanneer je de kopie afspeelt en tijdens het afspelen snel vooruit spoelt dan ben je snel bij het einde. Opnieuw de opname afspelen is dan de enige oplossing. Dit is dus een grote bug in de software!!! Bij mij schokt de kopie ook af en toe (eens in de vijf minuten). Ik heb een nieuwe ASTON Cam gekocht voor de ontvanger want deze zou probleemloos moeten werken.

  12. Op dit moment zit er in mijn box de laatste Gemini image. Verder is hij op CCcam helemaal schoon. Nog geen Icons en maar 1 skin. Waarom dan toch de VAR directory op USB stick? Omdat mij is verteld dat je naar flash geheugen een beperkt aantal keren kunt schrijven. Wanneer het flash geheugen namelijk defect raakt dan moet de box de reparatie in of worden vervangen. Een defecte USB stick echter is in 2 minuten te vervangen wanneer deze defect is. Nu zul je misschien zeggen oooh je kunt tig miljoen keer naar flash schrijven maar toch mijn motto is altijd "better save than sorry". Vandaar dat ik nog steeds wil weten hoe ik deze directory naar de usb stick kan verplaatsen.

  13. Heb pas een nieuwe 7025+ aangeschaft die ik heb voorzien van een Gemini Image. Alles werkt perfect maar ik kan nergens in de menus vinden hoe ik de MHW EPG kan aanzetten. Heb in verschillende boards met de zoekfunctie geprobeerd een antwoord te vinden maar alle antwoorden die ik vond waren niet van toepassing op deze image. Heb inmiddels meerdere keren alle menuopties van het bluepanel nagezocht maar vind niets. HELP graag.

  14. Hallo.

    Heb afgelopen dinsdag een nieuwe 7025+ gekocht en ondervind hetzelfde probleem. Nieuwe DreamBox met originele firmware, nieuwe HD (seagate) en de foutcode MkFS failed. Heb de HD onder Windows al met FDisk gepartitioneerd. Werkte niet. Daarna met Ubuntu geformatteerd naar EXT2 werkte ook niet. In beide gevallen ziet mijn DreamBox de HD helemaal niet. Moet ik nu met een splinternieuwe DreamBox al firmware gaan flashen om de HD werkend te krijgen? Graag tips wat ik nog kan doen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...